Ausztrál tv interjúja Geert Wilders-szel 2. rész/2

Interjú eleje itt.

TONY JONES: Vegyünk néhány más lehetséges intézkedést, amelyet ha nagyobb hatalma lenne, végrehajtana. Ötéves moratóriumot javasolt a külföldi országokból történő bevándorlásra. Gondolom az iszlám országokból történő bevándorlásra. Az iszlám bevándorlást be kellene tiltani. Ez nem megy szembe az európai szabályokkal?

Geert Wilders: Politikus vagyok. Úgy gondolom, bármilyen törvényt meg lehet változtatni. Megemlíteném, hogy hatalmas támogatottsággal rendelkezünk Hollandiában. Egymillió ember szavazott a pártomra. A hármadik legnagyobb párt vagyunk, és a legújabb közvélemény-kutatások alapján Hollandia második legnagyobb pártja vagyunk. Szóval, nem egy szélsőjobboldali párt vagyunk, ahogy azt a bevezetőjében mondta. Ha szélsőségesek lennénk, akkor a szavazatok csupán 0,01 százalékát kaptuk volna. De több mint 10 százalékot kaptunk.

Miért? Mivel beszélünk azoknak a holland állampolgároknak a problémáiról, akik nem mernek kimenni este tíz után, akik félnek a gyerekeiket iskolába küldeni, azok miatt a zaklatások miatt, amelyeket egy párhuzamos iszlám társadalomtól kapnak. Az emberek nem szélsőségesek Hollandiában. A világ legtoleránsabb társadalmainak egyike vagyunk, és annak érdekében, hogy azok is maradjunk, a pártom úgy gondolja, hogy fel kell hagyni a toleranciával azokkal szemben, akik intoleránsak velünk szemben. Nekünk is intoleránsaknak kell lennünk azokkal szemben, akik intoleránsak velünk. Ez nem egy új keletű logika, ez nem szélsőséges, mindez csupán józan ész.

TONY JONES: Megkérdezhetem, hogy a holland társadalom szolidaritása miért nem elég erős ahhoz, hogy megbirkózzon a 6 százalékos iszlám népességgel? Hogyan képes hat százalék felborítani a társadalmuk értékrendjét?

Geert Wilders: Mint már mondtam, ez nem csak egy holland probléma. Nem tudom, hogy mostanában volt-e Európában, volt-e Malmöben, Svédországban, illetve Berlinben, Hamburgban, Londonban, Párizs külvárosában vagy Rotterdamban? Sok olyan várost láthatunk, ahol van egy külön város a városon belül. Az Egyesült Királyságban – nem tudom, hogy tudott-e róla – még működő saría bíróságok is vannak, ahol olyan törvények vannak, hogy egy nő fele annyit ér, mint egy férfi.

A bűnözést és ezeket a dolgokat sajnos Európa-szerte láthatjuk egyrészt a tömeges bevándorlás miatt, másrészt pedig azért, mert mi politikusok nem vagyunk képesek mindezt kezelni. Politikailag korrektek vagyunk, félünk attól, hogy nevén nevezzük a problémát. Mert ha beszélnek a problémáról, mint ahogyan azt én teszem, akkor az olyan emberek, mint ön gonosz szélsőségesnek fogja nevezni, vagy bíróság elé fogják rángatni őket vagy egész életében halálos fenyegetéseket fognak kapni. Elrettentő lehet beszélni az igazságról. Én ki fogom mondani az igazat …

TONY JONES: Sajnálom, nem akarom megzavarni, de fogytán az időnk, és még másról is szeretnék beszélni. Úgy értem, hogy amikor kívülről támogatták a kormányt, az ön befolyása alatt álló kormány alapvetően megszabadult a multikulturalizmustól Hollandiában. Véget vetett a multikulturalizmus fogalmának Hollandiában.

Ebben az évben választások lesznek Ausztráliában. Vannak magas rangú emberek a koalícióban, azaz a konzervatív pártban, akik komolyan megkérdőjelezik Ausztráliában a multikulturalizmust. Részt fog venni ebben a vitában, amikor ide jön?

Geert Wilders: Nem akarok belekeveredni az ausztrál politikába. Ez önökön múlik. Önök egy demokrácia, és az ausztrál embereknek kell eldönteni, hogy kire fognak szavazni, ebbe egyáltalán nem akarok belekeveredni vagy beleszólni. Csak azt akarom mondani, hogy a multikulturalizmus – és különösen a kulturális relativizmus, ami még rosszabb, mint a multikulturalizmus, az a koncepció, hogy minden kultúra egyenlő – a legrosszabb recept bármelyik társadalom számára.

Szóval igen, azt gondolom, ahogyan azt már említettem, hogy meg kell határoznunk, mik vagyunk, és annak érdekében, hogy ezt megtegyük tudnunk kell, hogy mik nem. Büszke vagyok arra, hogy egy olyan társadalom tagja lehetek, amelynek értékei a kereszténységen, a judaizmuson és a humanizmuson alapulnak. Sosem szeretnék egy olyan országban élni, amely annyira multikulturális, hogy az iszlám értékek válnak uralkodóvá. Ennek nem szabadna megtörténnie. Ezt meg kell állítanunk.

Nem vagyok más kultúrák ellen, de úgy gondolom, hogy nekünk annak kell maradnunk, amit a németek „leitkultur”-nak, domináns kultúrának neveznek. Még az alkotmányunk is kimondja, hogy mi a domináns kultúra és hogy ennek a kultúrának a jogszabályait kell alkalmazni, nem pedig egy másikét.

TONY JONES: Végül, arról is beszámoltak, hogy önt a saját személyi védelmi csapata, a Holland Titkosszolgálat kíséri. Nem tudom, hogy ez igaz-e. De ha igen, akkor kíváncsi vagyok, milyen fogadtatást vár el Ausztráliától, és aggódik-e – mivel oly sok fenyegetést kapott Hollandiában -, hogy mindez itt is megtörténhet?

Geert Wilders: Remélem, megértik, hogy nekem mindig azt tanácsolják, és én követem is ezeket, hogy ne beszéljek biztonsági kérdésekről, szóval nem mondhatom el, hogy ki fog kísérni és hogy miért, mivel ez még kiszolgáltatottabbá tenne engem. Szóval erről nem beszélek.

Demokrata vagyok. Demokratikusan megválasztott holland politikus vagyok, az egyik legnagyobb Holland pártot képviselem. Remélem képes leszek beszélni az emberekkel. Nem csak olyan emberekkel, akikkel egyetértek – nagyon könnyű olyanokkal beszélgetni akikkel egyetért az ember -, hanem olyan emberekkel is, akikkel nem értek egyet, talán még ausztrál politikusokkal is.

Ne féljem tőlem. Én törvény alkotó nem pedig azt megszegő vagyok (szójáték: I’m a law maker, not a law breaker), és csak az igazat mondom. És remélem, hogy Ausztrália számára, amely országot és annak népét nagyon tisztelem – minden holland tud azokról a fiatal ausztrálokról, akik az első és a második világháború során a szabadságunkért harcoltak – el tudom mondani, hogy mi történik Európában, és támogatni tudom Önöket abban, hogy megvédjék a szabadságukat a gyermekeik és unokáik számára, és képes leszek elmondani önöknek, hogy mit gondolok az iszlám fenyegetésésről és mindezt bárkivel hajlandó vagyok megvitatni – még olyanokkal is akik nem értenek velem egyet. Ez a demokrácia. Ez a civil társadalom. Törődnünk kell vele.

TONY JONES: Nagyon röviden, említette a politikusokat. Természetesen volt kapcsolata Cory Bernardi szenátorral a Liberális Pártból. Szándékában áll meglátogatni őt, vagy más politikusokat, ha itt lesz?

Geert Wilders: Nos, Hollandiában találkoztam Bernardi Úrral. Úgy tudom, jelenleg választás folyik. Azt hiszem, most nehezebb lesz neki találkoznia velem. Azt hiszem, nem szándékozik ezt megtenni. Megértem, ez a politika. A tegnapi barátomnak jó érvei lehetnek arra, hogy ne találkozzunk ma. Ez szomorú, de igaz.

De nyitott vagyok arra, hogy bármelyik politikussal találkozzak. Úgy gondolom, tudunk tanulni egymástól. Úgy gondolom, fontos üzenetem van, és ugyanazért harcolunk, vagyis Ausztrália, Hollandia és Európa szabadságáért.

TONY JONES: Geert Wilders, több időre lenne szükségünk, hogy beszélgethessünk. Ma csak egy keveset tudtunk beszélgetni. Köszönjük, hogy időt szakított ránk.

Geert Wilders: Én köszönöm. Már alig várom, hogy találkozzunk a jövő héten.

Forrás: Australian Broadcasting Corporation

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=5861

Bejegyzés: on 2013. feb. 16.. A bejegyzés kategóriái: Geert Wilders, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes