People of Shambala

Azok a csoportok, akik nem tartoznak a „Könyv népei közé”, vagyis nem zsidók és keresztények, az iszlám szerint még náluk is alacsonyabb státusszal rendelkeznek, és ellenük az erőszak sokkal elfogadhatóbb és néhány esetben kötelező érvényű. Manapság a főárambeli médiában valamennyire megjelenik a zsidók és keresztények ellen elkövetett iszlám erőszak, de kevés szó esik az iszlám területeken élő más kissebségek ellen elkövetett erőszakról.

Csak néhány példa:

Buddhisták:

2001: a tálibok által elpusztított hatalmas bámijáni Buddhák Afganisztánban. (HVG)

Thaiföldön a buddhistákat folyamatosan támadják a militáns muszlimok. Az utóbbi pár évben közel 4500 embert öltek meg. (Dzsihádfigyelő)

Indonéziában egy muszlim szervezet követelte, hogy távolítsanak el  buddha szobrot a nyilvánosság szeme elől.

Hinduk:

Egyiptomban, Indonéziában és Malajziában fatva tiltja a jóga gyakorlását.

1984: Az USA-ban iszlám terroristák felgyújtottak egy Hare Krisna templomot.

2011. december 6-án Koppenhágában (Vanlose) egy fiatal muszlimokból álló csoport megtámadott egy Hare Krisna templomot. A támadás oka az lehetett, hogy egy motoros muszlimot felbosszantott az, hogy egy Hare Krisna követő kritizálta azt, hogy hova parkol. Ezután kövekkel dobták be a templom ablakát. A templom elnöke azonnal hívta a rendőrséget, ki is jött EGY rendőr, aki jegyzőkönyvet készített az esetről. Fél óra múlva egy nagyobb, baseball ütőkkel és más fegyverekkel felszerelt muszlim csoport jelent meg, akik az összes utcára néző ablakot betörték, és megpróbáltak behatolni az épületbe. A második támadás alkalmával a rendőrség nem ment ki a helyszínre. Az esetről semmit nem lehetett hallani a dán fősodrásbeli médiából. (Forrás: Gates of Vienna)

1971,  Pirojpur: Megerőszakoltak egy hindu nőt, és arra kényszerítették, hogy térjen át az iszlámra.

Bahái:

Iránban üldözik a Bahái vallás követőit. (Az 1979-es iszlám forradalom óta – amennyiben az iszlám kivégzőbizottságok adminisztrációit hitelesnek tekintjük – legalább 200 bahá’i hívőt végeztek ki ítélet vagy indoklás nélkül. Biztonságpolitika.hu )

Kalash:

Az afganisztáni kalash-okkal úgy bánnak, mint az állatokkal és arra kényszerítik őket, hogy térjenek át az iszlámra.

Jazidi:

Az Észak-Irakban élő, kurd etnikumu jazidik ellen több támadást is végrehajtottak. (Index)

Forrás: People of Shambala

Print Friendly, PDF & Email