A következő horrorisztikus forgatókönyvünk: Egy muzulmán Oroszország állig felfegyverkezve

Oroszország egy demográfiai forradalmon megy keresztül, ami alapvetően megváltoztatja az ország karakterét – írja Daniel Pipes amerikai iszlám szakértő a Washington Times-ban.


Daniel Pipes az október 20-ai Washington Times számában az orosz kisebbségekkel foglalkozó szakértőt, Paul Globe-ot idézi:

„Oroszország egy vallási átalakuláson megy keresztül, amelynek a nemzetközi közösségre nézve sokkal súlyosabb következményei lesznek, mint a Szovjetunió összeomlásának”

Ez azt jelentheti, hogy hamarosan Oroszországot nem tekinthetjük nyugati szemléletű országnak, mivel ez a demográfiai átalakulás nagy hatással lesz az orosz külpolitikára is.

Jelenleg az ország lakosságának 15 százaléka muzulmán. 144 millióan élnek Oroszországban és ebből körülbelül 21-23 millió ember muzulmán. Ez az arány gyorsan változik, mivel a muzulmánoknál sokkal nagyobb a születési arány. Egy átlagos orosz nőnek 1,4 gyereke születik és egy keresztény nőnél Moszkvában ez a szám csupán 1,1. Egy populáció fenntartásához pedig átlagban 2,1 gyerekre van szükség.

Ennek egyik oka az lehet, hogy az alkoholizmussal sújtott orosz férfiak – akiknek a várható élettartama mindössze 60 év, – rossz és megbízhatatlan apák.

Ezzel szemben a muszlim nők Moszkvában átlagosan 2,3 gyermeket, a muszlim tatár nők hat gyermeket a csecsen és ingusföldi nők pedig 10 gyermeket szülnek. Továbbá körülbelül 3-4 millió muszlim vándorolt be Oroszországba az olyan volt szovjet tagköztársaságokból, mint Azerbajdzsán és Kazahsztán.

Daniel Pipes végkövetkeztetésként azt írja, hogy a keresztény oroszok száma évente 0,6 százalékkal csökken, míg a muszlimoké azonos számban, évente 0,6 százalékkal növekszik.

Ennek drámai hatásai lesznek a jövőben. Néhány éven belül az orosz fegyveres erőkben szolgáló sorkatonák felét muszlimok fogják kitenni.

Az amerikai non-profit Népességkutató Intézetben dolgozó Joseph A. D’ Agostino a következő kérdést teszi fel:

„Hatékonyan fog működni egy ilyen katonaság, figyelembe véve azt a haragot, amit a helyi muszlimok éreznek Oroszország katonai taktikájával szemben az olyan muszlim területeken, mint Csecsenföld? Mi van, ha más muzulmán orosz régiók – melyek közül néhány hatalmas olajtartalékkal rendelkezik – Moszkva ellen lázad? Vajon a muzulmán katonák harcolni és ölni fognak, hogy az orosz anyaországban tartsák ezeket az régiókat?”

Az orosz muszlimok egyre biztosabbak abban, hogy Oroszország jövője az övék. Danijal Iszajev muzulmán elemző a következőt mondja:

„Oroszország, mint egy állam és civilizáció nem létezhet az iszlám és a muszlimok nélkül.”

Nyugati Oroszország szakértők régóta feltételezik – bármit is mondjanak a siralmas állapotban lévő orosz politikáról, – hogy a Kremlben jelenleg hatalmon lévők állják a sarat az iszlám befolyással szemben.

Amint azt Daniel Pipes megjegyzi, ez egy kétes állítás. 2009-ben, az akkori elnök, Dmitrij Medvegyev próbálta lekenyerezni a muszlimokat azzal, hogy a következőt mondta: „A muzulmán alapítványok jelentős mértékben hozzájárulnak a társadalmi békéhez azzal, hogy szellemi és erkölcsi nevelést adnak sok ember számára, valamint harcolnak a szélsőségesség és idegengyűlölet ellen.” Azt is megjegyezte, hogy „Oroszországnak nem kell a a muszlim világ barátságát keresnie: Hazánk szerves része ennek a világnak.”

Daniel Pipes arra a következtetésre jutott, hogy:

„Amikor az iszlámról beszélünk Európában, akkor általában olyan országokra fókuszálunk, mint Nagy-Britannia és Svédország. Azonban relatív és abszolút értelemben Oroszországban él a legtöbb muzulmán, tehát minden más ország közül Oroszországot érdemes igazán figyelnünk.”

Egy másik következtetés talán az lehetne, hogy a Nyugat jobban tenné, hogy amikor a nukleáris fegyverekről van szó, akkor nem csak Iránra koncentrálna, hanem Oroszországon is rajta tartaná a szemét.

Az orosz duma [orosz parlament alsóháza] nemrégiben jóváhagyott egy költségvetést, amellyel több mint 50 százalékkal növelik a nukleáris fegyverekre fordított összeget az elkövetkező három évben.

A RIA Novosztyi október 8-ai cikke arról számol be, hogy Oroszország ebben az évben 29,29 milliárd rubelt [kb. 180 milliárd Ft] költ nukleáris fegyverekre, míg 2016-ban már 46,26 milliárd rubelt [kb. 282 milliárd Ft] fog költeni. A szövetségi költségvetés-tervezet előírja, hogy 2016-ig 60 százalékkal kell növelni a teljes nemzeti védelmi kiadásokat, ebben az évben 2100 milliárd rubelről [kb. 12 ezer milliárd Ft] 3380 milliárd rubelre [kb. 19 ezer milliárd Ft].

„Oroszország jelenleg az újrafegyverkezés lendületében van, melynek része a fegyveres erők teljes átalakítása, beleértve egy teljesen professzionális hadsereg kiépítését,” írja a RIA Novosztyi, majd így folytatja:

Olyan új nukleáris fegyverrendszerek kerültek bevezetésre, mint amilyenek a tengerészet Bulava tengeralatjáróján a víz alól indítható ballisztikus rakéták, a légierő hosszú hatótávolságú Kh-102 cirkálórakétái és az új szárazföldi interkontinentális ballisztikus rakéták az Orosz Stratégiai Rakéta Erők számára.”

A régóta fennálló nyugati feltételezés, hogy a hidegháborúnak vége, kiderülhet, hogy csak mítosz. A Nyugat hamarosan egy állig felfegyverzett, muzulmánok által dominált Oroszországgal nézhet szembe.

Lars Hedegaard, 2013. október 22. Dispatch International

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=6345

Bejegyzés: on 2013. nov. 19.. A bejegyzés kategóriái: Lars Heedegard, Legfrissebb, Oroszország. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes