Nagy-Britannia iszlamizációja 2013-ban 2. rész/3

Előző rész itt olvasható.

Májusban a brit kormány által közzétett népszámlálási adatok szerint az iszlám egy generáción belül Nagy-Britannia vezető vallása lesz.

A Nemzeti Statisztikai Iroda (ONS) május 16-ai jelentése azt mutatja, hogy bár jelenleg még a kereszténység a fő vallás Angliában – a lakosságnak több mint 50 %-a vallotta magát kereszténynek, – csaknem felük elmúlt 50 éves és első alkalommal fordult elő, hogy a 25 év alattiak körében felénél is kevesebben állították, hogy keresztények.

Ezzel ellentétben azoknak a 25 év alattiaknak a száma, akik muszlimnak vallják magukat megkétszereződött az elmúlt tíz évben: 2001-ben 5%-a, ma pedig a 25 év alattiak 10 %-a muszlim.

Amennyiben a jelenlegi trend így folytatódik, – a muszlim népességrobbanás és egy öregedő keresztény demográfia kombinációja, továbbá a brit őslakosok fokozódó elvilágiasodása –a kereszténységet a következő 20 évben az iszlám váltja fel – állítják a demográfusok.

Májusban a BBC „Egyperces házasság” című összeállítása arról számolt be, hogy Nagy-Britanniában egyre több muszlim éleszti újra az ideiglenes házasságok iszlámra jellemző gyakorlatát.

A virágnyelven ideiglenes frigynek nevezett vallásilag szankcionált prostitúció iszlám szokás, ami egy férfi és egy hajadon között köttetik, hogy aztán egy meghatározott időre (néha kevesebb mint fél órára) „férj és feleség” legyenek.

Az ideiglenes házasságok terjedése – a poligám házasságok hirtelen megszaporodásával együtt – mutatja, hogyan alkalmazzák a muszlimok Nagy-Britanniában büntetlenül az iszlám saríat, hogy a „házasságok” olyan formáját honosítsák meg, ami egyébként illegális az ország nem muszlim lakói számára.

Az ideiglenes házasságok nem formális jellege miatt nincs hivatalos statisztika arra vonatkozóan, hányan kötnek ilyen jellegű házasságot az országban. De a BBC által megkérdezett iszlám tudósok szerint a gyakorlat széles körben elterjedt és egyes anekdoták szerint különösen népszerű Anglia és Wales fiatal muszlim generációi között.

Júniusban az Angliai és Walesi Központi Büntetőbíróság (Central Criminal Court of England and Wales, más néven Old Bailey) egy oxfordi muszlim pedofil csoport hét tagját legalább 95 évig tartó szabadságvesztésre ítélte 11 éves brit lányok ellen elkövetett nemi erőszak, kínzás és gyermekkereskedelem okán.

A június 27-én végződő és mindvégig reflektorfényben zajló per volt az utolsó a pedofil ügyek rohamosan növekvő listáján, mely a politikailag korrekt briteket végre arra kényszerítette, hogy szembenézzenek a korábbi tabuval: a „ragadozó” muszlim pedofil csoportok járványszerűen terjedő szexuális visszaéléseivel.

A 18 hétig tartó per figyelmet irányított arra a kellemetlen valóságra, hogy a brit gyerekek ellen elkövetett súlyos bűncselekményeket a rendőrség, a szociális munkások, a tanárok, a szomszédok, a politikusok és a média évtizedeken keresztül kellő figyelem nélkül hagyták. Ennek oka az attól való félelem, hogy „iszlamfóbiával” vagy rasszizmussal vádolják őket.

A kormány becslései alapján joggal feltételezhetjük, hogy amit látunk, az csupán a jéghegy csúcsa. Megerősítették, hogy eddig hozzávetőlegesen 2500 brit gyermek szenvedett el szexuális bántalmazást és további 20 ezer van kitéve ennek a kockázatnak. Jelenleg legalább 27 rendőri egység nyomoz összesen 54, feltételezhetően gyermekeket szexuális visszaélés szándékával megkörnyékező (child-grooming gangs) banda ügyében szerte Angliában és Walesben.

Még mindig júniusban egy muszlim taxisofőrt, Mohamed Hacene-Chaouch-ot hét év három hónap börtönre ítélték, mert megerőszakolta az egyik női utasát az engedéllyel amúgy nem rendelkező taxijában. Az algériai ötgyermekes apa, Hacene-Chaouch azután támadt rá a nőre, hogy az eltévedt a londoni Sohoban.

Az ügy felhívta a nyilvánosság figyelmét az olyan szexuális bűncselekményekre, amelyben muszlim „vadászó” taxisofőrök női utasaikat erőszakolják meg. A taxis erőszakos esetek száma olyon rohamszerű mértékben nő, hogy az egyik brit bíróság egy felhívást adott ki, melyben az áll, hogy egyetlen nő se érezze biztonságban magát miközben taxival utazik.

A taxis erőszakolásokra vonatkozó országos szintű, megbízható statisztikákat nehéz beszerezni és a Freedom of Information erre vonatkozó adatkérését is rendszeresen megtagadják (itt és itt).

A London Metropolitan Rendőrszolgálat egy mérvadó jelentése azonban megemlíti, hogy évente csak Londonban átlagosan 1125 szexuális bűncselekményt követnek el taxisofőrök, amiben benne vannak a nemi erőszakok is; ez hetente csak az angol fővárosban nagyjából 22 szexuális jellegű támadást jelent a taxisofőrök részéről nők ellen.

Eközben – két ismert, a saría nyugati terjedését ellenző dzsihádellenes aktivistát – Robert Spencert és Pamela Gellert, Theresa May brit belügyminiszter személyes közbenjárását követően kitiltottak Nagy-Britanniából az ún. Elfogadhatatlan Viselkedés irányelvre hivatkozva.

Egy az interneten közzétett levélben May így ír: „A belügyminiszter megtalálja a módját annak, hogy kizárja azokat az egyéneket, akiknek a jelenléte az Egyesült Királyságban nem a közjót szolgálja. Elítéljük azokat, akiknek a viselkedése és nézetei szembe mennek a közös értékeinkkel és nem támogatjuk a szélsőségesség egyetlen formáját sem.”

Később derült ki, hogy Spencert és Gellert azért tiltották ki Nagy-Britanniából, mert erősen támogatják Izraelt.

Eközben a brit kormánynak nem okoz problémát Adel al-Kalbani szaúdi sejk angliai beszédkörútjának engedélyezése, aki szerint az összes zsidónak és kereszténynek el kellene hagynia az Arab-félszigetet.

Nagy-Britannia egy másik gyűlöletkeltő szaúdi szónokot is beengedett az országba. Mohammed al-Arefe a következőt mondta: „Allah kedvéért a dzsihád iránti odaadás, és Allah és az Ő vallása védelmében a vérontás, koponyák összezúzása, illetve a végtagok levágása iránti vágy kétségkívül megtiszteltetés a hívő számára. Allah azt mondta, hogy ha fegyvert ragadunk a hitetlenek ellen, a hitetlenek nem lesznek majd képesek felkészülni a harcra.”

Az Alsóház „Börtönpopulációs statisztikák” (Prison Population Statistics) névre hallgató júliusi jelentése megmutatta, hogy a muszlim börtönlakók száma Angliában és Wales-ben az 1997-es 3 681-ről 2012-ben 11 248-ra emelkedett. Ez volt az első alkalom, hogy a brit börtönökben a muszlim elítéltek száma meghaladta a 11 ezer főt. Más szavakkal az elmúlt 15 évben a brit börtönökben fogvatartott muszlimok száma több mint 200 %-kal növekedett.

A brit börtönökben a muszlim fegyencek növekedési aránya nyolcszor nagyobb, mint az összes börtönlakó számának növekedése, és a számok a muszlim elítéltek egyértelmű felülreprezentáltságát mutatják: a muszlimok, akik a teljes brit népesség nagyjából 5 %-át teszik ki, jelenleg a brit börtönökben az elítéltek 13%-át alkotják (szemben az 1997-es 6%-kal.)

A fenti növekedés olyan félelmeket generál, hogy a brit börtönök az iszlám radikalizáció melegágyaivá válhatnak.

Bár a legtöbb muszlim börtönlakó ázsiai, közel-keleti és észak-afrikai bevándorló, a nem-muszlim fogvatartottak egyre nagyobb számban térnek át az iszlám hitre.

Az Inside Time börtönmagazin 2013 júliusi számában az egyik „hosszú ideje elítélt” a worcestershire-i Long Lartin Börtön lakója a következőt mondta: „Főzhetünk saját ételt, de ha disznóhúst merészelünk főzni a közös konyhában, az veszélyes, akár az életünkbe is kerülhet. A konyhában általában 90 %-ban muszlimok vannak és megmondták nekünk, hogy ha disznót főzünk, meg fognak szurkálni. Voltak itt olyan esetek, amikor embereket szemeltek ki, és arra kényszerítettek vagy azért terrorizálták őket, hogy térjenek át az iszlámra.”

Hozzátette: „Azért írok, hogy tájékoztassam az embereket ezekről a radikálisan szélsőséges nézetekről ebben a börtönben, ahol nem látom, hogy történne hivatalos intézkedés ellenük. Itt a fiatal muszlim férfiak radikalizálódnak és egy nap lehet, hogy épp ők követnek el terrorista merényletet az országban. Úgy tűnik, itt semmit sem tesznek, hogy ezt megállítsák, az emberek pedig félnek róla beszélni. Remélem, kapunk valami visszajelzést ezek után; valahogy meg kell oldani.“

Augusztusban egy birminghami iszlám televízióra komoly büntetést róttak ki, miután egy muszlim gyűlöletbeszéd prédikátor élő adásban azt mondta a nézőknek, hogy minden muszlimnak kötelessége megölnie bárkit, aki nem tiszteli Mohamed prófétát.

A Noor TV-t, ami egész Európában sugároz iszlámról szóló tartalmakat, 85 ezer fontra (kb. 25 millió Ft) büntette a brit hírközlési hatóság (Ofcom), amiért gyilkosságra uszítja nézőit.

Az Ofcom elmondta, hogy az augusztus 21-én kiszabott büntetés azért volt olyan nagy, mert „súlyos mértékben megszegték a Hírközlési Kódexben foglaltakat.” Úgy nyilatkozott, hogy a Noor TV-t néző fiatal muszlimok „radikalizálódhatnak” és „a szélsőséges nézeteket közlő muszlim videók hatására erőszakos cselekedeteket, illetve bűncselekményeket követnek el.”

Egy másik esetben az Ofcom a DM Digital Television-t szintén 85 ezer fontra büntette, miután az közvetítette egy muszlim tudós beszédét, aki szerint a muszlimoknak „kötelességük megölni” azt, aki Mohammed prófétát sértegeti.

A manchesteri csatorna – melyet állítása szerint világszerte 30 millióan néznek – magát úgy jellemzi, mint ami „közelebb hozza egymáshoz az ázsiai és az európai kultúrákat” azzal, hogy az embereket, a kulturális sokszínűségét, a közösségeket és a gazdaságot is egységesen kezeli.

Az Ofcom döntésekor a Rehmatul Lil Alameen (Kegyelem a világoknak) nevű programot hozta példának, aminek élő előadása „nagy valószínűséggel bűncselekmény elkövetésére bátorít vagy uszít, illetve rendzavaráshoz vezet.”

Az Ofcom szerint a programban feltüntetett hozzászólások egy része „általános felhívás bűncselekmény elkövetésére vagy rendbontásra azáltal, hogy félre nem érthetően azt állítják, hogy a muszlimok kötelessége megölni bárkit, aki bírálja vagy sértegeti Mohamed prófétát és az apostolokat.”

Folytatás:  szeptember-december.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=6693

Bejegyzés: on 2014. feb. 11.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes