Iszlámkritikus mozgalmak Európában és Amerikában

Május elején Amerika két vezető iszlámkritikusa, Pamela Geller és Robert Spencer, Texasban egy Mohamed karikatúrakiállítás és -versenyt rendezett. Az eseményre azért itt került sor, mert egy héttel a Charlie Hebdo francia szatirikus lap ellen januárban elkövetett mészárlás után, muzulmán szélsőségesek ugyanezen a helyen egy konferenciát tartottak, amelyben az iszlám blaszfémia törvény alkalmazását szorgalmazták Nyugaton. Továbbá azért, hogy felhívják a figyelmet arra a veszélyes jelenségre, hogy a média gyakorlatilag öncenzúrát alkalmazva (azáltal, hogy nem jeleníti meg a Mohamedről szóló karikatúrákat) behódol az iszlám blaszfémia törvényének. Pamela Geller a következőt mondta a rendezvényről: „Azért rajzoljuk le Mohamedet, mert szabadok vagyunk, … mert ehhez az alkotmányban rögzített jogunk van.” A rendezvényt szigorú biztonsági intézkedések közepette rendezték meg (önköltségen 30 ezer amerikai dollárt költöttek a rendezvény biztosítására). Ennek köszönhetően nem ismétlődött meg az, ami a francia szerkesztőségnél, mivel két, Mohamed példáját és az iszlám szövegek útmutatásait hűen követő (A próféta módszere, HETEK,2015. 01. 23. (XIX/4)) dzsihádista gépkarabéllyal támadt a rendezvényt védő egységekre. A két támadót a helyszínen lelőtték, az egyik biztonsági őr megsérült.

Mohamed: Nem rajzolhatsz le. Bosch: Éppen ezért rajzollak le!

A karikatúra versenyt és az ezzel együtt járó 12500 dolláros díjat egyébként egy volt muszlim, Bosch Fawstin nyerte. Az eseményt követően megdöbbentő volt a fősodrásbeli média – bal és jobboldali egyaránt – reakciója. Ahelyett, hogy az esemény szervezői és a szólásszabadság védelmére keltek volna, Pamela Geller szemére vetették, hogy miért „provokálta” szegény dzsihádistákat, mintha máskülönben a két terrorista békés amerikai állampolgárként élné életét. De úgy tűnik a dzsihádistákat sok minden „provokálja”. Januárban egy francia kóserbolt elleni támadás során a zsidók –a létezésükből kifolyólag- „provokálták” őket. Ausztráliában, a Lindt csokoládé kávézójában történt lövöldözésben pedig valószínűleg az „provokálta” az elkövetőket, hogy az üzletben nem muzulmánok voltak. A média ezzel a hozzáállással azt üzeni a dzsihádistáknak, hogy az erőszak működik és hogy minél több atrocitást követnek el, annál jobban rá tudják erőltetni az iszlám politikai elképzeléseit a világra.

Bosch, Wilders és Pamela Geller

Bosch, Wilders és Pamela Geller

A rendezvényen mellesleg felszólalt a 10 éve 24 órás védelem alatt álló Geert Wilders holland jobboldali politikus is. Wilders azon kevés közéleti szereplő közé tartozik, akik nyíltan felszólalnak az iszlám totalitárius ideológiája ellen és az olyan nyugati értékek védelmében, mint a szólásszabadság, a nők szabadsága, stb..

GarlandTX-GeertWilders

Az iszlámkritikus mozgalmak nem csak Amerikában hanem Európában is egyre aktívabbak. Ennek egyik jól ismert képviselője a PEGIDA névre hallgató mozgalom.

2015. áprilisában a kelet-németországi Drezda városában szólalt fel Geert Wilders holland politikus (Geert Wilders: Szembenézni az igazsággal, Hetek, 2015. 01. 23.) a PEGIDA névre hallgató iszlamizáció-ellenes mozgalom rendezvényén. A PEGIDA szervezői azt remélték, hogy Wilders megjelenése új lendületet ad a mozgalomnak, miután a nemrég bekövetkezett vezetőváltás kétségessé tette a mozgalom jövőjét. Azonban a jó időjárás ellenére is „csak” 10000 ember jelent meg, jóval kevesebb, mint amennyit a szervezők vártak (a szervezők 30000 emberre számítottak).

auf-einem-videomonitor

Wilders azt mondta az összegyűlt tömegnek, hogy nincs „semmi rossz abban, hogy büszke német patrióták. Nincs semmi rossz abban, hogy azt szeretnék, hogy Németország szabad és demokratikus maradjon. Nincs semmi rossza abban, ha meg szeretnék őrizni a saját zsidó-keresztény civilizációjukat. Kötelességünk megvédeni mindezt.” Majd hozzátette:

A legtöbb politikus, a média, az egyházak és az akadémikusok a másik irányba néznek, amikor az iszlamizáció fenyegetéséről van szó. Félnek. De ti nem féltek!

Mi nem gyűlölünk senkit. A szabadságunkért harcolunk, ezért tiltakozunk a totalitárius iszlám ellen, de a muszlimokat nem utáljuk. Sem pedig a politikai ellenfeleinket, akik ma itt Drezdában ellenünk tiltakoznak. Örülök, hogy Németországban és Hollandiában lehet tüntetni egymás ellen. Erőszak nélkül. Gyűlölet nélkül. (Ez a szélsőbaloldali és muzulmán ellentüntetőknek nem minden esetben sikerül.)

Wilders beszédének többi része inkább a német politikusoknak szólt, mint az iszlamizáció-ellenes aktivistáknak:

A következőt üzenem Szászország miniszterelnökének, aki úgy érezte, szükséges, hogy figyelmeztessen ellenem: valójában mi vagyunk azok, akik a megkülönböztetés és a gyűlölet ellen harcolnak.

Nézzék meg az összes olyan országot, ahol az iszlám vallás az uralkodó. Nézzék meg Szaúd-Arábiát, Iránt, Pakisztánt. A nem muszlimokat, keresztényeket, zsidókat, nőket, homoszexuálisokat és az iszlámot elhagyókat alacsonyabb rendűként kezelik. Megalázzák, üldözik, sőt akár még meg is ölik őket. Pontosan ez ellen harcolunk.

És miniszterelnök úr, szégyen, hogy ön nem a mi oldalunkon áll. Szégyen, miniszterelnök úr, hogy ön nem figyelmeztet erre.

Elegünk van a politikai korrektségből. Elegünk van a társadalmaink iszlamizálásából. Mi a szabadságért, az igazságért harcolunk. Mert úgy gondoljuk, hogy szabadság nélkül az élet nem ér semmit. Szabadság és emberi jogok – ez az, amiért mi kiállunk.

Merkel asszony azt mondja, hogy az iszlám Németország része. Kérdem Tőletek: Igaza van? Nem, nincs igaza! Merkel asszony, a németek többsége azt mondja, hogy az iszlám nem tartozik Németországhoz!

Merkel asszony, Hollandia, Németország, és más nyugati nemzetek nem iszlám országok. Nem egy monokulturát akarunk, de szeretnénk, ha a saját zsidó-keresztény kultúránk továbbra is a Leitkultur [irányadó kultúra] maradna az országainkban. Meg szeretnénk maradni annak, amik, és akik vagyunk!

Míg a legtöbb politikus az iszlám dicséretét zengi, addig mi aggódunk az országaink jövője miatt. Aggódunk, mert már olvastuk a Koránt. A Korán 9:29 verse kijelenti, hogy megengedett a zsidók és keresztények ellen harcolni. A 4:89 pedig arra utasítja a muszlimokat, hogy öljenek meg mindenkit, aki elhagyja az iszlámot.

Aggódunk, mert egy nemrég végzett tudományos kutatás kimutatta, hogy a Németországban élő muzulmánok 45 százaléka abban hisz, hogy az iszlám vallási előírásai sokkal fontosabbak, mint a német világi törvények. Aggódunk, mert Hollandiában a muszlimok 73 százaléka azt mondja, hogy a Szíriában harcoló holland muszlimok hősök. 73 százalék!

Aggódunk, mert az elmúlt hónapokban láttuk, ahogy több ezer Európában élő fiatal hagyta el hazáját azért, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzon. Aggódunk, mert látjuk, hogy mennyien jöttek vissza ezek közül a dzsihádisták közül és a többségüket még csak be sem börtönözték. Ők jelenleg ketyegő időzített bombákként sétálnak az utcáinkon.

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy tétlenek maradjunk. Tennünk kell valamit …

Minden nap ugyanazt a mantrát hallhatjuk, hogy az iszlám a béke vallása. Minden egyes, az iszlám nevében elkövetett atrocitás után, Barack Obama, David Cameron, Angela Merkel és a holland miniszterelnök a televíziók kamerái elé rohannak és kijelentik, hogy ezeknek a cselekményeknek semmi köze az iszlámhoz. Ennyire ostobának gondolnak bennünket?

A legtöbb politikus félrenéz. De mi nem fogunk hallgatni. Mert mi vagyunk a nép – az emberek, akik nem hajlandók rabszolgává válni!

Kedves barátaim, német patrióták, figyeljük meg Izraelt, tanuljunk Izraeltől. Izrael egy sziget az iszlám barbárság tengerében. Izrael a szabadság és a jólét világítótornya egy olyan térségben, amit az iszlám sötétsége ural. Izrael nem hagyja, hogy lerohanják a dzsihádisták. Nekünk is így kell tennünk.”

A PEGIDA szervezői azt ígérték Wildersnek, hogy ő utána nemzetközi iszlámkritikus szakértők fognak felszólalni, de ezt az ígéretüket nem teljesítették.

A PEGIDA német mozaikszó a „Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen” rövidítése. A szervezet 2014 októbere óta, hétfő esténként szervez „esti sétákat” (Abendspaziergang) Drezda belvárosán keresztül, így tiltakozva a Németországban szabadjára engedett bevándorlás és iszlamizáció ellen.

A PEGIDA első rendezvényén 2014. október 20-án, mintegy 500 ember gyűlt össze, azért hogy felemeljék hangjukat Németország elnéző menekültügyi politikájával szemben. Ettől a naptól kezdve a tüntetők száma hétről hétre exponenciálisan növekedett, míg a csúcspontján, január 12-én – néhány nappal azután, hogy iszlám terroristák 17 ember gyilkoltak meg Párizsban – már több mint 25.000 ember vett részt a megmozduláson.

Azonban a demonstrálók száma meredeken csökkent, miután január 21-én a BILD német bulvárlapban megjelent egy fénykép Lutz Bachmannról, a PEGIDA alapítójáról, hogy Adolf Hitler stílusú frizurát és bajuszt viselve szórakozik. Az újság olyan Facebook bejegyzéseket is közölt, melyekben Bachmann a menedékkérőket „szemeteknek” és „mocskoknak” nevezte.

A PEGIDA ellenzői a német médiában egyből ráugrottak ezekre a felfedezésekre, amely szerintük azt bizonyítja, hogy a mozgalom alapvetően rasszista.

Miután leközölték a fotót, Bachmann azonnal lemondott a PEGIDA vezetői tisztségéről. „Sajnálom, hogy kárt okoztam a mozgalmunknak,” nyilatkozta. „Őszintén bocsánatot kérek mindazoktól, akik támadva érezték magukat az online hozzászólásaim miatt. Ezek olyan meggondolatlan megjegyzések voltak, amelyeket ma már nem tennék.”
A Profil elnevezésű osztrák hírmagazinnak március 30-án adott interjújában Wilders azt mondta a PEGIDA alapítójáról, hogy Bachmann azon döntése, hogy Adolf Hitlerként öltözzön be „nagyon buta dolog volt tőle.” Wilders hozzátette: „De, mindannyian követünk el hibákat.”

Azonban kevesebb, mint egy hét leforgása alatt a PEGIDA belülről összeomlott, miután Kathrin Oertel a csoport szóvivője és négy másik vezető bejelentette, hogy ők is elhagyják a csoportot és saját mozgalmat alapítanak Közvetlen Demokráciát Európának (Direkte Demokratie für Europa) néven. Azt mondták, hogy mostantól a hangsúlyt inkább arra helyeznék, hogy megtalálják a módját a választói részvétel növelésének, mintsem a Németország izlamizációja elleni tüntetéseknek.

A Közvetlen Demokrácia első megmozdulását február 8-án Drezdában tartották, de csak 500-an vettek részt rajta, sokkal kevesebben, mint az előre beharangozott 5000 ember. Március 11-én Oertel feloszlatta a csoportot.

Eközben február végén kiderült, hogy Bachmannt visszahívták, mint a PEGIDA három vezetőjének egyikét. Azóta a csoport jól ismert iszlámkritikusokat hívott meg a rendezvényeire – köztük René Stadtkewitz német jobbközép politikust, a német Szabadság Párt (Die Freiheit) alapítóját. De a tüntetésen való részvételi arány továbbra sem érte el a botrány előtti fénykorának számait.

Március 30-án csak 2900 ember gyűlt össze a drezdai gyűlésen, míg április 6-án 7100-an vettek részt a demonstráción, amikor is a PEGIDA azt a bejelentést tette, hogy indítja Tatjana Festerlinget, az euroszkeptikus Alternatív Németország (AfD) egykori politikusát a június 7-én megrendezésre kerülő drezdai polgármester választáson.

Festerlinget azután távolították el az AfD–ből, miután kiállt a „Huligánok a szalafisták ellen” elnevezésű mozgalom mellett, amely csoport több ezer német futball huligánt hozott össze 2014 októberében a nyugat-németországi Köln városában azért, hogy tiltakozzanak a radikális iszlám terjeszkedése ellen az országban.

Festerling jelölésének bejelentését Bachmann úgy jellemezte, mint „egy történelmi esélyt”, mely „irányt mutat a jövőbeni választásoknak Németországban és Európa többi részén.” Festerling teljesítménye a 400 000 regisztrált szavazóval rendelkező drezdai polgármester választáson meg fogja mutatni, hogy mekkora is valójában a PEGIDA mozgalom támogatottsága.

Eközben Németország-szerte a PEGIDA-hoz hasonló testvérszervezetek alakultak a következő városokban: Bajorországban (BAGIDA), Berlinben (BAERGIDA), Kölnben (KöGIDA), Hamburgban (HAGIDA), Kasselban (KAGIDA), Lipcsében (LEGIDA), Rostockban (ROGIDA), Türingiában (SüGIDA) és Würzburgban (WüGIDA).

Változó sikerrel ugyan, de Európa más országaiban is jöttek létre a PEGIDA-hoz hasonló testvérszervezetek, köztük Ausztriában, Belgiumban, Nagy-Britanniában, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Franciaországban, Norvégiában, Lengyelországban, Spanyolországban, Svédországban és nemrégiben a Facebookon Magyarországon is.

A PEGIDA még Ausztráliában is megjelent. Április 4-én több mint 20 000 ember vett részt a „Visszaköveteljük Ausztráliát” elnevezésű megmozduláson, melyet 16 különböző városban tartottak szerte az országban azért, hogy tiltakozzanak a saría törvény és az iszlám szélsőségesség terjedése ellen.

Mégis Wilders drezdai beszédén a várakozást jóval alul múló részvételi arány azt mutatja, hogy a PEGIDA-nak nem sikerült magát visszaküzdenie abba a pozícióba, hogy egy jelentőséggel bíró ellenállási mozgalomnak tüntesse fel magát Németországban.

A német tudományos, politikai és média elit mindent megtesz annak érdekében, hogy a PEDIDA mozgalmat egy szélsőjobboldali csoportnak állítsa be. Egyértelműnek tűnik, hogy a hétköznapi németek, beleértve azokat is, akik jogosan aggodnak az iszlám terjedése miatt az országban, nem szívesen vállalják nyilvánosan a PEGIDA-t, még akkor sem, ha annak ügyét egyébként támogatják.

Forrás: Soeren Kern (Gatestone Institute), Geert Wilders blogja, FrontPage Magazin

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=7296

Bejegyzés: on 2015. máj. 25.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes