Miloš Zeman cseh elnök beszéde

Miloš Zeman cseh elnök beszéde Izrael függetlenségének évfordulója alkalmából

2014. május 26.  Gates of Vienna

Hölgyeim és Uraim,

Megtisztelő, hogy meghívást kaphattam abból az okból, hogy együtt ünnepelhessük Izrael függetlenné válását. Évente több tucat különböző függetlenség napot ünneplünk közösen a Cseh Köztársaságban. Némelyiken részt veszek, némelyiken nem. Viszont van egy, melyet sosem hagyok ki. Ez pedig Izrael függetlenségének napja.

Van néhány olyan ország, akikkel hasonló az értékrendünk, úgy mint a szabad választások vagy a szabad piacgazdaság. Mindemellett ezeket az országokat senki nem kívánja leradírozni a térképről. Senki nem lövi a határ menti településeiket és senki sem várja el tőlük, hogy hagyják el országukat.

Van egy fogalom, a politikai korrektség (angolul political correctness, PC]. Úgy gondolom ez csak egy szépítő kifejezés a politikai gyávaságra [angolul political cowardice]. Ezért engedjék meg, hogy ne legyek gyáva.

Fontosnak tartom, hogy nevén nevezzük a civilizációnk ellenségét. Ez pedig a vallási fundamentalizmushoz és vallási gyűlölethez kapcsolódó nemzetközi terrorizmus. Ahogy mindannyian tapasztalhattuk, szeptember 11-ét követően ez a fanatizmus nem pusztán egyetlen országra irányul. Nigériában muszlim fanatikusok nemrég 200 keresztény lányt ejtettek fogságba. Európa szívében pedig egy förtelmes gyilkosságot követtek el, melynek a helyszíne a brüsszeli Zsidó Múzeum volt. Nem ámítanám magam azzal, hogy mindezek mögött csupán egy szélsőséges kis csoport rejtőzik. Éppen ellenkezőleg, meg vagyok győződve, hogy ez az idegengyűlölet, vagy hívhatjuk rasszizmusnak vagy antiszemitizmusnak, abból az ideológiából ered, amelyhez ezek a csoportok tartoznak.

Engedjék meg, hogy ennek alátámasztására idézzek az egyik szent könyvükből: „A fa azt mondja, egy zsidó rejtőzik mögöttem, jöjj és öld meg! A kő azt mondja, egy zsidó rejtőzik mögöttem, jöjj és öld meg!” [A Hadíszból idézett: Bukhári:Volume 4, Book 52, Number 176-177; Muslim: 41. könyv 6981, 6983.] Azokat is kritizálnám, akik az arabok meggyilkolására szólítanának fel, de nem ismerek egyetlen olyan mozgalomról sem, akik ezt tennék. Viszont tudok egy olyan civilizációellenes mozgalomról, amely a zsidók kiirtását szorgalmazza.

Ezen felül, a Hamasz alapszabályának egyik paragrafusa azt mondja: „Ölj meg annyi zsidót, amennyit csak tudsz!” Most tényleg úgy akarunk tenni, mintha ez csak egy szélsőséges nézőpont lenne? Tényleg politikailag korrektek szeretnénk lenni és azt állítani, hogy mindenki aranyos és csak a fundamentalisták és a szélsőségesek egy kis csoportja követi el ezeket a szörnyűséget?

Kedvenc esszéíróm, Michel de Montaigne a következőt írta: „Szép lenne azt hinni, hogy a gonosz után a jónak kell jönnie. De lehet, hogy másfajta baj jön.” Minden az arab tavasszal kezdődött, mely később az arab télbe fordult át. A szekuláris diktatúra elleni harc az al-Kaida vezette harccá alakult át. Dobjuk félre a politikai korrektséget és nevezzük végre nevén a dolgokat! Igenis vannak barátaink a világban. Olyan barátok, akik felé szolidaritást vállalunk. Ez nekünk nem kerül semmibe, hiszen ezek a barátaink nem tesznek ki veszélynek senkit.

A szolidaritás lényege az, hogy odaállunk a barátaink mellé, akik bajban vannak. És ezért jöttem ma ide.

 

A történet folytatása:

Az Iszlám Konferencia Szervezete (OIC, Organisation of Islamic Criminals, az ENSZ után a második legnagyobb politikai jellegű nemzetközi szervezet) csalódottságát és rosszallását fejezte ki Zeman elnök beszédével kapcsolatban és azt követelte, hogy kérjen bocsánatot.

A cseh elnök frappáns válasza a következő volt:

Milos Zeman elnök úr nem fog bocsánatot kérni azokért az állításokért, melyekben az iszlám ideológiát az erőszakkal hozta összefüggésbe. Jirí Ovcacek, az elnök szóvivője a következőt mondta: „Zeman elnök úrnak határozottan nem áll szándékában bocsánatot kérni. Az elnök szerint blaszfémia lenne, ha bocsánatot kérne, mivel egy szent iszlám szövegből idézett.”

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=6944

Bejegyzés: on 2014. jún. 14.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Szólásszabadság. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes