Nagy-Britannia iszlamizációja 2013-ban 3. rész/3

A cikk első része itt, második része  pedig itt olvasható.

Szeptemberben a Birmingham-i Metropolitan Főiskola visszavont egy az iszlám kendő viseléséről szóló tiltást, miután dühödt muszlim diákok diszkriminációval vádaskodtak és online aláírásgyűjtésbe fogtak, amivel több mint 8000 szignót gyűjtöttek csupán két nap alatt.

A főiskola szeptember 12-én törölte el a tiltást, pár órával az előtt, hogy muszlim diákok százai demonstráltak volna, ami félő volt, hogy megbénítják a főiskola normális működését.

A vita szeptember 9-én, az őszi szemeszter első napján kezdődött, amikor a főiskola elrendelte a diákok és alkalmazottaik számára az arcot fedő bármilyen ruhadarab eltávolítását, hogy az egyének így „bármikor könnyen azonosíthatók legyenek.”

A főiskola tiltása az arcot fedő nikáb és a testet borító burka – továbbá sapka, kapucnis felső és egyéb fejfedők – viselésére vonatkozott és biztonsági intézkedéssel indokolták.

A Toryk (jobbközép párt) országgyűlési képviselője, Kettering Philip Hollobone azt mondta a The Independent-nek, hogy a főiskola lépése szégyenteljes húzás és javasolni fogja a nikáb viselésének nyilvános helyen történő tiltását.

„Az emberek félnek felállni és megszólalni ebben a vitában, amit a politikai korrektség és azoknak a muszlim csoportoknak az intoleranciája okoz, akik dühükben fel-le ugrálnak, mihelyst valaki azt mondja, teljesen normális dolog úgy járkálni, hogy mások számára is tökéletesen látható legyen az arcunk, hisz az ember alapvetően így született.” – mondta Hollobone.

Szeptember 6-án Hollobone egy törvényjavaslattal állt elő a brit parlamentben, mely nyilvános helyeken megtiltaná az arcot elfátyolozó ruházat viselését. A javaslat 2014. február 28-án kerül megvitatásra.

Ugyanezen a napon Hollobone a BBC Radio 5 élő adásában egy vitán vett részt „Tiltsuk-e Angliban a kendőt?” címmel, ahol a következőt mondta: „Egy társadalom nem működhet, ha az emberek eltakarják az arcukat. Ha mindannyian elfednék az arcunkat, a világ nagyon más lenne. Képzeljünk el egy olyan parlamentet, ahol mindenki eltakarja az arcát. A rendőrségnek komoly gondot okoz, hogy azonosítsa a bűnözőket. Elszomorít, hogy törvényt kell hozni a probléma kezeléséhez. A legtöbb ember számára ez alapvető józan ész. Végső soron pedig a társadalmunk széteséséhez vezetne.” – érvelt Hollobone.

Hollobone cáfolta, hogy javaslata az iszlám elleni támadás: „Tisztában kell lennünk a következővel: a burka nem vallási viselet. Ez egy választás.”

Szeptemberben egy az adófizetők pénzéből fenntartott muszlim iskola is közfelháborodást keltett Angliában, miután kiderült, hogy az intézmény az iszlám saría szerint működik.

Az Anglia középső részén fekvő Derby iparvárosában, az iszlám fundamentalisták által működtetett iskolában minden női tanárnak – beleértve a nem muszlimokat is – elrendelték a fejet és a vállat elfedő hidzsáb viselését.

A szigorú öltözködési szabályokon túl a diákoknak megtiltották az éneklést, a zenélést és a meseolvasást, vagyis csupa olyan tevékenységet, ami ahogy az iskola nem muszlim tanári kara mondta, „nem iszlám”.

A kritikusok szerint az iskola – ami eredetileg azért, hogy jogosult legyen az adófizetők pénzére úgy jellemezte magát, hogy „vallásközi” oktatóintézet – ígéretet tett arra, hogy a diákok legalább 50 százaléka nem muszlim lesz. De miután 1,4 millió fontot (500 millió forintot) kapott a kormánytól, azzal vádolták meg az Al-Madinah vezetőit, hogy hírtelen váltott és az iskolát a saría elvei szerint kezdte el működteti azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy az végül 100 százalékban muszlim legyen.

Szintén szeptemberben a brit Oktatásügyi Minisztérium nyilvánossá tette, hogy a brit hírszerzés (MI5) korábbi ügynökeivel vizsgálódik a brit iskolákban, ahová állítólag egyre inkább iszlám szélsőségesek szivárognak be.

Az ügynökök egy új, szélsőségesek elleni osztály részét képezik majd, amit olyan iskolák vizsgálatára hoztak létre, ahol radikális tevékenység végzésének gyanúja áll fenn. Michael Gove, oktatásügyi titkár szeptember 29-én arról számolt be a Sunday Times-nak, hogy vannak iskolák, amiket keményvonalas muszlimok „vettek át” annak reményében, hogy radikalizálják a diákokat és a tanári kart. Azt is elmondta, hogy elkötelezett és „kigyomlálja” azokat az iskolákat, melyek gyakorlata nem felel meg a brit értékeknek.

Egy a BBC által szeptember 25-én közölt felmérésből kiderült, hogy a fiatal britek több mint negyede nem bízik a muszlimokban és úgy érzi, Angliának is jobb lenne, ha kevesebb muszlim élne az országban. A piacvezető ComRes közvélemény-kutató ügynökség felmérésében megkérdezett 1000 fiatalból a 18-24 év közöttiek 27 százaléka állította, hogy nem bízik a muszlimokban, míg 28 százalék szerint Nagy-Britanniának is jobb lenne kevesebb muszlimmal. Az is kiderült, hogy 60 százalékuk szerint a brit közvélemény negatívan viszonyul a muszlimokhoz, 44 százalék pedig azt mondta, hogy a muszlimok értékrendje nem azonos a lakosság többi részével.

Egy másik, a Lord Ashcroft Polls által szeptember 1-jén közölt felmérés azt mutatta, hogy tízből hat brit szerint a bevándorlásból több kára származott az országnak, mint előnye. Csupán 17 százalék mondta azt, hogy az előnyök felülmúlták a hátrányokat. A legnagyobb aggodalmat az jelentette, hogy a bevándorlók segélyekért folyamodnak és közszolgáltatásokat vesznek igénybe anélkül, hogy mindehhez cserébe hozzájárulnának.

Szeptember 16-án egy londoni bíró egy muszlim női vádlottnak elrendelte, hogy távolítsa el az arcát egészében fedő fátyolt, mert csak így tud tanúskodni a bíróság előtt. A bíró azonban a jog világában történelmet írt azzal, hogy engedélyezte a nőnek a fátyol viselését a tárgyalás ezt követő időszaka alatt.

Peter Murphy bíró úgy vélte, a bíróságnak el kell ismernie a „vallásos kifejezéshez való szabadságot”, de az, hogy a bizonyítási eljárás során a nő akarata szerint viselhette a nikábot, „romba fogja dönteni az évszázados angol és wales-i igazságszolgáltatást.” Murphy elmondta, reméli, hogy a „parlament vagy egy felsőbb bíróság hamarosan határozott választ tud adni a kérdésben”, hogy elkerüljük a „jogi anarchiát.”

Ugyancsak szeptemberben a brit Igazságügyi Minisztérium megerősítette, hogy három különböző börtönből összesen 186 börtönlakó perli a brit kormányt, mert állításuk szerint emberi jogaikat sértették, miután tesztekkel is megerősítést nyert, hogy az általuk fogyasztott halal étel disznóhúst tartalmazott.

A börtönlakók az Emberi Jogok Európai Egyezményének arra a 9. cikkelyére hivatkozva terelték jogi útra az ügyet, ami biztosítja a gondolat-, lelkiismeret- és vallásszabadságot.

Októberben több mint egy tucat muzulmán papot kaptak lencsevégre Nagy-Britannia legnagyobb mecsetjeiben, amint hozzájárulnak ahhoz, hogy 14 év körüli kislányokat adjanak férjhez.

Néhány riporter a brit ITV Exposure című műsorába készített rejtett kamerás dokumentumfilmet 18 olyan muszlim imámról, akik beleegyeztek abba, hogy 14 éves kislányok és felnőtt férfiak közötti iszlám házasságkötéseket (arabul nikah) tartsanak.

Bár a briteknél a házasságkötés csak 16 éves kortól engedélyezett, az iszlám saría jog lehetővé teszi, hogy a lányok a pubertás kor elérése után férjhez menjenek. Azok az imámok, akik elvállalták az esemény lebonyolítását, nyíltan gúnyt űznek a brit törvényekből. Ez pedig azt mutatja, hogy a brit törvényekkel párhuzamosan egyre szélesebb körben van jelen az iszlám jogrendszer.

Mohammed Shahid Akhtar, a birminghami Central Jamia Masjid Ghamkol Sharif mecset imámja egyike volt azoknak a muszlim papoknak, akik elvállalták egy kiskorú házasságának lebonyolítását. Ez a második legnagyobb mecset az országban, több mint 5000 követővel.

Elmondtuk neki, hogy a kislány nem akar férjhez menni. Akhtar erre azt válaszolta, hogy mivel „már elmúlt 14 éves, ezért Allah kegyelméből a saría alapján már törvényesen férjez adható. Az iszlám ezt lehetővé teszi számunkra. Semmi nem tiltja, ezért megtehetjük. Az iszlámban ez rendben van.”

A dokumentumfilm azt is bemutatja, hogyan fejezi ki ellenérzését Akhtar a brit házasodási jogokkal szemben: „Itt vannak ezek a kafírok [nem-hívők], a törvényeik, az angol emberek … tudod, nem házasodhatsz kétszer, viszont Allah kegyelméből mi négy házasságot is köthetünk.”

Eközben a brit adófizetők 350 ezer fontjába (130 millió Ft) került az a bírósági eljárás, amiben arról kellett dönteni, hogy a muszlim szülők törvényesen leborotváltathatják-e mozgássérült lányuk szeméremszőrzetét.

A bírósági aktákban „ED”-ként emlegetett fiatal nő anyja és apja állította, hogy az iszlám hagyomány szerint a lányuk szeméremszőrzetét le kell vágni. A helyi tanács azonban, amely 2008 óta a mozgássérült nő ápolásáról gondoskodik, kételkedik abban, hogy a nő mentális állapotánál fogva önállóan tud dönteni a beavatkozásról.

Több mint két év jogi csatározás után a muszlim pár október 22-én váratlanul visszalépett, miután egy „kulturális szakértő” megállapította, hogy „míg a szeméremszőrzet leborotválása egyaránt vallási és kulturális kötelezettség, a fogyatékosok, mint amilyen ED is kivételt képeznek.”

A helyi hatóság 138 ezer, a pár 82 ezer, ED ügyvédje pedig 130 ezer fontjába került az adófizetőknek.

„Ez elképesztő összeg” – mondta a Daily Telegraph-nak Roderic Wood törvényszéki bíró, a londoni legfelsőbb bíróság egyik bírája. „Teljességgel érthetetlen számomra az, ahogyan az eljárás lezajlott és meghökkent az ügyet körbevevő homály. Egy tíznapos idősávot szerezni a Legfelsőbb Bíróságon nem könnyű, sok hasonló, ha nem fontosabb ügy van ennél.”

Az október végére időzített végső meghallgatáson „szövevényes” bizonyítékok kerültek elő, 740 oldalnyi tanúvallomás, 300 oldalnyi szakvélemény és egyéb dokumentumok – mondta a bíró.

Ugyancsak októberben a Londoni Értéktőzsde közölte, új iszlám kötvényindexet indít, azért, hogy Londont az iszlám pénzpiac egyik világvezető központjává tegye.

Azzal, hogy 2014-től független iszlám kötvényeket (sukuk) bocsát ki, Nagy-Britannia tervei szerint az első ilyen nem muszlim ország lesz.

David Cameron brit miniszterelnök a Londonban október 29-31. között megrendezett kilencedik Iszlám Világgazdasági Fórumon tartott beszédében számolt be a tervekről. Ez volt az első alkalom, amikor az eseményt a muszlim világon kívül rendezték meg.

„London már így is a legnagyobb iszlám pénzpiaci központ az iszlám világon kívül” – mondta Cameron a több mint 1800 fős hallgatóságnak, köztük a mintegy 115 országból érkező nemzetközi politikai és gazdasági vezetőknek.

„Ma pedig az a szándékunk, hogy továbblépjünk. Hiszen nem csak azt akarom, hogy London az iszlám pénzpiac fővárosa legyen a nyugati világban, hanem azt, hogy Dubai és Kuala Lumpur mellett a világ egyik vezető városává váljon az iszlám pénzpiacon.”

A brit kormánystratégia tervei között szerepel, hogy olyan nagy szeletet vágjon ki a gyorsan növekvő iszlám pénzpiac tortájából, amekkorát csak lehet. Ez a piac az iszlám saría szabályai szerint működik és 50 %-kal gyorsabban nő, mint a hagyományos bankszektor.

Eközben Skóciában október 2-án leállították az eddigi legnagyobb immunizációs programot, miután muszlim szülők panaszt tettek, mert az ún. Fluenz vakcina sertésből kivont zselatint tartalmazott. Az influenza elleni vakcina bevezetését Glasgowban azután halasztották el, hogy a Pollokshields-ben található Glendale általános iskola diákjainak szülei tudomást szereztek az összetevőkről és panaszt tettek. Az iskolában sok muszlim diák tanul, akik vallási okokból nem fogyaszthatnak disznóból készült termékeket.

Glasgow és Clyde Nemzeti Egészségszolgálata (NHS) – ezek azok a régiók, ahol Skócia muszlim lakosságának túlnyomó többsége lakik – elmondta, hogy száz iszlám tudós engedélyezte a sertészselatin vakciában történő használatát, de az oltást így is elhalasztották „miután néhány szülő aggodalmát fejezte ki.”

Szeptemberben egy hasonló vakcinációs program került leállításra az angliai Leicestershire-ben, miután szintén a fenti oltóanyagról megállapították, hogy a muszlimokra nézve „inszenzitív”.

Novemberben kiderült, hogy az al-Kaidával kapcsolatba hozható szélsőségesek oldalán harcoló brit állampolgárságú Choukri Ellekhlifi, akit a harcokban meggyilkoltak, abból kereste meg az útravalót, hogy embereket fosztott ki London jómódú környékén.

Ellekhlifi egy Taser típusú nagyfeszültségű elektromos sokkolóval fenyegette meg áldozatait, hogy adják át neki értékeiket, köztük divatos óráikat és mobiltelefonjaikat.

Ellekhlifi egy évvel ezelőttig élt Londonban, majd miután nem jelent meg a tárgyaláson, Szíriába utazott, ahol az Aszad-rezsim ellen harcoló iszlám szélsőségesek csoportjához csatlakozott. Ő volt az egyike annak a három brit férfinak, akiket augusztus 11-én kormányerők támadtak meg Aleppo város közelében. A hármas egy tíztagú brit dzsihádista csoport tagjai voltak, akik másik 20 brittel együtt az al-Kaidával szövetséges Al-Nusra Front oldalán harcoltak.

Ezzel párhuzamosan Ifthekar Jaman, egy 23 éves Southsea-ből (Hampshire) származó dzsihádista Richard Watsonnak – aki a BBC vezető napi hírekkel és aktuális témákkal foglalkozó programjának, a Newsnight-nak a házigazdája – elmondta, hogy azért utazott Szíriába, hogy az al-Kaidával szövetséges Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) oldalán harcoljon. Jaman elmondta, hogy már azelőtt a dzsihád elvét támogatta, hogy elutazott Nagy-Britanniából:

Már dzsihádista voltam (Angliában is), megértettem, hogy a dzsihád útján vagyok. Hol kezdődött az egész? A könyvvel (Korán). Elolvastam és le van írva, hogy miről szól a dzsihád. Korábban tartottam a szótól, dzsihád. Amikor kicsi voltam, azt mondtam a nővéremnek, hogy a könyvben azt olvastam, hogy a harcról szól. Ő pedig azt mondta, hogy a dzsihád azt jelenti, ami a szívedben van, amit szívből teszel. Nekem ezt tanították. Azt nem mondták, hogy az iszlám a békéről szól és hogy nincs harc benne. Béke, de kell érte harcolni. Egy muszlimnak kötelessége szeretni a dzsihádot. A próféta (béke legyen vele) egyik mondása, hogy aki nem folytat dzsihádot vagy még csak nem is beszél róla, az képmutatóként hal meg. Én egy valódi muszlim vagyok, aki azt az utat követi, amit kell.

Ugyancsak novemberben Andrew Parker, a brit belső elhárítás (MI5) vezetője azt közölte a brit parlament Hírszerzési és Biztonsági Bizottságával, hogy jelenleg több ezren élnek Nagy-Britanniában olyanok, akik az al-Kaidát támogatják. Sir John Sawers, az MI6 (a brit titkosszolgálatok külső hírszerzéssel foglalkozó szervezete) vezetője pedig arra figyelmeztetett, hogy az Anglia elleni terrorveszély fokozódik. Parker közölte, hogy a brit hírszerzés a 2005. július 7-én végrehajtott londoni bombatámadások óta 34 terrorcselekményt akadályozott meg.

Decemberben két iszlamistát, Michael Adebolajot és Michael Adebowale-t bűnösnek találták a 2013. május 22-én Dél-London Woolwich kerületében Lee Rigby katona ellen elkövetett gyilkosság vádjában. A merénylet sokkolta az országot és országszerte felhívta a figyelmet a radikális iszlám megerősödésére Nagy-Britániában.

A 28 éves Adebolajo és a 22 éves Adebowale a vád szerint autóval hátulról elütötte a 25 éves Rigbyt, majd húsbárddal és konyhakésekkel megpróbálták levágni a mozdulatlan áldozat fejét.

Mindkét férfi Nagy-Britanniában született és keresztényként nevelték őket, mielőtt tizenévesen áttértek az iszlámra.

A per során Adebolajo közölte, hogy „a muszlimok és az angol emberek között háború zajlik” és hogy ő „Allah katonája”.

Cressida Dick, a londoni rendőrség munkatársa, Nagy-Britannia legtapasztaltabb terrorelhárítója a Telegraph-nak elmondta, hogy az angol katonákat „több ezer” olyan magányos farkasként tevékenykedő terrorista fenyegeti, akik hasonló „perverz ideológiát” követnek mint az itt született fanatikusok, akik megölték Rigbyt. Azt mondta, hogy a veszélyt soha nem lehet megszüntetni.

Eközben, december 6-án három muszlim férfit ítéltek el a londoni központi büntetőbíróságon, mert januárban londoni járókelőket zaklattak. A három férfi – akik magukat Muszlim Járőröknek nevezték – fizikailag bántalmazták és rágalmazták azokat, akiknek viselkedése szembement a saría törvényével. Ezt követően feltették a YouTube-ra a történésekről készült videókat.

Ugyancsak decemberben a Marks&Spencer – Nagy-Britannia legnagyobb ruházati kereskedése – visszalépett, miután felháborodott vásárlók ezrei emelték fel a hangjukat az üzlet azon döntése ellen, hogy a muszlim személyzet megtagadhatja azoknak a vevőknek a kiszolgálását, akik alkoholt vagy disznóból készült terméket kívánnak vásárolni a karácsonyi nagyvásár időszakában.

Erre azután derült fény, amikor néhány vevő megpróbált disznóhúst vagy alkoholt vásárolni egy a London belvárosában található M&S üzlet muszlim kiszolgálójától. A hölgy közölte velük, hogy a vallása miatt, nekik egy másik sávon kell kimenniük.

Az M&S szabályzat bírálói szerint ez csak egy további példa arra, hogyan ad zöld utat a brit jog az iszlám saríának és gyakorlatnak.

Forrás: Gatestone Institute, Soeren Kern

Soeren Kern a new-yorki székhelyű Gatestone Institute, illetve a madridi székhelyű Grupo de Estudios Estratégicos/Hadtudományi csoport Európai Politikáért felelős vezető képviselője. Kövesse őt Facebook-on és Twitteren is.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=6784

Bejegyzés: on 2014. máj. 5.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes