“Ha egy állam a saját területén megakadályozza az iszlám terjedését, akkor harcolni foguk ellene”

A fenti videón Ahmad Abu Quddum sejkkel, a jordán Tahrir párt képviselőjével készült interjú látható, melyet a JoSAt TV sugárzott 2011. december 8-án.

Kérdező: A muzulmánoknak harcolniuk kellene a Könyv népei [azaz a zsidók és a keresztények] ellen, annak érdekében, hogy a dzsizja fejadó megfizetésére kényszerítsék őket? A muzulmánoknak harcolniuk kellene a Könyv népei ellen világszerte?

Ahmad Abu Quddum sejk: Ez a harc azért van, hogy eltávolítsa az akadályokat. Ezt országok ellen vívjuk, nem az egyénekkel szemben. Amikor dzsihádot hirdetünk, például Németország ellen, akkor azt a német állam ellen hirdetjük ki, azért, mert nem engedi azt, hogy az iszlám a német nép körében terjedjen. Választhatnak: vagy áttérnek az iszlámra, vagy fizetik a dzsizját és engedelmeskednek az iszlám törvényeknek. A nem-muszlimoknak csak a dzsizja adót kell fizetniük, míg a muzulmánok zakatot, kharraj-t, és rikkaz-t, valamint egyéb adókat is fizetnek, ha nincs elég pénz a hadsereg számára …

Riporter: Miért meglepő, hogy az európaiak aggódnak maga miatt, amikor azt mondja, hogy harcolnunk kellene ellenük …?

Ahmad Abu Quddum sejk: Az államok és a hadsereg ellen kell harcolnunk, nem pedig az emberek ellen …

Riporter: Pontosan, az államok ellen akar harcolni…

Ahmad Abu Quddum sejk: Nem fogunk harcolni a nép ellen, nem fogjuk megölni az embereket, de ha egy bizonyos állam a saját területén megakadályozza az iszlám terjedését, akkor harcolni foguk ellene.

Riporter: Tehát Samuel Huntingtonnak – „A civilizációk összecsapása” című könyvében –  és még előtte, Fukuyama-nak, aki azt jósolta, hogy a következő konfliktus az iszlám és a Nyugat lesz… igaza volt …

Ahmad Abu Quddum sejk: Valóban van összeütközés a civilizációk között. Ők gyarmatosítottak bennünket… Ha nem lenne dzsihád, akkor az iszlám nem ért volna el minket, és az összes többi helyet. A dzsihád segítségével az iszlám negyed évszázadon belül elérte a legtöbb ókori világot. Az átlagemberek akarják az iszlámot. Akik nem, azok megtarthatják a saját vallásukat. Itt Levantéban, az elődeink többsége nem volt muszlim, de áttértek az iszlám vallásra, annak jósága és igazságossága miatt. A kisebbség, akik a muszlim országokban maradtak …

Riporter: Jó. Hadd kérdezzek egy fontos kérdést. Szóval, kötelező harcolnunk annak érdekében, hogy elterjesszük Allah vallását …

Ahmad Abu Quddum sejk: Igen, így terjed az iszlám.

[…]

Kérdező: Ha hatalomra kerül akkor felszabadítja Palesztinát?

Ahmad Abu Quddum sejk: Igen, igen. Dzsihádot kell hirdetni annak érdekében, hogy megsemmisítsük Izraelt. Ez egy szörnyű entitás, amit ki kell irtani.

Riporter: Egyetértene azzal, hogy egy keresztény például pénzügyminiszter legyen?

Ahmad Abu Quddum sejk: Nem. Az iszlámban nincsenek minisztériumok. Van egy hivatalnok, akit az imám hatalmaz fel. Ez az egyik uralkodói pozíció, amelyeket kizárólag muszlimok birtokolhatnak. Bárki, aki része a vezetésnek – az államfő, aki a kalifa, a felhatalmazott tisztviselő, a végrehajtó hivatalnok, a vali vagy kormányzó – muszlim férfi kell hogy legyen.

[…]

Az európai országok a történelem előtti, ember előtti korban élnek. Melegházasság – nők nőkkel, férfiak férfiakkal… Ez a szekularizáció?

Omar Abu Rassa politikai aktivista: Ez minden, amit a Nyugatból látott?

Ahmad Abu Quddum sejk: A milliók akik a Wall Street-en azt kiabálták, hogy „Az emberek megszeretnék dönteni a rendszert.” Ne vágjon közbe.

Omar Abu Rassa: Az egyetlen dolog, amit a Nyugatból látott, azok a homoszexuálisok? Ez a Nyugat az Ön számára?

Ahmad Abu Quddum sejk: Mi másuk van?

Omar Abu Rassa: Tudományos eredmények, szabad gondolkodás …

Sheik Ahmad Abu Quddum sejk: Milyen tudományos eredmények? Mi [muzulmánok] vittük oda azokat.

[…]

A jövő az iszlám. Az iszlám kalifátus el fog jönni, ahogy azt Mohamed próféta előre megjósolta. Lesz egy kalifa, aki Mohamed útját fogja követni.

[…]

Forrás: MEMRI

Print Friendly, PDF & Email