A muszlim zavagások Európát is elérik

Soeren Kern, Gatestone Institute

A YouTube videó megosztóra feltöltött „Muszlimok ártatlansága” című iszlámellenes film miatti tiltakozások már több európai városra is átterjedtek. A muszlim lázongók kezdetben csak Belgiumban, Nagy-Britanniában és Franciaországban csaptak össze a rendőrséggel, de azóta a tiltakozások már Ausztriára, Dániára, Németországra, Görögországra, Norvégiára, Szerbiára és Svájcra is átterjedtek.

Németország különböző városaiban több ezer muzulmán vonult az utcára, a legnagyobb demonstráció szeptember 22-én Dortmundban zajlott, ahol 1500 török zászlót lengető muszlim vonult végig a város központjában. Hanoverben szeptember 23-án mintegy 1000 muszlim tiltakozott. Baden-Württembergben a rendőrségi jelentések szerint 1600 fő vett részt a tüntetésen. Tüntetésekről számoltak be Bergisch Gladbach, Cuxhaven, Münster, Freiburg és Karlsruhe városokban is.

Miután az a hír járta, hogy az iszlámellenes filmben a Mohamedet alakító szereplő állítólag német, a radikális iszlamista Abu al-Assad Almani robbantásokra és gyilkosságokra szólított fel Németország területén. Egy 8 oldalas dokumentumban, melynek „A problémák rendezése Németországgal” címet adta, és szeptember 25-én rakta fel az internetre, Abu Assad a következőt mondja: „Azokon az undorító karikatúrákon felül, most az amerikaiak egy olyan filmet is készítettek, amelyen ezek a sertések kigúnyolják és sértegetik szeretett prófétánkat. “

Abu Assad így folytatja: „Aki a nemes Hírvivőnket játszotta egy német volt”. Ezután bússzúból támadásokra szólít fel. Arra kér minden Németországban élő muzulmánt, hogy támadjanak meg minden olyan német állampolgárt, aki támogatja a filmet. „Vágják le a fejüket és mindezt rögzítsék filmen és tegyék elérhetővé a nagyközönség számára. Így egész Németország, sőt egész Európa megtudja, hogy az iszlám kardja meg fogja akadályozni bűnös játékaikat.”

A Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) szerint az iratot az úgynevezett Globális Iszlám Média Front (GIMF) elnevezésű csoport készítette, egy olyan európai propaganda szervezet, amely támogatja az al-Kaidát és más radikális iszlám szervezeteket. A BKA azt mondja, hogy a fenyegetést „nagyon komolyan” veszi.

Berlinben Hans-Peter Friedrich belügyminiszter az utolsó pillanatban elhalasztott egy plakátkampányt, amely a radikális iszlámot célozta meg, attól tartva, hogy mindez a szélsőségeseket erőszakra ösztönözheti. A posztereknek szeptember 21-én olyan német városokban kellett volna megjelenniük, amelyek nagyszámú bevándorló népességgel rendelkeznek. A poszterek azokat célozták meg, akik azt gyanítják, hogy egy barátjuk vagy családtagjuk a radikális iszlám irányába sodródhat.

Egy másik jele annak, hogy a német hivatalnokok megzavarodnak a politikai korrektségtől, a kormányzó Kereszténydemokraták (CDU) kirohanása a baden-württemberg-i integrációs miniszternő, Bilkay Öney-val szemben, aki azt állította – amit sok német nyilvánvalónak tekint -, hogy „az iszlám nem tolerálja a kritikát.” Azt is mondta, hogy könnyebb párbeszédet folytatni a Németországban élő muszlimokkal, mert azok viszonylag képzettebbek. „A világ más részein”, mondta, „néhányan kimennek az utcára és nagykövetségeket gyújtanak fel.”

Thomas Strobl a CDU regionális igazgatója megdorgálta a török származású német politikusnőt, mondván: „Amit Öney asszony mond meglepő és megdöbbentő. Az ehhez hasonló megjegyzések elfogadhatatlanok, mivel azt hangsúlyozzák ki, ami megoszt minket, ahelyett, hogy azt hangsúlyozná ki, ami összeköt és integrál bennünket.” Strobl csodálkozott azon, hogy Öney-nek, aki egy muzulmán, hogyan lehetnek ennyire politikailag inkorrekt nézetei az iszlámról.

Máshol Németországban több jel is utal arra, hogy a muszlim erőszak fenyegetése veszélyezteti a szólásszabadságot. Dirk Niebel (FDP) fejlesztési miniszter felszólított arra, hogy tiltsák be az iszlámellenes videofilmet Németországban. „Egy ilyen filmet nem szabadna bemutatni. Nem kellene még több olajat önteni a tűzre”, nyilatkozta német Bild újságnak. „Annak, aki korlátlan szólásszabadságot követel, fogalma sincs arról, hogy ezzel milyen konfliktusokat okozhat,” mondta Niebel. A megjegyzéseit Angela Merkel német kancellár, Guido Westerwelle külügyminiszter és Hans-Peter Friedrich belügyminiszter hasonló nyilatkozata követte.

Szeptember 23-án Görögországban, Athén központja (a közelmúltban nevezték el „Új Kabulnak”) háborús övezetté változott (videók itt), amikor több mint 1000 muzulmán – főként olyan bevándorlók, akik Afganisztánból, Pakisztánból és Bangladeshből érkeztek – palackokkal és egyéb tárgyakkal dobálta meg a rendőrséget, akik megpróbálták megakadályozni a lázongókat, hogy elérjék az amerikai nagykövetséget.

A „Csak Mohamed maradt ” szlogeneket kiabáló tiltakozó muzulmánok az Omonia téren gyűltek össze és olyan bannereket tartottak, amelyeken a következők voltak olvashatók: „Azonnali büntetést követelünk azokkal szemben, akik gúnyt próbáltak űzni Mohamed prófétából.” Ezután „Allah a legnagyobb” kiáltások közepette a rendőröket kövekkel, üvegekkel és a járdáról felszedett márványtáblákkal bántalmazták.

Amikor a görög rohamrendőrök könnygázt vetettek be, hogy irányítani tudják a tüntetést és megvédjék a követség körül kialakított biztonsági zónát, a feldühödött muszlimok Athén belvárosában elkezdték megrongálni az utcákat és épületeket, valamint szemeteskukákat gyújtottak fel, üzleteket és kirakatokat törtek be, és autókat rongáltak meg. Közel 30 muszlimot tartóztattak le.

Szintén Athénban, a Korydallos börtön (Görögország fő börtöne, ahol a becslések szerint a fogvatartottak 70%-a muszlim) muszlim fogvatartottjai őrjöngésbe kezdetek és úgy tiltakoztak az iszlámellenes videó ellen, hogy matracokat, ágyneműket és ruhákat égettek. A börtön biztonsági emberei csak az után vették vissza az irányítást, hogy könnygázt vetettek be, ami arra kényszerítette a fogvatartottakat, hogy visszatérjenek a cellájukba.

Ausztriában, szeptember 22-én mintegy 700 muzulmán ment az amerikai nagykövetség elé Bécs belvárosában az Alsergrund kerületben. Bannereket vittek és a film elleni és az iszlám kalifátus életre hívására felszólító szlogeneket ordítoztak. A tüntetések jól szerveztek voltak: a közeli metróállomásról narancssárga mellényt viselő muzulmánok irányították a tüntetőket a nagykövetség felé. Az osztrák Tageszeitung Österreich újság alapján egy fejkendőt viselő fiatal nő a következőt mondta: „A film olyan dühöt váltott ki bennem, hogy könnyes lett a szemem.” Más tüntetők azon csodálkoztak, hogy hogyan volt lehetséges, hogy a filmben a “szeretett prófétánkat, gyermek molesztálónak és nőgyűlölőnek” ábrázolták.

Szeptember 21-én Norvégiában, az amerikai nagykövetség előtt Oslóban, több mint 150 radikális iszlamista gyűlt össze, a következőt kiabálva: „A világnak szüksége van egy másik Oszamára”. Ettől függetlenül, több száz muzulmán gyűlt össze a Youngstorget téren, Oslo központjában, hogy tiltakozzon az iszlámellenes film miatt. A tiltakozáson az oslo-i imámokhoz csatlakozott Fabian Stang , a város konzervatív polgármestere, valamint Ole Christian Kvarme evangélikus püspök, aki azt mondta egy beszédében, hogy „Ezzel a békés tüntetéssel fenn akarjuk tartani és meg akarjuk erősíteni az egységet. Hívőként megértjük egymást.”

Szeptember 25-én Olaszországban a belügyminisztérium bejelentette, hogy kiutasított két líbiai dzsihadistát, akik a Mohamedet rossz hírben feltüntető film miatt nyugati célpontok elleni támadásokat sürgettek. A rendőrség azt mondta, hogy a két líbiai, az egyik 26, a másik 28 éves, több hónapon keresztül egy római szállodában tartózkodott, mivel a líbiai konfliktusban megsebesültek és itt részesültek egészségügyi ellátásban. A rendőrség azt mondta, hogy azután utasították ki őket, hogy a „líbiai közösségen belül a dzsihádra térítő és arra toborzó tevékenységbe kezdetek.”

Szeptember 21-én Szerbiában az ország muzulmán többségű Szandzsák régiójában egy helyi labdarúgó klub több ezer rajongója tiltakozott a film ellen. Dacolva a politikai jelszavak tilalmával, a Torcida Szandzsák labdarúgó klub támogatói olyan bannereket lengettek, mint „A Próféta a szívemben van” és „Szabadságot Palesztinának, Afganisztánnak és Líbiának.” Erős rendőri jelenlét volt a felvonulás közben, ahol a tiltakozók török és bosnyák zászlókat is lengették.

Spanyolországban, az Iszlám Bizottság, egy muszlim esernyőszervezet levelet küldött Ban Ki-moon ENSZ főtitkárnak, amelyben azt követelték, hogy fogadjanak el egy olyan nemzetközi törvényt, amelyben törvényben tiltják a blaszfémiát, „így a vallási érzület elleni támadásokat többé nem lehet végrehajtani büntetlenül.”

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=5557

Bejegyzés: on 2012. okt. 4.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes