Belga képviselő: a Korán felhatalmaz a gyilkolásra

2015 január: Filip Dewinter, a jobboldali Flamand Érdek párt képviselője (a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás után) figyelmeztet a Korán és az iszlám veszélyére. Véleményét semmibe veszik a képviselők…


Elnök Úr, Miniszter Úr!

Ez a könyv, a Korán, rengeteg szenvedés oka. Ez minden gonoszságnak gyökere, felhatalmazást ad a gyilkolásra, és így tovább, és így tovább. De ezt a könyvet, a Koránt – amely az iszlám tanításainak alapja – jelenleg is fundamentalista módon oktatják elég sok mecsetben az országunkban. A Mecsetek Egyesületének listája szerint országunkban 295 mecset van, és kb. a harmaduk a radikális szunnita dzsihádista-szalafista mozgalomhoz tartozik, ahol, kisebb-nagyobb mértékben toborzás történik a dzsihád számára. Ahol erőszakot hirdetnek és hasonlók.

Ott van a Bilal mecset Verviersben vagy a központi mecset itt, a közelben, a Jubelparkban, amelyeket még mindig közvetlenül Szaúd-Arábiából irányítanak, pénzelnek és működtetnek. Vagy ott van a pakisztáni mecset Antwerpenben, vagy a 67 Diyanet által üzemeltetett mecset, amelyeket a Török Köztársaság vallásügyi minisztériuma által megválasztott imámok vezetnek és finanszíroznak. És még rengeteg más mecset is – még felsorolni is sok.

És a kormánynak milyen terve van ezzel a radikalizálódással kapcsolatban? Semmilyen. Jó pár imámnak elintéznek egy-két dolgot, hogy megkapják a tartózkodási engedélyüket. De azt elfelejtik, hogy ezek az imámok olyan mecsetekben prédikálnak, amelyeket mindenféle támogatóval rendelkező mecset-szervezetek irányítanak.

A kérdésem világos és magától értetődő: Milyen jelzéseket küldünk az ilyenfajta mecseteknek? Féken tartjuk majd őket? Be fogjuk zárni ezeket? Véget vetünk-e egyszer társadalmaink dzsihadizálásának – a toborzásnak az ISIS és társszervezetei számára? Mit fog tenni a kormány?

Miniszter: Ön kiáll ide, egy könyvet lobogtatva, amely ebben az országban sok ember számára olyan könyv, amit tisztelnek és számukra szent. Ön pedig, uram, elidegeníti ezt az egész vallási közösséget. Ön, uram, minden embernek, aki tiszteli ezt a könyvet azt mondja, hogy ez az oka ennek, meg annak… Mindannyian tudjuk, hogy vannak radikális és szélsőséges elemek (is) abban a közösségben. És a képviselő-testület minden egyes tagja harcolni akar ez ellen. De azzal, hogy Ön határt von az iszlám és a társadalmunk többi része közé, ebben a képviselőházban nem fog egyetlen szimpatizánst sem szerezni egyik párt soraiban sem.

Ha majd a politikailag korrekt, multikulturális frakció befejezte a tapsvihart, akkor bátorkodnék választ adni a miniszter úrnak.

Hogy nem szerzek szimpatizánsokat ebben a képviselőházban? Hát ez nem újdonság.

Aki engem érdekel, az nem is ez az ülésterem, hanem az utca embere. És biztosíthatom Önt, miniszter úr, hogy az utca embere teljesen másképp ítéli meg az iszlámot, mint az itt jelenlévők, a Belga Szövetségi Parlament eme elefántcsont-tornyában.

Tisztában vagyok vele, hogy sok mérsékelt muszlim van. Ezt elismerem. De ez nem jelenti azt, hogy az iszlám mérsékelt lenne! Ahogy azt sem, hogy a Korán mérsékelt lenne! Jelenleg minden radikális, minden terrorista, aki végül terrorcselekményt követ el, e könyvhöz és a tartalmához hűen jár el. És ezért mernünk kell vitát folytatni az iszlámról, és mernünk kell vitát folytatni az iszlám alaptételeiről! Csak és kizárólag ez után lehet megoldani az iszlámmal kapcsolatos problémákat! Ameddig nem ezt tesszük, addig bármiről is beszélünk, az üres beszéd marad. Ami azt jelenti, hogy a jövőben folytatódni fognak a támadások.

Elnök: Köszönöm, a kérdéskört lezárom.

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=7758

Bejegyzés: on 2016. ápr. 2.. A bejegyzés kategóriái: Filip Dewinter, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

2 hozzászólás nak “Belga képviselő: a Korán felhatalmaz a gyilkolásra”

 1. Kornél72

  (Korán 9:19-20) arról szól hogy a harcos muzulmánok magasabb rendűek a békés muzulmánoknál.
  (Korán 9:111) arról szól, hogy a mártírok meghalnak és övék a paradicsom
  (Korán 9:5) a híres kard verse, ami a hitetlenek megöléséről szól
  (Korán 47:4) hitetlenek nyakának elvágásáról szól
  (Korán 9:30) ez arról szól, hogy a keresztények és a zsidók meg vannak tévedve és Allah pusztítsa el őket.
  stb,stb,
  Az iszlám nem a béke vallása.

 2. Kornél72

  A parlamenti képviselőnek idéznie kellene a Koránból. Hatékonyabban tudna érvelni. A bal-liberális képviselők úgy toleránsak az iszlámmal kapcsolatban, hogy semmit nem ismernek a Koránból.

Szólj hozzá!

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes