Nők megerőszakolására specializálódott muzulmán bandák, terroristák mint bálványok, és gyermekeket futtató férfiak

Az iszlám egy hónapja Angliában: 2015 április

 Soeren Kern

  • „A fiúk olyanok akarnak lenni, mint ők [dzsihadisták], a lányok pedig együtt akarnak lenni velük. Ezt mondták régen a Beatles-ről… Ezzel összehasonlítva a [muzulmán tinédzserek] saját életüket szegényesnek látják, és közben nem veszik észre, hogy kihasználják őket.” – Nazir Afzal, Nagy-Britannia muzulmán főügyésze.
  • „A börtönökben dolgozó imámok és a börtönben lévő rabok számára lehetővé tették a rasszizmus, homofóbia és zsidógyűlölet szélsőséges látásmódjának terjesztését, mindazt a látásmódot, mely támogatja a nem muzulmán emberek megölését, és a házasságtörők megkövezését… mindezt a [börtön]hatóságok hozzájárulásával.” – Newsweek magazin
  • „Mohammed 250 fontért árult engem a pedofiloknak, akik az ország minden részéből jöttek. Bejöttek, leültek és elkezdtek fogdosni engem… Néha egyik perverz átadott a másiknak… Mohammed (jogi) védelme nevetséges volt… Védőügyvédje – egy nő – burkoltan arra utalt, hogy én rasszista vagyok, mivel az összes vádlott muzulmán volt.” – Kivonat Lara McDonnell – Eladó Lány (Girl for Sale) című könyvéből.
  • „A demokrácia… Allah igazságát sérti. Az iszlám az egyetlen valós, működő megoldás az Egyesült Királyság számára.” – választási plakát Cardiff-ból, Wales-ből.

Egy összegzés következik az iszlámmal kapcsolatos problémákról, melyek 2015 áprilisában történtek Nagy-Britanniában, négy fő témára felosztva: 1) Iszlám szélsőségesség; 2) Brit multikulturalizmus; 3) Muzulmán integráció és 4) Muzulmán és brit átalános választások.

1. Iszlám szélsőségesség és a Szíriához kapcsolódó fenyegetettségek

A brit rendőrség szerint körülbelül 600 brit állampolgár utazott Szíriába és Irakba 2011 eleje óta, amikor is a konfliktus elkezdődött. Ezeknek az embereknek nagyjából a fele azóta visszatért az Egyesült Királyságba.

Április elsején a török rendőrség kilenc (Rochdale-Greater Manchester-ből származó) brit állampolgárt vett őrizetbe, akik állítólag Szíriában az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni. A kilenc személyt – öt felnőttet és négy gyermeket, egyikőjük egyéves kisgyermek –a török Hatay városában tartóztatták le.

Egyikőjük egy bizonyos Waheed Ahmed nevű diák volt, aki a manchesteri egyetem politika szakán tanult. Apja, Shakil, aki a Rochdale-i munkáspárt tanácsosa, úgy tudta, hogy fia gyakornokként Birminghamben van. Az apa a következőket nyilatkozta:

„Teljes rejtély számomra, hogy miért ment oda a fiam. Én úgy tudtam, hogy Birminghamben van szakmai gyakorlaton. Az én fiam egy jó muzulmán, aki lojális Nagy-Británniához, ezért nem értem, hogy mit csinál ő ott [Szíriában]. Ha csak egy pillanatra is azt gondoltam volna, hogy ő a radikalizálódás veszélyének van kitéve, jelentettem volna mindezt a hatóságoknak.”

Szintén április elsején börtönbe zárták 42 hónapra Erol Incedal 27 éves török származásó brit állampolgárt, mivel egy bombakészítésről szóló kézikönyv volt a birtokában. Barátja, a 26 éves Mounir Rarmoul-Bouhadjar nevű algériai származású brit állampolgár elismerte, hogy ugyanez a leírás van a birtokában, amiért 3 év börtönt kapott. Mindkét férfi a török-szíriai határnál találkozott dzsihadistákkal, akiktől harci technikákról és robbanóanyagokról kaptak oktatást.

Közben kiderült, hogy a három Brent-i (észak-nyugat London) tínédzser közül – akiket márciusban törökországban letartóztattak azzal a gyanuval, hogy az Iszlám Államhoz akarnak csatlakozni – az egyiknek az apja a Brit Védelmi Minisztériumnál dolgozik. Az apát, akinek valószínűleg volt otthonról és tengeren túlról is hozzáférése a brit katonai személyzet neveihez és címeihez, kényszerszabadságra küldték.

Április 2-án Yahya Rashid, Willesden-i lakost (szintén észak-nyugat Londonból) vád alá helyezték „terrorista cselekmény előkészítésében való részvételre utaló magatartás, és másokat terrorista cselekmény végrehajtásában való segítésre utaló magatartás miatt, melyet 2014 november és 2015 márciusa között követett el.” A 19 évesRashid-ot Isztambulból történő érkezésekor a Luton repülőtéren tartóztatták le. A Middlesex Egyetem elektronika szakos hallgatója gyaníthatóan Szíriából tért haza Marokkón és Törökországon keresztül.

Április 3-án hat muzulmánt tartóztattak le a Dover-kikötőben Kent-ben azzal gyanusítva őket, hogy kísérletet tettek Anglia elhagyására annak érdekében, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzanak. A Koronaügyészség azt nyilatkozta, hogy három személyt találtak egy kamion rakterében, akik látható módon saját magukat akarták kicsempészni Nagy-Britanniából. Őket „terrorista cselekmény előkészítésének” vádja alá helyezték.

Április 5-én Abase Hussen elismerte, hogy lánya, az iskoláskorú brit dzsihadista Amira Hussen valószínűleg szélsőségessé vált, miután apja elvitte egy szélsőséges tüntetésre, melyet a betiltott Al-Muhajiroun nevű szélsőséges iszlamista csoport szervezett. Ezt a csoportot Anjem Choudary, a brit születésű muzulmán hitszónok vezeti, aki gyűlöletbeszédeiről hírhedt.

A 15 éves Amira, aki az egyike a három – a kelet-londoni Bethnal Green Akadámián tanuló – lány közül, akik februárban Törökországba repültek, hogy Szíriában „dzsihadista menyasszonyokká” váljanak. Márciusban egy a Belügyi Bizottság által történt meghallgatás során Abase azzal vádolta a brit hatóságot, hogy nem tudták meg megakadályozni a lánya szökését Szíriába. Keith Vaz elnök Hussen-hez intézett kérdésére, miszerint Amira muttata-e bármilyen jelét a szélsőségességnek, Hussen azt válaszolta: „Nem. Semmit.” Végül a rendőrség bocsánatot kért.

Abase később megváltoztatta a történetét, miután előkerült egy leleplező videó, melyen ő iszlám szélsőségesként masírozott Choudary és Michael Adebolajo – Lee Rigby gyilkosa – mellett egy iszlám gyűlőlettüntetésen. Az etióp származású Abase azt mondta, hogy ő 1999-ben „a demokrácia és a szabadság miatt jött Nagy-Britanniába, illetve azért, hogy jobb élete legyen a gyermekeinek, és hogy angolul tudjon tanulni.”

Április 8-án a dél-londoni Alaa Abdullah Esayed-et azzal vádolták meg, hogy egy év alatt 45.600 darab – Iszlám Államot támogató – twitter üzenetet küldött. Az üzenetekben voltak képek halottakról, illetve arra bátorított gyermekeket, hogy fegyverezzék fel magukat. Esayed üzenetei tartalmaztak egy verset is, melynek címe „ A Mártír Anyja”. Ebben tanácsokat ad szülők részére, hogy hogyan tanítsák a dzsihádról gyermekeiket. A 22 éves Esayed-nek 14 év börtönnel kell szembenéznie terrorizmusra történő felbujtásért és terrorista kiadványok terjesztéséért.

Április 9-én két – Dewsbury-ből, nyugat Yorkshire-ből – származó tínédzser szülei, akik úgy hitték, hogy gyermekeik elutaztak azért, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozzanak, azt nyilatkozták, hogy „a teljes sokk állapotában voltak” és mélyen aggódtak az „… Yorkshire-i fiaikért.” A két 17 éves fiúról, Hassan Munshi and Talha Asmal –ról úhy hitték, hogy Szíriába mennek, miután március 31-én elindultak Törökországba. A fiúk állítólag azt mondták szüleiknek, hogy egy iskolai kirándulásra mennek, de ehelyett kihasználták a húsvéti szünetet mint „kihagyhatatlan lehetőséget” arra, hogy elhagyják Nagy-Britanniát.

