Az iszlám egy hónapja Európában 1. rész/3

Soeren Kern, Gatestone Institute

Ausztria:

A rendőrség úgy gondolja, hogy a két tizenéves lány, akik április 10-én bécsi otthonukból eltűntek, feltehetőleg Törökországban vannak és azok, aki segítettek nekik, hogy oda jussanak, arra használják őket, hogy fellendítsék a szíriai „szent háborúra” történő toborzó tevékenységet.

A két lány, a 16 éves Samra Kesinovic és a 15 éves Sabina Selimovic barátai azt mondták, hogy a lányok azután radikalizálódtak, miután meglátogatták az Ebu Tejma szalafista hitszónok által vezetett helyi mecsetet. Itt hallottak arról, hogy minden muszlim kötelessége részt venni a dzsihádban. A lányokat kicsapták az iskolából, mivel a falakat és asztalokat „szeretem az al-Kaida” feliratokkal firkálták tele. Ugyanakkor a lányok szülei – eredetileg bosnyák menekültek, akik az 1990-es évek etnikai konfliktusai után telepedtek le Ausztriában – azt mondják, hogy azok az üzenetek és fényképek, amelyeket a közösségi média oldalakra kiraktak, és amelyek szerint a lányok újdonsült férjeikkel együtt a frontvonalon harcolnak, hamisítványok. A lányok utáni keresés folytatódik.

Erster_Anruf_der_Wiener_Dschihad-Kaempferinnen-Schoene_Gruesse-Story-402466_630x356px_2_dpXrV09H1TijQ

A 15 éves Sabina Selimovic és a 16 éves Samra Kesinovic.

Az osztrák média alapján eddig legalább 100 osztrák állampolgár vagy lakos vett részt a szíriai harcokban. Közülük negyvenen valószínűleg jelenleg is a frontvonalon harcolnak, 19-en elestek, 44-en pedig visszatértek Ausztriába.

Syrien_Ueber_100_Heilige_Krieger_aus_Oesterreich-In_Dschihad_gezogen-Story-400698_630x356px_2_KtqYfdR6jj62I

Nagy Britannia:

Szintén áprilisban, Ibrahim Munir, a Muzulmán Testvériség legmagasabb rangú, Nagy-Britanniában száműzetésben élő vezetője tagadta azokat az állításokat, miszerint a csoport londoni nemzetközi központját áthelyezi az osztrák Grác városába. A Daily Mail brit napilap április 12-én arról számolt be, hogy a Muzulmán Testvériség arra készül, hogy áthelyezze székhelyét Ausztriába „nyilvánvalóan azért, hogy elkerüljék a tevékenységükre vonatkozó, David Cameron miniszterelnök által elrendelt vizsgálatot.”

A csoportot 2013 júliusában, miután ellenforradalmat kísérelt meg, kiutasították Egyiptomból, és új központját a közelmúltban nyitotta meg egy kebab bolt felett Londonban. Április 1-én, David Cameron brit miniszterelnök bejelentette, hogy vizsgálatot kezdeményez a Muzulmán Testvériség Nagy-Britanniában folytatott tevékenységével kapcsolatban.

Cseh Köztársaság:

Április 25-én a Cseh Köztársaságban a rendőrség házkutatást tartott a főváros belvárosában található Prágai Iszlám Alapítvány székhelyén és az egyik külvárosi mecsetben. A rendőrség 20 embert tartóztatott le, köztük egy olyan iszlám teológiával foglalkozó könyv fordítóját és kiadóját, amely a biztonsági tisztviselők szerint gyűlöletbeszédet tartalmaz és gyűlöletet kelt a zsidókkal szemben.

A „Tawheed [Iszlám monoteizmus ] alapjai” című könyvet, amelyet egy jamaikai születésű, Katarban élő muszlim szélsőséges, Bilal Philipsz írt, a rendőrség szerint a szalafista ideológia terjesztésére használták a Cseh Köztársaságban.

Szintén áprilisban derült ki, hogy a prágai amerikai nagykövetség egy olyan új projektet finanszíroz, amelynek a célja az, hogy reklámozza az iszlámot a Cseh Köztársaság általános és középiskoláiban.

LarsHedegaard

Lars Hedegaard

Dánia:

Dániában április 25-én a koppenhágai rendőrség bejelentette, hogy valószínűleg elfogták azt az embert, aki 2013 februárjában megpróbálta meggyilkolni Lars Hedegaard dán újságírót. A férfi letartóztatására az isztambuli Atatürk repülőtéren került sor, miközben hamis útlevéllel megpróbált belépni Törökországba. A B. H. kezdőbetűkkel beazonosított férfi egy magas biztonsági fokozatú börtönben vár a kiadatására – amely folyamat akár három hónapig is eltarthat.

A dán rendőrség szerint a gyanúsított egy 26 éves dán állampolgárságú libanoni – feltehetőleg palesztin származású – férfi. A letartóztatásakor egy hamis útlevelet találtak nála. A rendőrség elmondása szerint még a támadás napján elhagyta Dániát, és azóta Szíria, Libanon és Törökország között ingázott.

Finnország:

Finnországban a parlament alkotmányjogi bizottsága április 4-én úgy döntött, hogy a tanévzáró ünnepségen elhangzó nyári himnusz, az úgynevezett „Suvivirsi” éneklésének régóta fennálló hagyománya folytatódhat. Ez év márciusában Mikko Puumalainen igazságügyi kancellár helyettes felszólította az Oktatási Tanácsot, hogy vizsgálja meg az ügyet, mert a dal keresztény felhangokkal rendelkezik, és sértő lehet az ország egyre növekvő muszlim közösségére nézve.

„Furcsa, hogy egy kisebbség ennyire erősen befolyásolhatja a többség tevékenységeit,” mondta Pekka Iivonen oktatás kancellár. „A vallásszabadságra vonatkozó törvények mindkét irányban működnek: amellett, hogy jogunk van arra, hogy ne gyakoroljunk semmilyen vallást, ahhoz is jogunk van, hogy gyakoroljuk a vallásukat Finnországban, ahol az emberek többsége az evangélikus egyházhoz tartozik.”

Franciaország:

Franciaországban Bernard Cazeneuve belügyminiszter április 23-án bemutatott egy új, radikalizálódás-ellenes tervet, amelynek az a célja, hogy megakadályozzák a francia állampolgárokat vagy lakosokat, hogy dzsihádot folytassanak Szíriában és más muzulmán konfliktuszónákban. A stratégia több mint 20 intézkedést foglal magában, melyeknek nem csupán az a célja, hogy megakadályozza a francia állampolgárokat abban, hogy csatlakozzanak a Szíriában folyó háborúkhoz, hanem hogy már indoktrinálásuk korai szakaszában felvegye a harcot a fiatal francia muszlimok radikalizálódásával.

Április 22-én, Laurent Fabius külügyminiszter az RTL rádiónak azt mondta, hogy közel 500 francia állampolgár vagy lakos csatlakozhatott a harcokhoz Szíriában. „Ez egy nagyon fontos téma, ” mondta Fabius. „Egyre több fiatal megy [Szíriába ] … A tervünk az, hogy mindezt a gyökerektől kezdve végig megállítsuk. Be fogjuk azonosítani azokat a fiatalokat, akik erre a tragikus útra tértek. Figyelemmel fogjuk kísérni mindezt, majd megakadályozzuk őket abban, hogy átlépjék a szíriai határt, és figyelemmel fogjuk kísérni a visszatérésüket és a reintegrációjukat.”

Egyesek úgy vélik, hogy ez a terv csupán egy politikai csel arra, hogy François Hollande francia elnök tompítsa a bevándorlás-ellenes Nemzeti Front növekvő népszerűségét, amely párt rekordszámú városi tanácsbeli és polgármesteri helyet szerzett a márciusi helyhatósági választásokon.

Marine Le Pen, a Nemzeti Front vezetője az RTL rádiónak azt mondta, hogy a kormány azon terve, hogy harcoljon a francia dzsihádistákkal csupán kozmetikázás. „Nem támadja a probléma valós gyökerét: azokat a beszédeket egyes mecsetekben, melyek nyílt felhívások a dzsihádra,” mondta. „A terv nem lép fel azok ellen sem, akik toboroznak és az olyan ismert külföldi országok ellen sem, mint például Katar, amelyek támogatják a fundamentalista terrorizmust.”

Le Pen azt is mondta, hogy szükséges lenne egy új törvényt hozni a zsoldosokkal kapcsolatban, amely 1.) tiltaná a francia állampolgároknak, hogy külföldön harcoljanak és 2.) visszavonná a francia állampolgárságot azoktól a magánszemélyektől, akik részt vesznek ilyen típusú harcokban.

A francia Le Figaro újságnak kiszivárogtatott bizalmas titkosszolgálati jelentés szerint egyfajta muszlim gettósodás figyelhető meg a francia oktatási rendszerben. A jelentés szerint a muszlim diákok hatékonyak egy iszlám párhuzamos társadalom létrehozásában, amely teljesen elkülönül a nem muzulmán diákoktól.

A 2013. november 28-án napvilágot látott 15 oldalas dokumentum 70 olyan példát tartalmaz, melyek a francia iskolák iszlamizációjára utalnak: fejkendő az iskolában, halal ételek az iskolai étkezőkben, krónikus hiányzás a muzulmán vallási ünnepek alatt, nem megengedett imák a tornatermekben vagy a folyosókon.

A dokumentum szerint a muzulmánok célja a „tanári kar destabilizációja.” Hozzáteszi, hogy a muszlim fundamentalisták kijátsszák a vallási jelképek iskolákban történő használatának tilalmára vonatkozó törvényt, és az „ortodoxia önjelölt ifjú őrei” sok iskolában nyomást gyakorolnak a muszlim lányokra.

„A muzulmán ünnepek, különösen az áldozati ünnep [Íd al-Adhá] idején, kiürülnek az iskolai osztályok.” Nîmes és Toulouse városok egyes részein a hiányzások megközelítik a 90%-ot. Marseille északi kerületének egyik középiskolai igazgatója azt mondta, hogy néhány tanuló olyan buzgósággal imádkozik, hogy a homlokukon sérülések keletkeznek.

Évry-ben, Párizs egyik déli külvárosában a rendőrség csoportos nemi erőszakért letartóztatott négy muzulmán fiatalt ( három 13 és 15 év közötti török testvért, valamint egy 17 éves marokkói fiút). A banda egy a főpályaudvart éppen elhagyó 18 éves lányt erőszakolt meg. A rendőrségi kihallgatás során a kiskorúak azt mondták, hogy azért támadták meg a lányt, mivel az francia volt és „a franciák ribancok leszármazottai.”

A fiúkat nemi erőszak elkövetéséért és – Franciaországban szokatlan módon – fordított rasszizmusért ítélték el. A fiatalok közül hármat már korábban nemi erőszak és rablás vádjában elítéltek és csupán hat hónappal az eset előtt engedték szabadon őket, a kormány azon tervének részeként, hogy enyhítsenek a kiskorúak büntetésein.

Egy francia kommentátor a következő kérdést tette fel: „Honnan származik a gyűlöletük? A gyűlölet, amely arra ösztönözte őket, hogy kifejezhetetlen tetteket hajtsanak végre olyan náluk alig idősebb fiatal lányokkal szemben, akik a befogadó országot szimbolizálják. Mit mondjak majd? Munkanélküliség? Szegénység? Egyenlőtlenség?”

Párizsban, a Franciaországi Iszlám Szervezetek Uniójának (UOIF) 31. kongresszusa a muzulmán antiszemitizmus platformjává alakult, amikor Hani Ramadan – egy prominens genfi muszlim vezető – a zsidókat és a cionizmust hibáztatta minden bajért, ami Franciaországban, Irakban, Ruandában, Szíriában és Közép-Afrikában történik. „A világban minden gonosz a zsidóktól származik, akik csak egy dolgot tartanak szem előtt: Nagy-Izrael létrehozásának álmát,” idézte a Le Figaro francia napilap.

Ramadan szerint a médiát és a politikát a cionisták irányítják. „Az Egyesült Államokban senkit sem lehet elnöknek választani anélkül, hogy megalázkodna az AIPAC előtt,” mondta. „Ugyanez igaz Franciaországban is, ahol senkit sem lehet megválasztani a CRIF (a francia zsidó szervezetek egy ernyőszervezete) jóváhagyása nélkül. A cionista hatalom ezen nemzetközi cselszövése ellen egyetlen védelem létezik: az iszlám.”

Hani Ramadan, a Genfi Iszlám Központ igazgatója, Tariq Ramadan –egy az Egyesült Államokból kitiltott svájci professzor- testvére. Az UOIF kongresszus, amit ebben az évben április 18-21 között tartottak, Franciaország egyik legnagyobb és legjelentősebb iszlám eseménye.

Folytatás itt.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=6875

Bejegyzés: on 2014. jún. 4.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes