Németország iszlamizációja 2012-ben 1. rész/2

A poszt-keresztény Európa 2012 folyamán észrevehetően sokkal jobban iszlamizálódott.

Ahogy a gyorsan növekvő muszlim népesség jelenléte érezhetővé válik Európa városaiban, az iszlám oly módon alakítja át az európai életformát, ahogyan az pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt.

2012-ben, az iszlámmal kapcsolatos legjelentősebb problémák közül néhány Németországban fordult elő, ahol a muszlim lakosság az 1980-as évekbeli körülbelül 50000-ről mára több mint 4,5 millió nőtt.

Az alábbiakban egy rövid kronológiai áttekintése következik azoknak a főbb eseményeknek, amelyek 2012-ben az iszlám növekedésével voltak kapcsolatosak Németországban.

Januárban a német hatóságok azzal üdvözölték az Újévet, hogy hivatalosan is megerősítették azt a tényt, hogy figyelik azokat a német nyelvű internetes honlapokat, amelyek kritikusak a muszlim bevándorlással és Európa iszlamizációjával kapcsolatban.

Egy a Berliner Zeitung és a Frankfurter Rundschau által 2012 január4.-én készített interjúban Manfred Murck, a német belföldi hírszerző ügynökség (Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV)) hamburgi szárnyának igazgatója azt mondta, hogy a szervezet vizsgálja, hogy azok a német állampolgárok, akik az interneten a muzulmánokat és az iszlámot kritizálják, vádolhatók-e gyűlölet szításával és így büntetőjogilag „megsértik-e” a német alkotmányt.

BfV lépése jelentős visszalépés a szólásszabadság gyakorlását illetően Németországban. Minderre egy több, mint egy hónapja tartó rágalmazó hadjárat közepette került sor, amelyet a baloldali német multikulturális elit, különféle muszlim csoportok és a főárambeli média egyes tagjai vezette hármas szövetség indított, és akik könyörtelenek abbéli erőfeszítéseiket illetően, hogy lejárassák az úgynevezett dzsihád-ellenes mozgalmat (más néven az „iszlamofóbokat”) Németországban.

Egy olyan országban, amelyet évtizedes politikai korrektség fojtogat, a dzsihád-ellenes aktivisták és bloggerek pedig több millió olyan frusztrált német nevében szólalnak fel, akik látják, hogy milyen károkat okozott a multikulturalizmus kultusza.

A közvélemény-kutatások következetesen azt mutatják, hogy egyre több német polgárok aggódik a muszlim országokból történő tömeges bevándorlást lehetővé tevő több évtizedes multikulturális politika következményei miatt. A németeket különösen az aggasztja, hogy muszlim bevándorlók millió utasítják el a német társadalomba való beilleszkedést, valamint hogy az iszlám saría törvényen alapuló párhuzamos jogrendszer alakult ki Németországban.

Szintén januárban duisburg-i muszlimok – Diesburg Németország egyik legeliszlámosodottabb városa – azt követelték, hogy az üres templomokat alakítsák mecsetté. Az összes bezárásra ítélt templom az észak duisburg-i Hamborn és Marxloh kerületekben található, ahol az iszlám már felváltotta a kereszténységet, mint uralkodó vallást, és ahol több elhagyatott katolikus templom van.

Egy becslés szerint 2000 óta Németországban összességében, több mint 400 római katolikus templomot és több mint 100 protestáns templomot zártak be. Az elkövetkező néhány évben további 700 római katolikus templomra vár ugyanez a sors.

Ezzel szemben Németország jelenleg több mint 200 mecsetnek (köztük több mint 40 mega-mecsetnek), 2600 muszlim imaszobának és számtalan nem hivatalos mecsetnek ad otthont. A Zentralinstitut Islam-Archiv németországi muszlim szervezet alapján, jelenleg további 128 mecset építése van folyamatban.

Közben január 16-án, Németország egyik legrégibbi egyeteme felavatta az ország első, adófizetők által finanszírozott iszlám teológia szakját. A Tübingeni Egyetemen iszlám teológia központja egyike a tervezett négy iszlám egyetemi központnak Németországban.

A német kormány azt állítja, hogy azáltal, hogy felügyeli a tantervet, az iskola, amelynek az lesz a feladata, hogy muszlim imámokat és iszlám vallási tanárokat képezzen ki, a „gyűlölet prédikátorok” ellenszereként fog működni. (Németországban jelenleg a legtöbb imám Törökországból származik és közülük sokan nem beszélnek németül.)

Azonban az elképzelést élesen kritzálják azok, akik aggódnak amiatt, hogy az iskola kapuként fog szolgálni az iszlamisták számára, akik szeretnék az iszlám keményvonalas ágát bevezetni a német egyetemi rendszerbe.

Februárban Jochen Hartloff, a Rajna-vidék-Pfalz szövetségi tartomány belügyminisztere azt mondta, hogy támogatja az iszlám saría jog bevezetését Németországban. A német Süddeutsche Zeitung napilapnak adott interjúban a szocialista Hartloff azt mondta, hogy az iszlám erkölcsi kódex használata „polgárjogi kérdésekre vonatkozóan minden bizonnyal elképzelhető.” Hartloff azt is mondta, hogy olyan családjogi kérdések megoldásában, mint a tartásdíj, házasság felbontása vagy pénzügyi szerződések” a saría jog használata „megbékítő hatással” lenne Németországban.

Hartloff észrevételeit Michael Frieser is támogatta, aki integrációs kérdésekben szakértő a német parlamentben ülő konzervatívok számára. A Süddeutsche Zeitung-nak azt mondta, hogy nincs ellenére az, ha a muzulmán bevándorlók a saját jogrendszerük szerint akarnak ítélkezni. „Végső soron mindez okot szolgáltathat az integrációhoz,” mondta Freiser.

Márciusában, a muszlim csőcselék Berlinben azzal fenyegetőzött, hogy „felgyújtja a környéket”, miután egy német, a rendőrség állítása szerint jogos önvédelemből halálosan leszúrt egy 18 éves muszlimot. A március 9-ei incidens Berlin erőteljesen iszlamizálódott külvárosi kerületében, Neuköllnben történt, amikor a német Sven N. megpróbálta megállítani, hogy két török csoport összeverekedjen azon, hogy kinek kell elmennie a labdáért, amit átrúgtak a kerítésen. A törökök a haragjukat azonnal a német ellen fordították. Miután a késekkel és tőrökkel felfegyverkezett mintegy 20 főből álló muszlim csoport megtámadta Sven-t, a fiú önvédelemből szíven szúrta az egyik támadót, Yusef Al-Abed-et. Több mint 3000 muzulmán vett részt Yusuf temetésén. A jelenet a Gázai övezetet idézte (képek itt).

Áprilisában, iszlám radikálisok elindítottak egy példátlan országos méretű kampányt, amelyben 25 millió ingyenes német nyelvű Koránt akarnak elterjeszteni, azzal a céllal, hogy minden német háztartásban legyen egy Korán.

A tömeges térítési kampányt – az úgynevezett „Olvass!” projectet – több tucat iszlám szalafista csoport szervezte szerte Németországban.

A szalafizmus a radikális iszlám egyik olyan ága, amelyet Szaúd-Arábiában gyakorolnak, és amelynek az a célja, hogy egy Szunnita Iszlám Kalifátust (Iszlám Birodalmat) hozzon létre a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Európában, és végül az egész világon. A kalifátust kizárólag az iszlám saría jog alapján működtetnék, amely érvényes lenne mind a muszlimok mind pedig a nem muszlimokra nézve. A szalafisták úgy gondolják – több más, Nyugat-ellenes tanítás mellett, – hogy a demokráciát, mivel ember alkotta kormányzati forma, meg kell semmisíteni.

Bár a német belföldi hazai hírszerző ügynökség (BfV) úgy tekint a szalafistákra, mint ami veszélyt jelent a német biztonságra, mégis szabadon tevékenykedhetnek az országban és a szalafista prédikátorokról köztudott, hogy a Németország szerte egyre jobban terjedő mecsetekben és imaközpontokban rendszeresen uszítanak a Nyugat ellen.

Májusban, Bonn városában például több mint 500 szalafista támadott német rendőrökre palackokkal, botokkal, kövekkel és egyéb fegyverekkel, mivel így akartak tiltakozni a „sértőnek” titulált karikatúrákkal szemben. Azonban ahelyett, hogy lecsapnának a muszlim szélsőségesekre, a német hatóságok inkább elhallgattatják azon multikulturális politika békés kritikusait, amely politika lehetővé tette a szalafisták számára, hogy nyíltan prédikáljanak az erőszakról és a gyűlöletről.

Az összecsapások május 5-én robbant ki, miután a PRO NRW konzervatív politikai párt, amely ellenzi az iszlám további terjedését Németországban, mintegy 30 támogatója a tartományi választások előtt részt vett egy kampánymegmozduláson a Nyugat-Németországban található Észak-Rajna-Vesztfália (NRW) tartományban.

Néhányan azok közül, akik részt vettek a tüntetésen, amely a szaúdi tulajdonban lévő, Bonn Mehlem kerületében fekvő King Fahd Akadémia közelében volt, olyan bannereket tartottak, amely Mohamed Prófétát (képek itt) ábrázolta, így tiltakozva Németország iszlamizációja ellen.

A tüntetés akkor torkollott erőszakba (fotók itt és itt), amikor több száz dühös szalafista, akik a próféta mindenfajta ábrázolását ellenezik, rátámadt a rendőrökre, akiknek az volt a feladata hogy a két csoportot elválassza egymástól.

A csetepaté mérlege: 29 rendőr megsebesült, ketten  súlyos szúrt sebbel, több mint 100 szalafistát letartóztattak, bár a legtöbbjüket később elengedték. Bonn rendőrfőnöke, Ursula Brohl-Sowa szerint „Ez az erőszak olyan kirobbanása volt, amelyet már régóta nem tapasztaltunk.”

Júniusban a német hatóságok nagyszabású rajtaütéseket hajtottak végre olyan radikális iszlamistákkal szemben, akik feltehetően az állam ellen szervezkedtek. A június 14-ei országos rajtaütésben, több mint 1000 német rendőr végzett házkutatást mintegy 70 szalafista házban, lakásban, mecsetben és találkozóhelyen a tizenhatból hét német tartományban, olyan bizonyítékok után kutatva, amelyek a német kormány számára lehetővé tennék, hogy az országban működő több tucat iszlamista csoport közül betiltson néhányat.

Egy június 8-án, a Die Welt napilappal készült interjúban, Hans-Peter Friedrich belügyminiszter a következőt mondta: „A radikális szalafizmus olyan, mint egy kemény drog. Mindazoknak, akik engednek a csábításának, erőszakossá válnak.”

Szintén júniusban Thomas de Maizière német honvédelmi miniszter bejelentette azon szándékát, hogy „multikulturalizálja” a német fegyveres erőket (Bundeswehr) azáltal, hogy több muszlimot soroznak be.

Folytatás itt.

Soeren Kern, Gatestone Institute

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=5809

Bejegyzés: on 2013. jan. 28.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Németország, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes