#I.S.ISLAM 1.) Egy ex-muszlim az iszlámról


MIÓTA AZ AMERIKAI-PALESZTIN EX-MUSZLIM, HAZEM FARRAJ NYÍLTAN ÁTTÉRT A KERESZTÉNYSÉGRE, HALÁLOS FENYEGETÉSEKET KAP, ÉS CSALÁDJÁVAL MEGSZAKADT A KAPCSOLATA – Az iszlám elhagyásának büntetése halál.

Farraj az első videóban elmondja, mely iszlám források azok, amelyek a muszlimok szerint is hitelesek. Javasolja, hogy ezek alapján ítéljük meg az iszlámot, ne az amerikai elnökök vagy mások véleménye számítson. Figyelmeztet, hogy meg fogunk lepődni attól, amit megtudunk Mohamedről a sorozat további részeiből.


Úgy tűnik, manapság az iszlám radikális szélsőségesség témája mindenkit foglalkoztat. Sokunk emlékszik még a  2001. szeptember 11-ei válságra.

Azért használom a válság szót, mert az USA számára ez pontosan az volt, de számomra is. Amikor egy válság beüt, az belülről teljesen felemészti az embert – nem lehet elfutni előle, nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az ember úgy megy aludni, hogy ezen jár az agya, és úgy kel fel, hogy még mindig nyomasztják a gondolatok. Ugye, emlékszel arra, hogy hol voltál, kivel voltál akkor, és annak a napnak minden részletére? Arra, hogy mit gondoltál éppen abban a pillanatban? Én például a 12.-es osztályteremben voltam, és biztos vagyok benne, hogy te is nagyon jól emlékszel arra a napra. Szeptember 11-e volt az a nap, amikor a Nyugat meglátta, milyen végsőkig pusztító tud lenni a radikális muszlim terrorizmus.

Az al-Kaida elérte Amerika partjait – és nem csak azt: a terrorszervezetnek sikerült halált és szélsőséges félelmet hoznia. Amerikát és a Nyugatot azóta is foglalkoztatja valamilyen módon ez a probléma.

Az elmúlt év során pedig bemutatkoztak az „új fiúk a terror-klubban”: az ISIS. A bemutatkozójukban az esti hírekben egy amerikai újságíró, James Foley jelent meg egy narancssárga kezeslábasban, mögötte pedig az ISIS egyik gonosztevője állt. Az a terrorcselekmény az egyik legborzasztóbb volt, amit Amerika valaha látott, és egyértelműen az egyik legrosszabb, amit életemben láttam. Otromba, embertelen és gonosz volt.

Ezután a TV megmondóemberei elmondták véleményüket; a hírességek vitatkozni kezdtek; a politikusok erről kezdtek politizálni, és rengeteg vita indult el a fősodrásbeli médiában arról, hogy az iszlám mi és mi nem.

Úgy tűnik, amikor az emberek a vallásról vitatkoznak, akkor mindenkinek van véleménye. Azonban a véleményeknek nem kellene szerepet kapniuk, amikor a vallásról van szó.

Hogy biztosan megtudjuk, mit is tanít, vagy nem tanít egy vallás, két fő dolgot kell megnézni: az adott vallás szent könyvét, valamint a vallás alapító atyáit és hogy mit mondtak azok, akik a legközelebb voltak az alapítóhoz. Ez a legpontosabb módja egy vallás tanulmányozásának.

Így ha a kereszténységről beszélünk, akkor elég megnéznünk az Evangéliumokat, és hogy maga Jézus mit mondott. Hagynunk kell, hogy maga a vallás beszéljen. Az én véleményem és az Önök véleménye végső soron egyáltalán nem számít a nagy összefüggések szempontjából.

Nem azt mondom, hogy az embernek nincs joga ahhoz, hogy saját véleménye legyen, de amikor a „szentnek” tekintett dolgokról van szó, akkor a véleményeknek nem lehet súlya, mert vélemények milliói léteznek a világon.

Szóval, szepetmebr 11-e után Bush elnök feltűnik a hírekben és elmondja a világnak, hogy „az iszlámot eltérítették a terroristák”

„Azok, akik Allah nevében gonoszságot követnek el, meggyalázzák Allah nevét; a terroristák saját hitük árulói, mivel tulajdonképpen magát az iszlámot próbálják meg eltéríteni.”

Vagy nézzük meg mit mondott Obama elnök „Tisztázzuk … az Iszlám Állam nem iszlám, és nem állam.”

„Tisztázzunk két dolgot: az ISIL nem iszlám – nincs olyan vallás, amely jóváhagyná ártatlanok meggyilkolását. És az ISIL áldozatainak nagy többsége muszlim. És az ISIL egyértelműen nem egy állam.”

OK srácok, most hallottuk a ti véleményeteket, de nézzük meg, hogy mit is tanít maga az iszlám!

Ahogy a keresztények azt kérdezik, „mit tenne Jézus”, most ezt én egy kicsit megváltoztatom, és azt kérdezem, „mit tenne Mohamed”?

Lehet, hogy a válasz meg fog lepni!

Úgyhogy csatlakozz hozzám, és vizsgáljuk meg alaposan ezt a témát! Mi az igazság az ISIS-ről? Terroristák, akik eltérítették a vallást? Vagy az iszlámnak tényleg felül kell vizsgálnia alaptételeit? Hamarosan kiderül!

Mielőtt elkezdenénk ezekre a kérdésre megfelelő válaszokat adni, csak hiteles iszlám forrásokat vehetünk figyelembe. Csak ezeket mutathatjuk be.

Ezért az alapítóhoz, Mohamedhez, és szent könyvéhez, a Koránhoz fordulunk.

A szunnita muszlimok teszik ki a világ muszlim népességének túlnyomó többségét. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy követik a Koránt, valamint pontosan követik Mohamed cselekedeteit, ami szunnaként ismert.

Annak érdekében, hogy megtudjuk, mit gondolt, mondott vagy tett Mohamed, a hitelesnek tekintett szunnita hadíszokhoz kell visszanyúlnunk. Ez lényegében nem jelent mást, mint Mohamed szavainak és tetteinek gyűjteményét.

Az idők során – várható módon – az iszlám követői elkezdték manipulálni azt, amit a próféta mondott – hozzáadtak dolgokat. Mindenféle okokból: személyes ambíciók, politika és hasonlók. De ez rendben van, mert emberek vagyunk, akik eltúlzunk és eltitkolunk dolgokat, kihagyunk fontos részleteket, vagy csak rosszul értünk valamit. De szerencsére ez arra késztette a muszlim közösséget, hogy szűkítse a Mohamed-történetek körét, és két fő csoportba sorolja: igaz, vagy nem. Azaz szahih (hiteles), vagy da’if (megbízhatatlan) állításokra. Ez egyszerűen csak annyit jelent, hogy lehet-e bízni az adott elbeszélésben vagy nem.

Ez a videó-sorozat csak koráni forrásokat, és megbízható, hitelesített hadíszokat fog bemutatni, amelyeket a szunnita muszlimok az egész világon igaznak tekintenek, és milliók valóban e szerint is élnek.


A videósorozat többi része ITT nézhető meg.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=7787

Bejegyzés: on 2016. ápr. 10.. A bejegyzés kategóriái: Hazem Farraj, Iszlám, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes