Egyiptom: muszlimok az iszlám spanyolországi kiűzése ellen tiltakoznak és megfogadják, hogy visszatérnek

Az iszlám teológia szerint, ha egy terület valaha az Iszlám Házába tartozott, akkor az mindig is oda fog tartozni. „…öljétek meg őket, ahol csak rájuk leltek, és űzzétek ki őket onnan, ahonnan kiűztek benneteket! A megkísértés (El-Fitnetu) rosszabb, mint az ölés.”- Korán 2:191

Al-Andalusz (arab betűkkel الأندلس, tudományos átirata al-Andalus) az Ibériai-félsziget muszlim (arab és berber) uralom alatt álló részének elnevezése. A mai Spanyolország és Portugália mind kisebb területe tartozott hozzá a 711-es hódítástól kezdve az 1492-es végső bukásig. Az ibériai muszlim jelenlétnek a reconquista (visszahódítás) néven ismert folyamat vetett véget. Andalusz muszlim népét móroknak hívjuk, kereszténységet felvett utódaikat pedig moriszkóknak. (Wikipédia)

A következőkben részleteket láthatunk egy demonstrációról, amit azért tartottak Egyiptomban, hogy megemlékezzenek Andalúzia muszlim uralmának végéről:

A táblákra arabul és spanyolul a következő szövegek vannak írva:

„Nem felejtettük el Andalúziát. Mindenképp visszatérünk. “

„Országok elfoglalását nem fogja eltörölni a feledés.”

Tüntető: Miközben itt beszélünk, az iszlám Andalúziában – Spanyolországban – felvonulnak, hogy megünnepeljék Andalúzia vagy más néven Spanyolország iszlám államának bukását. Miközben ők ünnepelnek, mi itt fel vagyunk háborodva, mivel a muzulmánok uralkodtak azokban az európai országokban.

Azt a tényt ünneplik, hogy muszlimokat öltek meg és elüldözték a muszlim uralkodókat, akik igazságosan uralkodtak felettük.

[…]

Tüntető: Ez egy jó alkalom arra, hogy emlékeztessük az embereket az iszlám nemzet történetére, mert az a nemzet, amely elfelejti a történelemét,- szomorú, hogy ezt kell, hogy mondjam – kudarcra van ítélve.

Tüntető: Muhammad Gamalnak hívnak.

Riporter: Muhammad, miért tüntet?

Tüntető: Ebben a pillanatban ünnepségek vannak Spanyolországban, megünneplik a muszlimok kiűzését Andalúziából. Azért vagyunk itt, hogy válaszoljunk nekik, és kijelentsük, hogy ha Allah is úgy akarja, akkor vissza fogunk térni Andalúziába. Azért vagyunk itt, hogy emlékeztessük az embereket erre a napra.

[…]

Tüntető: Igyekszünk az embereket emlékeztetni Andalúzia történetére. Több mint 500 évvel ezelőtt a spanyolok megdöntötték, és a mai napig megszállva tartják. Szeretném emlékeztetni az embereket arra, hogy nem számít, milyen hosszú Andalúzia spanyol megszállása, Allah akaratával el fog jönni majd a nap, amikor fel fogjuk szabadítani, és az iszlám vissza fog térni.

Forrás: MEMRI

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=5732

Bejegyzés: on 2013. jan. 9.. A bejegyzés kategóriái: Egyiptom, Legfrissebb, MEMRI videók. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes