#I.S.ISLAM 7.) Az iszlám 3 ultimátuma: fizetsz, áttérsz vagy meghalsz!

Mi itt Nyugaton azt látjuk, hogy a Közel-Kelet tele van ISIS szimpatizáns közösségekkel. Irakból és Szíriából nagy szeleteket szakítottak ki, melyek az irányításuk alatt vannak. Voltam ott és szemtől szemben találkoztam az ISIS áldozataival, akik mellesleg síita muszlimok, keresztények, jazidik és ateisták. Az ISIS, miután bevett egy falut vagy egy várost, ultimátumot ad az össze nem muszlimnak, amely (a keresztényekre és zsidókra vonatkozólag) így hangzik : áttérsz vagy fizetsz (dzsizja – védelmi fejadó), ha nem vagy muszlim. Aki nem keresztény vagy zsidó, annak még ennyi választási lehetősége sincs, mivel az, hogy valaki fizetheti a dzsizját, az egy luxus: áttérsz vagy megölnek, ha például jazidi vagy, mivel bálványimádónak tartanak. Sokuknak az életükért kellett (kell) menekülniük, mivel az ISIS megöli őket. Megölnek mindenkit, aki nem tér át az iszlámra. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint az ISIS által elkövetett mészárlások és a polgárháború halálos áldozatainak száma jelenleg több, mint 300,000, és ez egy alsó becslés. Ez rengeteg ember. Gondolkodjunk el ezen egy pillanatra. Családos emberek, anyák, kislányok, apák és fiaik … nincsenek többé. Mi itt Nyugaton csak a szalagcímeket olvassuk, de ezek mögött valódi emberek állnak, akiknek álmaik voltak. A szeretteik nincsenek többé. Tehetséges, kivételes emberek, … és közülük 300 ezren már halottak.

Ennek a videósorozatnak a témája a következő: az ISIS iszlám vagy sem?

Ahhoz, hogy ezt a kérdést megválaszoljuk, az iszlám forrásszövegekhez és történelemhez nyúlunk. Van-e egyezés az iszlám és az ISIS között? A cselekedeteik a Koránon alapulnak? Az iszlám hiteles szövegei alapján teszik azt, amit tesznek?
Nézzük meg az egyik ilyen forrást. Az iszlám egyik legnagyobb történésze elmeséli nekünk az első ultimátumot, mely magától Mohamedtől származott:

“Allah Küldötte elküldte Khalid b. al-Walidot Nadzsranba, és megparancsolta neki, hogy szólítsa fel őket az iszlám felvételére. Minderre három napjuk van, azután harcoljon ellenük. Ha felveszik az iszlámot, akkor ezt fogadja el tőlük, maradjon velük, tanítsa nekik a Koránt, a próféta szunnáját, és az iszlám elvárásait. Ha azonban mindezt visszautasítják, akkor harcoljon ellenük.” (Tatikh At-Tabari, 9. kötet, 82. oldal.)

Itt Amerikában sok modern muszlimot ismerünk – sokan közülük muszlim vezetők. Ők azt mondják, hogy a gyilkolás csak abban a korban volt érvényes. Azonban a Szunan Abi Dáúd hadíszgyűjtemény szerint a dzsihád örökérvényű. Tehát a történelem folyamán végig érvényben volt és ma is az.

Mohamed ezt mondja: “A követőim közül néhányan egészen a feltámadás napjáig nem fogják abbahagyni a fegyveres harcot az igazságért. ” (Szunan Abi Dawud hadíszgyűjtemény, 15. könyv, 8. hadísz; Szahih Muszlim hadíszgyűjtemény 1. könyv 302. hadísz.)

Emlékszem, hogy amikor az egyik rokonunknál voltam, és heves vitába keveredtünk azzal kapcsolatban, hogy az iszlám hogyan bánik az olyan emberekkel, mint én, akik elhagyták az iszlámot, valamint az olyan emberekkel, akik élnek a szólás- és gondolatszabadság jogával. Megdöbbentem azon, hogy a férfi, akivel vitatkoztam, mennyire magabiztos volt a véleményét illetően: “Az iszlám békés!” Megosztottam vele, hogy az iszlám legnagyobb tanítóinak soha nem volt problémája azzal, vagy nem volt kérdés számukra, hogy mi a hitelhagyás vagy blaszfémia büntetése. Teljesen nyilvánvaló, hogy az olyan embereknek, mint amilyen én is vagyok, a büntetése halál. Meglepett, hogy annyira magabiztos volt. Vagy hazudott, vagy el akarta terelni a beszélgetést. Végül frusztráltan elmondta, hogy miért gondolja békésnek az iszlámot: azért, mert egy olyan valakinek, mint én, három nap gondolkodási időt adna arra, hogy visszatérjen az iszlámhoz, vagy máskülönben megölik.

Érdekes, hogy az iszlám “három nap ultimátum” tanítása sokkal régebbi, mint az Iszlám Állam ugyanezen gyakorlata. És élképesztő, hogy bár az iszlám propaganda gépezet évtizedek óta prédikálja ezt az ostobaságot, az imámok minden pénteken ezt prédikálják a szószékről, és a történelem könyvek megmutatják, hogy ezt már 1400 éve gyakorolják, továbbá a Korán engedélyezi mindezt. Mégis a nyugati világban megdöbbennek mindezen.

Láthatjuk, hogy az ISIS-nek közvetlen kapcsolata van ezzel az ultimátummal, és hogy mindez közvetlenül Mohamed példáján alapul.

Ezért azt kérdezem tőletek, hogy Ti mit gondoltok? Mindez csupán véletlen egybeesés, vagy azt mutatja, hogy az Iszlám Állam valójában nagyon is iszlám?

Print Friendly, PDF & Email