Április 20-án egy 14 éves Blackburn-i (Lancashire) iskolás fiú vált Nagy-Britannia legfiatalabb terrorista gyanusítottjává. Egy Iszlám Állam által inspirált Melbourne-i (Ausztrália) terrorista összeesküvéssel kapcsolatosan tartóztatták le. A rendőrség azt nyilatkozta, hogy üzeneteket találtak a fiú számítógépén és mobiltelefonján, melyek egy támadási-tervre utaltak az Anzac első világháború alatt Gallipoli-nál történt partraszállásának centenáriumi megemlékező ünnepsége ellen. (Anzac Nap – április 25. – az ausztrál és új-zélandi katonai erők első világháború alatt történt első nagyobb csatájának évfordulója. )

Szintén április 20-án Törökországban a rendőrség letartóztatott egy brit párt és négy fiatal gyermeküket azzal a gyanuval, hogy Szíriának az Iszlám Állam által irányított részére próbálnak utazási lehetőséget találni. Asif Malik-ot, feleségét Sara-t és a négy gyermeket – 11 hónapos és 7 év közötti korúak – egy hotelben vették őrizetbe Ankarában. A török hatóság azt nyilatkozta, hogy a család Görögország felől lépett be Törökországba, és a brit rendőrség figyelmeztetése után vették őket őrizetbe.

Április 24-én a Bradford-i Hassan Munir-t 18 hónapra bebörtönözték, mivel a Dabiq-ra –az Iszlám Állam propaganda-magazinjára – mutató linkeket rakott ki Facebook oldalára. A bíróság értesülése szerint Munir (27) figyelmen kívül hagyta a Facebook és a rendőrség többszöri figyelmeztetését, amely arra vonatkozott, hogy dzsihadista anyagokat rak ki az oldalára, olyanokat is, amik lefejezéseket tartalmaznak. A bíró azt nyilatkozta, hogy a magazin súlyos veszélyt jelent, mivel arra ösztönzi az embereket, hogy az Iszlám Államért fegyvert fogjanak.

Április 27-én a Sunderland-i Mohammed Kahar-t letartóztatták, miután rajtakapták, hogy szélsőséges dokumentumokat terjeszt, olyanokat, mint „A robbanóanyag tanfolyam”, „44 mód szolgálni a dzsihadot és és részt venni benne”, „A dzsihád könyve”, és „Ez allah provinciája”. Kahar-t (37) azzal is megvádolták, hogy Szíriával kapcsolatos terrorista cselekményeket készít elő titokban, tiltott szervezetet támogat és pénzzel támogatja a terrorizmust. Mindent egybevetve tízféle törvénysértést követett el az elmúlt 18 hónapban.

Április 28-án a 18 éves Kazi Jawad Islam –ot bűnösnek találták „terrorizmusra való nevelés” vádjával, amiért megpróbálta „agymosni” barátját, Harry Thomas-t, egy gyengeakaratú fiatalembert, és rávenni arra, hogy brit katonákat támadjon meg egy húsvágó bárddal.

Anglia és Wales Központi Büntetőbírósága (másnéven „old Bailey”) azt nyilatkozta, hogy Kazi Islam – állítólag Lee Rigby 2013-ban történt lefejezése által inspirálva – összebarátkozott az akkor 19 éves Thomas-szal 2013 okóberében, miután találkoztak a főiskolán. A bíróság úgy értesült, hogy Islam ezekívül „könyörtelenül felhasználta” autista barátját arra, hogy bombagyártást készítsenek elő.

A Guardian című lappal készült egyik interjúban Nazil Afzal, Nagy-Britannia vezető muzulmán ügyésze arra figyelmeztet, hogy több brit gyermek van kitéve a „dzsihádmánia” veszélyének, mint előzőleg gondolták. A gyerekek „popsztárként” tekintenek az iszlám terroristákra. Nazil Afzal a következőket nyilatkozta:

„A fiúk olyanok akarnak lenni mint ők [terroristák], a lányok pedig együtt akarnak lenni velük. Ezt mondák régen a Beatles-ről, és mondják mostanában a One Direction-ről és Justin Bieber-ről (népszerű brit-ír együttes és kanadai énekes – a ford.) A propaganda, amit a terroristák kiadnak, hasonló marketinggel dolgozik, mint az említett előadók, és a tínédszereink közül túl sokan dőlnek be ennek a képnek.”

„Saját életüket szegényesnek tartják [ezek a fiatalok], és nem veszik észre, hogy kihasználják őket. A szélsőségesek ugyanúgy kezelik őket, mint azok, akik interneten szexuálisan behálózzák a fiatalokat – manipulálják őket, eltávolítják őket a barátaiktól és a családjuktól, utána pedig magukhoz veszik őket.”

„Mindőjükre igaz az, hogy ha eljutnak Szíriába, akkor még radikálisabbá válnak, mikor visszajönnek. Ha pedig nem jutnak el oda, akkor problémássá válnak, egy időzített bombává, arra várnak, hogy történjen valami.”

2. A brit multikulturalizmus

Áprilisban Cornwallban a Lostwithiel nevű iskolában a tisztviselők nyilvánosan megaláztak közel egy tucat 8 és 11 év közötti tanulót, mivel a szüleik nem engedték meg, hogy a gyermekek részt vegyenek egy iskolai kiránduláson, és elmenjenek az Exeter-i mecsetbe. Néhány szülő azt mondta, hogy aggódik a gyermeke biztonsága miatt, más szülők pedig azt mondták, hogy ellene vannak annak, hogy az iskolában iszlámot tanítsanak. Ennek ellenére a tisztviselők kényszerítették az engedetlen tanulókat, hogy egyénileg adjanak magyarázatot a többi tanuló előtt.

Április 5-én Victoria Wasteney (38) keresztény egészségügyi munkás fellebbezést adott be a munkaügyi bíróságnál, akik azzal vádolták, hogy egy muzulmán kollégáját „zaklatta”: imádkozott érte és meghívta őt a templomba. Wasteney-t felfüggesztették rangidős foglalkoztatási terapeuta pozíciójából. Wasteney a John Howard Centre-ben, egy mentálhigiénés intézményben dolgozott Kelet-Londonban, mielőtt kollégája, Enya Nawaz (25) megvádolta őt azzal, hogy át akarja téríteni a kereszténységre. Wasteney ügyvédei azt állítják, hogy a bíróság törvényt sért azzal, hogy korlátozza őt a szabad lelkiismereti és vallásgyakorlásban, melyet az Emberi Jogok Európai Egyezménye 9. fejezete rögzít.

Április 8-án a Guardian jelentette, hogy 60%-kal megnövekedett a gyermekek szexuális zaklatásával kapcsolatos rendőrségi feljelentések száma az elmúlt öt évben. Az adatok hivatalos számokon alapulnak, amelynek közzétételét első alkalommal tették meg Angliában és Wales-ben az információ szabadságra hivatkozva, hogy bemutassák a probléma mértékét.

A gyermekekkel szembeni szexuális zaklatás elkövetésével kapcsolatos rendőrségi feljelentések száma durván megemelkedett. 2011-ben 5557 eset történt, 2014-ben pedig 8892. Ugyanakkor gyermekekkel szembeni szexuális zaklatás elkövetésével kapcsolatos letartóztatások száma csökkent: 2011-ben 3511 eset, 2014-ben pedig 3208. Ez 9%-os csökkenés.

Rendőrőrs szerinti csoportosításban a feljelentéssel járó esetek közül a legnagyobb növekedés Dél-Yorkshire-ben történt. A növekedés 577%-os, a 2011-es 74 esethez képest 2014-ben 501 eset történt, amely nyilvánvalóan tükrözi egy muzulmán szexuális zaklatási botrány leleplezését Rotherham-ben.

Április 14-én az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bíróságának elnöke, Lord Neuberger, egy beszédében azt nyilatkozta, hogy a muzulmán nők számára engedélyezni kellene, hogy fátylat viseljenek a bíróságon. Hozzátette, hogy a tárgyalásokon, illetve az ítélethirdetéseken résztvevőkkel szembeni egyenlő bánásmód kimutatása érdekében a bíráknak „megértéssel/tudással kell rendelkezniük a különböző kulturális és vallási szokásokról.”

Így folytatta: „a jól ismert példák között van, hogy néhány vallás úgy ítéli meg, hogy a bírósági eskü letétele nem megfelelő, illetve néhány ember udvariatlanságnak tartja azt, hogy a másik ember szemébe nézzen. Ilyen módon néhány nő számára nem megfelelő, ha a nyilvánosság előtt fátyolozatlan arccal jelenik meg, illetve néhány ember nem találja helyénvalónak, hogy másokat konfrontáljon vagy másokkal konfrontálódjon – például ha nyíltan a szemébe mondják, hogy nincs igaza.”

Neuberger arra reagált, hogy egy bíró helybenhagyott egy szabályozást Rebeah Dawson-nal, egy 22 éves iszlámra áttért nővel kapcsolatban azzal, hogy engedélyezte egy tárgyaláson, hogy a nő nikabot viseljen, ami a teljes testet borító fátyol, és csak a szemeket hagyja szabadon.

Április 15-én a Newsweek magazinban megjelent, hogy „a rasszista, anti-szemita vagy homofób szélsőséges nézetek, melyek a nem-muzulmánok megölését, és felnőttek megkövezését szorgalmazzák, legyenek hozzáférhetőek a börtönben dolgozó imámok és a foglyok számára egész Angliában és Wales-ben a [börtön] hatóságok hozzájárulásával.”

A magazin interjút készített Haras Rafiq-kal, a Quilliam Alapítvány vezetőjével, aki egy szélsőségesség-ellenes „agytröszt”. Rafiq figyelmeztetett, hogy a brit börtönök az „iszlám szélsőségesség inkubátoraivá” fognak válni, mivel a börtönlakók számára lehetővé teszik, hogy a vitatott dél-ázsiai pap Abul Ala Maududi munkáit olvassák. Rafiq úgy írta le az 1979-ben elhunyt Maududit, mint „az iszlám nagyapja.”

A Newsweek felfedte, hogy Maududi Korán elemzéseiből több százat osztottak szét börtönimámok és lelkészek között egy oktatás alkalmával márciusban a büntetés-végrehajtási főiskolán Rugby-ben. A könyvek a Markfield Felsőoktatási Intézményből érkeztek, mely az Egyesült Királysági székhelyű Iszlám Alapítvány része. A szervezetet „a Muzulmán Testvériség ihlette.”

Április 22-én a Daily Mail kivonatokat jelentetett meg a Girl for Sale (Kislány van eladó – ford.) című új könyvből, mely Lara McDonnell sokkoló megpróbáltatásait írja le. Lara egy pedofil muzulmán banda áldozata lett 13 éves korában. A következőket írja:

„Mohammed 250 fontért árult engem a pedofiloknak, akik az ország minden részéből jöttek. Bejöttek, leültek és elkezdtek fogdosni. Ha félelmemben hátraugrottam, akkor Mohammed még több crack-kel etetett, így be tudtam hunyni a szememet, és el tudtam lazulni. Egy porhüvely voltam, ami belül halott.” (A „crack” egy kábítószer, a kokain egyik formája – ford.)

„Néha kézről kézre jártam a preverzek között. Oxfordban a legtöbb molesztálóm ázsiai származású volt; [Londonban] mediterrán származásúak, feketék vagy arabok.”

„Aztán 2012 elején [nagyjából öt évvel a molesztálások kezdete után] a Thames Valley rendőrség látni akart. Egy hosszan elnyúló nyomozást folytattak fiatal lányok szexuális kihasználásával kapcsolatban és beszélni akartak velem. Mindent elmondtam nekik, és március végére Mohammedet a bandájával együtt őrizetbe vették. Anélkül, hogy tudtam volna róla, rajtam kívül 5 lány mondta el ugyanezt a történetet a rendőrségnek.”

„Mohammed bírósági védelme nevetséges volt: azt állította, hogy én kényszerítettem drogok használatára, és közösülésre. Ügyvédje – egy nő – burkoltan arra célzott, hogy én rasszista vagyok, mivel minden vádlott muzulmán.”

„Mivel a vádlottak muzulmánok voltak, az ügy érzékeny témákat nyitott meg a fajról és vallásról. Az én látásmódom jól érthető: ők azért viselkedtek úgy, mivel másként tekintenek a nőkre.”

Április 25-én a Telegraph jelentette, hogy brit adófizetők pénzéből fizetik Hani al-Sibai iszlamista prédikátor lakbérét. Al-Sibai volt Mohammed Emwazi (másnéven Jihadi John, egy hóhér az Iszlám Államból) mentora. Al-Sibai (54), aki öt gyermek apja, Hammersmith-ben, Nyugat-London egy kerületében él egymillió fontot érő otthonában. A Telegraph szerint:

„Szintén közpénzekből fizették al-Sibai számos legális tevékenységét a brit kormány ellen, amikor annak megakadályozásán dolgozott, hogy Egyiptomba toloncolják, és azon, hogy a saját nevét eltüntesse a büntetendő terroristák listájáról.”

„Saját otthonából al-Sibai, vagy másnéven Hani Youssef egy hatékony al-Qaeda propaganda gépezetet működtet, mely magában foglalja az al-Maqreze Történelmi Tanulmányok Köpontját. Az utóbbi hónapokban al-Sibai különböző internetoldalakat használt, hogy bin Ladent dícsérje és az al-Qaeda -t magasztalja, amiért háborút visel a „Cionista Lovagok” ellen.”

Szintén áprilisban David Robertson Tiszteletes, aki hamarosan átveszi a Skót Szabadegyház Elnökségi tisztjét, írt egy kompromisszumok nélküli, kemény és őszinte értekezést a Christian Today (Kereszténység Ma) nevű weboldal részére, melyben a így érvel: „az iszlamofóbiától való félelem legtöbb politikusunkat elvakítja, így nem látják a fenyegetést, amit az iszlám hordoz számunkra.” Robertson a következőket írja:

„A kereszténység a szekuláris társadalmunk alapköve és megalapozója. Az iszlám különböző. Az iszlám nem tanít a vallás és a politika szétválasztásáról. Az iszlám az, ami mindig is volt, egy politikai mozgalom. Szekuláris iszlám gyakorlatilag nem létezhet. Az iszlám látásmód szerint a világ két házra van szétosztva: Darus Salma, az iszlám háza és Darul Har, a háború háza. Az első az a terület, amely jelenleg iszlám irányítás alatt van, ami teljes politikai és vallási irányítást jelent; a második a világnak azon része, melyet még nem igázott le az iszlám. Az iszlám elnyomást jelent, nem békét.”

Robertson hozzátette:

„Nemrégiben részt vettem egy találkozón a városomban, melyet egy mecsetben tartottak. … Lenyűgözött, amit láttam. 150 – főként fiatal – férfi vett részt a hétfő esti közös imádkozáson. Ez nem egy péntek esti közös ima volt, és ez a városban található öt mecsetből csak az egyik. Egy közösség volt ott saját politikai és szociális nézettel, ami nagyon lenyűgöző volt számomra. De ugyanakkor lesújtva is éreztem magam. Mivel tudom, hogy nincs egy olyan templom a városban, ahová 150 fiatal férfi járna imádkozni. Mivel tudom, hogy nincs egy olyan politikai vagy szociális szervezet a városban, ami a közelébe érne annak, amit láttam. És ebben a városban a lakosságnak mindössze 2 százaléka muzulmán. El tudják képzelni, hogy mekkora hatalmuk van egy olyan városban, ahol a lakosság 25%-a muzulmán?”

„Ez nem annyira a számokról szól, mivel a kormányt nem közvélemény kutatás segítségével választják. Hanem inkább szerveződésről, társadalmi összetartásról, vagyonról, belső fegyelemről, melyek a politikai hatalmat adják. Ha akarjuk. És az iszlám akarja. Egy ezen a héten kiadott felmérés megmutatja, hogy Nagy-Britanniában néhány évtized múlva az iszlám a teljes lakosság 11%-át fogja kitenni.”

3. Muzulmán integráció

Április 8-án a Leicester-i Királyi Bíróság 27 hónap börtönre ítélte Jafar Adeli afgán menedékkérőt, miután bevallotta, hogy megpróbált találkozni „Amy”-vel, egy fiatalkorú lánnyal, miután az Internet segítségével behálózta. Adeli (32), aki amúgy házas, megszervezett egy találkozót a lánnyal, miután az interneten szexuális tartalmú beszélgetésekbe vonta be és szemérmetlen képeket küldött saját magáról. De igazából a Letzgo Hunting nevű pedofília ellenes csoport csapta be. „Amy” valójában egy John nevű aktivista, aki egy fiatal lánynak adta ki magát.

Jafar Adeli -t (balra), egy 32 éves afgán menedékkérőt áprilisban 27 hónap börtönre ítélték, mivel kiskorú egy lánnyal találkozott szexuális kapcsolat létesítése céljából. A pakisztáni születésű Mohammed Khubaib (43) (jobbra), szexuális kapcsolat létesítése céljából 12 éves lányokat hálózott be étellel, pénzzel, cigarettával és alkohollal.

Jafar Adeli -t (balra), egy 32 éves afgán menedékkérőt áprilisban 27 hónap börtönre ítélték, mivel kiskorú egy lánnyal találkozott szexuális kapcsolat létesítése céljából. A pakisztáni születésű Mohammed Khubaib (43) (jobbra), szexuális kapcsolat létesítése céljából 12 éves lányokat hálózott be étellel, pénzzel, cigarettával és alkohollal.

Április 10-én Abukar Jimale, – négy gyermekes apuka, aki menedékjogot kért az Egyesült Királyságban miután elmenekült a háború sújtotta Szomáliából – szexuálisan molesztálta egy női utasát, miközben Bristol-ban szállította őt a taxijában, mégis szabadlábon van. Bár Jimale-t bűnösnek találták szexuális molesztálás és a másik fél beleegyezése nélküli szexuális tevékenység indításának vádjával, ezért két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A védőügyvéd azt nyilatkozta, hogy Jimale – aki 2001-ben hagyta el Szomáliát, mivel ott üldözték – egy keményen dolgozó családapa, aki elveszítette a munkáját és jó hírnevét bűncselekmények eredményeképpen.

Április 13-án Mohammed Khubaib, egy pakisztáni születésű ötgyermekes apuka, 12 éves fiatalkorú lányok behálózásának bűntettét követte el. A fiatal lányokat étellel, cigarettával és alkohollal hálózta be. A 43 éves, és házasságban élő üzletember, aki feleségével és gyermekeivel Peterborough-ban él, saját éttermében barátkozott össze a lányokkal, rászoktatta őket az alkoholra – általában vodkára – annak érdekében, hogy szexuális közeledésre „alkalmassá” tegye őket.

Khubaib-ot az „Old Bailey” –ben lefolytatott bírósági tárgyalás után bűnösnek találták egy 14 éves lány szexuális aktusra való kényszerítésének vádjával, illetve 2010 november és 2013 január között kilenc esetben 12 és 15 év közötti lányok szexuális kizsákmányolásával való kereskedelem vádjával.

Április 14-én Mohammed Ali Sultan-t Wellington-ból (28) 5 év börtönre ítélték 2 alkalommal elkövetett nemi erőszak vádjával és egy alkalommal nemi erőszak elkövetésének kisírletével. Az ítélet egy hét éves büntetés kiegészítése, miután 2012-ben bűnösnek vallotta magát gyermekkorúval történő szexuális aktus elkövetésében két alkalommal, és gyermekprostitúció irányításában egy alkalommal.

Április 22-én négy muzulmán férfit vádoltak meg gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények vádjával Rochdale-ben. Hadi Jamel-t (33) Rochdale-ből, Abid Khan-t (38) Liverpool-ból, Mohammed Zahid-t (54) Rochdale-ből és Raja Abid Khan-t (38) Rochdale-ből gyermekkorú ellen elkövetett szexuális tevékenységgel vádolják. A vádak állítólagosan egyetlen 16 év alatti lány ellen irányuló bűncselekményekre utalnak.

Ezek a legfrissebb kiadott vádak, melyeket a Doublet műveletsegítségével adtak ki. A Doublet művelet egy nyomozás, amit a Manchester-i rendőrség súlyos incidensekkel foglalkozó csapata folytat gyermekek szexuális kihasználásának gyanujával Rochdale-ben. 2015 márciusában tíz férfit vádoltak egy fiatal lány és hat másik társa ellen elkövetett szexuális molesztálás gyanujával.

Április 23-án a brit választási bíróság bűnösnek találta Lutfur Rahman-t, London Borough of Tower Hamlets (London egyik kerületének) polgármesterét választási csalás büntettével, és elrendelte, hogy azonnal hagyja el pozícióját. A bangladesh-i születésű Rahman-ról és támogatóiról kiderült, hogy helyi imámok segítségével a vallálsos megfélemlítés eszközét alkalmazták, manipulálták a szavazatokat, és munkáspárti riválisukat rasszistának bélyegezték annak érdekében, hogy biztosítsák újraválasztásukat 2014 május 24-én.

Rahman-ról – akit közben eltiltottak attól, hogy új tisztséget vállaljon – kiderült, hogy helyi támogatásokat különített el szavazatok vásárlására. Büntetésként 250.000 font (390.000 dollár) azonnali kifizetésére kötelezték, de a teljes büntetés elérheti az egymillió fontot.

A Birmingham-i Királyi Bíróság április 23-án 4 hónap börtönre ítélte Imran Uddin-t (25), a Birmingham-i egyetem egyik diákját, mivel feltörte az egyetemi számítógépes rendszert, és feljavította saját jegyeit. Uddin billentyűzet-leütés figyelő eszközöket használt, hogy ellopja a személyzet belépőkódjait, és azután feljavítsa öt vizsgajegyét. Uddin nagy valószínűséggel a legelső brit diák, akit csalásért börtönbe zárnak.

Április 23-án a Chester-i Királyi Bíróság esküdtszéke kihallgatta és elítélte Masood Mansouri-t Saltney-i lakost (33), aki állítólagosan elrabolt és megerőszakolt egy húszéves nőt, miután taxisnak tettette magát, miközben a nő megpróbált egy taxit leinteni. Öt nappal később a nő meghalt, miután begyógyszerezte magát. Mansouri minden vádat tagad.

Április 28-án Aftab Ahmed-et (44) azzal vádolták meg, hogy megfenyegette David Robinson-Young –ot, az Egyesült Királyság Függetlenség Pártjának (United Kingdom Independence Party – UKIP) Kelet-Newcastle-i jelöltjét azzal, hogy lefejezi.

4. Muzulmánok és a brit általános választások

Április 4-én a Telegraph jelentette, hogy elsővonalbeli muzulmán szélsőséges csoport azzal dicsekedett, hogy ők „királyválasztók” lesznek a május 7-i általános választásokon, és a „konzervatív, illetve munkáspárti vezetőkkel megegyeztek abban”, hogy a követeléseik biztosítva lesznek.

Az újság szerint a Muzulmán Elkötelezettség és Fejlődés (Muslim Engagement and Development – MEND) nevű szervezet kapcsolatokat épített ki mindkét párttal, miután azt állította, hogy támogatja a muzulmánok „demokratikus elkötelezettségét”. De ez valójában „egy álca volt annak érdekében, hogy politikai kapcsolatokat és befolyást szerezzenek szélsőséges, bigott és anti-demokratikus nézeteket valló egyének.”

A MEND április 3-i eseményén egy Abu Eesa Niamatullah nevű férfi „állatoknak” nevezte a brit embereket, azt követelte, hogy a nők ne dolgozzanak, támadta a demokráciát és a következőket mondta: „A teremtő az, aki eldönti, hogy mi legyen a törvény.”

Közben Ed Miliband, a Munkáspárt miniszterelnök-jelöltje megígérte, hogy büntetni fogja az iszlamofóbiát, amennyiben győzelmet arat a választásokon. A Muslim News (Muzulmán Hírek) című újsággal készített interjúban Miliband a következőket nyilatkozta:

„Súlyos bűncselekménnyé fogjuk tenni [az iszlamofóbiát]. Biztosítjuk, hogy az emberek aktáin fel legyen tüntetve ez a bűncselekmény annak érdekében, hogy az iszlamofóbiát, mint gyűlöletből elkövetett bűncselekményt, megszüntessük.”

„Az erről szóló jogszabályokat meg fogjuk változtatni, hogy teljes mértékben világossá tegyük: undorodunk a gyűlöletből elkövetett bűncselekményektől és az iszlamofóbiától. Ez lesz az első alkalom, hogy a rendőrség szerte az országban iszlámellenes támadásokat fog rögzíteni.”

A mozgalomra – amit egy megfigyelő „teljes mértékben félelmetesnek” nevezett azon következmények miatt, amit Nagy-Britanniában a szólásszabadsággal kapcsolatban okoz – széles körben úgy tekintenek, mint Miliban erőfeszítésére a muzulmán szavazatok megszerzése érdekében.

Korábban Theresa May belügyminiszter igéretet tett arra, hogy ha a konzervatívok nyernek a választásokon, akkor Angliában és Wales-ben minden rendőri egységnek egy külön kategóriaként kell rögzítenie a muzulmánellenes gyűlöletből elkövetett bűncselekményeket ugyanolyan módon, ahogyan ez már működik az antiszemita bűncselekményekkel kapcsolatban.

Derby-ben Gulzabeen Afsar, a városi önkormányzat egy muzulmán jelöltje felháborodást váltott ki, miután arabul tett megjegyzéseiben úgy hivatkozott Ed Miliband-re, hogy „a zsidó.”

Eközben a brit születésű iszlamista Anjem Choudary a szavazás ellen hangolja a muzulmánokat. Twitter üzeneteiben a #StayMuslimDontVote (maradj muzulmán, ne szavazz) tag-et használja, és azzal érvel, hogy a szavazás az iszlám elleni bűn, mivel Allah az „egyedüli törvényhozó”. Azt állítja ezenkívül, hogy azok a muzulmánok, akik szavaznak, vagy közügyekben részt vesznek, „hitehagyottak”.

Más brit iszlamisták is követik Choudary vonalát. Cardiff-ban, Wales fővárosában és Leicester-ben citromsárga plakátok hirdetik, hogy a demokrácia „sérti Allah jogát/igazát”. Ez része a #DontVote4ManMadeLaw (ne szavazz ember által hozott törvényekre) nevű, alulról szerveződő kampánynak.

Egy ilyen jellegű plakát a következőket állítja:

„A demokrácia egy olyan rendszer, ahol az ember megsérti Allah igazát és magától eldönti, hogy mi engedélyezett és mi nem az emberiség számára, mindezt kizárólag a saját vágyaira és szeszélyeire alapozva.”

„Az iszlám az egyetlen valódi, és működő megoldás az Egyesült Királyság számára. Ez egy mindent átfogó kormányzati rendszer, ahol Allah törvényei működnek és a törvényeket betartják.”

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=7354

Bejegyzés: on 2015. aug. 27.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes