Hogyan válaszoljuk meg azokat a kérdéseket, melyek az iszlámról folyó beszélgetések során felmerülnek?

Az alábbiakban olyan emberek reakciói olvashatók, akik kevésbé tájékozottak az iszlám hátborzongató működésével kapcsolatban. Minden egyes állításhoz tartozik egy javaslat, ami segít hatékonyan megválaszolni őket.

A jó hír, hogy viszonylag kevés a tipikus reakciók száma. Ugyanazt a néhány állítást halljuk időről-időre (1-től 7-ig olvashatók a leggyakoribbak). Ha már kéznél van néhány jó válasz az alábbi érvekre, képesek leszünk simán és magabiztosan reagálni feszültség és az ellenségesség érzése nélkül.

Amikor eladói állást kapunk, a tréner rendszerint felkészít azokra a leggyakoribb kifogásokra, melyekkel a vásárlók élnek és remélhetőleg arra is megtanít, hogy kezeljük ezeket. Ezért amikor egy potenciális vevő egy ilyen kifogással él, nem leszünk összezavarodva; magabiztos és jól átgondolt válasszal rukkolunk elő – olyan válasszal, ami kielégíti az érdeklődőt.

De ami talán még fontosabb, hogy a válaszunk annak is megfeleljen, akivel a vásárló később beszélni fog. Valójában előfordulhat, hogy a vevő a kifogással csupán annak ad hangot, amit szerinte mások fognak tőle kérdezni később, amikor szóba kerül, hogy mit vett.

Az emberek gyakran válaszolják azt, amit szerintük más emberek is válaszolnának. Ez igaz a kereskedelemben, és igaz akkor is, ha az iszlám szakadatlan terjeszkedéséről beszélünk.

Ha az, akihez beszélünk, elfogadja azt, amit az iszlámról állítunk, és ezt megosztja az egyik barátjával is, az vajon milyen kifogással fog élni? Akivel mi beszéltünk talán pusztán kíváncsiságból hoz fel egy bizonyos ellenérvet, hogy lássa, tudunk-e jó választ adni – olyat, ami meggyőző, kielégítő, esetleg olyan válasz, ami még a szkeptikus barátját is meggyőzné.

Ha elég ütős a válaszunk, egy már nyitott partnerrel folytatjuk tovább a beszélgetést. Ha nem kielégítő a válasz, a beszélgetés megcsömörlik, esetleg félbeszakad, a hallgatóság érdeklődése pedig – talán egy időre, talán örökre – alábbhagy.

Nem sokan vannak, akiket valóban érdekel az iszlám szupremácizmus – legalábbis elsőre. Nem vonzó, sőt ijesztő téma. De ha elég jók vagyunk egy beszélgetésben, néhány információt képesek vagyunk elhinteni mások agyában és a végén mindenki elégedetten távozik. Napjainkban ez a legfontosabb lépés: SIKERES párbeszédet folytatni olyan emberekkel, akik ismerik és olynaokkal, akik nem ismerik az iszlámot.

De ahogy már kétségkívül felfedeztük, az ilyen beszélgetések gyakran negatív reakciókat váltanak ki az emberekből. A jó hír, hogy a lehetséges negatív reakciók száma véges. Csupán hat dolog van, ami nagyon gyakori. A teljes listámon mindössze tizennyolc kifogás szerepel, melyek becslésem szerint a lehetséges válaszok 98 %-át lefedik.

Az emberek úgy nyilvánulnak meg, mintha be akarnák fejezni a vitát. Az ügy lezárva. Csak addig mennek el, amíg érdekli őket a téma. De ha van egy jó válaszunk, a beszélgetés nem áll meg itt, hanem elmélyülhet és a beszélgető partnerünk sokkal tájékozottabb lesz a harmadik dzsihádról, amikor végül távozik. Ez eggyel kevesebb potenciális dhimmi-t jelent a világnak; és eggyel több ember a mi oldalunkon.

1. Csupán a szélsőségesek egy kicsiny csoportjáról van szó

Nos akkor vágjunk bele. Az első reakció a listánkon így hangzik: “Úgy tűnik, az egész vallást támadod. Pedig valójában szélsőségesek kisszámú csoportja az, aki eltérítette a vallást.” Hallottad már ezt?

Vagy a másik, amikor az iszlámról beszélünk és arról, hogy miről szól a Korán, és az alábbi választ kapjuk: “De hisz Te egy kisebbségről beszél az iszlámon belül.”

Ez a legnagyobb tévedés, amit az emberek gondolnak – hogy miközben az iszlám szupremácisták terroristák, akik egy kis létszámú szakadár csoportot képviselnek, a muszlimok túlnyomó többsége békés, törvénytisztelő, kedves, tolerál más vallásokat és hisz az emberi jogokban. Hogyan válaszoljunk erre? Az alábbiakban öt lehetséges válasz olvasható:

1. 1.3 milliárd ember esetén még egy kisebbség is sok embert jelent. És a kisebbség nem is olyan kicsi, mint ahogy az emberek azt hajlamosak gondolni. Igen, azon muszlimok száma, akik Mohamednek azt a parancsát követik, hogy “öld meg a hitetleneket, ahol csak látod őket” talán kevés, de egy sokkal nagyobb százalékuk hisz az iszlám politikai céljában, így ők a terrorizmus mellett más eszközöket is bevetnek, hogy elérjék annak célját. Sokféleképpen lehet gyakorolni a dzsihádot. Ebből az erőszak csak az egyik. A népesedés a másik (azaz bevándorlás egy új országba, jóléti segélyek igénybevétele, de mindenképp számbeli fölény kivívása a helyi lakossággal szemben, politikailag aktív és erőteljes muszlim szavazókör kiépítése, majd a jogokért folytatott nyomásgyakorlás). A dzsihádnak sok formája lehetséges – van a perlekedő dzsihád, az erdőtűz dzsihád, a szövegeket meghamisító dzsihád és még sorolhatnánk. Valójában az erőszakos iszlám szupremácizmus okozza nekünk a legkevesebb gondot.

2. Azokra gondolsz, akik felrobbantják magukat, hogy megöljék a nem muszlimokat? Vagy épületekbe repülnek? Vagy atombombát szereznek, hogy felrobbantsák azt New York belvárosában? Ezek is elég aggasztóak, de hosszútávon azok a muszlimok, akik más eszközökkel gyakorolják a dzsihádot, talán sokkal veszélyesebbek. (Persze ezen a ponton valószínűleg azt kérdik majd, hogy “Milyen más eszközökkel?” és itt felvázoljuk a lehetőségét a további felvilágosításnak.)

3. A dzsihád minden muszlim számára kötelező érvényű. A dzsihád nem csupán erőszakot jelent. A dzsihád célja – bármilyen eszközzel – megvalósítani az iszlám egyetlen politikai célját: Alávetni minden nem-muszlimot az iszlám törvényeknek. Ennek megvalósítása a muszlimok vallási kötelessége. Mohamed nem foglalkozott meditációval és nem bámulta a hasát. Megmondta, hogy az Allah iránti odaadást a cselekvéssel lehet bizonyítani. Vagyis még a fő csapást követő, “mérsékelt” muszlimok is aktívak, és állandóan azon vannak, hogy beteljesítsék a végcélt, az egész világra kiterjedő iszlám dominanciát. Teszik ezt azzal, hogy megfizetik a zakatot, ami azoknál a mecseteknél landol, melyek muszlim célokat szolgálnak (utóbbiak szinte teljesen politikai jellegűek). És akkor is ezt teszik, amikor sok gyereket nemzenek és a muszlimokat létszámfölénybe juttatják a demokratikus országokban. Vagy amikor minden nem muszlim embert, akivel csak találkoznak, meggyőznek arról, hogy a muszlimok ártatlan és jószándékú emberek. Amikor “rasszizmussal” vádaskodnak, ahányszor kritika éri az iszlámot, miközben pontosan tudják, hogy az iszlám nem egy rassz (azért mondják ezt, mert így érik el a kívánt hatást: az emberek befogják a szájukat). Vagy amikor írnak minden olyan televíziónak vagy rádiónak, ami az iszlámot visszás módon tünteti fel. Ez mind dzsihád. A nem muszlimok becsapása szintén dzsihád. Ahogy Mohamed mondta: “A háború megtévesztés.” És szemtanúja lehetsz, hogyan nyerik meg ezt a háborút. Te, mint a legtöbb nem-muszlim, szinte semmit nem tudsz az iszlámról, mégis olyan érzésed van, hogy az valami jó.

4. Az a benyomásunk, hogy a szélsőségesek kevesen vannak, hisz a média jóformán semmit nem közöl a dzsihadisták állandó merényleteiről. Látogass el a thereligionofpeace.com oldalra és ot nyomon követheted az összes, bizonyítottan az iszlám nevében elkövetett merényletet a világban. Naponta körülbelül öt merényletet hajtanak végre. Vannak nagyobbak és vannak kisebbek. De hozzáadódik ahhoz a szüntelen háborúhoz, amit a nem-muszlimokkal szemben vívnak egyidejűleg az egész világban. Az iszlám nevében több embert ölnek meg egy évben mint amennyit a spanyol inkvizíció 350 évében összesen meggyilkoltak. És minden egyes dzsihadista mögött, aki a gyilkosságokat elköveti, egy muszlimok alkotta hálózat található, akik bár maguk nem gyilkosok, mégis anyagilag segítik, bújtatják, etetik, bátorítják vagy megvédik az elkövetőket. És a merénylők csupán a jéghegy csúcsát jelentik. Sok más módja van annak, ahogy a többi muszlim követi Mohamed példáját és egyidejűleg több fronton és több szinten folytatja a dzsihádot.

5. A Muszlim Testvériség a legnagyobb iszlám szervezet a világon. Ez az, ami miatt elterjedt és nem valami mellékes dolog az iszlám. A Testvériség célja, hogy az egész világ az iszlám törvénynek legyen alárendelve. És tevékenyen (sok esetben sikeresen) valósítják meg ezt a célt. Többségük nem támogatja a véletlenszerű robbantásoka, melyek stratégiai szempontból a legtöbb helyen nem hatákonyak és hátráltatják a célt, hogy világuralomra tegyenek szert. Hosszútávú tervük van és húsz éve küzdenek azért, hogy ez megvalósuljon. Ez nem egy kitaláció. Dokumentált adatok, amikhez az FBI rajtaütések során jutott hozzá. Az egyik ilyen közelmúltban zajló rajtaütés után indult eljárás a Szent Föld Alapítvány (Holy Land Foundation) tagjai ellen. A Muszlim Testvériség számos “legitim” szervezetet hozott létre az Egyesült Államokban, melyek célja, hogy megdöntsék belülről a kormányunkat és a nyugati civilizációt (ez a kimondott céljuk) – CAIR, MSA, ISNA, NAIT stb. Pénzt gyűjtenek, amivel a dzsihádot támogatják (miközben másoknak tagadják, mire fordítják ténylegesen a befolyt összeget), az iszlám nevében vádaskodnak, egyetemeken toboroznak és a nem-muszlim diákokat Amerika ellen hangolják, befolyásuk van arra, hogyan mutassák be az amerikai tankönyvek az iszlámot és arra is, hogyan bánjon az FBI a muszlimokkal, madrasszákat és mecseteket alapítanak és irányítanak Amerika-szerte, ahol a gyűlöletre, intoleranciára és az integráció megtagadására nevelnek. Ésfolytathatnánk. És mindez az orrunk előtt zajlik, hisz a figyelmünket elvonják a forrófejű dzsihadisták, akik robbangatnak. Olvass többet a Muszlim Testvériség céljairól itt.

Ez a mi listánk a jó válaszokról – olyan válaszokról, melyek kielégítőek a legtöbb hallgató számára és lehetővé teszik, hogy a beszélgetés hatékony mederben folyjon tovább. Találjuk meg a legjobb módját annak, hogy áthidaljuk a szakadékot és hogy a beszélgetést ne szakítsák félbe a látszatérvelések csupán azért, mert nem voltunk kellőképp felkészülve.

Itt ovashatsz arrról, hogy mit mondanak a muszlim vezetők az iszlámról. Ez eloszlatja azt a mítoszt, miszerint a dzsihadisták “szakadár” elemek.

2. A barátom muszlim és nagyon kedves

1.  Bizonyára ismersz olyan embereket, akik kedvesek és “muszlimnak” vallják magukat, de ez nem jelenti azt, hogy maga az iszlám is ilyen. Sok olyan ember él a földön, akiket többnyire a józan ész és az egyetemes etikai kódex vezérel, nem pedig vallási rendszerek és hitek. Nem minden, általunk is ismert muszlim képviseli az iszlámot.

1.Hasonlóképp lehet, hogy keresztény létedre,nem tudsz mindent a Bibliából A-tól Z-ig és nem is élsz szigorúan Jézus Krisztus vagy annak az egyháznak a tanításai szerint, amelyikhez tartozol. Ugyanez vonatkozik a muszlimokra; sokan nem ismerik vagy nem is értik teljesen a szörnyű útmutatásokat, melyek saját szent szövegeikben találhatók. Sokan ismerik, de nem vesznek tudomást róluk és a biztonságos lelki zónájukban élnek vagy becsapnak és ártatlanságot tettetnek miközben muszlim társaik hithűen követik az erőszakos és félelemkeltő előírásokat. Eközben mások részleteiben ismerik az iszlám törvényt és törekednek, hogy szó szerint és úgy alkalmazzák, ahogy azt a prófétájuk megparancsolta és maga is gyakorolta. Ezek azok, akikre gyakran hivatkozunk úgy, hogy terroristák vagy bűnözők és akiket nap mint nap hallhatunk a hírekben.

1.Sok muszlim számára az iszlám szertartások sorozata: imádság (recitálás), böjtölés és a ramadáni rituálék, zakat (egyházadó), hadzs (zarándoklat Mekkába) és Korán versek ismételgetése gyakran anélkül, hogy értenék a jelentését vagy akár az arab szavakat, amiket mondogatnak. Sokan viszont tudatában vannak a milliárdnyi borzasztó és embertelen előírásnak, melyek a Koránban olvashatók és azzal is tisztában vannak, hogy mit tett a prófétájuk, de igyekeznek meggyőzni magukat, hogy a verseknek és a tetteknek nincs köze a gonoszsághoz, és egy olyan szörnyű belső konfliktusban élnek, amit senki nem irigyelne. Elég tudatosak ahhoz, hogy észrevegyék az iszlám fertelmes dolgait (ahogy én is tudom az eszemmel…és a szívemmel), de tudatalatt már a korai évektől úgy vannak programozva, hogy a dolgokat csak egy nézőpontból lássák és automatikusan csupán egy irányból értékelik azokat, nehogy kizökkenjenek a komfort- (és biztonsági) zónájukból.

1.Azok, akik muszlimnak vallják magukat, lehetnek jók is és rosszak is, de maga az iszlám nagyon rossz.

2.  Látom, hogy meg akarod védeni a barátod, ezért tisztázzuk, hogy én nem támadom sem a barátodat, sem mást, aki muszlimnak vallja magát. Én az iszlám tanokról beszélek. Arról beszélek, amit egy odaadó muszlimnak tennie kell Mohamed szerint és amit muszlimok milliói valóban tesznek is.

3.  A barátod gyakorló muszlim vagy csak névlegesen az? Ha gyakorló muszlim, akkor számára a dzsihád kötelező. De ne feledd, hogy a dzsihád azt jelenti, hogy az iszlám törvénykezés dominanciájának politikai céljáért küzdenek. Az erőszak csupán egyike a sok eszköznek, amivel erre a politikai célra törekedni lehet. Ha gyakoroló muszlimot, akkor a Korán szerint nem is barátkozhat veled. Tettetheti, hogy a barátod, ha ez az iszlám céljait szolgálja, de ha valóban szimpátiát érez irántad és barátjának tekint, akkor a Korán szerint arra van kárhoztatva, hogy a pokol tüzén égjen.

4.  Ez jó (az, hogy ő egy nagyszerű ember)! De attól még meg kell állítani azokat a muszlimokat, akik a tanokat követik, ehhez pedig egy nagyon fontos dolog, hogy a nem-muszlimok képben legyenek arról, hogy mi áll a Koránban és a hadíszokban. A többi nem-muszlim embernek tudatában kell lennie azoknak a játékszabályoknak, amiket az ellenség ír, hogy lerombolja az életmódunkat. Ha meggátolják az olyan embereket mint engem is abban, hogy a nem muszlimokat tájékoztassuk az iszlámról, valójában az iszlám szupremácistákat segítik hozzá a poltikai céljaik eléréséhez.

5.  Lehet, hogy a muszlim barátodnak ez a feltűnő jósága csupán”takíja- [megtévesztés]”. Egy másik lehetőség, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagyja azt, amit ténylegesen megkövetel tőle a vallása. Elmondom, mi áll a Koránban, de csak ha megígéred, hogy nem adod tovább neki. Nincs szükségünk több muszlimra, aki rádöbben, mit követel meg a hite. Hagyja őt tovább élni ebben a jóindulatú és békés tudatlanságban.

6.  Muszlim és kedves is? Jó! Abszolút lehetséges, hogy nem követi az összes tanítást. De! Fizeti a zakatot (adomány)? Ez esetben valószínűleg hozzájárul az iszlám szupremácisták céljához, akik pedig már a tanítások szerint élnek (a zakat rendszerint a helyi mecsethez kerül, a legtöbb mecset az Egyesült Államokban pedig vahabbiták kezében van). Imádkozik naponta ötször? Böjtöl a Ramadán ideje alatt egy hónapon keresztül? Olvasta a Koránt? Ha választania kellene a saría és az USA alkotmánya között, melyiket választaná? Van ötleted?! Vagy egyszerűen csak azt állítod, hogy a barátnőd egy olyan muszlimhoz ment, akinek nagyon jó (emberi) tulajdonságai vannak? (Olvass többet a muszlimok alapvető kötelességeiről.)

7.  Az, hogy léteznek jámbor muszlimok, nem írja felül azt az állítást, mely szerint az iszlám tanítások támogatják a nem-muszlimokkal szembeni intoleranciát és az erőszakot. Az a tény, hogy ismersz olyan muszlimokat, akik jól kijönnek a nem muszlimokkal, nem jelenti azt, hogy nem támogatná a saría törvény bevezetését a nem muszlimokkal szemben és nem jelenti azt sem, hogy nem törekszik aktívan ennek a célnak az elérésére. Attól, hogy valóban olyan kedves, még nem jelenti azt, hogy tagadja az iszlám tanítások szupremácista természetét. Egy olyan muszlim létezése, aki történetesen bűbájos, nem vonja kétségbe egyetlen, általam említett dolog hitelét sem.

8.   A barátja közömbös? Ha igen, az nagyszerű. De nem azokról beszéltem, akik muszlimnak tartják magukat és közben nem követik a tanokat. A tényleges iszlám tanokról beszélek – melyek le vannak írva a szent könyveikben és amiket szinte valamennyi iszlám szaktekintély 1400 éve hirdet – és arról, hogy az egész világon vannak olyan muszlimok, akik hithűen követik ezeket. Azok, akik a Korán tanításait követik és hithűen követik Mohamed példáját, veszélyt jelentenek a szabad világra és meg kell őket állítani.

9.  Mohamed Sala is kedves volt. Egyben a Hamász katonai szárnyának a vezetője is, ami egy brutális terrorszervezet!

3. Amit állítasz, az rasszizmus

Ezzel a kifogással az a legnagyobb probléma, hogy az emberek általában nem mondják ki nyiltan. Támadólag hat nyiltan rasszistának nevezni valakit – legalábbis Amerikában – erős nemtetszést vált ki.

De ha olvasunk a sorok között rájövünk, hogy beszélgetőpartnerünk csak azért véli rasszizmusnak, amit hall, mert keveset tud az iszlám szupremácizmusról, ezért nem is képes másképp értelmelmezni azt, amit mondunk neki. Ráadásul az iszlám nem is egy rassz, hanem egy hitrendszer, egy ideológia és minden ideológia lehet elemzés vagy épp kritika tárgya; az iszlámot vagy a földön előforduló bármely más ideológiát bírálni nem rasszizmus… Az az ideológia, mely nem enged a kritikának, a kérdezésnek vagy az elemzésnek totalitárius ideológia. A muszlimok mindeféle rasszhoz és bőrszínhez tartoznak, különféle nyelveket beszélnek és eltérő háttérrel rendelkeznek.

Ha sejtésünk szerint erről van szó, először ezt kell felhozni. A legjobb ha minél korábban tisztázzuk ezt a kérdést.

4. A kereszténység éppolyan rossz

Egy nagyon gyakori válasz így hangzik: “A keresztények ugyanazt csinálják. Nézze meg az inkvizíciót. Vagy a keresztes hadjáratokat. Több embert öltek meg a kereszténység nevében mint az összes többi vallás nevében együttesen.”

Egy egyszerű módja a kérdés megválaszolásának a következő: “Manapság több embert ölnek meg évente az iszlám nevében, mint amennyit a spanyol inkvizíció 350 évében öltek meg összesen.” Hívd fel a figyelmét a thereligionofpeace.com oldalra, ahol kiderül, hány embert ölnek meg nap mint nap az iszlám nevében. Ezen az oldalon minden olyan, a világon előforduló, igazoltan a dzsihád nevében elkövetett merényletet rögzítenek, ahol akár csak egy embert is megölnek.

Egy másik lehetséges válasz: “Az iszlám 1400 éves történelme során 270 millió embert gyilkoltak meg annak nevében. Nincs más olyan vallás, ami akár csak közelébe érne ennek. Még a kommunizmus sem közelíti meg ezt a számot. A nácizmus sem. Amiért nem tudunk erről, az az iszlám szupremácisták könvvkiadókra gyakorolt befolyása Amerikában, amellyel jelentős mértékben átszabták az iszlám történelmet. A nyugati médiát szintén komoly befolyás éri.”

Folytatás itt.

Forrás: No compulsion blog

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=6165

Bejegyzés: on 2013. Sze. 11.. A bejegyzés kategóriái: Iszlám, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes