Ez nem radikalizmus, ez maga az iszlám | Fahad Qureshi

Fahad Ullah Qureshi, az islam.net alapítója, és aki egy iszlám vezető Norvégiában 2013. május 19-én nagy közönség előtt azt mondta, hogy a média azon állításával ellentétben, hogy csak a „szélsőségesek” és „radikálisok” támogatják a saría barbár büntetéseit, a hétköznapi muszlimok is támogatják ezeket a dolgokat, köztük a homoszexuálisok halálbüntetését és a házasságtörők megkövezését. Amikor megkérdezte, hogy ki támogatja a Koránban előírt büntetéseket, akkor a jelenlevők túlnyomó többsége feltette a kezét.


Fahad Ullah Qureshi : „Minden egyes alkalommal, ha tartunk egy konferenciát, minden egyes alkalommal, ha meghívunk egy szónokot, akkor ugyanazt a vádat hangoztatják: Ez a szónok támogatja a homoszexuálisok halálbüntetését, halálbüntetést erre és arra a bűnre, hogy ez a szónok homofób, elnyomja a nőket, stb., stb. Hosszú ideje ezt az elcsépelt dolgot mondogatják. Azonban mi mindig próbáljuk elmondani, én mindig próbálom elmondani, hogy nézzék, nem ennek a meghívott szónoknak vannak szélsőségesen radikális nézetei, ahogy mondani szokás. Ez az általános nézet. Minden muszlimnak ez a látásmódja, minden muszlim így gondolja. Csak azért mert nem beszélnek róla, vagy mert nem szerepelnek a médiában, még nem jelenti, hogy nem hisznek ebben.

Szeretnék
mindenkit megkérdezni a teremben: Hányan vagytok hétköznapi muszlimok – nem szélsőségesek,
nem radikálisok –, közönséges szunnita muszlimok? Kérem tegyétek fel a
kezeteket.”

„Mindenki,
mashallah. Oké, tegyétek le a kezeteket.”

„Hánynak vannak közöttetek, akik egyetértenek azzal, hogy a nőknek és a férfiaknak külön kell ülniük? Tegyétek fel a kezeteket.

Mindenki egyetért, mindenki. Fivérek és nővérek. Subhanallah (Dicsőség Allahnak)! Tehát nem csak ezek a „radikális” sejkek gondolják így. Allah a leghatalmasabb!”

„A
következő kérdés: mennyien értetek egyet azzal, hogy a Koránban vagy a
szunnában leírt büntetések – legyen az megkövezés házasságtörésért vagy bármi
más –, ha Allahtól vagy a hírnökétől származnak, akkor a lehető legjobb
büntetések az emberiség számára, és ezeket kellene alkalmaznunk a világban. Ki
ért ezzel egyet?

Allahu Akbar! Ti mind radikális szélsőségesek vagytok!? Subhanallah! (Dicsőség Allahnak!)

Szóval mindannyian közönséges muszlimnak tartjátok magatokat, mindannyian különféle mecsetekbe jártok Norvégiában,… Vagy valami sajátos szekta tagjai vagytok, mint az islam.net szekta, vagy hasonló? Ilyenek vagytok? Nem? Tegyétek fel a kezeteket, ha ilyenek vagytok, mint ez a szélsőséges islam.net szekta, vagy bármi hasonló.

Senki, Allahu akbar.

Hányan jártok normál szunnita mecsetbe Norvégiában, emeljétek fel a kezeteket?

[Mindenki felemelte a kezét.] Allahu Akbar. Mit fognak erre mondani a politikusok? Mit fog mondani a média? Hogy mi mind szélsőségesek vagyunk? Radikálisok vagyunk? Hogy mindannyiunkat deportálni kell ebből az országból?”


Norwegian Islamic Leader Fahad Qureshi: All Muslims Believe in the Death Penalty for Homosexuals | MEMRI

Print Friendly, PDF & Email