Paul Weston (Brit Szabadságpárt) beszéde Londonban 1.rész

Az elmúlt években több új párt jött létre, amelyek felhívják a figyelmet a nyugati értékek (szólásszabadság, nők szabadsága, demokrácia, vallásszabadság…) védelmére, és az iszlám veszélyeire. Nagy-Britanniában egy ilyen párt a Brit Szabadságpárt (British Freedom). Paul Weston, a párt alapítójának 2012. április 7-én Londonban elhangzott beszédének fordítása:

Üdvözlök mindenkit! Nagyon köszönöm, hogy eljöttetek. Tudom, hogy néhányan közületek Skóciából jöttek. Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy itt vagytok.

Sok ember panaszkodott, hogy a Brit Szabadságpártban túl sokat beszélünk az iszlámról. De beszélnünk kell róla, mert igazából ez a legfontosabb dolog, amivel ennek az országnak az elkövetkező 10, 15, 20 évben szembe kell néznie. Szembe kell néznünk vele, mert ha nem akkor egyszerűen nem leszünk itt 15-20 év múlva. És ez nem vita tárgya, ez egy abszolút tény.

James Burnham, írt egy könyvet a ’60-as években a hadviselésről és a hadviselés céljáról, és ez nem a partraszállásról, meg a villámháborúról szól. A háborúnak egyetlen célja van, mégpedig a politikai ellenőrzés egy bizonyos terület felett. Amit ebben az országban most láthatunk, hogy a saría politikai ellenőrzés fokozatosan átveszi a hagyományos brit törvények, a hagyományos brit kultúra helyét. És mindezt egy nagyon veszélyes módon csinálja, lassan, de folyamatosan, és egyre növekvő mértékben.

A közelmúltban láttuk mindezt Darren Conway esetből, aki egy év börtönbüntetést kapott, amiért a lakása ablakába kirakta Mohamed és néhány EDL (Angol Védelmi Liga) tüntetés képét. Ez nyilvánvalóan sértette a helyi muszlim embereket. És nekünk nem szabad megsérteni őket, mert a saría törvény szerint nem lehet megsérteni a muszlimokat. Szóval ez a srác most 12 hónapra börtönbe fog menni, mert megsértette a muzulmánokat.

Ugyanezt láttuk David Jones-nál is. Ő készítette a Tűzoltó Sam mesekönyvet. A Gatwick repülőtéren akart felszállni egy repülőre és egy elfátyolozott muzulmán nő ment át előtte a biztonsági ellenőrzésen, aki nem távolította el a fátylát. Jones mindezt megjegyezte: „Tegyük fel, hogy én viselném a fátylat, és én mennék át itt így, mit tenne akkor?” A biztonsági szolgálat azonnal félreállította. Hívták a rendőröket. Az egyik rendőr azt mondta, hogy „Nem mondhatja ezt, mert megváltoznak az idők, most már egy másfajta országban élünk”.

A saría törvény gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem kritizálhatod az iszlámot. Ez a fickó nem csak az iszlámot kritizálta, hanem „megsértett” egy muszlim nőt.

Ez a lopakodó saría olyasmi, ami miatt valóban aggódnunk kell, mivel nem szabad, hogy megsértődjünk. Amikor a muszlimok pipacsokat égettek az Emlékezés napján [a háborúkban elesettek emlékére pipacsot tűznek ki] a saját országunkban, őszintén szólva engem ez nagyon bántott, de ez ellen nem tehetek semmit. Nem mehetsz el a helyi rendőrségre azzal, hogy „Ezt nagyon sértőnek találom”. Erről nem fog senki jegyzőkönyvet készíteni, mivel te nem vagy az a faj, vallás, bőrszín, vagy akárhogy is hívod, egyszerűen egy másodosztályú polgár vagy a saját hazádban.

Egy szomáliai lánybanda megvert egy fehér lányt és a barátját. A földre került lányt megrugdosták és azt mondták: „Meg fogjuk ölni a fehér szukát”. Az elmúlt évtizedekben született faji és vallási gyűlölet törvények szerint ez az eset azonnal büntethető. Le kellett volna őket tartóztatni, bíróság elé kellett volna állítani őket. Nos, letartóztatták őket, de a bíró felmentette őket arra hivatkozva, hogy muszlimként nem voltak hozzászokva az iváshoz . Mivel az eset elkövetésekor részegek voltak ezért szabadon távozhattak a bíróságról.

Ez jön le fentről. Most már van egy Legfelsőbb Bíróságunk, amely nem volt korábban – ez egy újabb európai rendelet. A Legfelsőbb Bíróság vezetője Lord Nicholas Phillips. Lord Nicholas Phillips két vagy három évvel ezelőtt azt mondta, hogy a saría törvény – amíg nem okoz komoly fizikai kárt – legálisan megengedett ebben az országban. Ezt a jogrendszer legfelső fokán álló ember mondja.

Sőt mindez az Európai Uniónál is magasabb helyről származik, az Egyesült Nemzetek Szervezetétől. Az Egyesült Nemzeteken belül van 57 olyan tagállamban amely az Iszlám Konferencia Szervezetének nevezett csoportosulás tagja. Szaúdi, katari, Abu Dhabi-i pénzekkel rendelkeznek, és ez a szervezet a legnagyobb szavazó tömb az ENSZ-en belül, és az ENSZ alapvetően azt teszi, mint ők mondnak neki.

Néhány éve Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára előállt és Geert Wilders Fitna című videójáról azt állította, hogy „gyűlöletkeltő”. Miért gyűlöletkeltő a Fitna? Wilders csak olyan muszlimok és imámok beszédeiből rakott össze egy rövid klippet, akik arról beszélnek, hogy meg akarják dönteni a Nyugatot, hogy hogyan bánnának a nőkkel, és hogy egy kalifátust hoznának létre. Csak annyit tett, hogy ezeket a dolgokat összerakta. A videóban szereplő személyek közül egyet sem állítottak bíróság elé, csak magát Wilders-t, amiért a nyilvánosság előtt feltárta, hogy mit mondanak ezek az emberek.

Nos ez ismét saría – nem kritizálhatod az iszlámot. Azáltal, hogy nyilvánosság előtt bemutatta ezeket, kritizálta az iszlámot. Véleményem szerint az Egyesült Nemzetek Szervezetének nem azért jött létre, hogy a muzulmán országok érdekeit szolgálja, de most ezt teszi. És ez így megy az alsóbb szintekig, egészen az Európai Unióig.

Az EU alkotmánya nem tesz említést arról, hogy az európai emberek, kultúra, és országok a kereszténység alapjaira is építkeznek. Nem vagyok vallásos ember, de nem lehet elvitatni, hogy az az Európa, amelyben ma élünk egy olyan Európa, amely nem jött volna létre a kereszténység nélkül. Ezt nem lehet elvitatni, de az EU-alkotmányában erről szó sem esik. Amiről persze beszélnek az az iszlám. Sokat beszélnek az iszlámról, mivel benne akarnak lenni euro-mediterrán szövetségben, amely Marokkót, Algériát és Tunéziát is tartalmazza. Ezeket az országokat be akarják hozni az Európai Unióba, hogy mindannyian ebben a nagy boldog, multikulturális és többnemzetiségű „családban” éljünk. És nem kritizálhatjuk őket. Ez ismételten saría törvény. Nem lehet őket kritizálni.

Volt egy 2006-os Uniós irányelv, amely ismételten csak egy vallást említett, az iszlámot. Nem a kereszténységet, nem a zoroasztrizmust, nem a buddhizmust hanem csak az iszlámot. És van egy szervezetük, melynek a Rasszizmus és Idegengyűlölet Elleni Megfigyelőközpont a neve. Most már tudjuk, hogy ez mit jelent: ha az iszlám ellen beszélsz, faji vagy vallási gyűlöletre való felbujtással fognak perelni. De csak az iszlámmal szemben. Aztán kiadják az európai elfogatóparancsot, így nem számít, hogy hol mondtál valami kritikusat az iszlámról … ha legközelebb Németországban mondanék valami kritikusat az iszlámról, akkor egy német értesítheti a német rendőrséget, majd miután visszajöttem az Egyesült Királyságba, kiadathatnak Németországnak azért, hogy az iszlám kritizálásáért bíróság elé állíthassanak.

Eközben az olyan emberek, mint Abu Katada mondhatják azt, hogy átveszik a hatalmat az országban, azonban az ENSZ Emberi Jogi törvényének megfelelően nem lehet őket kiutasítani. Engem ki lehet adatni, amiért kritikus vagyok, őt nem, és ez ismét a lopodzó saría jele. Én nem mondhatok semmit, ők azt mondanak, amit akarnak. Ez a saría.

A munkáspárti kormány kikövezte az utat ehhez. Amikor hatalomra kerültek, két dolgot tettek azonnal, ami veszélybe sodorta az ország jövőjét. Bevezették ezt az Emberi Jogi Törvényt, továbbá megnyitották a kapukat a bevándorlás előtt. És amikor emberek milliói érkeztek a harmadik világ országaiból, – természetesen nem mindegyikük volt rossz ember – közöttük voltak terroristák, pedofilok, bűnözők is. És az új munkáspárti bevándorlási törvények miatt nem voltak képesek kihajítani őket. Így az ország olyan bűnözők paradicsomává vált, akik meg akarják dönteni Nagy-Britanniát. Meghívták őket, azt mondhatnak, amit csak akarnak, és ez ellen semmit sem tehetünk. Ez ismét a lopakodó saría.

A munkáspárti kormány még ennél is tovább ment. Ezeket az embereket elkezdték alkalmazni a közszolgálatban. Nem tudom ismeritek-e Derek Pasquill-t – néhány éve kirúgták a Külügyi és Nemzetközösségi Hivatalból (Foreign and Commonwealth Office), mert megkongatta a vészharangot. Azt mondta, hogy a hivatalt átvették az iszlám radikálisok és ma már lényegében a Muzulmán Testvériség arcvonala. Ezután a munkáspárti kormány elbocsátotta. Nem rángatták bíróság elé, mert akkor el kellett volna mondania, hogy ezek az emberek pontosan mit is csinálnak a külügyminisztériumban. Ez nagyon kínos lett volna a Munkáspárt számára, így egyszerűen leváltották, azt mondták, hogy kopj le, és ennyi. Semmi sem történt ezután.

Martin Bright, egy jól ismert újságírónő írt egy 90 oldalas dolgozat erről.

Ez egy olyan téma, amiről beszélnie kellett volna a fősodrásbeli médiának, a BBC-nek és a többieknek, de ez nem történt meg. Ez megint egy olyan eset, amikor egy jól ismert újságíró egy nagyon súlyos helyzetről beszél, hogy a külügyminisztériumot átvették az iszlám radikálisok, és ez nem tekinthető hírértékűnek. Ez egy elképesztő helyzet. Ez 15, 20, 30 évvel ezelőtt nem történhetett volna meg, de most ez rutinszerűen történik.

A munkáspárti kormány felállította a Nagy-Britanniai Muszlim Tanácsot, ami kapcsolatban áll a Muzulmán Testvériséggel. A Muzulmán Testvériség egy az egész világra kiterjedő kalifátust szeretne létrehozni. Ők mindezt komolyan gondolják, már 40-50 éve ezen dolgoznak. A szervezetet Hasszán al-Banna hozta létre Egyiptomban a második világháború után. Ők mindezt komolyan gondolják, és láthatjuk, ahogy átveszik az úgynevezett arab tavaszt a Közel-Keleten, amit én inkább koráni télnek neveznék. A média nálunk még mindig arról szövegel, hogy hogyan fogjuk elvinni a demokráciát a Közel-Keletre … Nem fogják tudni elvinni a demokráciát a Közel-Keletre, nem akarnak demokráciát a Közel-Keleten, soha nem is volt demokrácia a Közel-Keleten. A saría törvény nem veszi figyelembe a demokráciát. Őrültség ezt hinni és mindez tipikus példája azoknak a liberális politikusoknak, egy multikulturális társadalomban élnek és a legjobbakat remélik.  Egyszerűen csak reménykednek abban, hogy a legjobb fog történni.

Még ennél is tovább mentek. És ismételten a Munkáspárti kormány. Többnejűség. A sária törvényekben, a koráni törvényekben, van egy kifejezés: dzsizja. Ez egy olyan adó, amit a nem-muszlimok fizetnek a muszlim feljebbvalójuknak. Mi ezt fizetjük, azáltal, hogy adófizetők vagyunk. Ebben az országban a muzulmán nők hetvenöt százaléka nem dolgozik. A muzulmán férfiak ötven százaléka nem dolgozik, de akár négy feleségük is lehet. Nekünk nem lehet négy feleségünk. Amennyire én tudom, bigámia miatt akár hét év börtön is járhat, ha bűnösnek találnak. De ezt a törvényt kijátsszák azzal, hogy Nagy Britannián kívül házasodnak, majd behozzák a feleségeket. Ezt megtehetik, mi pedig, illetve a munkáspárti kormány mindezt anyagilag támogatta. Azt mondták: igen, lehet négy feleségetek, nem kell dolgoznotok. Majd mi fizetjük a megélhetéseteket, a lakásaitokat, az oktatásotokat, az egészségügyi ellátásotokat. Mi megtettük mindezt, miközben ők madrasszákba és mecsetekbe jártak, ahol lényegében indoktrinálták őket arra, hogy megdöntsék a liberális demokráciát, amely biztosítja számukra az eszközöket ehhez. És mi fizetünk ezért. Ez dzsizja. Ez olyan dolog, amely a Koránban van lefektetve és mi ezt csináljuk. Ha adófizető vagy, akkor dzsizját fizetsz a muzulmán uraknak.

A munkáspárti kormány az istenkáromlást büntető törvényeket is betiltotta, azokat hatályon kívül helyezte, és mindezt azért, mert az istenkáromlást büntető törvények kizárólag egy vallásra vonatkoztak: a kereszténységre. Szóval azért kellett eltörölni, mert diszkriminatívak voltak. De aztán beiktattak egy új törvényet, a 2006-os vallási gyűlölet törvényt, és mindannyian tudjuk, hogy miért. Nick Griffin a Brit Nemzeti Párt (BNP) képviselője egyik beszédébenazt mondta, hogy a közeljövőben a muszlim terroristák valamit fel fognak robbantani, valakit meg fognak ölni, és mindezt olyan valaki fogja tenni, aki ennek a helynek – ahol a beszédet tartotta – a 20 mérföldes sugarú környezetéből származik. És néhány hét múlva megtörténtek a 2005-ös londoni robbantások. Tehát igaza volt. De mégis bíróság elé rángatták, és úgy védekezett, hogy az iszlám nem egy faj, hanem egy vallás. Ezért a kormány hozott egy új törvényt a vallási gyűlölködésről, remélve, hogy így el fogják tudni kapni. És közben az istenkáromlást büntető törvényeket hatályon kívül helyezték, mert azok csak a kereszténységre vonatkoztak. Az új törvény azért született, hogy ne lehessen kritizálni az iszlámot. Ez megint csak az egyre inkább belopódzó saría.

Aztán jött Rowan Williams érsek – Isten áldja – az angol egyház legelső embere, és azt mondta, hogy a sária törvények rendben vannak.

Szóval ha mindezeket az eseményeket összerakjuk, akkor láthatjuk, hogy egyre lejjebb csúszunk a saría felé vezető lejtőn.

Beszéd folytatása itt.

Print Friendly, PDF & Email