Az európaiak kezdenek felébredni : a felmérések az iszlám-kritikus pártok gyorsan növekvő erősödését jelzik

Téved az, aki úgy gondolja, hogy Európa végig fogja aludni az iszlamizálódását. A közvélemény-kutatások az elkövetkező választásokon több európai országban az iszlám-kritikus pártok megerősödését jelzik. Mindez az európaiaknak az iszlám és a muszlim bevándorlás felé mutatott egyre negatívabb hozzáállását tükrözi. Azonban ez nem jelenti azt, hogy a Nyugat-Európában mindenhol tapasztalható nem-muszlimok elleni muzulmán erőszaknak vége lesz, vagy hogy az állig felfegyverzett muszlim „erődök”, melyek a kontinensünkön található több ezer várost felemésztik, az imámok és belföldi sária bíróságok helyett a világi törvényeknek és a hatóságoknak fognak engedelmeskedni. Azt sem jelenti, hogy az iszlám terroristák fel fognak hagyni azon tervükkel, hogy destabilizálják a társadalmainkat robbantások, mérgek, emberrablások, eltérítések, vonat kisiklatások, számítógépes támadások, politikai lobbizás, stb. segítségével.

Amit viszont jelent, hogy az iszlám és Európa közötti végső összecsapás korábban fog bekövetkezni, mint ahogyan azt sokan várnák. Azon a ponton, ahol a konfliktust vér, verejték és könnyek nélkül meg lehetett volna oldani, anélkül, hogy polgárháborúhoz hasonló zavargásokkal és szervezett iszlám gerilla csoportokkal kellene harcolni, már több, mint egy évtizede túlléptünk. Ehhez azt kellett volna tenni, hogy teljesen leállítják a muszlim bevándorlást és a muszlim menekültek befogadását, bezárják azokat a mecseteket, ahol a Korán felül nem vizsgált, így alkotmányellenes változatát tanítják. Teljesen le kellett volna állítani az iszlamizálódást, és visszaállítani az eredeti állapotokat; a problémás gettókban hatékony rendfentartást kellett volna alkalmazni; az állampolgársággal nem rendelkező bűnözőket és munkanélküli bevándorlókat haza kellett volna küldeni; azoknak az embereknek, akik nem beszélik az ország nyelvét csak korlátozott jóléti támogatást szabadott volna adni; a bevándorlóknál csak két gyermeket lett volna szabad támogatni; fizetni kellett volna nekik azért, hogy visszamenjenek a szülőhazájukba; és sokkal súlyosabb büntetéseket kellett volna kiszabni azokra, akik valamilyen bandához köthető bűncselekményben, erőszakban és nemi erőszakban vettek részt (azzal a lehetőséggel, hogy csökkenthetik a büntetésük akkor, ha egy EU-n kívüli országba emigrálnak).

Politikai közvélemény-kutatások

A francia Nemzeti Front már ugyanolyan népszerű, mint a kormányzó szocialista párt és a korábban hatalmon levő Sarkozy vezette konzervatív UMP. A közvélemény-kutatások szerint mindhárom párt a szavazatok 21 százalékát kapná, és érdemes megjegyezni, hogy a szocialisták és a konzervatívok csökkenő tendenciát mutatnak, míg a Nemzeti Front folyamatosan növekszik. Marine Le Pen, a Nemzeti Front vezetője elutasítja apja antiszemita és faji alapú politikáját, és ígéretet tett arra, hogy eltörli az eurót, és kijelentette, hogy Franciaország számára az iszlamizálódás jelenti a legnagyobb veszélyt.

Több felmérés szerint jelenleg a Dán Néppárt a második legnagyobb párt Dániában. 20 százalékával a Dán Néppárt nagyobb, mint a Szociáldemokraták, és a következő választásokon akár kormányt is tudnak alakítani a liberális konzervatívokkal (Venstre), amely képviselői között szintén találhatók szókimondó iszlám kritikusok.

Svédországban a Svéd Demokraták, akik jól ismertek az iszlámmal és muszlim bevándorlással kapcsolatos igen szókimondó kritikus állításaikról, 11 százalékkukkal jelenleg a harmadik legnagyobb párt.

Hollandiában, Geert Wilders Szabadság Pártja (PVV) a felmérések szerint jelenleg a legnagyobb párt. A szavazók 24 százaléka szavazna a PVV-re.

Az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) főleg az EU-ellenes határozott kiállásáról ismert. Azonban az UKIP politikája szintén ellenzi az iszlám országokból történő bevándorlást, és az UKIP több tagja is igen kritikus megjegyzéseket tett az iszlámról. A felmérések szerint az UKIP 13 százalékot kapna, és a kutatások azt mutatják, hogy a brit szavazók közül sokan, akik hagyományosan a szocialistákra és a konzervatívokra szavaztak, erősen fontolgatják, hogy a következő választásokon az UKIP-re fogják adni a szavazataikat.

Norvégiában a Haladás Párt, amely az iszlámmal és a muzulmán bevándorlással kapcsolatos nagyon szkeptikus álláspontjáról ismert, 14 százalékkal a harmadik legnagyobb párt.

Ausztriában az Osztrák Szabadság Párt (FPÖ) a felmérések szerint jelenleg 20 százalékon áll, így a harmadik legnagyobb párt. Az FPÖ együttműködik Geert Wilders pártjával .

Finnországban az Igaz Finnek 19 százalékkal a harmadik legnagyobb párt. Az Igaz Finnek EU-szkeptikusok, és ellenzik az iszlamizálódást és a muzulmán bevándorlást.

Bár Svájc nem rendelkezik jelentős iszlám-kritikus párttal, a lakosság 58 százaléka szavazott a minaretek építésének tilalmára, ami azt mutatja, hogy az alpesi ország szavazói általánosan elég kritikusan viszonyulnak az iszlámhoz.

Érdemes megjegyezni, hogy az európaiak hozzáállásában történt változás a média és a politikusok azon tudatos, erőteljes és szinte mindent átható erőfeszítéseinek közepette történt, ami arra irányul, hogy lekicsinyeljék, figyelmen kívül hagyják, vagy akár hazudjanak az iszlám és a muzulmán bevándorlás következményeit illetően.

Nicolai Sennels, JihadWatch

Print Friendly, PDF & Email