Statisztika: a Nyugaton élő fiatal muzulmánok időzített bombák

A Periszkóp blog cikke:

TERRORIZMUS

Egy 2006-os ICM közvélemény kutatás adatai szerint a brit muzulmánok 20 százaléka rokonszenvezett a 2005. július 7-ei robbantások elkövetőivel, akik 52 embert meggyilkolva, több százat pedig megsebesítve rettegést hoztak a brit utcákra. A NOP közvélemény-kutató Channel 4 csatorna számára végzett felmérése szerint ez arány azóta emelkedett: négy muszlimból egy támogatja az ilyen akciókat. Mivel Nagy-Britanniában napjainkban több mint 3 millió muszlim él, ez annyit jelent, hogy az Egyesült Királyságban ma 750 ezer olyan ember él, aki szimpatizál a terrorral.

Ez a szám a fiatalabb brit muszlimok körében emelkedik – ami biztos jele annak, hogy az iskolákon, mecseteken és börtönökön (gyakran szaúdiak által finanszírozott csoportosulásokon) keresztül történő radikalizálódás hosszú távú problémává válik Európában. A fiatalabb brit muszlimok 31 százaléka támogatta vagy talált mentséget a 2005. június 7-ei robbantásokra, míg a 45 év felettieknek “mindössze” 14 százaléka volt ezen a véleményen.

Az Egyesült Királyságban megkérdezettek 27 százaléka vallotta azt, hogy rokonszenvezik a Charlie Hebdo – a francia szatirikus folyóirat, amely tavaly karikatúrákat közölt Mohamed muszlim prófétáról – elleni támadásokkal, 78 százalékuk támogatta azt, hogy büntessék a Mohamedet ábrázoló karikatúrák közlését, 68 százalék pedig az „iszlámot megsértő” briteknek a letartóztatását és elítélését tartotta kívánatosnak.

És ez még mindig elenyésző mennyiség a globális muszlim népesség számarányaihoz képest. A Marylandi Egyetem World Public Opinion (A Világ Közvéleménye) 2009-es felmérései szerint az egyiptomiak 61 százaléka, az indonéziaiak 32 százaléka, a pakisztániak 41 százaléka, a marokkóiak 38 százaléka, a palesztinok 83 százaléka, a jordániaiak 62 százaléka, és a törökök 42 százaléka keltette azt a benyomást, hogy támogatja az amerikaiak vagy az amerikai szervezetek elleni támadásokat, vagy szimpatizál ezekkel.

Egy 2013-as tanulmány szerint a Belgiumban élő fiatal muszlimok 16%-a vélekedett úgy, hogy az állam ellen elkövetett terrorakciók „elfogadhatók”, míg a Nagy- Britanniában élő fiatal muszlimok 12%-a talált mentséget a brit civilek elleni öngyilkos támadásokra.

A Pew Research 2007-es adatai szerint az Amerikában élő fiatal muszlimok 27 százaléka találta igazolhatónak az öngyilkos bombamerényleteket, Britanniában 35 százalék, Franciaországban 42 százalék, Németországban 22 százalék, Spanyolországban pedig 29 százalékuk volt ugyanezen a véleményen.

A vallásosabb vagy az iszlámnak elkötelezettebb muszlimok közül háromszor többen találják igazoltnak az öngyilkos bombamerényleteket /mint a nem vallásosak/, ami meglehetősen hátborzongató statisztika, belegondolva, hogy a Nagy Britanniában élő muszlimok 86 százaléka  a vallást tartja a legfontosabb dolognak az életében.

És jóllehet csak az Egyesült Államokban élő muszlimok 5 százaléka állította azt, hogy nem jelentené a rendőrségnek, ha tudomása lenne egy tervezett terrortámadásról, ez a szám a fiatal muszlimok körében 18 százalékra ugrik. Kétségtelen, hogy a Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) típusú csoportok által népszerűsített narratívák erősítik azt a felfogást, miszerint az embereknek nem kell együttműködniük a rendőrséggel, akárcsak a Brit Muszlim Fiatalok nevű csoporté, amely nemrég egyenesen a rendőrség bojkottálására buzdított.

Nem is olyan régen, 2015-ben derült ki, hogy a brit muszlimok 45 százaléka vélekedik úgy, hogy a Nyugat elleni erőszakot hirdető gyűlöletprédikátorok képviselik a „fősodrú iszlámot.”

A brit muszlimok 40 százaléka mondta azt, hogy a saría törvénykezést szeretne nyugaton, míg 41 százalékuk ellenezte azt.

Annak ellenére, hogy az „iszlamofóbia” nem nőtt a párizsi támadások óta, az egész nyugati világban virágzik egy fajta gyászipar, amely elsősorban a fiatal muszlimokat veszi célba, arra buzdítva őket, hogy érezzék magukat a nyugati kormányok áldozatainak, amiért azok fellépnek (nagyon ritkán lépnek fel keményen) az iszlám radikalizmus ellen.

Ez sehol sem volt egyértelműbb, mint a Mondd el a mamának nevű, kormány által támogatott panaszcsoport esetén, amelytől megvonták az állami támogatást azt követően, hogy kiderült: mesterségesen duzzasztja az Egyesült Királyságban élő muszlimok sérelmére elkövetett gyűlölet–bűncselekmények statisztikáját.

BŰNÖZÉS

Ez év elején arról számoltak be, hogy az Egyesült Királyság legjobban őrzött börtöneiben levő rabok esetén jelenleg ötből egy muszlim – ami huszonháromszoros növekedés a mindössze 5 évvel ezelőtti arányhoz képest. Mindent egybevéve, a nagy-britanniai elítéltek számának 20 százalékos növekedését messze felülmúlja a muszlim elítélteké: ez az elmúlt 13 év alatt több mint 122%-kal nőtt.

Ugyanezek az aránytalan értékek jellemzők az Egyesült Államok egész területén, ahol is a Pew 2011-es adatai szerint az állami szövetségi börtönök elítéltjeinek 9 százaléka muszlim volt, jóllehet az időtájt a muszlimok az Egyesült Államok összlakosságának mindössze 0.8 százalékát tették ki.

„A muszlim vezetők, kutatók, szociológusok szerint a [franciaországi] börtönökben levő összes elítélt 60-70 százaléka muszlim, jóllehet a muszlimok csupán 12 százalékát teszik ki az ország összlakosságának” – írta 2008-ban a Washington Post.

ANTISZEMITIZMUS

„A nyugat-európai muszlimok átlag 55%-a antiszemita magatartást tanúsít. E muszlimok antiszemita sztereotípiáit nagyobb arányban tolerálták ezekben az országokban, mint az adott országok őshonos lakosai esetén”- áll az Anti-Defamation League (ADL) / Rágalmazás elleni Liga egyik, 2015-ös jelentésében.

Egy 2006-ban készült svéd kormányzati jelentés szerint, míg az ország összlakosságának 5%-a vallott antiszemita nézeteket, a felnőtt muszlimok körében ez az arány 39%-ra emelkedett.

Egy 2012-es, a németországi virágzó török populációról készült tanulmány szerint a németországi törökök 62%-a azt nyilatkozta, csak egymás körében szeretnének élni, 46%-uk pedig azt tartotta volna kívánatosnak, ha az ország muszlim többségűvé válna. E jelentés szerint a török populáció 18% – a alacsonyabb rendűnek tartotta a zsidókat.

A Breibart News januárban a franciaországi zsidók folyamatos kivándorlásáról számolt be : a növekvő antiszemitizmus miatt 2015 folyamán 8000-en költöztek Izraelbe, sokan közülük pedig az Egyesült Királyságba és az Egyesült Államokba emigráltak.

INTEGRÁCIÓ

Az integrációs projektekre fordított font-, dollár- és euromilliárdok ellenére ez sziszifuszi feladatnak tűnik, és kérdéseket vet fel azzal a sebességgel kapcsolatban, amellyel egész nyugaton zajlik a bevándorlás, illetve azt a toleranciát is megkérdőjelezi, amelyet társadalmunk ez idáig tanúsított vele szemben.

A BBC felmérése szerint a 16 -24 év közötti muszlimok 36%-a úgy vélekedik, hogy ha egy muszlim más vallásra tér, halálbüntetést érdemel. A muszlimok 35%-a inkább iszlám iskolába küldené gyerekeit, a 16 -24 évesek 37%-a pedig bevallotta: állami finanszírozású iszlám iskolákat szeretne majd gyerekeinek.

Ez a jelentés szintén a nyugati muszlim fiatalok radikalizálódására hívja fel a figyelmet: míg a 16 -24 évesek 74%-a szeretné, ha a muszlim nők fátylat hordanának, az 55 év felettieknek mindössze 28%-a várja el ezt.

Raheem Kassam a Breibart London főszerkesztője. Twitter – elérhetősége @RaheemKassam  , Facebookon pedig itt követhető.

Fordította: kk

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=7748

Bejegyzés: on 2016. Már. 25.. A bejegyzés kategóriái: Történelem. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

Szólj hozzá!

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes