Nagy-Britannia multikulturális rémálma

Az elmúlt évben Nagy-Britanniában több mint 400 gyermek volt kitéve kényszerházasságnak, köztük egy öt éves kislány, aki valószínűleg a legfiatalabb áldozata ennek a gyakorlatnak az országban.

A statisztikai adatokat a brit kormány Kényszerházasság Egysége (Forced Marriage Unit – FMU) szolgáltatatta, egy olyan folyamatban levő kezdeményezés részeként, amelynek az a célja, hogy Angliában, Walesben és Észak-Írországban büntethető legyen a kényszerházasság. Skóciában ez a szokás már illegális.

2011 folyamán az FMU összességében közel 1500 kényszerházassággal kapcsolatos esetben adott tanácsot vagy segítséget. A szakértők szerint Nagy-Britanniában a kényszerházasságok túlnyomó többsége rejtve marad.

A legtöbb esetben a kényszerházasságok Dél-Ázsiából, főleg Pakisztánból, Indiából és Bangladesből származó, Nagy-Britanniában élő muszlim családokhoz köthetők. Sok esetben olyan muzulmán gyermekek voltak az áldozatok, akiket a szüleik külföldre vittek és ott arra kényszerítették őket, hogy akaratuk ellenére megházasodjanak. A kényszerházasságok gyakran járnak emberrablással, nemi erőszakkal és veréssel.

David Cameron miniszterelnök a kényszerházasság gyakorlatát a modernkori rabszolgasághoz hasonlította, és azt mondta, hogy az embereknek „kulturális vonatkozások” miatt nem szabadna „megijednie” a témától. Jelenleg készül egy új törvény, amely törvényen kívül helyezi a kényszerházasságot, és várhatóan 2012 végéig hatályba fog lépni.

A londoni székhelyű FORWARD (Foundation for Women’s Health Research and Development) elnevezésű non-profit csoport alapján Angliában és Walesben külön-külön, több mint 65 000 nő és lány áldozata van a női nemi szervek megcsonkításának, és további 24 000 15 éven aluli lány van veszélyben.

Február 6-án az Alsóházban elmondott beszédében, Theresa May brit belügyminiszter a következőt mondta: „Sajnos azt látjuk, hogy erre a szörnyű bűncselekményre továbbra is sor kerül. Azt hiszem, a legtöbb ember megdöbbenne, ha tudná, hogy az Egyesült Királyságban milyen sok fiatal lány van kitéve a női nemi szervek megcsonkításának. “

A női nemi szervek megcsonkítása az Afrikából és a Közel-Keletről érkező muszlim bevándorlóknál a leggyakoribb. Bár a gyakorlat a 2003-as női nemi szervek megcsonkításáról szóló törvény szerint jogellenes és 14 év börtönnel büntethető, mégis eddig senkit sem sikerült jogerősen elítélni.

Afrikai muszlim családok sok esetben gyűjtenek pénzt arra, hogy, profi „metélőkhöz” repüljenek Nagy-Britanniba, hogy ott végezzék el a serdülő lányok csonkítását mindössze £ 40-ért (15000 Ft), gyakran érzéstelenítés nélkül, tompa késsel, borotvapengével vagy szikével. Más esetekben a lányokat külföldre, a család szülőhazájába viszik, azért, hogy minimálisra csökkentsék a lelepleződés veszélyét.

Március 31-én, az Éva Lányai elnevezésű, a női nemi szervek megcsonkítása ellenes aktivista csoport workshop-okat állított fel Londonban azért, hogy arra ösztönözze a embereket, hogy hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal. Öt héten keresztül bevezető előadás lesz a női nemi szervek megcsonkításáról, beszélnek annak következményeiről és a hozzá kapcsolódó törvényekről.

Közben arra is fény derült, hogy 2011-ben a brit rendőrség több mint 2800 úgynevezett becsületből elkövetett támadást jegyzett fel – olyan büntetéseket, amiket a családot ért szégyen miatt követtek el. Ezeket az adatokat a londoni székhelyű Iráni és Kurd Nőjogi Szervezet (Iranian and Kurdish Women’s Rights Organization– IKWRO) állította össze, ami egy bejegyzett jótékonysági szervezet, amely olyan az Egyesült Királyságban élő muzulmán nőknek és lányoknak ad tanácsot, akik gyakorta áldozatai a kényszerházasságoknak, becsület alapú erőszaknak, női nemi szervek megcsonkításának és családon belüli erőszaknak.

Bár a statisztikák az eddig elkészült legjobb becslésnek tűnnek, az IKWRO mégis úgy gondolja, hogy a valós adatok ennél ötször magasabbak lehetnek. A legtöbb becsületből elkövetett bűncselekményt – amelyek magukban foglalják a gyilkosságokat, csonkításokat, veréseket, emberrablásokat és a savval történő támadásokat – Londonban jegyezték fel, ahol a probléma már több mint ötszöröse az országos átlagnak.

A kormány azt mondja, hogy 2013-tól véget vet annak a gyakorlatnak, amely során többszörös szociális jóléti juttatásokat fizetnek ki olyan muzulmán bevándorlóknak, akik a bigámiát és poligámiát gyakorolják. 2011 szeptemberben egy brit újság leleplezte, hogy Nagy-Britanniában több tízezer muszlim bevándorló gyakorolja a bigámiát vagy poligámiát, azért, hogy nagyobb szociális segélyekben részesüljön a brit állam részéről.

Bár a bigámia bűncselekménynek számít Nagy-Britanniában, amelyért akár hét év börtönbüntetés is kiszabható, a többszörös házasságok gyors növekedését a multikulturális politika is táplálja, amely különleges jogokat biztosít a muszlim bevándorlóknak, akik azt követelik, hogy az iszlám saría törvények tükröződjenek a brit jogi és a szociális juttatási rendszerben.

Az Egyesült Királyság elismeri azokat a poligám házasságokat, amelyek még azelőtt kötettek, mielőtt mindkét fél Nagy-Britanniába érkezett volna, és ha olyan országból jöttek, ahol ez a gyakorlat törvényes.

A riport azt is megmutatja, hogy a muszlim férfiak a világ bármely részéről szerezhetnek maguknak egy második, harmadik vagy negyedik feleséget (vagy néhány esetben akár ötödik vagy még annál többediket is), tetszőleges számú gyermeket csinálhatnak nekik, és a brit adófizetőkre hárul annak a felelőssége, hogy fenntartsa és ellássa a családot.

A feleségek külön otthonokban élnek, és azáltal, hogy egyedülálló anyának állítják be magukat, az egyedülálló anyák és gyermekeik számára nyújtott támogatásokon keresztül a muszlim bevándorlók több tízmillió angol fontot préselnek ki az államtól.

Ezek a nők jelenleg jogosultak a teljes lakhatási támogatásra – amely London bizonyos részein eléri az évi £ 106 000-ot (50 000 000 Ft) – és a gyermekek után járó támogatásokra, amely az első gyermek után évi £ 1 000 (300 000 Ft), minden további gyermek után évi 700 £ (100 000 Ft).

A brit kormány egy új törvényen is dolgozik, amely biztosítaná, hogy az olyan állatok húsát, amelyeket az iszlám saría törvények szerint vágtak le, az emberek tudta nélkül ne lehessen értékesíteni. Az új intézkedés megakadályozná, hogy az iskolákban, kórházakban, kocsmákban és sportcsarnokokban titokban úgynevezett halal [az iszlámban engedélyezett] húst szolgáljanak fel az ügyfelek számára.

Az intézkedést az állatok jogaiért küzdő aktivisták és sokan mások is örömmel fogadták, akik azzal érvelnek, hogy a hús elkészítésének hagyományos iszlám módja – amely szerint az állatokat úgy ölik meg, hogy kábítás nélkül elvágják a torkukat – kegyetlen és felesleges fájdalmat okoz.

2010 szeptemberében, a londoni Daily Mail megállapította, hogy Nagy-Britanniában a nagy áruházláncok, gyorséttermek, sőt egyes kórházak és iskolák is halal ételeket árultak, amiről a vásárlók mit sem sejtettek.

Eközben a British Broadcasting Corporation (BBC) – a multikulturalizmus fő támogatója Nagy-Britanniában – nem volt hajlandó egy olyan színházi előadást sugározni , az iszlám szólásszabadságra gyakorolt fenyegetéséről szólt.

Mark Thompson a BBC főigazgatója azt mondta, hogy nem fogja adásba rakni a Nemzeti Színház „Beszélhetünk erről?/Can We Talk About This?” című darabját, amely a multikulturalizmust vizsgálja, és azt hogy ez hogyan vezetett ahhoz, hogy Nagy-Britannia megosztottabb lett, mint valaha.

Thompson szerint „egyre fokozódó feszültséget lehet tapasztalni az iszlámmal kapcsolatos viták során.” Azt is állítja, hogy mivel a muzulmánok vallási kisebbséget alkotnak Nagy-Britanniában, a hitüket más módon kell bemutatni, mint a már meghonosodott csoportokét.

2005-ben Thompson arra kötelezte a BBC Two csatornát, hogy a kereszténység-ellenes „Jerry Springer: The Opera” című musicalt sugározza, amely, kigúnyolja Istent, Jézus Krisztust pedig homoszexuálisként mutatja be. A show miatt – amely a becslések szerint 8000 trágárságot tartalmazott – legalább 45 000 ember fordult panasszal a BBC-hez. Az egyik néző szerint: „Ha ez a show Mohamedet vagy Vishnut ábrázolta volna homoszexuálisként és nevetség tárgyaként, akkor soha nem láthatta volna meg a napvilágot.”

Soeren Kern, Gatestone Institute

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=5162

Bejegyzés: on 2012. ápr. 16.. A bejegyzés kategóriái: Anglisztán, Legfrissebb, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes