Svédországban egyre nő a feszültég

A Svéd Demokraták (SD), akik kritikusak a tömeges bevándorlással kapcsolatban, a 2015. augusztus 20-i közvélemény kutatások alapján Svédország legnagyobb támogatással rendelkező pártja lettek 25,2%-kal[1]. Ezzel az eredménnyel megelőzték a Szociáldemokratákat, ami generációk óta az ország legnagyobb pártja. A Svéd Demokraták először 2010-ben jutottak be a parlamentbe. A 2014-es választásokon már a harmadik legnagyobb párt volt, és népszerűségük azóta egyre csak növekszik. A közvélemény kutatók eredményei ezért nem teljesen meglepőek. Valószínű azonban, hogy a közelmúltban elkövetett brutális kettős gyilkosság hozzájárult ahhoz, hogy az SD először került az élre.

2015. augusztus 10-én a västeråsi IKEA áruházban, Nyugat-Stockholmban két svédet[2] halálra szúrt egy afrikai férfi[3], akinek a menedékkérelmét korábban elutasították. A kettős emberölést követően az áruház két napra bezárt, a hivatalos közlemény szerint „technikai hiba” miatt. A bútoróriás IKEA Svédország leghíresebb nemzetközi márkája. Széleskörű felháborodást váltott kis a svédek körében[4], amikor értesültek arról, hogy két ártatlan bevásárlót brutálisan meggyilkolt egy bevándorló, miközben azok saját országukban éppen bevásároltak. Ez újra bebizonyította, hogy a bevándorlás ellenőrizhetetlenné vált, és a hatalmon lévő pártok képtelenek a biztonság alapvető feltételeit megteremteni.

Korábban a nyugati világ egyik legelnyomóbb és kulturálisan legelmebetegebb országának bélyegeztem Svédországot. Fenntartom a véleményemet. Ez igaz volt, legalábbis a múltban. Legyünk azonban méltányosak Svédországgal, a cenzúra és az ideológiai indoktrináció ma már a nyugati világban mindenhol megfigyelhető. Svédország ma már nincs ezzel egyedül.

Mikor a közvélemény kutatások azt mutatják, hogy a Svéd Demokraták az ország legnagyobb pártjává válhat, ez egy hatalmas áttörés. Még Svédországban is előbb vagy utóbb nyíltan beszélni kell a tömeges bevándorlás negatív következményeiről. Ezt az áttörést két kulcsfontosságú tényezőnek tulajdonítom:

  1. Független és másként gondolkodó weboldalak arra használták az internetet és az alternatív médiát szép türelmesen, hogy megkérdőjelezzék a fősodrásbeli (mainstream) tömegmédia narratíváját. Ez a folyamat évekbe telt, de az erőfeszítéseik végre kifizetődnek.
  2. Az iszlamizációval, multikulturalizmussal, nyitott határokkal és tömeges bevándorlással kapcsolatos problémák annyira eszkalálódtak, hogy már nem lehet őket elrejteni. Ez egész Európára igaz, nemcsak Svédországra.

Azok a problémák, amik 15-20 évvel ezelőtt aggodalomra adtak okot, mára riasztóvá, egyenesen katasztrofálissá váltak. Európa és a szélesebb nyugati világ versenyt fut az idővel: a tömeges bevándorlással szemben fellépő egyre növekvő ellenállás elég lesz-e ahhoz, hogy megállítsa a jelenlegi beáramlást? Idáig sajnos nem ez volt a helyzet. Sokkal drasztikusabb intézkedések kellenek ahhoz, hogy leálljon a menedékkérők és illegális bevándorlók áradata.

A kilátástalanság eme éveiben minden jó hírnek örülnünk kell. Nagyszerű, hogy a szervezett nemzetrombolással szembeni ellenállás végre növekszik, még Svédországban is. Másrészt az egyenlet negatív végéhez is hozzá kell adnunk néhány tényezőt.

Először is, a Svéd Demokraták méretben már az ország legnagyobb politikai pártjainak a kihívója, ám egyelőre csak a közvélemény kutatások alapján. Ez nem ugyanaz, mint egy választás.

Másrészt, még akkor is, ha az SD Svédország legnagyobb pártjává válik, a következő választások csak 2018-ban lesznek. Ez minimum azt jelenti, hogy az elkövetkező néhány évben még helyrehozhatatlan károkat fog szenvedni a svéd nemzet.

Harmadrészt, nincs egyetlen olyan politikai párt sem ma Svédországban, ami akár a közelében járna annak, hogy megszerezze a parlamenti többséget. Ez azt jelentheti, hogy a Svéd Demokraták nem tudják lényegesen megváltoztatni az ország öngyilkos bevándorlási politikáját, amíg más pártokat meg nem tudnak erről győzni. Ez megtörténhet, ha a kormányzó elit úgy érzi, hogy a választók sarokba szorították. Idáig ez nem történt meg. Ellenkezőleg, az összes többi fennálló párt összezárt, hogy az SD-t távol tartsák minden politikai befolyást lehetővé tevő pozíciótól.

Negyedrészt, abban a felettébb valószínűtlen esetben, ha az SD megszerezné a parlamenti helyek többségét, talán még ez sem lenne elég. Ha meg akarnánk állítani Svédország csúszását a szakadék felé, ki kellene lépniük a Schengeni övezetből és feltehetőleg az idejétmúlt 1951-es, a menekültek helyzetére vonatkozó ENSZ egyezményből is. Végezetül teljesen ki kellene lépniük az EU-ból is, hogy helyreállítsák a kontrollt a határaik és törvényeik felett. Az SD vezetése egyelőre nem mutatott hajlandóságot, hogy mindezt megtegye.

Összegezve, szívesen látnék a Svéd Demokraták részéről egy olyan miniszterelnököt, aki erős felhatalmazással rendelkezik, és végre tesz valami valódi intézkedést is az országot destabilizáló tömeges bevándorlás ellen. Sajnos az a félelmem, hogy még akkor is, ha ez megtörténik, az olyan lenne, mintha a Titanic kapitányává neveznék ki őt, öt perccel a jéghegynek ütközés után.

Ahogyan már a 2005 májusában született egyik esszémben felhívtam a figyelmet arra, hogy „A svéd kultúra hihetetlen tempóban tűnik el a szemünk láttára. Ha ezt a tendenciát nem állítják meg, a svéd nemzet egyszerűen meg fog szűnni még ennek az évszázadnak az első felében. Az az ország, mely Bergmant, az ABBA-t és a Volvót adta nekünk, lehet, hogy már csak Észak-Európa Boszniájaként lesz emlegetve.” [5]

Több, mint egy évtizeddel később úgy tűnik, néhány meghatározó média ugyanerre a következtetésre jutott. Az ország harmadik legnagyobb városa, Malmö, talán Skandinávia legiszlamizáltabb városa. Robbanások és bombák rengetik sok éve.[6] Goethenburgot, Svédország második legnagyobb városát  bandák közti halálos lövöldözések gyötrik[7], és az Iszlám Állam (ISIS) dzsihádistáinak toborzó központja. Stockholmot 2013 májusában nagyarányú zavargások rázták meg a bevándorlók által uralt külvárosi kerületekben[8]. Félő, hogy hasonló zavargások bármikor megismétlődhetnek. A problémákat nem számolták föl, és érkeznek olyan beszámolók rendőröktől, tűzoltóktól és mentősöktől, hogy megtámadják vagy kővel dobálják őket. Még a kisebb svéd városok is  hasonló problémákkal küzdenek.

A szomszédos Dániában 2015. augusztus 18-án hozott le a centralista Jyllands-Posten napilap egy szerkesztői cikket erről a témáról. A szerző arról panaszkodik, hogy sok ember már nem láthatja Svédországot olyannak, mint amilyen az valaha volt. Sötét megjegyzéssel zárul a cikk. A lap összegzése szerint, hacsak a kormány nem képes Svédország bevándorlási problémáját rövid időn belül kezelni, a végeredmény káosz és anarchia lehet: „Svédország biztonsága azon múlik, hogy a kormány képes-e a problémákat politikai úton rendezni. Ha nem, a megoldások már nem politikai jellegűek lesznek, más szóval erőszakosak és véresek. Amikor a hatalmon lévőknek már nincs legitimációja, fennáll a veszélye annak, hogy a társadalom erőszakossá válik. Ez történt Szíriában, de Svédországban is megtörténhet.”[9]

Mivel ez abban az időben íródott, mikor Szíriában éppen hihetetlenül véres polgárháború folyt, ez csakugyan egy erős figyelmeztetés. És sajnos nem alaptalan. Jelenleg mind a „diverzitás” problémái, mind a velük szemben fennálló ellenállás növekszik. Ez a következő évekre bebiztosítja a növekvő polarizációt.

Mind a tömeges bevándorlás, mind a lakosság kicserélődése teljes gőzzel halad. Svédország hírhedt arról, hogy a legmagasabb a nemi erőszak rátája Európában. [10] Az erőszakos bűncselekmények aránya szintén magas. Sok olyan őslakos svéd van, akinek a családi vagy baráti körében van olyan, akit megerőszakoltak, kiraboltak vagy sértegettek a bevándorlók. A harag csendesen fortyog a felszín alatt. Zuhanórepülésben van a lakosságnak a médiába és a politikai vezetőkbe vetett bizalma. A gazdaságot egyre inkább kifacsarják, hogy a fenntarthatatlan mértékű bevándorlást finanszírozzák.

Jó pár svédnek és más északi országban élő embernek van fegyvere és vadászengedélye. Ezalatt a rendőrség elvesztette egy tucat terület fölött a hatékony kontrollt. És ezen területek száma csak növekszik. A bűnbandák egyre arcátlanabbak. Néhány esetben az etnikai bandák már nemcsak egymást vagy a hétköznapi állampolgárokat támadják meg, hanem rendőrőrjárőröket, vagy akár rendőrkapitányságokat is.[11]

A Svédországot megmenteni szándékozó civilizált svédeknek a legjobb szerencsét kívánom. Attól tartok, szükségük lesz rá. De akkor most újra, ugyanez igaz sok más európai nemzetre is, a sajátomat is beleértve.

 

[1] www.thelocal.se/20150820/swedens-nationalists-lead-polls-for-first-time Sweden’s nationalists lead polls for first time. Published: 20 Aug 2015.

[2] www.bbc.com/news/world-europe-33847070 Swedish Ikea knife attack in Vasteras leaves two dead 10 August 2015.

[3] www.thelocal.se/20150813/cctv-shows-ikea-suspect-tried-to-kill-himself Man, 36, admits double stabbing at Swedish Ikea 13 Aug 2015.

[4] www.breitbart.com/london/2015/08/19/technical-fault-social-democracy-and-cultural-liberalism-collapsing-under-strain-of-migrant-crisis/ Technical Fault: Social Democracy and Cultural Liberalism Collapsing Under Strain of Migrant Crisis by Oliver Lane19 Aug 2015.

[5] fjordman.blogspot.com/2005/05/is-swedish-democracy-collapsing.html Is Swedish Democracy Collapsing? By Fjordman, May 04, 2005.

[6] www.thelocal.se/20150813/more-officers-for-malm-in-bid-to-tackle-violence More officers for Malmö in bid to tackle violence 13 Aug 2015.

[7] www.thelocal.se/20150601/gothenburg-struggles-to-stop-gang-violence Gothenburg struggling to stop gang violence 01 Jun 2015.

[8] https://en.wikipedia.org/wiki/2013_Stockholm_riots 2013 Stockholm riots

[9] jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE7942276/Gode-og-onde/ Gode og onde Dagens leder 18.08.2015.

[10] www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape Sweden: Rape Capital of the West. By Ingrid Carlqvist and Lars Hedegaard, February 14, 2015.

[11] www.aftonbladet.se/nyheter/article21286083.ab Attentat mot polisen söder om Stockholm 2015-08-21.

Írta: Fjordman

 

Print Friendly, PDF & Email