Robert Spencer interjú az Iszlám Államról

A CBN News amerikai csatorna interjúja Robert Spencer (jihadwatch.org blog) neves iszlámszakértővel az Iszlám Államról szóló új könyve apropójából.

Riporter: “Mit kell tudni az Iszlám Államról (IÁ)?”
Robert Spencer: “… Minden cselekedetüket az iszlám hitre építik. Ez nem is meglepő annak fényében, hogy Iszlám Államnak nevezik magukat. Ennek ellenére az amerikai elnöktől kezdve a nyugati világ összes politikusa… mindannyian hazudnak az embereknek. Azt állítják, hogy mindennek semmi köze az iszlámhoz. Ez hamis biztonságérzetbe sodor minket. … Ezzel letagadják a terrorszervezet mozgatórugóját és céljait, ami lehetetlenné teszi a védekezést ellenük. Ugyanis nem lehet legyőzni egy ellenséget, amelynek nem ismerjük a szándékait.”
“… Bár több iszlám csoport is elítélte az IÁ-t, mégis egyetlen olyan mecset sincs, amelyben konkrétan tanítanának az Iszlám Állam tanai elleni védekezésről. “

Riporter: “Tehát az IÁ nem ferdít el semmit, minden amit tesz, az az iszlám lényegéhez tartozik?”
Spencer: “Igen. Szerintük a Korán Allah örök és tökéletes szava. Eddig 30000 külföldi harcos csatlakozott az IÁ-hoz. Egyetlen terrorszervezetnek sem volt ilyen vonzereje, mivel az IÁ el tudja mondani hogy ténylegesen megteszi mindazt, amire a Korán tanít. “

Riporter: “Mi történik Amerikában? Meg tudná mondani, hogy mi motiválja Obamát, mi jár a fejében?”
Spencer: “Szerintem azt hiszi, hogy ha majd megadja a muzulmánoknak mindazt, amit kérnek – az IÁ-nak a Kalifátust, Iránnak az atomfegyvert – , ha enged nekik mindenben, akkor majd felhagynak a dzsiháddal. Hisz a baloldali iszlám mesékben, hogy ez mind a mi hibánk és ha felhagynánk a bosszantásukkal, akkor nyugalom és béke lenne. Ez egy fantáziavilág, de csak így tudjuk megérteni Obama külpolitikáját.”

Print Friendly, PDF & Email