Geert Wilders: Nyílt levél Őszentsége Ferenc pápához

Őszentsége,

Legutóbbi Evangelii Gaudium kezdetű apostoli buzdításában ( § 247-248 ) felhívta a világ figyelmét a kereszténység zsidókkal és a zsidók hitével szembeni lekötelezettségére. A buzdítás azt a szörnyű üldöztetést is élesen elítéli, amelyet a zsidók a keresztények részéről a múltban elszenvedtek.

Az Ön szavai sokakat inspirálhatnak.

Sajnos ezek a szavak éles ellentétben állnak a gyűlölet azon kifejezésével, amelynek a szunnita iszlám spirituális vezetője, a kairói al-Azhar egyetem főimámja Ahmed al- Tajeb tavaly októberben adott hangot.

Október 25-én egy az egyiptomi televízióban sugárzott interjú során Ahmed al-Tajeb főimám megerősítette a Korán 5:82 versének fontosságát. A vers azt állítja, hogy az összes ember közül a keresztények állnak a legközelebb a muszlimokhoz, míg a zsidók a legellenségesebbek velük szemben. Ez a vers ihlette az iszlám több évszázados zsidógyűlöletét.

Al-Tajeb a Korán alapján zsidógyűlöletre történő felszólítása összhangban van az iszlám tanítás tizennégy évszázadával. Al-Tajeb főimám elődje az Al- Azhar egyetemen, Muhammad Sajjid Tantawi Izráel fiai a Koránban és a Szunnában címmel még egy könyvet is írt a Koránon alapuló zsidógyűlölet védelmében.

Az iszlám üldöztetés, melytől jelenleg a keresztények Szíriában , Irakban, Egyiptomban, Szudánban, Nigériában, Pakisztánban, Indonéziában és sok más országban szenvednek, egyértelműen jelzi, hogy a Korán követőitől mire számíthatnak a keresztények. Amit az ateistáknak és zsidóknak –akiket a muszlimok legrosszabb ellenségeiknek tartanak – kell elszenvednie az iszlámtól még ennél is rosszabb.

Az Ön Evangelii Gaudium kezdetű apostoli buzdításában (§ 252-253 ) azt állítja, hogy a „hiteles iszlám és a Korán helyes olvasata az erőszak minden formáját ellenzi.”

A valóság nem erősíti meg ezt az állítást.

A Korán tele van a nem-muszlimok ellen irányuló harcias és a gyűlöletkeltő versekkel. Őszentsége megtalálhatja ezeket, ha elolvassa a Koránt, de engedje meg, hogy ezek közül néhányat idézzek:

2:191-193 : „Öljétek meg őket, ahol csak rájuk leltek, [ … ] Harcoljatok ellenük, amíg nem lesz többé megkísértés, s míg a hitvallás csupán Allahé lesz! “

4:89 : „Ha hátat fordítanak nektek, akkor ragadjátok meg és öljétek meg őket, ahol csak rájuk akadtok, és ne fogadjatok közülük senkit se barátnak, sem pedig segítőnek. “

5:33 : „Akik fegyvert fognak Allah s a küldötte ellen, […] azoknak az a jutalma, hogy megöletnek, vagy keresztre feszíttetnek, vagy egymással ellentétesen a kezük és a lábuk levágatik, vagy elűzetnek erről a földről. “

8:60 : „És készítsetek föl ellenük ami fegyveres erőt és csatamént csak tudtok, hogy félelmet keltsetek általuk Allah és a ti ellenségeitekben…”

09:05 : „Ha tehát a szent hónapok letelnek, akkor öljétek meg a bálványimádókat, ahol csak föllelitek őket! Fogjátok el őket! Ostromoljátok meg őket! Állítsatok nekik csapdát az összes leshelyről!

09:29 : „Harcoljatok azok ellen, akik nem hisznek Allahban.”

09:30 : „És a keresztények azt mondják: ’A Messiás Allah fia.’ Ezt mondják ők a szájukkal. Állításukkal hasonlítanak azoknak a beszédéhez, akik korábban hitetlenek voltak. Allah átka legyen rajtuk!”

9:123 : „Ti hívők! Harcoljatok azok ellen a hitetlenek ellen, akik közel állnak hozzátok, hadd érezzék a keménységeteket. Tudnotok kell, hogy Allah az istenfélőkkel van!”

47:4 : „Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor vágjátok el a nyakukat!”

Remélem, hogy a Szentatya segít megvédeni a Nyugat zsidó-keresztény és humanista civilizációját, amelynek még az ateisták és az agnosztikusok is a szabadságukat és a demokráciát köszönhetik.

Semmit sem nyerünk azzal, ha elutasítjuk a valósággal való szembenézést.

Ki kell mondanunk az iszlámról – amely jelenleg az emberiséget fenyegető legnagyobb veszély – az igazat.

Nagy tisztelettel,
Geert Wilders, a Holland Parlament tagja, a Szabadságpárt (PVV) vezetője.

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=6540

Bejegyzés: on 2013. dec. 14.. A bejegyzés kategóriái: Geert Wilders, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

Szólj hozzá!

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes