Dánia átváltoztatása muszlim országgá

Soeren Kern, Gatestone Institute

Egy Koppenhágához közeli kisvárosban muszlim bevándorlók kikényszerítették, hogy az idén eltöröljék a város hagyományos karácsonyi megjelenését, miközben a Ramadán végét jelző iszlám Eid ünnepre pazarló módon költöttek.

A vita egy heves országos vitává nőtte ki magát az iszlám szerepéről a poszt-keresztény Dániában, ahol a virágzó muszlim lakosság egyre határozottabban kényszeríti rá az akaratát a társadalomra széles körű társadalmi és polgári kérdésekben.

A legutóbbi eset Egedalsvænget lakóparkban történt, amely Kokkedal településen található, Koppenhágától mintegy 30 km-re északra, ahol az arab és török bevándorlók alkotják a teljes népesség több mint a felét.

Az egedalsvænget-i bérlők szövetségének közelmúltbeli ülésén a muzulmán többségű igazgatósági testület elutasította, hogy 7.000 dán koronát (250 ezer Ft) költsenek a közösség éves karácsonyi rendezvényére.

A szavazás nem sokkal az után történ, hogy az igazgatóság 60.000 korona (2 250 000 Ft) elköltésére adott felhatalmazást, a muzulmán Eid ünnep megünneplésére. A kilenc igazgatósági tag közül öt muszlim.

Ismail Mestasi a testület muszlim tagja azzal védte meg a karácsonyfa és karácsonyi ünnep eltörléséről hozott döntést, hogy senki sem ajánlotta fel, hogy megszervezze az ünnepséget.  „Senki sem akarta vállalni a felelősséget. Volt egy szavazás, aminek az lett a döntése, ami. Én nem ünneplem a karácsonyt, de engem kértek meg, hogy szerezzem be a fát. És én ezt nem akartam.” De Karin Leegaard Hansen a testület nem-muszlim igazgatósági tagja cáfolta őt, mondván hogy ő maga is felajánlotta, hogy felelősséget vállal a rendezvényért, azonban a a muszlim igazgatósági tagok elutasították.

A vitáról, amely csak a legutóbbi abban az egyre növekvő listában, amely a Dániában élő muszlimokkal kapcsolatos, először a dán tévétársaság számolt be (DR) november 7-én. Azóta a kérdés országos botránnyá duzzadt és a dán média és politikusok egyik legfontosabb témájává vált.

Tom Behnke a dán Konzervatív Párt szóvivője, azt mondja, hogy attól tart, hogy vannak olyan emberek, akik Dániát egy muszlim országgá szeretnék átváltoztatni. Behnke, a DR News-nak adott interjújában a következőt mondta: „Azt hiszem, mélyen aggasztó, hogy az integrációs erőfeszítéseink olyan hatástalanok, hogy abban a pillanatban, amikor valahol a muzulmánok többségbe kerülnek, felhagyunk a jó öreg dán hagyományokkal és helyettük muzulmán hagyományok kerülnek bevezetésre. Dániában vagyunk, és az embereknek az itt levő helyzethez kell alkalmazkodniuk.”

Amikor arról kérdezték, hogy vajon az olyan lakásszövetkezeteknek, ahol muzulmán kisebbség él szponzorálnia kell-e az Eid ünnepet, Behnke ezt válaszolta: „Nem szabad elfelejtenünk, hogy a múltban, egy Eid fesztivál a muszlimok győzelmi ünnepe volt, miután lemészárolták a keresztényeket, úgyhogy nem tudom, mi ünnepelni való van ezen Dániában. Mégis, az emberek számára lehetővé kell tenni, hogy bármilyen fesztivált megünnepeljenek, de tiszteletben kell tartaniuk azokat az ünnepeket, amelyek abban az országban léteznek, ahova jöttek. “

Behnke hozzátette: „Nincs értelme annak, hogy Dániát egy muzulmán országgá alakítsák, csak azért, mert muzulmán háttérrel rendelkeznek. Ennek soha nem szabad megtörténnie. Éppen ellenkezőleg, egymás iránti kölcsönös tiszteletre van szükség. Ez a Dán hagyományok és a kultúra iránti tisztelet hiánya. Nem szabad engedni, hogy egy olyan Dánia legyen, ahol a dán hagyományok eltűnnek, amint a muszlimok többségbe kerülnek. “

A Dán rendőrség jelenleg vizsgálja, hogy fenn áll-e a rasszizmus vádja a muzulmán testületi tagokkal szemben. A rendőrség szóvivője, Karsten Egtved, a Copenhagen Post-nak adott interjújában azt mondta, hogy „El kell dönteni, hogy a muszlim igazgatósági tagok azon döntése, hogy az első szavazáson megszavazták a 60.000 koronát az Eid ünnepre, azután pedig nemmel szavaztak a 7000 koronába kerülő karácsonyfára, amivel a keresztény hagyományokat ünneplik, törvénysértő-e azáltal, hogy a keresztényeket és a keresztény hagyományokat hátrányos megkülönböztetésben részesíti. “

A karácsonyfa botrány november 12-én baljós fordulatot vett, amikor a TV2 News két újságíróját szállító autót 25 maszkos gengszter megtámadta. Az újságírók azért mentek a Egedalsvænget lakóparkhoz, hogy riportot készítsenek a történtekről, de amint megérkeztek téglával és macskakövekkel kezdték el bombázni a furgont. A támadók szétverték a furgont és a szerencsétlen újságírókat kiüldözték a területről.

A TV2 alapján az elkövetők muszlim fiatalok voltak, akiknek az volt a céljuk, hogy elhallgattassák a médiát a karácsonyfa vitával kapcsolatban.

A helyi rendőrség a muzulmán támadók mellé állt azáltal, hogy első sorban az újságírókat hibáztatta, amiért azok egy televíziós kocsit küldtek a területre. Az észak-zélandi rendőrségtől Dan Houtved azt mondta a BT News-nak, hogy ha ő a TV2 újságírója lett volna, akkor nem ment volna oda. „Ön dönti el, hogy belép-e feszültséggel teli területre. Lehet vitatkozni arról, hogy bölcs dolog-e ezt tenni. Én biztosan nem tenném.”

Houtved azokra a Koppenhága és más dán külvárosában egyre növekvő számú no-go zónára utalt, amelyek egyre inkább muzulmán fiatalokból álló bandák által uralt autonóm enklávékká válnak. Vannak olyan területek, ahol a dán rendőrség nem mer járőrözni. (Lásd: video itt arról, hogy a dán kormány hogyan próbálja meg megvesztegetni az őshonos dánokat, hogy azok a bevándorlók által lakott negyedekben lakjanak.)

Márciusában például több mint 140 muzulmán bandatag megtámadott egy bíróságot, ahol két muszlim társukat állították bíróság elé gyilkossági kísérlet vádjával.

Március 6-án a maszkot és a golyóálló mellényt viselő muszlimok – mindegyikük olyan utcai bűnöző bandák tagja, akik a dán városok nagy részét a saját ellenőrzésük alatt tartják – köveket és üvegeket dobálva próbáltak meg utat törni a glostrup-i kerületi bírósághoz. Glostrup Koppenhága egyik erőteljesen iszlamizált külvárosa.

A rendőrség botot és paprika spray-t használt, hogy elzavarja a bandatagokat, akik 20 különböző típusú fegyverrel voltak felfegyverkezve, köztük feszítővassal, darts-szal, kalapáccsal, késsel, csavarhúzóval és fa bézbolütővel.

A glostrup-i tárgyaláson két pakisztáni bevándorlót vádoltak meg azzal, hogy megpróbáltak megölni két olyan muszlimot, akik egy rivális bandához tartoztak. A lövöldözés kapcsolatban állt azzal az egyre jobban kiterjedő bandaháborúval, amely a bagsværd-i (Koppenhága külvárosa) Værebroparken lakótelepen és a Nivå-ban és Kokkedal-ban (Észak-Sjælland [ejtsd: sellan]) élő rivális muzulmán bandák között zajlik. Úgy gondolják, hogy a bevándorlókból álló bandák legalább 50 olyan lövöldözésért felelősek, amelyet 2012-ben Koppenhága környékén elkövettek.

A bevándorlókból álló bandák számtalan bűncselekményt követnek el: kábítószer-kereskedelem, illegális fegyverek csempészése, zsarolás, emberkereskedelem, rablás, prostitúció, autó lopás, zsarolás és gyilkosságok.

A banda tagok közül sokan arab, bosnyák, török és szomáliaia származásúak. De vannak irakiak, marokkóiak, palesztinok és pakisztániak is.

Az elmúlt néhány évben, a bevándorlókból álló bandák Dánia minden részén elszaporodtak. A bandák Koppenhága déli részéről az egész Sjælland szigeten elterjedtek, belső Nørrebro-tól [Koppenhága 10 kerülete közül az egyik] Ishøj, Greve külvárosain át egészen, Koge-ig. A bandák Albertslund-ban, Herlev-ben, Hillerød-ban, Høje Gladsaxe-ban, Hundige-ben, Roskilde.ben és Skovlunde.ben, és sok más dán helyszínen is aktívak.

A Dán hatóságok becslése szerint évente több mint 700 18 és 25 év közötti bevándorló lát a bűnözésben karrier lehetőséget azáltal, hogy olyan bandákhoz csatlakoznak, mint a Fekete Kobra, a Fekete Skorpiók, a Bandidos, a Bloodz, a Nemzetközi Club, vagy a jelenleg Dániában működő több mint 100 banda valamelyikéhez.

Augusztusban sikertelenül több mint 80 muzulmán bandatag megrohamozott egy kórházat Odense-ben, Dánia harmadik legnagyobb városában, hogy elraboljanak egy 26 éves rivális bandatagot, akit korábban Vollsmose kerületben egy bevásárlóközpontban meglőtték és leszúrtak. A kórház rendőreinek fegyvert kellett használnia, hogy megakadályozza azt, hogy a dühös csőcselék rátegye a kezét az áldozatra. Egy mentőautó és négy rendőrautó rongálódott meg az erőszak során.

Nemrég muszlim bandák üzleteket és bárokat zsaroltak meg Koppenhága Nørrebro kerületében, a helyi üzlettulajdonosokat erőszak alkalmazásával fenyegették meg abban az esetben, ha nem hajlandók védelmi pénzt fizetni amiért „muzulmán területen” működnek.

De néhány nem-muszlim nem engedett a fenyegetésnek. Vegyük a 67 éves Jane Pedersen-t, a Café Viking bátor tulajdonosát. Ez egy olyan bár, amely muszlim bandák ismétlődő támadásainak volt kitéve, mivel nem fizetett. Pedersen létrehozott egy Facebook oldalt „Nemet a zsarnokokra, igen a sörre” néven, amely országos és nemzetközi figyelmet irányított a helyzetére (Itt látható egy, a politikailag korrekt BBC által készített videó, amelynek sikerült elkerülnie, hogy Pedersen-ről és a koppenhágai banda problémáról úgy számoljon be, hogy egyszer is használta volna a „muzulmán” szót.)

A Jyllands-Posten újsággal készített interjúban Pedersen ezt mondta: „Néhány srác bejött és azt mondta, hogy fizetnem kell, mivel az ő területükön vagyok. Nem voltam hajlandó erre. A nagymamájuk lehetnék, és ezt egyszerűen nem lehet semmivel sem igazolni.”

Print Friendly, PDF & Email