„Az iszlám lerombolja az ember alkotta demokráciát”

Írta: Soeren Kern, Gatestone Institute

2012. május 31.

Amszterdamban a rendőrség őrizetbe vette a Sharia4Holland iszlamista csoport szóvivőjét, azzal vádolva meg, hogy halálosan megfenyegette Geert Wilderst, a holland Szabadság Párt vezetőjét.

Abu Quasimot azután tartóztatták le, hogy május 25-én beszédet mondott az amszterdami Dam téren (videó angol felírttal itt), melyben arra figyelmeztetett, hogy „elbánnak” Wilderssel, mihelyst Hollandia iszlám állammá válik.

Quasim, aki „római kutyának” nevezte Wilderst, arra figyelmeztetett, hogy Wildersnek tanulnia kellene „Theo van Gogh esetéből – utalva a holland film- és iszlám-kritikusra, akit 2004-ben egy holland-marokkói muszlim meggyilkolt.”

Amszterdam multikulturális nézetű rendőrsége kezdetben megtagadta a beavatkozást. Noha a halálos fenyegetés bűncselekménynek minősül Hollandiában, a rendőrség mégis azt a járókelőt vetet őrizetbe, aki megpróbált véget vetni a Sharia4Holland szóvivő beszédének.

Quasimot az eset után még három napig nem vették őrizetbe, majd Robert Flos, helyi politikus az AT5 televíziós csatornán azt kérdezte Amszterdam bal oldali polgármesterétől, Eberhard van der Laantól, hogy vajon miért nem avatkozott be a rendőrség, amikor Quasim halálosan megfenyegette Wilderst.

A 29 éves iszlamista Quasim, aki Woerden holland városban él, július 11-én jelenik meg a bíróság előtt.

A Sharia4Holland – a Sharia4Belgium ikertestvére –  egy radikális muszlim mozgalom, mely az iszlám saria törvényt kívánja bevezetni Hollandiában, Belgiumban és Európa többi részén. Az elmúlt néhány hónapban a Sharia4Holland és a Sharia4Belgium egyre agresszívebb hangon kéri muszlim követőit, hogy vessenek véget a demokratikus rendnek Európában.

Ivo Opstelten holland igazságügy miniszter május 29-én felszólalt a holland parlamentben, ahol elmondta, hogy a radikális muszlimok egyre provokatívabbak és hogy „fennáll a veszélye annak, hogy a Sharia4Holland támogatói átlépik a határt és erőszakot alkalmaznak.”

2011 decemberében a holland hírszerzés (AIVD) aggodalmát fejezte ki a Sharia4Holland gyors radikalizációja miatt. Az AIVD azután nyilatkozott, hogy a Sharia4Belgium egy videót közölt, melyben a belga iszlamista, Sheik Abu Imran (másnéven Fouad Belkacem, aki a Sharia4Belgium fő szóvivője) kijelentette, hogy az iszlám dzsihád fekete zászlója „hamarosan valamennyi palota tetején ott fog lobogni Európában.”

A december 11-i videóban, amit a Közel-Keleti Média Kutatóintézet (Middle East Media Research Institute; MEMRI) fordított le angolra, Imran kommandós ruhában látható és az Atomium elpusztítására szólít fel, ami egy brüsszeli emlékmű, egyben Belgium nemzeti szimbóluma.

Imran ezt mondja: „Ez egy rövid üzenet Belgium királyához és különösképp a Belgiumban élő muszlimokhoz. Ez az a zászló [a dzsihád fekete zászlója], mely ha Allah is úgy akarja hamarosan annak az épületnek [a belga királyi palota] tetején fog lobogni. Láthatjátok a Taghut [bálványimádók] zászlaját [belga zászló], a hitetlenekét és hamarosan a „nincs más isten csak Allah” zászlaját fogjátok ott látni lobogni, a palota tetején és minden más európai palota tetején, mígnem ha Allah is úgy akarja el nem érjük a Fehér Házat…Nem nyugszunk, nem hagyjuk abba, amíg ez a zászló nem lobog annak az épületnek [királyi palota] a tetején.”

Ezután a videó egy másik brüsszeli helyszínről folytatódik – közvetlenül az Atomium előtt. Imran ezt mondja: „Mostanában láthatjuk, hogy az emberek fotókat készítenek, ide jönnek Brüsszelből és egész Európából az ún. „turizmus” jegyében és fényképeket készítenek erről az emlékműről. Ragaszkodnak ehhez az emlékműhöz. A tetején ott láthatjátok a belga zászlót. Ez az emlékmű Belgium szimbóluma… Belgium hamarosan széthullik.  Bárcsak Allah szétmorzsolná őket az országukkal együtt. Ámen. Azután e jelkép már hasztalan lesz számukra.”

Szeptemberben a Sharia4Belgium Antwerpenben, az ország második legnagyobb városában létrehozta Belgium első saria alapú bíróságát. A csoport vezetői azt mondják, hogy a bíróság célja egy párhuzamos jogrendszer megalkotása, mely megkérdőjelezi az állam fennhatóságát,  polgárjogi végrehajtó funkcióját illetően, amit a belga alkotmány biztosít.

Az önjelölt muszlim bírók, akik az iszlám saria bíróságot működtetik, a világi belga családjogi törvények helyett iszlám törvényt alkalmaznak azért, hogy olyan vitás kérdéseket oldjanak meg, melyek a házassággal, válással, a gyerektartással, gyermeksegéllyel és az örökléssel kapcsolatosak.

A belga polgárjogtól eltérően az iszlám saria törvény nem biztosít egyenlő jogokat a nőknek és férfiaknak; a saria bíróság kritikusai szerint ezzel alá fogja ásni a muszlim nők jogait a házasságban és az oktatásban. A Sharia4Belgium azt állítja, hogy az antwerpeni bíróság végül kiterjeszti tevékenységét és bűncselekményekkel is fog foglalkozni.

Május 4-én az antwerpeni büntető bíróság két év börtönre ítélte Imrant/Belkacemet (amiből egy év felfüggesztett), mert bűnösnek találta nem muszlimokkal szembeni gyűlöletkeltés vádjában. Más törvénysértések mellett, Belkacemet bűnösnek találták Frank Vanhecke, az elhunyt Marie-Rose Morel özvegyének zaklatásában, utóbbi a Vlaams Belang, belga bevándorlás ellenes párt elnöke volt. Miután Marie-Rose Morel 2011 februárjában rákban elhunyt, Belkacem kijelentette, hogy betegsége „Allah büntetése volt.”

Május 5-én, azon a napon, amikor Hollandia a náci Németország alóli 1945-ös felszabadulását ünnepli, a Sharia4Holland és testvére a Sharia4Belgium kb. 20 tagja gyűlt össze a dél-holland Vught városának szuperbiztonságos börtöne előtt, hogy Theo van Gogh gyilkosának, Mohammed Bouyeri-nek a „kiszabadulását” követelje.

A Sharia4Holland azzal érvelt, hogy a Holland Felszabadulás Napja egy „álszent fesztivál”, hiszen a hollandok ünnepelnek, miközben számtalan „ártatlan” muszlimot tartanak börtönben. A Sharia4Holland szerint ezeket a muszlimokat megfosztották a szabadságuktól, a családjuktól és minden társadalmi kapcsolatuktól.

A holland börtönök valójában hemzsegnek a muszlim fogvatartottaktól. Egy nemrégiben közreadott jelentés szerint, amit a Holland Belügyminisztérium adott ki, a Hollandiában élő, 12 és 24 év közötti marokkói bevándorlók 40 %-át vették már őrizetbe, büntették vagy bírságolták meg vagy ítélték el, miután bűncselekményt követtek el az elmúlt öt évben.

2011 decemberében a Sharia4Belgiumhoz tartozó kb. 20 fős csőcselék vitát robbantott ki Amszterdamban, melynek két liberális muszlim, egy kanadai író és muszlim feminista, Irshad Manji és egy holland-marokkói zöldpárti parlamenti képviselő, Tofik Dibi voltak a szereplői.

A csőcselék azt üvöltözte, hogy „Allah Akbar!” („Allah a legnagyobb!”) és azzal fenyegetőzött, hogy átvágja Manji torkát. Egy iszlamista dzsihád zászlót lobogtattak, miközben azt követelték, hogy végezzék ki Manjit és Dibit, mert hitehagyottak.

A vitát arról, hogyan tudnák a liberális muszlimok megakadályozni a muszlim szélsőségeseket, hogy eltérítsék az iszlámot, Amszterdam belvárosában a De Baile-ban tartották és a brüsszeli székhelyű Európai Alap a Demokráciáért támogatta. Az esemény félbeszakadt, miután a rendőrség számos iszlamistát kellett hogy őrizetbe vegyen.

2010 áprilisában a Sharia4Belgium 40 tagja megszakította a holland író, Benno Barnard beszédét az iszlámról. Az előadás „Az iszlám vita: Éljen sokáig Isten, le Allahhal!” egy sorozat része volt a felvilágosodásról az Antwerpeni Egyetemen.

Abu Quasim, a Sharia4Holland szóvivője szerint: „Jobb idők jönnek, ahogy az meg van ígérve. A muszlimok [szembenéznek] majd az ember alkotta törvények rákjával, amit demokráciának hívnak és eltüntetik azt. Pusztítsd el gyökerét, ágát mindaddig, amíg az iszlám ezt lehetővé teszi, illetve amíg ezt parancsolja nekünk. A saria messze az egyetlen megoldás, az egyetlen megmaradt vetélytárs, ami helyettesítheti a demokráciát. Most, a nyugatiak és a minket körülvevő hollandok és azok, akik nem ismerik történelmüket azt gondolják, a saria valami idegen…Még ha a hitetlenek utálják is, még ha a pogányok utálják is. Még ha a demokraták és világi emberek utálják is. Saria Hollandia számára adott: tény.”

Soeren Kern a Transzatlanti Kapcsolatok munkatársa a madridi székhelyű Grupo de Estudios Estratégicos / Strategic Studies Groupban. Kövesd Facebook-on.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=5448

Bejegyzés: on 2012. Júl. 23.. A bejegyzés kategóriái: Hollandia, Legfrissebb, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes