Németország: „A radikális szalafizmus olyan, mint a keménydrog”

Soeren Kern, Gatestone Institute

A német hatóságok nagyszabású rajtaütéseket hajtottak végre olyan radikális iszlamistákkal szemben, akik feltehetően az állam ellen szervezkedtek.

A lépés azokkal a szalafista muszlimokkal szembeni egyre növekvő aggodalmat tükrözi, akik nyíltan kijelentik, hogy Németországban és Európa-szerte be akarják vezetni az iszlám sária törvényeket.

A június 14-ei országos rajtaütésben, több mint 1000 német rendőr végzett házkutatást mintegy 70 szalafista házban, lakásban, mecsetben és találkozóhelyen a tizenhatból hét német tartományban, olyan bizonyítékok után kutatva, amelyek a német kormány számára lehetővé tennék, hogy az országban működő több tucat iszlamista csoport közül betiltson néhányat.

A német hatóságok úgy gondolják, hogy a szalafisták, akiknek a gyökereik Szaúd-Arábiába nyúlnak vissza, a nyugati demokráciával szembenálló, szunnita iszlám kalifátust (Iszlám Birodalomat) szeretnének létrehozni, és hogy a csoporton belül néhányan támogatják a mártíromságot és az erőszak alkalmazását, továbbá harciasságra ösztönzik a német társadalomtól elidegenedett muszlim fiatalokat.

A rajtaütés bejelentésekor, Hans-Peter Friedrich belügyminiszter azt mondta, hogy betiltották a Millatu Ibrahim elnevezésű szalafista csoportot, amelynek a székhelye Solingen nyugat-német városban van. „A Millatu Ibrahim csoport az alkotmányos rend és az emberek közötti egyetértés ellen munkálkodik.”, mondta. A Millatu Ibrahim többek között azt tanítja a követői számára, hogy utasítsák el a német törvényeket, helyette az iszlám sária törvényeket kövessék, és hogy „a hitetlenek az ellenség.”

Friedrich azt is mondta, hogy többek között a bajorországi, berlini, kölni, hamburgi és észak-rajna-vesztfália-i razziák során szerzett bizonyítékok lehetővé teszik, hogy két másik szalafista csoportot, a DawaFFM és a „Die Wahre Religion” [DRW, „Az igaz vallás "] elnevezésű csoportokat is betiltsák.

Friedrich a következőt mondta: „széleskörű bizonyítékokat” foglaltunk le, köztük mobiltelefonokat, hordozható számítógépeket, videókat és más dolgokat. „Mindezeket a dolgokat értékelni fogjuk az elkövetkező napokban, és utána meglátjuk, hogy a bizonyítékok elegendőek-e ahhoz, hogy a vizsgált két szervezetet betiltsuk vagy sem.”

Az átkutatott házak egyike a DRW szalafista csoportot működtető, palesztin származású Ibrahim Abou-Nagie gyűlölet-prédikátor rajnai otthona volt.

Abou-Nagie a hangadója annak a példátlan országos kampánynak, amelynek részeként 25.000.000 német nyelvre lefordított Koránt szeretnének ingyen szétosztani, azzal a céllal, hogy a Korán egy példánya minden német háztartásban megtalálható legyen.

A tömeges térítő kampányt – amelyet „Olvass!” projectnek neveznek – több száz szalafista végezte több német városban, valamint Ausztriában és Svájcban. Több mint 100 szalafista „információs standot” állítottak fel több tucatnyi német városban, főleg Észak-Rajna-Vesztfáliában, Alsó-Szászországban, Hessenben és Hamburgban.

2011 szeptemberében német ügyészek vizsgálatot indítottak Abou-Nagie ellen, miután az internetre felrakott videókban a nem hívők elleni erőszakra buzdított. A prédikációiban Abou-Nagie dicsőítette az iszlám mártíromságot, és azt mondta, hogy az iszlám sária törvények a német alkotmány felett állnak. Nyíltan úgy vélekedik, hogy a zenét be kellene tiltani, a homoszexuálisokat ki kellene végezni és a házasságtörőket meg kellene kövezni.

Abou-Nagie-nak több tízezer követője van Németország-szerte. Köztük van két német megtért, terrorizmussal gyanúsított muszlim, akiket Abou-Nagie képzett ki és a közelmúltban Doverben (Anglia) tartóztattak le, miután a brit határőrök átkutatták csomagjaikat és egy olyan dokumentumot találtak, amelynek az volt a címe, hogy „Hogyan építs bombát az édesanyád konyhájában”, amely a jemeni Al-Kaida angol nyelvű online „Inspire” magazinjának egy cikke.

Egy videóban, Abou-Nagie azt mondja a hallgatóságának, hogy „bárki, aki az iszlám Korán helyett a keresztény Bibliát vagy a zsidó Tórát követi, az örökkévalóságig a pokolra fog kerülni.” Abou-Nagie azt mondja, hogy mindezt ő úgy látja, mint egy felhívást arra, hogy megmentse a német népet Allah haragjával szemben azáltal, hogy áttéríti őket az iszlámra.

A keresztény húsvét április 5-9-ig tartó hosszúhétvégéjén, Abou-Nagie projectje az „Olvass!” új szakaszba lépett. A berlini székhelyű Die Welt újság szerint a szalafisták „frontális támadást” indítottak a más vallású, és „hitetlen” emberek ellen.

Április 7-én az „Olvass!” project országos kampányt szervezett, melynek során 35 német városban, többek között Berlinben, Kölnben, Drezdában, Frankfurtban, Hamburgban, Hannoverben, Heidelbergben, Konstanzban, Münchenben és Osnabrückben osztogatták a Koránt.

A Die Welt szerint a német hatóságok úgy tekintenek a Korán projektre, mint a radikális iszlám „legaggasztóbb” toborzó kampányára. A biztonsági szakértők szerint a kampány egy PR-trükk is, amelynek az a célja, hogy meggyőzze a németeket, hogy a szalafisták átláthatóak és „polgár-barátok”.

Annak érdekében, hogy javítsák a róluk kialakult képet, a szalafisták „az információs standokról” eltávolították az összes olyan könyvet, amely a nők iszlámban elfoglalt helyével vagy az iszlám sária, demokrácia feletti felsőbbrendűségével foglalkozik.

Sőt, a Korán német fordításából kihagytak több olyan verset, melyek arra szólítják fel a muszlimokat, hogy háborúzzanak a nem-hívők ellen. A német belföldi hírszerző ügynökség, a Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) szerint, a Korán német változata „nem ellentmondásos.”

A BfV úgy véli, hogy a becslések szerint 29 olyan iszlamista csoport tevékenykedik Németországban, körülbelül 35 000 taggal vagy támogatóval, akik egy „koráni-államot” szeretnének létrehozni Németországban. Úgy gondolják, hogy az iszlám sária törvény egy isteni előírás, amelynek helyettesítenie kell minden más jogrendszert. A BfV azt is mondja, hogy a szalafisták, akik a becslések szerint mintegy négyezren lehetnek, a leggyorsabban növekvő iszlám csoport Németországban, amelynek összes muszlim lakossága 4,3 millió fő.

A német hatóságok egy sor, a rendőrséggel történt heves összecsapás után kezdték el fokozni a szalafista csoportok megfigyelését.

Májusban, Bonn városában például több mint 500 szalafista támadott német rendőrökre palackokkal, botokkal, kövekkel és egyéb fegyverekkel, mivel így akartak tiltakozni a „sértőnek” titulált karikatúrákkal szemben.

Az összecsapások az után törtek ki, hogy PRO NRW konzervatív politikai párt, amely ellenzi az iszlám további terjedését Németországban, mintegy 30 támogatója a tartományi választások előtt részt vett egy kampánymegmozduláson a Nyugat-Németországban található Észak-Rajna-Vesztfália (NRW) tartományban.

A harcok után (amelyben 29 rendőr sérült meg, közülük kettő súlyosan) egy ismert terrorista, a Németországban született Yassin Chouka, aki az Üzbegisztáni Iszlám Mozgalom tagja, felrakott egy videót az internetre.

A német nyelvű videón, Chouka felszólít a PRO NRW és német média tagjainak meggyilkolására. Azt is szorgalmazza, hogy a szalafisták hagyjanak fel az utcai konfrontációval, mivel így nagyobb a kockázata annak, hogy letartóztatják őket, helyette a saját otthonukban és a munkahelyükön támadják meg a PRO NRW tagjait.

Egy június 8-án, a Die Welt napilappal készült interjúban, Hans-Peter Friedrich belügyminiszter a következőt mondta: „A radikális szalafizmus olyan, mint egy kemény drog. Mindazoknak, akik engednek a csábításának, erőszakossá válnak.”

Friedrich azt is mondta, hogy a közelmúltban elkövetett szalafista támadások a német rendőrséggel szemben megmutatják, hogy az „erőszak elkövetésének határértéke riasztó módon lecsökkent. Erre csak egy válasz lehetséges: A kormánynak világossá kell tennie a törvény teljes erejével, hogy a demokráciánk erős. A szalafisták a demokratikus-liberális jogrendszer ellen harcolnak, és a helyébe a saját radikális ideológiájukat akarják bevezetni Németországban. De mi ezt nem fogjuk engedni. Minden erőnkkel meg fogjuk védeni a szabadságunkat és biztonságunkat.”


Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=5433

Bejegyzés: on 2012. jún. 22.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Németország, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes