Geert Wilders: Történelmet írunk!

Kedves barátaim!

Örülök, hogy újra Koppenhágában lehetek!

Mindig nagy örömömre szolgál, ha visszajöhetek ebbe a csodálatos városba – jó barátom és szabadságharcos társam, a dán hős, Lars Hedegaard hazájába.

Mindig nagy megtiszteltetés, ha a bátor dán fővárosba jöhetek, és főleg ha eme nagyszerű szervezet vendége lehetek.

A Dán Szabad Sajtó Társaság egy világítótorony. Dánia, Skandinávia, egész Európa, sőt a Nyugat számára. Az olyan polgári szabadságjogok rendíthetetlen védelme, mint például a szólásszabadság, inspirációként szolgál sokak számára, ide értve magamat és a pártomat is.

Egy olyan időszakban, mint most, amikor a szabad világ halálos veszélyben van, egy olyan szervezetre, mint a Dán Szabad Sajtó Társaság nagyobb szükség van, mint valaha.

Pontosan tíz évvel ezelőtt, a mai napon, honfitársam Theo van Gogh a szólásszabadság mártírjává vált.

Nagyon jól emlékszem arra a reggelre. A sajtó bejött az irodámba, hogy reagáljak az eseményekre, de szinte senki sem akarta elhinni, hogy ami történt, az igaz. Mindannyian felismertük, hogy Hollandia többé már soha nem lesz a régi. Sajnos nem sokat tanultuk a 2004-es szörnyű napból.

Az iszlám azt állítja, hogy Mohamed próféta volt. De Mohamed nem volt próféta. Theo van Gogh volt próféta.

Van Gogh látta, mi áll előttünk. Erőteljesen felszólalt az iszlamizáció veszélyei ellen.

Nem sokkal halála előtt, akkori kolléganőmmel, Ayaan Hirsi Alival készített egy rövidfilmet a nők helyzetéről az iszlám társadalomban. A film a „Behódolás” nevet kapta.

Ezért a filmért gyilkolták meg. A meggyilkolásának figyelmeztetésként kellett volna szolgálnia.

Van Gogh egy erőteljes nyelven figyelmeztetett bennünket, olyan tisztán, mint amilyen tiszta színeket tájkép festés közben dédnagyapja, Vincent van Gogh használt.

Van Gogh bátor ember volt. Amikor rájött az iszlám veszélyére, nem futott el gyáván.

Gyűlölte volna látni azt, ahogy a szólásszabadságot a halála óta eltelt tíz esztendőben korlátozták.

Hölgyeim és uraim, kedves barátaim, minél több az iszlám, annál kevésbé szabadak a társadalmaink. Nem csak az iszlamizáció miatt, hanem a magukat politikusoknak nevező gyenge, megalkuvó emberek miatt is.

Többé nem lehet viccet mesélni vagy karikatúrát készíteni, ha ettől az iszlám sértve érzi magát.

Ha mégis így tennél, akkor veszélybe kerül az életed, mint ahogy az Kurt Westergaard és Lars Vilks esetében történt. Még az is megeshet, hogy letartóztatnak, mint ahogy az néhány évvel ezelőtt Gregorius Nekschot holland karikaturistával történt.

Igaz, a Nekschot elleni vádat később ejtették, de ha kedves az életed, és el akarod kerülni a bajt, jobb ha nem teszel semmit, ami akár véletlenül is megsértené az iszlámot!

Többé nem beszélhetünk statisztikai igazságokról, mint ahogy azt Lars Hedegaard este mutatja, aki az iszlám családokban előforduló nemi erőszak statisztikákra utalt.

Egy gyilkos ment Lars ajtajához, a hatóságok pedig megvádolták az úgynevezett gyűlöletbeszéddel. Igaz, a Legfelsőbb Bíróság végül őt is felmentette, de ha kedves az életed, és ha el akarod kerülni a bajt, akkor jobb, ha csendben maradsz!

Többé nem utalhatunk tudományos és történelmi kutatásokra, ahogy azt kedves barátnőm, a bátor emberi jogi aktivista, az osztrák Elisabeth Sabaditsch-Wolff esete mutatja.

Egy Mohamed történelmi alakjáról tartott szeminárium során Elisabeth azt merészelte mondani, hogy Mohamed odavolt a kislányokért és egy kilenc éves kislánnyal szexelt. Ez az igazság!

De Elisabeth-et elítélték, amit a fellebbviteli bíróság megerősített. Ismételten: ha el akarod kerülni a bajt, jobb, ha csendben maradsz!

 

De Theo van Gogh nem maradt csendben. Sem Kurt, sem Lars, sem Elisabeth, sem Robert, sem a Dán Szabad Sajtó Társaság, sem a pártom, a Szabadság Párt Hollandiában, sem pedig oly sok más szabadságharcosok Nyugaton.

Mi hallatni fogjuk a hangunkat. Mi soha nem fogunk csendben maradni. Mert szeretjük a hazánkat. Mert szeretjük a szabadságot. Mert nem vagyunk hajlandók rabszolgaságban élni.

Mert abban hiszünk, hogy szabadság nélkül nem érdemes élni.

A szabadságot és az emberi méltóságot képviseljük.

Mi vagyunk a szabadság fáklyavivői. Mi vagyunk a demokrácia fáklyavivői.

Mi egy olyan civilizáció fáklyavivői vagyunk, amely sokkal jobb, mint bármely más civilizáció a földön.

A múlt nyárom, szülővárosom, Hága, olyan jelenetnek volt szemtanúja, amely a történelem legsötétebb időszakának, a náci korszaknak az emlékét idézte.

Az Iszlám Állam szimpatizánsai vonultak fel az utcáinkon. Horogkereszteket és az ISIS fekete zászlóit lengették. Azt kiabálták: „Halál a zsidókra”.

Ahelyett, hogy ezeket a gyűlöletkeltőket elfogták volna, a hatóságok nem tettek semmit.

Amikor mi figyelmeztetünk az iszlám veszélyére, a hatóságok ezt gyűlöletbeszédnek hívják, és bíróság elé rángatnak bennünket. De amikor a gyűlölet zord erői menetelnek végig az utcáinkon, akkor a rendőrség csak néz és nem csinál semmit. Ez szégyen! Ez botrány! Ez tűrhetetlen!

Az iszlám háborút folytat a szabad Nyugat ellen.

Valóban háborúban állunk. Csak a bolondok tagadhatja mindezt. Az iszlám hadat üzent nekünk.

Amerika és szövetségesei jelenleg Szíriában és Irakban bombázzák az Iszlám Államot.

Kiváló!

A pártom támogatja ezt. Örülök, hogy holland és dán F16-osok részt vesznek ebben, és hogy a két nemzet egymás mellett áll ebben a vállalkozásban. Likvidálnunk kell Abu Bakr Al-Bagdadit és az Iszlám Állam többi bűnözőjét.

De ennél többre van szükség!

Az Iszlám Állam ellen folytatott külföldi harcoknál sokkal fontosabb, hogy a saját biztonságunkért harcoljunk a saját országainkban, Hollandiában, Dániában, az összes többi európai és a nyugati országban. Ezek az országok az otthonaink, ezért meg kell védenünk őket.

A legfőbb szempontnak annak kellene lennie, hogy megvédjük a saját nemzeteinket, a saját szabadságunkat, a saját népünket, a saját gyerekeinket.

A holland hatóságok a közelmúltban körülbelül negyven dzsihádistát akadályoztak meg abban, hogy elhagyják az országot, amikor azok Szíriába akartak menni azért, hogy ISIS soraiban harcoljanak. Az útlevelüket lefoglalták, a dzsihádistákat pedig hazaküldték, ahelyett, hogy börtönbe csukták volna őket. Ezek a bűnözők most az utcáinkon sétálnak, és veszélyeztetik a biztonságunkat.

Talán hallottatok róla, hogy azt a dzsihádistát, aki a közelmúltban Kanadában meggyilkolt egy katonát, a hatóságok korábban megakadályozták, hogy Szíriába menjen, és akiket ezután nem tartóztattak le, hanem hagyták, hogy szabadon járkáljon az utcán.

Megakadályozni a kivonulását azoknak, akik máshol szeretnének dzsihádot folytatni, és nem lecsukni az itt maradókat, egyszerűen ostobaság.

Szabad emberként itt tartani őket azt jelenti, hogy majd bennünket fognak támadni.

Ahelyett, hogy akadályoznánk, siettetnünk kellene a távozásukat. De soha nem szabadna megengednünk, hogy visszatérjenek. Ezért vissza kell állítani a határellenőrzést.

Semmi sem fontosabb, mint a saját országainkat megvédeni a dzsihádistáktól.

Állítsuk vissza a szabadságjogainkat, például a szólásszabadságot!

Védjük meg a kultúránkat! Védjük meg az embereinket!

Legyenek a nemzeteink újra szabadok és biztonságosak!

Legyünk bátrak!

Ezt kell tennünk! Kötelességünk ezt teni!

Hadd kérdezzem meg: a hatóságaink ezt teszik?

Sajnos nem.

Ők elmulasztják kötelességüket.

Nem így járnak el.

Sőt még hazudnak is nekünk.

A nyugati vezetőktől mindennap azt az émelyítő mantrát halljuk, hogy az iszlám a béke vallása.

Amikor az iszlám nevében valamilyen atrocitás történik, ha például valakit lefejeznek Szíriában vagy Irakban, Barack Obama, David Cameron, Mark Rutte holland miniszterelnök, és számos kollégájuk azonnal a tévékamerák elé rohan, hogy elmondja a világnak: ennek semmi köze az iszlámhoz. Hogy hülye vagy, ha ezt gondolod.

Szerencsére, egyre több embernek nyílik ki a szeme és látja meg a valóságot.

Hazámban, egy tavaly júniusban végzett közvélemény-kutatás szerint, a hollandok 65 százaléka van meggyőződve arról, hogy az iszlám kultúra nem tartozik Hollandiához.

Franciaországban 74 százalék tartja az iszlámot nem összeegyeztethetőnek a francia társadalommal.

Nagy-Britanniában, az emberek kevesebb, mint egynegyede gondolja úgy, hogy az iszlám követése összeegyeztethető a brit életformával. Németországban a lakosság több mint kétharmada vélekedik negatívan az iszlámról.

Még a Cseh Köztársaságban is, egy olyan országban, ahol alig van iszlám lakosság, az emberek közel kétharmada tartja a társadalomra veszélyesnek az iszlámot, és 90 százalékuk fél tőle. Dániában, a polgáraitok 92 százaléka gondolja azt, hogy a muszlim bevándorlóknak alkalmazkodniuk kellene a dán szokásokhoz.

Minden újabb terrorista bűncselekménnyel, minden újabb támadással, minden újabb lefejezéssel még több ember számára lesz egyértelmű, mi is az iszlám valódi természete.

Az értékeinket ért minden egyes iszlám támadással egyre többen jönnek rá arra, hogy az iszlám meg akarja hódítani a világot, és kész arra, hogy megöljön vagy rabszolgasorba taszítson bárkit, aki nem hajlandó behódolni. És hogy ennek érdekében képes a legnagyobb kegyetlenségeket is elkövetni. Barátaim, ma itt azért gyűltünk össze, mert nem vagyunk hajlandóak sem együttműködni a gonosszal sem pedig alkudozni vele.

Nemet mondunk az iszlám cenzúrára. És elutasítjuk azokat a politikusokat, akik cserbenhagytak bennünket.

Az elmúlt tíz évben állandó rendőri védelem alatt álltam.

És mint tudjátok, nem én vagyok az egyetlen, aki ilyen megpróbáltatásoknak van kitéve. Ebben a teremben többen is hasonló helyzetben vannak. Barátainknak, Larsnak és Kurtnak még abban a „szerencsében” is részük volt, hogy szemtől szembe álltak a fanatikusokkal, akik megpróbálták lemészárolni őket.

Persze – és ezt mindenhol elismétlem, bárhová is megyek – sok mérsékelt muszlim létezik. Hiszek a mérsékelt emberekben, de nem hiszek a mérsékelt iszlámban. Csak egy iszlám létezik – a Korán, a Hadísz és a terrorista hadvezér Mohamed életének iszlámja.

De annak ellenére, hogy sok mérsékelt muszlim létezik, helytelen azt gondolni, hogy a mérsékeltek vannak többségben. Nincsenek! Egy Hollandiában végzett közvélemény-kutatás megdöbbentő eredményeket hozott. Nehéz elhinni, de az országomban élő muszlimok majdnem háromnegyede mondja azt, hogy azok a holland muszlimok, akik Szíriába mennek harcolni, hősök. Hihetetlen, nem? HŐSÖK!

És a Hollandiában élő iszlám népesség több mint kétharmada sokkal fontosabbnak tartja az iszlám vallási szabályokat, mint a demokratikus törvényeinket.

Ugyanilyen ijesztő volt egy a holland sajtóban tegnap megjelent cikk, amely arról szólt, hogy Theo van Gogh gyilkosa, Mohammed Bouyeri, több száz holland muzulmán szemében még mindig hősnek számít.

Néhány évvel ezelőtt felszólítottam a muszlimokat, hogy szabadítsák fel magukat az iszlám igája alól, hogy válasszák a szabadságot. Teljes mértékben támogatom azokat a muszlimok, akik szeretik a szabadságot. Szóval, azt mondtam nekik: „Szabadítsátok fel magatokat. Hagyjátok el az iszlámot.” Még mindig ezt kérem tőlük, de mindez nem vakítja el a valóságot.

Valószínűleg hallottatok róla, elképzelhető, hogy hamarosan újra bíróság elé állítanak.

Három évvel ezelőtt, gyűlöletbeszéd vádjával bíróság elé állítottak. A bírósági ügy csaknem két évig tartott. Szerencsére felmentettek.

De most, a holland igazságszolgáltatás ismét el akar kapni, mert megkérdeztem a holland szavazókat arról, hogy több vagy kevesebb marokkóit akarnak Hollandiában.

A marokkóiak a legnagyobb iszlám csoport Hollandiában. Hollandiában a marokkói probléma az iszlám probléma.

Nem azért utaltam a marokkóiakra, mert ellenük vagyok, hanem mert felülreprezentáltak a holland bűnözési és segélyezési statisztikákban. Ők teszik ki azon holland muszlimok háromnegyedét, akik Szíriába mennek dzsihádot folytatni. Hollandiában senki nem akar több marokkóit.

Mint mondtam, vezetőink továbbra is elutasítják, hogy megvédjék a szabadságunkat, mert vagy gyávák, vagy megalkuvók. Ezért hárul ránk az a feladat, hogy megvédjük a szabadságot. Rád, rám, és a hétköznapi polgárokra.

Ennek érdekében létrehoztam a Nemzetközi Szabadság Szövetséget (International Freedom Alliance, IFA).

Azt akarjuk, hogy az IFA védőpajzsa legyen mindazoknak, akik nem vetik alá magukat az iszlám zsarnokságának.

Az IFA küldetése, hogy megállítsa a nem iszlám országok iszlamizálását, és harcoljon a szabadság és a demokrácia megőrzése érdekében.

Eltökéltek vagyunk. Szeretnénk megőrizni a civilizációnkat a gyermekeink és unokáink számára. Mert semmi sem drágább, mint a szabadságjogok és a szabadság. De ennek megvan az ára. És ez az ár néha magas lehet. Vannak, akiknek mindenüket fel kell adniuk ennek érdekében.

A politikai vezetőink cserbenhagyhatnak bennünket, de mi, barátaim, ezt nem hagyjuk!

Van egy út, amit soha nem fogunk választani: a behódolás útját.

Ezért mondjuk: Igen a szabadságra! Nem a zsarnokságra!

Az IFA célja, hogy az ellenállók hálózata legyen minden olyan országban, amelyet az iszlám fenyeget.

Barátaim, vannak jó híreim Hollandiából.

Ma a pártom, a Szabadság Párt (PVV) népszerűsége csúcsokat döntöget. Egy ma reggel közzétett közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy messze mi vagyunk a legnagyobb holland párt. A szavazók 20 százaléka ránk szavazna, öt hollandból egy a PVV-re szavazna, ha ma lennének a választások.

Az a politika, amit képviselünk népszerűbb, mint valaha.

Le akarjuk állítani az összes bevándorlást az iszlám országokból.

Az iszlám országokba történő önkéntes kivándorlásra akarjuk ösztönözni a muzulmánokat.

Ki akarunk utasítani minden kettős állampolgársággal rendelkező bűnözőt és meg akarjuk őket fosztani a holland állampolgárságtól.

Deiszlamizálni akarjuk a nemzetünket.

Kedves Barátaim, rengeteg a munka! A szabadság és a biztonság védelmezőinek, Nekünk, történelmi küldetésünk van.

A generációnk hatalmas feladatot kapott: ellen kell állnunk az iszlámnak, és őriznünk kell a szabadság lángját.

Túlzás nélkül mondom: az emberi civilizáció jövője rajtunk múlik. Most van itt az idő, amikor Nyugaton mindenkinek meg kell tennie azt, ami a kötelessége. Itt most történelmet írunk!

Szóval, tegyük a kötelességünket!

Jókedvűen, határozottan és bátran folytassuk, és mentsük meg a szabadságot!

Köszönöm!

Forrás: Gates Of Vienna

Print Friendly, PDF & Email