Az iszlám egy hónapja Európában 2. rész/3

Előző rész itt.

Németország:

Németországban a belügyminisztérium április 8-án azt nyilatkozta, hogy törvényen kívül helyezte a „Waisenkinderprojekt Libanon” (Libanoni árvaprojekt) elnevezésű jótékonysági szervezetet, mert állítólag több millió eurót gyűjtöttek a Hezbollah iszlám terrorszervezetnek. Az esseni székhelyű csoport 2007 és 2013 között 3.300.000 euró (1 milliárd Ft) adományt gyűjtött össze a libanoni Sahid [Mártírok] Alapítványnak, mely szervezet szerves része a Hezbollahnak. A belügyminisztérium szerint a forrásokat harcosok toborozására használtak azért, hogy „akár terrorista módszerekkel is legyőzzék Izraelt”, valamint kárpótolják az öngyilkos merénylők családjait.

Szintén áprilisban számoltak be arról, hogy az Abu Talha al-Almani [Abu Talha a német] álnéven tevékenykedő 39 éves német rappert, Deso Doggot (született Denis Cuspert) április 20-án a szíriai dzsihádista csoportok között folyó belső harcok során megölték.

Deso

Előtte és utána: Bal oldalon, Deso Dogg (Denis Cuspert) német rapper 2005-ben. Jobb oldalon, Cuspert dzsihádistaként, mint Abu Talha Al-Almani [A Német Abu Talha] Szíriában, 2013-ben.

Deso Dogg – egy ghánai apa és egy német anya fia, akit egy amerikai mostohaapa nevelt fel – 2010-ben hagyott fel a rappeléssel és tért át a keményvonalas szalafizmusra, miután majdnem meghalt egy autóbalesetben. Nem sokkal megtérése után német nyelvű nasheed-eket [hagyományos iszlám vallásos zene] kezdett el felvenni, melyekben Oszama Bin Ladent és Omár mollá tálib vezetőt éltette. Deso Dogg nasheedjei inspirálólag hatottak Arid Ukára, arra az albán-német dzsihádistára, aki 2011 márciusában a frankfurti repülőtéren megölt két amerikai pilótát, két másikat pedig súlyosan megsebesített.

Miután Deso Dogg az európai szalafisták kultikus alakjává vált, attól tartva, hogy radikális iszlám csoportok toborzás céljából felhasználhatják, a német terrorelhárító hatóságok elkezdték figyelni a tevékenységét.

Annak ellenére, hogy megfigyelték, Deso Dogg 2013-ban észrevétlenül átkelt Szíriába és 2014 elején hűségesküt tett az Iraki és Levantei Iszlám Állam [ISIS] elnevezésű dzsihádista csoportnak. Médiaforrások szerint állítólag a rivális al – Nuszra csoporthoz tartozó öngyilkos merénylő ölte meg Kelet-Szíriában. azonban Független források azonban nem erősítették meg halálhírét, és a német Die Welt újság által megkérdezett ISIS harcosok tagadták halálát.

Egy április 29-én közölt felmérésből kiderült, hogy csupán a német lakosság fele gondolja azt, hogy az iszlám része a német kultúrának és társadalomnak. A „2014-es integrációs barométer” elnevezésű tanulmány alapján a bevándorló háttérrel rendelkezők 44 százaléka és a nem bevándorló hátterűek 53 százaléka válaszolt nemmel arra a kérdésre, hogy „Az iszlám része-e Németországnak?” A megkérdezettek mintegy fele, függetlenül attól, hogy milyen migrációs háttérrel rendelkezett, mégis támogatta az iskolai iszlám hitoktatást. A megkérdezettek körülbelül két-harmada gondolta azt, hogy az iszlám teológiát tanítani kellene az egyetemeken.

Más a helyzet, amikor arról van szó, hogy kivételezzenek-e a muszlimokkal olyan esetekben, mint például a sport- és úszásoktatás alóli mentességek vallási érzékenységre hivatkozva. A bevándorló háttérrel nem rendelkezők egyértelmű többsége, 76 százalékuk negatívan tekint az ilyen kiváltságokra. Továbbá ezen csoport 63 százaléka utasítja el azt, hogy a muszlim tanárok fejkendőt viseljenek az osztályban. „A válaszadók többsége egyértelműen úgy gondolja, hogy az egyenlőség és a vallási semlegesség sokkal fontosabb, mint a vallási alapokon nyújtott különleges bánásmód,” áll a tanulmány végkövetkeztetésében.

A müncheni Bajor Közigazgatási Bíróság április 22-én egy 18 éves muzulmán diáklány esetében úgy döntött, hogy nincs alkotmányos joga ahhoz, hogy az államilag fenntartott szakiskolájában a teljes arcot elfedő nikábot viselje. A bíróság kimondta, hogy az iskola nem sértett törvényt, amikor megkérte a lányt, hogy távolítsa el a fátylat, és mindez nem sértette a lány szabad vallásgyakorlását sem.

nikáb

A bíróság azt is kimondta, hogy a fátyol akadályt képez a nem-verbális kommunikációban. „A tanítás során a nyílt kommunikáció nem csupán a kimondott szavakon alapul, hanem az olyan nem-verbális elemeken, mint az arckifejezés, a gesztusok és a testbeszéd más elemei,” áll a bíróság indoklásában.

Eközben egy Düsseldorf melletti városban, Neussban, a városi tanácsi választáson egy német-török jelölt sok németet feldühített, amikor pártjának, a jobbközép Kereszténydemokrata Uniónak a logójához hozzáadta az iszlám félholdat. Az iszlamizált logók olyan promóciós kampánytermékeken jelentek meg, mint tollak, matricák és 4000 szatyor.

Irritált CDU tisztviselők arra utasították a 37 éves Yasar Calikot, hogy hagyjon fel a tevékenységével. Minderre válaszul Calik intoleranciával vádolta meg őket. Calik azzal indokolta tettét, hogy sok török szkeptikus a CDU-val szemben és szeretné, ha a muszlimok tudnák, hogy szavazhatnak a pártra, amelyet egyesek csak „Iszlámdemokrata Uniónak” neveznek.

Yasar Calik

Görögország:

Görögországban ismét elhalasztották azt az ellentmondásos tervet, hogy egy, az adófizetők által finanszírozott mega-mecsetet építsenek Athénban. Minderre azután került sor, hogy aggódó állampolgárok egy csoportja panaszt nyújtott be azért, hogy megakadályozzák a 950000 eurós (több, mint 300 millió forintos) projektet. A kormány 2013 novemberében állapodott meg arról, hogy Athén központjában, egy egykori haditengerészeti bázison mecsetet építsenek.

Aris Spiliotopoulos, a jobbközép Új Demokrácia párt athéni polgármesterjelöltje népszavazást kezdeményezett a mecsetépítéssel kapcsolatban. Egy április 16-án a Skai TV-nek adott interjúban a korábbi oktatási és idegenforgalmi miniszter Spiliotopoulos élesen bírálta a muzulmán istentiszteleti hely építésének terveit Athén szívében, mondván, a fővárosban nem kell „egy másik hely az illegális bevándorlásnak” vagy nem kellenek „harmadik világbeli sátrak az Akropolisz szent sziklái alatt.” A mecset tervezett helye 3 km-re található az Akropolisztól. Spiliotopoulos a következőt mondta: „Nem akarom, hogy a mecset a Parthenon mellett álljon.”

Aris Spiliotopoulos

Aris Spiliotopoulos

A Barátság, Egyenlőség és Béke Társaság, akik állítólag a Trákia régióban élő görög muszlimokat képviselik, Spiliotopoulos népszavazási javaslatát úgy jellemezték, mint ami „sértés azon több százezer muzulmán számára, akik az Európai Unió egyetlen mecset nélküli fővárosában, Athénban élnek”. A csoport hozzátette:

„A mecset építését különböző okokra hivatkozva évekig halogatták, mely mély sebet ejtett a vallásszabadságon. Most az istentiszteleti hellyel kapcsolatos népszavazási javaslat nagy csalódást okozott. Annak érdekében, hogy hazánk, Görögország ne kerüljön nehéz helyzetbe a nemzetközi színtéren, elvárjuk a politikusoktól, hogy hagyjanak fel az efféle mentalitással.”

Eközben kiderült, hogy muzulmán vandálok felelősek Kréta szigetén a görög ortodox templomok ellen elkövetett számtalan támadásért. Továbbá legalább három templom falára keresztény-ellenes szlogeneket írtak fel arabul.

Olaszország:

Olaszországban Angelino Alfano belügyminiszter április 4-én arra figyelmeztetett, hogy országa a muszlim világ felől érkező katasztrofális bevándorlási hullám előtt áll. „Adataink szerint 300000 és 600000 ember várakozik a Földközi-tenger másik oldalán, Észak-Afrika partvidékén, azért hogy előbb vagy utóbb átkeljen,” mondta egy bevándorlásról szóló konferencián Palermóban.

2014 első három hónapjában több mint 11000 bevándorló szállt partra Olaszországban, ez a 2013-as adatokhoz képest hétszeres növekedést jelent, és a főszezon még el sem kezdődött. „A partraszállás non-stop és a vészhelyzetek egyre kirívóbbak,” mondta Alfano.

Április 4-én az olasz Egészségügyi Minisztérium kiadott egy hivatalos nyilatkozatot, melyben kijelentette, hogy „megfelelő járványügyi intézkedéseket léptettek életbe minden Olaszországba történő nemzetközi belépési pontnál,” mivel legalább 40 Afrikából érkező bevándorló Ebola vírussal volt megfertőzve.

Az olasz haditengerészet vezetője, Giuseppe De Giorgi admirális azt nyilatkozta, hogy a beáramló migránsok „bibliai arányokat” értek el, és hogy „Olaszország egy vesztes csatát vív.”

menekültek

Andrea Orlando igazságügyi miniszter április 1-jén megállapodást kötött Marokkóval arról, hogy a marokkói elítélteket hazaküldik. A lépés célja, hogy az olasz börtönökben megszüntesse a krónikus túlzsúfoltságot. Az Igazságügyi Minisztérium által kiadott nyilatkozat szerint a megállapodás azokat a marokkóiakat fogja érinteni, akiket legalább egy vagy több év börtönbüntetésre ítéltek Olaszországban. Az új terv lehetővé teszi, hogy az elítéltek Marokkóban töltsék le hátralévő büntetésüket, egy olyan országban, ahol „társadalmi és a családi kapcsolatokkal rendelkeznek,” miközben „társadalmi reintegrációban” vesznek részt. Körülbelül 4000 marokkói található az olasz börtönökben.

Folytatás itt.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=6885

Bejegyzés: on 2014. jún. 7.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes