Iszlamofóbia helyett iszlamonózia

Fel kellene hagynunk a muszlimok által önkényesen választott „iszlamofóbia ” szó használatával, mivel ezzel úgy állítják be magukat, mint akiknek félniük kell és ez tönkreteszi a kommunikációt. Egy ilyen megosztó terminus helyett inkább egy megközelíthetőbb és tényszerűbb szót kellene használni, amely megteremti a hídépítés és tanulás lehetőségét:  „iszlamonózia [islamonausea magyarul kiejtve- ford.] – iszlám-csömör, iszlám-undor, hányinger az iszlámtól” Ez nem teszi lehetetlenné a kommunikációt, mivel a nyugati kultúránkba látogatók számára lehetővé teszi azt, hogy észrevegyék, hogy a viselkedésük mely részeitől vagyunk megcsömörülve.

Nem csoda, hogy a muszlimok az „iszlamofóbia” kifejezést olyan gyakran használják. Meggyőző érvek, vonzerő és a környezethez való konstruktív hozzáállás hiányában az, hogy úgy állítják be magukat, mint akiknek félniük kell az egyetlen módja annak, hogy legalább valamilyen tiszteletet vívjanak ki. Az iszlamofóbia, az iszlámtól való félelem, kifejezés arra mutat rá, amit a muszlimok szeretnénk, nem pedig arra, amit a nem-muszlimok éreznek. Egyáltalán miért kellene félnünk az iszlámtól?

Az „idegengyűlölet -xenofóbia” – a furcsától vagy idegenektől való irracionális félelem- terminus szintén nem működik. Az iszlámmal szembeni idegenkedés nem a vallással szembeni idegenkedésből ered –épp ellenkezőleg! A rasszizmus terminus sem helytálló, mivel sem az iszlám, sem a muszlimok nem egy rassz.

A nyelvünknek szüksége van egy olyan kifejezésre, amely leírja azt, amit az iszlámmal kapcsolatban sok kritikusan gondolkodó ember érez, és amelyet mi választottunk, nem pedig egy olyan terminus, amelyet a muszlimok szeretnének, hogy érezzünk, vagy amit a politikailag korrekt elit sugall, azért, hogy még több baloldali szavazót szerezzen. Olyan kifejezésre van szükség, amely felhívja a muszlimok figyelmét arra, hogy a viselkedésükben és a vallásukban min kell változtatniuk akkor, ha a civilizációk fejlődésben a kínos utolsó helyről feljebb szeretnének kerülni és a világ közösségeiben tiszteletet akarnak kivívni maguknak.

Természetes reakció

Mint sok más olyan esetben, ami undort kelt, az iszlamonózia valami szokatlanra adott normális és természetes reakció.

A hányinger reflex veleszületett és biológiailag természetes és egészséges érzelmi és testi kényelmetlenséget érezni minden olyannal szemben, ami kellemetlen, egészségtelen vagy káros.

Nem fóbia vagy rasszizmus, ha valaki undort érez, ha a Mohamed és számos odaadó követője által a történelem során és manapság elkövetett iszlám mészárlásokról hall. Ugyanez vonatkozik Mohamed szexuális kapcsolatára egy kilencéves kislánnyal, és a végtagok levágására és a megkövezésekre, amelyeket Allah és a saría törvényei nevében követnek el.

A muszlim rokonházasság járványszerű gyakorlatára gondolva (amely károsítja az intelligenciát és megnöveli a pszichiátriai betegségek kockázatát) – gyakran egymás után több generációra – szintén kellemetlen érzéseket tapasztalhatunk a hasüregben. Akkor sem kell szégyenkeznünk a hányinger érzése miatt, amikor a szélsőséges társadalmi kontrollról, az erőszakról és a gyilkosságról hallunk, melyeknek az a céljuk, hogy nők százmillióit tartsák távol attól, hogy éljenek azon emberi jogukkal, hogy szabadon megválaszthassák szexuális partnereiket, ruházatukat és életmódjukat.

A “hibátlan” Korán gyűlöletre, erőszakra és a nem-muszlimok megölésére való számos felszólítása egyenesen visszataszító. Azt gondolni, hogy az evolúció tetőfoka egy az egész bolygóra kiterjedő iszlám kalifátus, nem csak az emberi faj számára megalázó, hanem ettől az embernek még az étvágya is elmegy.

Példák

Az iszlamonózia (iszlám-undor, iszlám-csömör) lehetne az a szó, amely leírja azt a hányingert, undort, bosszúságot, vagy kellemetlenséget, amely önmagától megjelenik akkor, amikor az iszlámmal, iszlám kultúrával, találkozunk vagy bármivel vagy bárkivel aki vagy ami ezt képviseli.

Példák ennek a szónak a használatára: „Nem félek az iszlámtól, iszlám-csömöröm van.” „Nem akarok, minareteket a városomban, iszlamonóziát kapok tőlük.” „Iszlamonóziát kap a muszlim bevándorlóktól, ezért úgy döntött, hogy egy másik kerületbe költözik.” „A Korán olvasásától iszlamonóziát kapok. ” „Iszlamonóziát kapott, ezért otthagyta a munkáját, mint börtönőr.” Iszlamonóziám lesz a becsületgyilkosságok hallatán.” „Iszlamonóziát kapok, ha arra gondolok, hogy halal ételeket kell ennem.” „Iszlamonóziám lesz, ha látom, amint a muszlimok fel-le ugrálnak, miközben a levegőbe lövöldöznek, annak reményében, hogy majd megijedünk ettől és tisztelni fogjuk őket a gyerekes viselkedésükért.”

Az iszlamonózia (iszlám-undor) megérdemel egy saját bejegyzést a Wikipédián. Segíts, hogy az iszlamonózia/iszlám-undor/csömör bekerülhessen a szótárainkba, használjuk a blogokban, cikkekben, olvasói levelekben és a mindennapi beszédben.

Nicolai Sennels, JihadWatch

Print Friendly, PDF & Email