#I.S.ISLAM 8.) Az iszlám semmibe veszi a nőket

Bár Mohamed azt állította, hogy 30 férfi szexuális erejével rendelkezik, az is nyilvánvaló, hogy semmibe vette a nőket, ahogy az Bukhári hadíszgyűjteményéből (a második legfontosabb iszlám szöveg a Korán után) is kiderül:

Ibn Abbász elbeszélése:

A Próféta ezt mondta: “Megmutatták nekem a Poklot, és a Pokol lakóinak többsége olyan nő, akik hálátlanok voltak.” Ezt kérdezték Mohamedtől: “Nem hittek Allahban?” Mohamed ezt válaszolta: “Hálátlanok voltak a férjeikhez és azzal a jóindulattal és támogatással szemben, melyet tőlük kaptak. Ha mindig jó (jóindulatú) voltál velük, és az egyik netán lát valamit, ami (nem tetszik neki [a nőnek], akkor ezt mondja: “Nem kaptam semmi jót tőled.” (Bukhári hadíszgyűjtemény 1. kötet, 2. könyv, 29.)

Ebben az áll, hogy Allah apostola azt mondta, hogy megmutatták neki a Poklot, és még nem látott rémisztőbbet, mint az. Ezután megkérdezték tőle, hogy miért volt olyan rémisztő? Azért, mert láttam, hogy lakóinak többsége nő – válaszolta. Mire megkérdezték: “Allah apostola, miért van ez így?” Ezt válaszolta: “Azért, mert hálátlanok voltak.” “Hálátlanok Allahhoz?” – kérdezték. “Nem” – válaszolta, – “a férjeikkel és a jó bánásmóddal szemben voltak hálátlanok.”

Mohamednek aznap rossz napja lehetett, vagy veszekedhetett valamelyik feleségével, mert ezt mondta: “Ha mindig jó voltál velük, és az egyik netán lát valamit, ami (nem tetszik neki), akkor ezt mondja: ‘Nem kaptam semmi jót tőled.’

Mohamed életénél nyilvánvaló, hogy a 7. századi Arábia szigorú patriarchális kultúrája került bele a tanításokba. Amikor Arábia patriarchális családmodellje annyira belevésődik a vallásba, hogy még a nők elleni erőszakot is pártolja, akkor ott baj van.

Ezt láthatjuk a Korán 4:34 verséből:

 

“Allah a férfiakat felsőbbrendűnek teremtette a nőknél, mivel a férfiak a vagyonukat a nőkre költik, és támogatják a nőket. Ezért az erényes nő szófogadó, és őrzi a mások számára láthatatlan részeit, mint ahogy Allah vigyáz azokra. A lázadónak tűnő nőket először intsétek meg, majd küldjétek őket külön ágyba, végül verjétek meg őket. Ha ezek után engedelmessé válnak, akkor ne tegyetek mást; Allah bizony magasztos és nagyszerű!”

“… az erényes nő szófogadó, óvatos ha a férje nincs jelen … A lázadónak tűnő (nem szófogadó) nőket először intsétek meg, … Figyeljük meg a szavakat: lázadónak TŰNŐ. Lehet, hogy nem voltak engedetlenek, de ha tartasz attól, hogy azok lesznek, akkor fegyelmezd meg őket. Ezután azt mondja, hogy “… majd küldjétek őket külön ágyba …”,  ami azt jelenti, hogy kerüljék a szexuális együttlétet, ” … végül verjétek meg őket.” Igen, a Korán ezt mondja. Azonban ennek a versnek van egy “pozitív üzenete”: Ha engedelmesek, akkor minden rendben van. Allah magasztos és nagyszerű!

Ez a vers szó szerint azt mondja, hogy a nőket meg lehet ütni, ha a férj gyanakszik. Másrészt a nők természetüknél fogva alacsonyabb rendűek a férfiaknál. Néhány nyugati muzulmán vezető azzal érvel, hogy ezek a nők elleni rendelkezések csupán kulturálisak, nem az iszlám valláson alapulnak, és már idejétmúltak. Vannak más muszlim vezetők, akik a politikai korrektség kedvéért figyelmen kívül hagyják a hiteles iszlám kommentárokat, amiért azok túl radikálisak és nem korszerűek. Azonban ez a vers nem egy kommentárból való, hanem a Korán 4. szúrájának 34. verse.

