Hány halálesetnek kell még megtörténnie, mielőtt felfogjuk, hogy mi történik?

Egy ismeretlen merénylő megpróbált rálőni kedden Koppenhágában egy neves iszlámbíráló újságíróra, de utóbbinak sikerült megvédenie magát, és nem sérült meg a támadásban.

Alain Wagner az International Civil Liberties Alliance (ICLA) vezetője  a következőt írta:

“Inkább haragot éreztem, mint meglepődtem, amikor meghallottam, hogy megkísérelték megölni Lars Hedegaardot, azt az embert, akinek a Szabadság Védelmezője kitüntetést adtam tavaly júniusban Brüsszelben az Európai Parlamentben, az International Civil Liberties Alliance (ICLA) képviselőjeként.

Lars Hedegaard és Alain Wagner

Lars Hedegaard dán újságíró hozzám és többünkhöz hasonlóan a szólásszabadság és emberi jogok védelmezője, a Muzulmán Testvériségnek, a szalafisták szabadságot megölő iszlámjának és a saría jognak heves ellenzője.

Nem lepődtem meg, mivel – had emlékeztessem az embereket – az iszlám kritikusainak megölését a világon található összes saría törvénykönyv előírja, köztük azok amelyek Nyugaton is kaphatóak.

Haraggal fogadtam, mivel az, hogy Lars Hedegaard mindezt túlélte nem annak köszönhető, hogy a toleráns és demokratikus országaink képesek megvédeni azokat a polgáraikat, akik elmondják a véleményüket és elutasítják a sáriát és az iszlám ideológia barbár és veszélyes támogatóit, hanem mert a gyilkos fegyvere az első sikertelen lövés után beragadt .

A saría, az iszlám jog, amelyet büntetlenül taníthatnak az összes mecsetben, évszázadokon keresztül gyilkolta a keleti keresztényeket, zsidókat, hindukat, buddhistákat és más nem-muzulmánokat. A saría a „hitetlenek” gyűlöletének és lenézésének mérgezett magvait ülteti el követőinek tudatában. 14 évszázaddal ezelőtti megjelenése óta az iszlám  az összes muszlim országban a szenvedés, elnyomás, rabszolgaság és gazdasági sikertelenség közvetett vagy közvetlen oka.

A saría követői – legyenek azok, akik a muszlim demokratákat és keresztényeket ölik Egyiptomban vagy azok, akik elkötelezettek az iránt, hogy véget vessenek a szólásszabadságnak és fokozatosan rombolják a demokráciát egy olyan vallásos-politikai ideológián keresztül, amely terjeszti és legalizálja az erőszakot – valódi veszélyt jelentenek.

Európában azokat, akik ki merik mondani a nyilvánvaló igazságot, a politikai korrektség tudatlan, önjelölt védelmezői rutinszerűen „iszlamofóboknak” nevezik. Lars, egyike azoknak, akik megpróbálják figyelmeztetni a társadalmunkat a politikai iszlám veszélyeire, csodával határos módon megmenekült, de mások, mint például Theo van Gogh nem volt ennyire szerencsés.

Így a kérdés: hány embernek kell még meghalnia mielőtt felfogjuk, hogy mi történik és cselekszünk?”

Az esetről szóló média tudósításokban nem esik szó arról az újságról, amelyet a dán Lars Hedegaard –aki egyben a Dán Szabad Sajtó Társaság alapítója – és a svéd Ingrid Carlqvist nemrégiben indítottak Dispatch International címmel, és amelynek valószínűleg köze lehet a gyilkossági kísérlethez. A Dispatch International egy angol, dán és svéd nyelven megjelenő hetilap, amely olyan témákkal foglalkozik, amelyekkel a svéd média nem mer foglalkozni. Ezért a lap tüske a svéd és dán elit szemében, a svéd média démonizálja és rossz hírben tűnteti fel – ha egyáltalán megemlíti.

Az Associated Press ezt írja (amelyet mellesleg az MTI és ezen keresztül a jelentősebb hazai médiumok is átvettek): Lars Hedegaardot „2011-ben 5 ezer dán koronára büntették amiért egy sor  sértő és becsmérlő nyilatkozatot tett a muzulmánokról.” Úgy látszik, hogy elfogultságukban nem jártak utána annak a ténynek, hogy a két évig tartó jogi meghurcoltatás során, kezdetben felmentették, majd elítélték, majd végül a Dán Legfelsőbb Bíróság 2012 áprilisában végleg felmentette.

Geert Wilders holland politikus egy Tweeter üzenetben a következőt írta: „Barátomat és az iszlámkritikus Lars Hedergaard-ot ma reggel megpróbálták meggyilkolni. Gondolok rá. Sokáig éljen Lars.”

Geert Wilders és Lars Hedegaard

Helle Thorning-Schmidt dán miniszterelnök elítélte és förtelmesnek nevezte a támadást. “Annál rosszabb, ha a támadás célja az volt, hogy megpróbálja megakadályozni Lars Hedegaardot a szólásszabadság gyakorlásában” – mondta a kormányfő a Ritzau dán hírügynökségnek.

Elizabeth Sabadtisch-Wolf osztrák iszlámkritikus a következőt írta: „Ez a gyilkossági kísérlet egy újabb bizonyíték arra, hogy nem lehetséges párbeszéd az iszlám követői és a többiek között. Az iszlám hit tanításai megkövetelik, hogy azokat, akik elmondják az igazat az iszlámról és a sáría jogról, vagy át kell téríteni vagy pedig meg kell ölni. Sűrgősen fel kell ismernünk, hogy a szabadságunk mennyire megkopott: egyre több saría-övezet jön létre mind az Egyesült Királyságban, mind pedig Dániában. Megkísérlik megölni az iszlámot bírálókat, bírósággal fenyegetik őket. Mindennek az a célja, hogy elhallgattassák azokat, akik kiállnak a szólásszabadság és a nyugati liberális elvek mellett.

Azonban ezek az emberek ne essenek tévedésbe: nem fogjuk be a számkat és nem fogjuk feladni. Határozottan ellenállunk a gonosz erőknek. Elköteleztük magunkat, hogy visszaszerezzük alapvető jogainkat. A szabadságért állunk ki. Szeretjük a szabadságot. Nem fogunk behódolni.”

Annak ellenére, hogy majdnem meghalt, Hedegaard nem adja fel: „Nem fogok meghajolni az erőszak, gyilkosság és terror előtt.” “Nem fognak arra kényszeríteni, hogy megváltoztassam a véleményemet vagy hogy befogjam a számat.”

Forrás: Gates of Vienna, EuropeNews, JihadWatch, AtlasShrugs, HVG

Print Friendly, PDF & Email