A keresztényekre vonatkozó 11 szabály

Megalakulása kezdete óta az Iszlám Állam felajánlotta a keresztényeknek a dimmiséget, az iszlám jog szerinti elnyomást, és megkövetelte tőlük a dzsizja [fejadó] fizetését. Azonban akkor a keresztények mindezt elutasították vagy elmenekültek, így az IÁ szemében „kuffar harbivá”váltak, valaki olyanná, aki háborúban áll az iszlámmal. Az iszlám jog (saría) alapján az ilyen embereket meg kell ölni.

A dimmi egy történelmi fogalom, mely egy iszlám állam nem muzulmán lakosaira utal. A szó szó szerinti jelentése „védett személy”, olyan értelemben pl. ahogy a maffia “védi” a befolyása alá tartozó üzleteket. A dimmi státuszban levő személynek alá kell írnia egy szerződést és a muzulmán állam által nem muzulmánokra kivetett fejadót – ún. dzsizját – kell fizetnie ahhoz, hogy az iszlám jog (saría) alapján védett legyen.

Azok a keresztények, akik az IÁ területein maradtak és nem utasították el az IÁ követeléseit, megkapták a dimmi státuszt. Az alább közölt lista azokról a szabályokról, melyeket a dimmiknek be kell tartaniuk nem az IÁ találmánya. Magával a dimmiséggel egyidősek. Ez nyilvánvalóvá válik, ha összehasonlítjuk az IÁ szabályait azokkal a dimmikre vonatkozó szabályokkal, melyek a klasszikusnak számító iszlám jogi útmutatóban, az Utazók támaszában (Umdat al-Salik) is szerepelnek.

Részletek az Utazó támaszából:

o11.4: A minimális nem muzulmán fejadó

A minimális nem muzulmán fejadó 1 dinár (4,235 gramm arany) [évente]. A maximum fejadó annyi lehet, amennyiben a két fél megegyezik.

Mindezt szelíden és udvariasan kell beszedni, mint ahogy minden adósságot, és nem vonatkozik a nőkre, a gyerekekre vagy az őrültekre.

o11.5

Az ilyen nem muzulmánok kötelesek engedelmeskedni azoknak az iszlám törvényeknek, melyek az élet, a hírnév és a vagyon biztonságára és védelmére vonatkoznak. Ezen felül:

-1- megbüntetik őket, ha házasságtörést követnek el, vagy lopnak, a részegségért viszont nem;

-2- ruházatuk különbözik a muzulmánokétól, egy széles övet kell hordaniuk (zunnar);

-3- nem üdvözlik őket azzal, hogy “asz-szalamu ‘alajkum” (béke legyen veled);

-4- az út szélén kell járniuk;

-5- házaikat nem építhetik ugyanolyan magasra, vagy magasabbra, mint a muzulmánok. Ugyanakkor, ha egy magas házra tesznek szert, azt nem fogják lerombolni;

-6- tilos nyilvánosan bort vagy disznóhúst árulniuk. (A templomi harangot kongatniuk vagy keresztet viselniük/kirakniuk), hangosan recitálni a Tórát vagy az Evangéliumokat, vagy nyilvános temetést és ünnepeket tartaniuk;

-7- tilos új templomokat építeniük!

O11.6

Tilos három napnál tovább a Mekkát, Medinát és Jamamát körülvevő területeken tartózkodniuk, ha a kalifa valamiért megengedte nekik, hogy belépjenek ezekre a területekre.

O11.7

Egy nem muzulmán engedély nélkül semmilyen körülmények között sem léphet be a Mekkai Szent Területre vagy bármelyik mecsetbe. (Egy muzulmán pedig nem léphet be a keresztények engedélye nélkül a templomaikba.)

O11.8

A kalifának kötelező (o25) – a muzulmánokhoz hasonlóan – megvédenie azokat, akik muzulmán területen élnek és törekednie kell kiszabadítania azokat, akik fogságban vannak.

Az IÁ alább felsorolt összes intézkedése megtalálható a fentiekben.

A MEMRI (Middle East Media Research Institute) beszámolója alapján al-Karjaten városában rengeteg keresztény írta alá a dimma-szerződést azért, hogy mentse az életét és az érdekeltségeit.

Az IÁ által a dimmikre vonatkozó 11 szabály:

1. A keresztények a városban és környékén nem építhetnek templomot, kolostorokat, remetelakokat.

2. A keresztények a muzulmánok utcáiban és a piacokon nem tehetik ki a keresztet, a könyveiket sem mutogathatják és nem használhatnak hangerősítőt az imádkozás vagy prédikációk alatt.

3. Gondoskodniuk kell arról, hogy a muzulmánok ne hallják a könyveik recitálását vagy a harangjaik kongását, amelyet csak a templomaikon belül szólaltathatnak meg.

4. Nem hajthatnak végre semmilyen olyan agresszív cselekedetet az IÁ ellen, mint például menedékadás  kémeknek és körözött embereknek. Ha a muzulmánok elleni bárminemű cselszövésről tudomásuk lesz, azt közölniük kell a hatóságokkal.

5. Nyilvánosan nem végezhetnek vallási szertartásokat.

6. Tisztelniük kell a muzulmánokat és nem kritizálhatják a vallásukat.

7. A gazdag keresztényeknek évi 4 arany dinárt kell fizetniük, a közepesen gazdag keresztényeknek kettő arany dinárt, a szegényeknek pedig egyet. A keresztényeknek be kell vallaniuk a bevételeiket és két részletben kell befizetniük a dzsizját.

8. Nem birtokolhatnak fegyvert.

9. Nem kereskedhetnek muzulmánokkal, vagy muzulmán piacokon alkohollal vagy disznóhússal és nyilvánosan nem fogyaszthatnak alkoholt.

10. A temetőikről gondoskodhatnak.

11. Az IÁ öltözködési szabályait és üzleti útmutatásait kell követniük.

Forrás: JihadWatch

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=7436

Bejegyzés: on 2015. Sze. 14.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Saría. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes