“Az iszlámmal együtt jár a félelem, a félelemmel pedig a hatalom”-Multikulti dán módra

Forrás: Hetek

A dániai bevándorlóbandák tevékenységei között mindennapos a drog- és fegyverkereskedelem, a zsarolás, az embercsempészet, a prostitúció, az autólopás és a gyilkosság. Etnikai összetételük tevékenységükhöz hasonlóan színes: többségük arab, boszniai, török vagy szomáliai, de akad közöttük számos iraki, pakisztáni, palesztin és marokkói bevándorló is.

Az elmúlt években ezek a muszlim bevándorlókból álló bűnözői csoportok egész Dánia területére kiterjesztették tevékenységüket. Az egyik legnagyobb és legismertebb közöttük a Fekete Kobra, amelyet palesztin emigránsok alapítottak a Koppenhágához közeli Roskildében 2000-ben. Tevékenységüket mára az összes dán városra kiterjesztették, de szabadon működnek például Svédországban is.

Idén februárban a dán rendőrség, a Rigspolitiet, az igazságügyi minisztériummal közösen készített tervet tárt a parlament elé a bandák visszaszorítására. Számos kritikus azonban úgy véli, hogy a dán kormányból hiányzik az eltökéltség, hogy valóságosan véget vessen a muszlim bandák uralmának – hasonlóan mindazokhoz az európai országokhoz, ahol az állam által erőltetett multikulturalizmus rátelepszik a mindenkinek egyenlő igazságszolgáltatást ígé­­­­rő nemzeti hagyományokra. Ezekben az országokban szívesen tüntetik fel a bevándorló bűnözőket a körülmények áldozataiként. Közülük viszonylag kevesen kerülnek hosszabb időre börtönbe az elkövetett bűncselekményekért, sőt számos letartóztatottat már néhány órán belül szabadon engednek.

Ezt támasztja alá egy közelmúltbeli eset: március 6-án több mint 140 muszlim bandatagot tartóztattak le, miután megpróbáltak lerohanni egy bírósági épületet, ahol két, gyilkossági kísérletért letartóztatott pakisztáni bevándorló ügyét tárgyalták. Koppenhága erősen iszlamizált negyedében, Glostrupban a maszkot és golyóálló mellényt viselő, köveket dobáló támadók közelharcot vívtak a rendőrséggel, akik gumibotokkal és gázspray-vel igyekeztek megfékezni a kalapáccsal, csavarhúzókkal, feszítővassal és késekkel felszerelt támadókat. (A vádlottakat egy bandaháború során elkövetett gyilkossági kísérletért állították bíróság elé, perükben a tervek szerint e hónap végéig születik ítélet.) Az összecsapásban letartóztatott több mint 140 személy közül 5 kivételével mindenkit azonnal szabadon is engedtek. Ugyanaznap este közülük többen részt vettek egy zavargásban Koppenhága egyik külvárosában, ahol szemetesedényeket gyújtottak meg, és petárdákat lőttek ki a tehetetlen rendőrökre.

A problémával foglalkozók egyetértenek abban, hogy a félelem jelentős szerepet játszik a hatóságok tehetetlenségében. A bevándorlóbandák gyakran úgynevezett tiltott zónákban tevékenykednek vagy rejtőznek el, amelyek gyakorlatilag a dán hatóságok számára is megközelíthetetlen területnek számítanak. Koppenhága egyes külvárosai és más dán városok bizonyos negyedei szinte autonóm muszlim területekként funkcionálnak, ahol a dán rendőrség nem szívesen jelenik meg.

A dániai muszlim csoportok sikeresen alkalmazzák ugyanazt a taktikát, amellyel Nagy-Britanniában tevékenykedő társaik ellenőrzésük alá vonták az alvilág egy részét. A brit The Sun egyik korábbi számában nyilatkozó ázsiai származású bandatag, Amir így fogalmazott: „Az a helyzet, hogy az ázsiai bandák fikarcnyit sem törődnek a vallással, de az iszlámmal együtt jár a félelem, a félelemmel pedig a hatalom… a vallásra csak azért van szükségünk, hogy tudjuk, kiben  bízhatunk… A fiatal muszlimokat nemigen érdekli, mit gondol Allah a bűneikről – ilyen mértékben nem hisznek benne.”

Print Friendly, PDF & Email