Azért, hogy kiderítsük az igazságot az Iszlám Államról – vajon jó muszlimok, vagy elferdítik a vallást -, tovább kutatunk az iszlám forrásszövegekben.

A Bukhári hadíszgyűjtemény szerint (1. kötet, 6. könyv, 301) Mohamed azt tanította, hogy a nők intelligenciája és vallásossága hiányos.

„Pontosan miért is hiányzik belőlünk az értelem vagy a hit?” – kérdezték a nők.
Mohamed azt felelte: „Igaz-e az, hogy egy férfi tanúskodása két nő tanúskodásával ér fel?”
Miután a nők megerősítették igazát, Mohamed azt mondta: „Ez bizonyítja,
hogy a nők nem értelmesek.”
Igaz-e az, hogy a nők nem imádkozhatnak és böjtölhetnek a menstruációs ciklus alatt?” – kérdezte Mohamed.
A nők azt felelték, hogy ez szintén igaz.
Mire Mohamed:„Ez bizonyítja, hogy a nők nem eléggé vallásosak.”

Ez a hadísz széles körben hitelesnek tartott a muszlim világban. Nem csoda, hogy a nőket ennyire semmibe veszik az Iszlám Államban. Másodosztályú emberekként kezelik őket.

A Korán megtiltja a házas nőket a muszlim harcosoknak, ami egy tisztességes határvonal: Hé muszlim portyázók, tartsátok magatok távol azoktól, akik házasok. … Kivéve … akiket a jobbotok birtokol. Ez a vers megengedi a muszlim dzsihádistáknak, hogy szexrabszolgákat birtokoljanak. És az iszlám Állam ezt tudja.

A Korán 4:3 verse miatt különösen összeráncolom a homlokomat: “És ha féltek, hogy nem tudtok igazságosan bánni az árvákkal, akkor házasodjatok azokkal (másokkal), akik megfelelőek számotokra a nők közül – kettővel, hárommal vagy néggyel. De ha attól féltek, hogy nem tudtok igazságosak lenni köztük, akkor vegyetek el csak egyet, vagy azokat, akiket jogosan birtokoltok (rabszolgákat). Így valószínűbb, hogy nem lesztek igazságtalanok” – mondja Allah ebben a versben.

Felszínesen nézve ez a vers figyelmesnek tűnik a nőkkel, azonban ami engem nagyon aggaszt, hogy a szegény árva egy vadidegen jóindulatára – vagy annak hiányára – van utalva. És napjainkban luxus az együttérzés és jóindulat. E vers szerint egy árva számára és arra, hogy egy idegen nő nem képes igazságosan bánni vele, a nővel való házasság a megoldás? Ez egyáltalán nem megoldás.

Beszélhetnék még arról, hogy egy lány gyermek csak az örökség felét kapja, hogy az iszlám bíróságon egy nő tanúvallomása csak fele annyit ér, mint egy férfié. Csupán azért mert Mohamed ezt mondta.

Végül felhívnám a figyelmet Mohamed kedvenc feleségére, Aisára. Amikor Mohamed elvette feleségül, még csak 6 éves volt. De a “jó hír” az, hogy Mohamed várt három évet azzal, hogy elhálják a házasságot. Tehát itt van egy 50 éves ember, akinek szexuális kapcsolata van egy 9 éves gyermekkel.

 

Aisa mesélte: A próféta hat évesen házasodott össze vele és kilenc évesen hálták el a házasságot. Ezután 9 évig maradt vele (Mohamed haláláig). (Bukhári 7.62.64,  Bukhári 7.62.65, Bukhári 7.62.88, Muszlim 8.3310)

Tehát amikor azt látjuk, hogy az ISIS gyerekeket ad hozzá felnőtt férfikhoz Irakban, Szíriában és Líbiában, és szerte a muszlim világban, akkor meg kellene ezen döbbennünk? Mindezeket a dolgokat az ISIS a korai iszlám időkből vette.
Ezért ezt kérdezem tőletek: az Iszlám Állam iszlám?

Print Friendly, PDF & Email