„Iszlamofóbia szótár”, új mega-mecset és hasonló dolgok Európából

Soeren Kern, Gatesone Institute

Ahogyan azt az elmúlt években még elképzelni sem tudtuk, mára Nagy Britanniától Görögországig, illetve Spanyolországtól Szlovéniáig terjedően a muzulmán migráció és az ezzel járó iszlamizáció elképesztő módon alakítja át Európát. A továbbiakban 20 olyan eseményt említünk meg röviden, amelyek csupán 2013 szeptemberében történtek.

Kiderült, hogy a brit Oktatási Minisztérium a brit titkosszolgálat, az MI5 egykori ügynökei között toboroz embereket, hogy azok megfigyeljék az iszlám szélsőségesek brit iskolákba történő állítólagos beszivárgását. Az ügynökök részét képezik annak az új szélsőségesség-ellenes egységnek, amelynek az a feladata, hogy szemmel tartsák azokat az iskolákat, amelyekben feltehetőleg szélsőséges tevékenységet folytatnak.

A Sunday Times szeptember 29-én megjelent számában Michael Gove Oktatásügyi titkár azt nyilatkozta, hogy egyes iskolák a muszlim keményvonalasok irányítása alá kerültek, akik igyekeznek befolyásuk alá vonni a személyzetet és a növendékeket. Hozzátette, hogy igyekeznek kiszűri azokat az iskolákat, amelyek nem a brit értékrendszernek megfelelően működnek.

Szeptember 25-én a BBC leközölt egy felmérést, miszerint a brit fiatalok több, mint negyede nem bízik a muzulmánokban és úgy érzi, hogy Nagy-Britannia jobb helyzetben lenne, ha azok kevesebben lennének az országban. Egy vezető piackutató ügynökség, a ComRes 1000 fiatalt kérdezett meg ezzel kapcsolatosan. A 18-24 év közöttiek 27 %-a azt válaszolta, hogy nem bízik a muzulmánokban és 28 %-uk mondta azt, hogy Nagy-Britannia jobb hely lenne, ha kevesebben lennének. Ezen kívül a megkérdezettek 60%-a gondolta úgy, hogy a brit közvéleménynek negatív véleménye van a muszlimokról, 44 % pedig azt mondta, hogy a muszlimok nem rendelkeznek ugyanazokkal az értékekkel, amivel a népesség többi része.

A Lord Ashcroft Közvélemény-kutató cég által szeptember 1-én közölt adatok szerint 10-ből 6 brit úgy gondolja, hogy a bevándorlás az országnak több hátránnyal jár, mint előnnyel. Mindössze 17% vélekedik úgy, hogy a pozitívumok vannak túlsúlyban. A legnagyobb problémát a migránsok által követelt segélyek és a közszolgáltatások hozzájárulás nélküli használata jelenti.

Szeptember 16-án egy brit bíró arra utasította az egyik muszlim vádlottat, hogy fedje fel az arcát eltakaró kendőt annak érdekében, hogy tanúvallomást tegyen az esküdtszék előtt. A jog történetében egyedülálló módon azt mondta a nőnek, hogy a tárgyalás további részén továbbra is viselheti a fátylat. Peter Murphy bíró azt nyilatkozta, hogy a bíróságnak el kell ismernie a „vallásszabadságot”, de ha megengedte volna, hogy a tanúvallomását nikáb-ban tegye akkor azzal „lyukat ütött volna az angliai és wales-i igazságszolgáltatáson”. Murphy hozzátette, hogy a nikáb olyan, mint „az elefánt a bíróságon” [tabu, amiről mindenki tud, csak senki sem mer beszélni róla- ford.], a bírók pedig azon aggódtak, hogyan oldják meg a problémát. Remélhetőleg a „Parlament vagy a legfelsőbb bíróság minél hamarabb valamilyen megoldással szolgál.” Ugyanis, „ha a bírók hasonló esetekben egymástól függetlenül járnak el, akkor ez előbb-utóbb anarchiához fog vezetni.”

Három börtön összesen 186 muzulmán elítéltje az emberi jogaik megsértésére hivatkozva beperelte a brit kormányt amiatt, hogy a részükre felszolgált halal ételek disznóhúst tartalmaztak. A 11 248 muszlim elítélt a brit börtönlakók 13,1 %-át képezik. A börtönlakók között pedig egyre növekszik azok száma, akik kulturális hátterükre hivatkozván különleges bánásmódot követlenek. Az elmúlt négy évben a börtönökkel kapcsolatos esetekben több, mint 60 millió fontot fizettek ki (kb. 22 milliárd Ft) az elítélteknek, a személyzetnek és a látogatóknak.

Szeptember 12-én a Birminghami Metropolitan Főiskola eltörölte az iszlám fejkendő tiltását, miután a muszlim tanulók online petíciót indítottak az őket érő diszkriminációval szemben és mindössze két nap alatt több, mint 8000 aláírást gyűjtöttek össze. A főiskola csak pár órával azelőtt vonata vissza a tiltást, hogy több száz muzulmán hallgató tüntetésbe kezdett volna, azzal fenyegetve az intézményt, hogy akadályozza annak normális működését.

Dániában, szeptember 3-án megépítették az ország első minaretjét. A 20 m magas (65 láb) toronyszerű építmény nagy mértékben megváltoztatja Koppenhága látképét. Ezek voltak az utolsó simításai annak a nagyméretű projektnek, aminek az volt a célja, hogy megépítsék Skandinávia legnagyobb mecsetjét . Az úgynevezett Óriás Mecset a szunnita irányzathoz tartozik és megépítését az a 150 millió korona (26 millió USD) tette lehetővé, amit a katari kormány adományozott. Az ajándéknak azonban ellentáborra is akadt, akik szerint a mecset a szélsőséges iszlám megerősödéséhez fog vezetni az országban.

A tervezett minaret (makett)

Szeptember 13-án Franciaországban megjelent egy szótár, ami az „Iszlámofóbia Szótár” nevet viseli. A szótár sorra veszi azokat a szavakat és kifejezéseket, melyeket a politikusok, újságírók, értelmiségiek, művészek és írók szerte az országban használnak , azzal a céllal, hogy megmutassa, „az iszlamofóbia egyre inkább a mindennapok részévé  kezd válni.” A 366 oldalnyi terjedelmű szótár a “sértő” szavak szövegkörnyezetét és magyarázatát tartalmazza.

Szeptember 30-án Németország Alsó-Szászország tartománya a helyi muszlim képviselőkkel aláírt egy előzetes „tartományi szerződést”, miszerint hivatalos vallásként ismerik el az iszlámot. A muszlim közösség – amely a tartomány teljes lakosságának 7%-át teszi ki, – a dokumentumban 30 konkrét sérelmet is megemlít. Stephen Weil, Alsó-Szászország miniszterelnöke szerint „a múltban egymás iránti kölcsönös szkepticizmus volt jelen, ezért a kormány ezzel a rendelettel szeretné kifejezni tiszteletét a muszlimok irányába. Nem sokkal ezelőtt hasonló „szerződéseket” írtak alá Brémában és Hamburgban is.

Lipcse Szövetségi Közigazgatási Bírósága szeptember 11-én arra utasított egy muzulmán iskolás lányt, hogy részt kell vennie a koedukált úszásoktatásokon. A gyermek szülei ragaszkodtak ahhoz, hogy a 13 éves kislány kimaradhasson az órákról a frankfurti iskolájában, mivel „kellemetlenül” érezte magát a körülötte úszkáló félig mezítelen fiúk látványától. Azt kérték, hogy vagy engedélyezzék távolmaradását az órákról, vagy tegyék lehetővé a magánórákat a gyermek számára. A bíróság úgy határozott, hogy „Németország társadalmi berendezkedése a vallási hiedelmek felett áll”, ezért elutasította a kérelmet. A bíróság úgy ítélte, a kislány a hitének megfelelő teljes testét eltakaró ruhában, vagyis „burkiniben” vegyen részt az órákon.

Klaus Wowereit

Eközben Berlinben megoldódni látszik az a vita, hogy a multikulturalizmust támogatók minden erőfeszítésükkel próbálják betiltani a Karácsonyt. Szeptember 19-én Klaus Wowereit polgármester kijelentette, hogy a Karácsony megünneplése továbbra is legális marad. A botrány azt követően robbant ki, hogy a kreuzbergi (Berlin városrésze) baloldali Zöld Párt kijelentette, a tradicionális Karácsonyi Vásár, amely generációkon keresztül itt kapott helyett, ezentúl egy vallásilag semleges, úgynevezett Winterfest (Téli Fesztivál) néven kerül majd megrendezésre. A kiváltó ok talán az lehetett, hogy muzulmánok alkotják Kreuzberg lakosságának körülbelül egyharmadát. Wowereit elmondta, hogy rengeteg haragos hangvételű panaszleveleket kapott szerte Németországból és véleménye szerint az incidens árthat Berlin hírnevének.

Szeptember 17-én Michalis Chrysochoidis görög fejlesztési miniszter már a negyedik pályázatot írta ki egy az adófizetők pénzéből épülő óriás-mecset felépítésére. A mecsetet Athén Votanikos részén tervezik megépíteni. Az előző három próbálkozás, július 9, 18 és 26-án sikertelenül járt, mert nem volt elég jelentkező, miután a kivitelezőket a mecsetet ellenző csoportok megfenyegették. A mecset megépítését ellenzők azt mondják, hogy Athén városa, amit jelenleg külföldi hitelek tartanak távol az összeomlástól, nem engedheti meg magának, hogy 1 millió eurót (kb. 300 millió Ft-ot) fordítson  a beruházásra. Görögország 6 éve recesszióban van és az országban rekord magas a munkanélküliségi ráta, illetve az életszínvonal is rohamosan csökken.

Szeptember 19-én az izlandi Rejkjavik Városi Tanácsa jóváhagyott egy építési engedélyt, hogy felépülhessen az ország első mecsetje. A városi tanács – melyet a magát anarchistának valló Jón Gnarr polgármester vezet –tagjai elmondták, remélik, hogy azáltal, hogy  az épület a város egyik legkiválóbb pontjára épül, kiemelkedő nevezetességévé válik. A beruházást a Közel-Keletről érkező adományokból építik. A mecset ellenzői úgy vélik, hogy a befektetők így szeretnék irányítani és radikalizálni az Izlandon élő egyre növekvő muzulmán közösséget.

Olaszországban a Mohamed nevűek vannak a legtöbben a milánói kisvállalkozók körében. Milánó az ország ipari, kereskedelmi és pénzügyi központja. A Milánói Kereskedelmi Kamara szeptember 3-ai beszámolója szerint az elmúlt 12 hónapban újonnan alakult cégek alapítói között a Mohamed nevűek megelőzik a második helyezett Joseph, illetve a harmadik leggyakoribb, Marco nevűeket. A Mohamed az olyan hagyományos olasz neveket is megelőzi, mint Giuseppe, Luca, Andrea, Roberto és Antonio. Ez kétséget kizárólag megmutatja azt a széleskörű változást, amit a tömeges bevándorlás az olasz társadalomban okoz. Első alkalommal fordult elő, hogy a muzulmán üzlettulajdonosok átvették az olaszoktól a vezető szerepet az éves, induló cégek listáján.

Eközben, az ENSZ Menekültügyi Hivatala szeptember 13-án azt a nyilatkozatot tette, hogy egy év leforgása alatt közel 6000 szíriai menekült érkezett Olaszországba, ami óriási a 2012-es mindössze 369 fős menekültszámhoz képest. Szeptember 25-én három, több mint 700 menekültet szállító hajó kötött ki a földközi-tengeri Lampedusa szigetén. Olaszország legdélebbi pontja jelenti az egyik kaput az Európai Unióba özönlő illegális bevándorlók számára. Szeptember 14-én, az olasz partiőrség 800 menekültet mentett meg, akik három hajóval érkeztek Szicília partjaihoz. Szeptember 7-én pedig további 700-at fogtak el Szirakuzánál.

Szeptember 14-én Szlovéniai fővárosában, Ljubljanában a muzulmánok lerakták az ország első mecsetjének alapköveit. Az építkezés várhatóan november elején kezdődik el és három évig fog tartani. A beruházás költsége körülbelül 12 millió euró (3,5 milliárd Ft), melynek 70%-át Katar fizeti. Szlovénia 2 milliós lakosságának többsége keresztény. Az országban jelenleg 50 ezer muszlim él.

Spanyolországban, a Főügyészi Hivatal által szeptember 19-én közzétett riport szerint a radikális iszlám erősödő tendenciát mutat az országban, ami a dzsihád-inspirálta terrorista támadások fokozódó kockázatát jelenti. A jelentés beszámol arról, hogy Spanyolország neve több online dzsihádista weboldalon is szerepel, al-Andalusz visszafoglalásának igényével. Al-Andalusz az arab neve Spanyolország, Portugália és Franciaország azon részének, amit a mórok, vagyis a muszlim hódítók leigáztak és birtokba vettek 711-1492 között.

Szintén Spanyolországban történt, hogy a rendőrség szeptember 16-án letartóztatta Jasszin Ahmed Lárbit, egy olyan al-Kaida dzsihádista hálózat állítólagos vezetőjét, amely harcosokat toborzott a szíriai háborúba. Lárbit, alias Pistut, Ceutában (spanyol exklávé Észak-Afrikában) tartóztatták le. Úgy tudni, ő volt annak a 8 főből álló sejtnek a fővezére, akiket egy rendőrségi akció folytán kapcsoltak le június 21-én. Akkor Lárbinak sikerült kereket oldania. A hálózat feladata az volt, hogy embereket toborozzon, indoktrinálja, illetve eljuttassa őket különböző kiképzőtáborokba és háborús övezetekbe, elsősorban Szíriába. A spanyol rendőrség elmondása szerint bizonyítékuk van arra, hogy a hálózat segítségével Marokkóból és Ceutából több tucat dzsihadista utazott Szíriába.

Mineközben, szeptember 17-én a marokkói-spanyol határon több százan próbáltak bejutni. Ez csak egy eset a sok közül, amikor több ezer menekült próbál Spanyolországba bejutni. Körülbelül 300 bevándorló igyekezett ledönteni azt a 6 m magas kerítést, amelyet Melilla körül építettek. (Melilla Spanyolország másik exklávéja, Észak-Marokkóval határos.) Körülbelül 100 emnernek sikerült is bejutnia. Egy másik esetben további 350 bevándorló kísérelt meg átúszni Ceutába.

Svájcban, Ticino lett az első svájci tartomány, ahol a szeptember 22-i szavazásokat követően jóváhagyták azt az intézkedést, amely nyilvános helyen tiltja a nők arcát eltakaró fejkendők viseletét. Több, mint 65% szavazott a tiltás mellett a többnyire olasz-nyelvű tartományban. A ticinioi indítvány nem kifejezetten a muzulmánok ellen irányul – a megfogalmazás szerint ugyanis „sem a közterületen, sem a nyilvánosság számára nyitva álló helyeken, sem a közintézményekben nem takarhatja el senki az arcát,” – bár a gyakorlatban ez nyilvánvalóan a burkát és nikábot viselő muszlim nőkre vonatkozik.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=6439

Bejegyzés: on 2013. nov. 29.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes