#I.S.ISLAM 12.) Az Iszlám Állam Mohamed példáját követve kínozza az embereket

Mindannyian láttunk már videót arról a pusztításról, amit az ISIS hoz el, amikor meghódítanak egy falut Irakban vagy Szíriában. Az ISIS gonoszsága felől nem lehet kétségünk, hiszen még a tálibok is hason csúsznak előttük – pedig az is egy óriási dzsihádista terrorszervezet. Olyannyira, hogy a tálibok elhatárolódnak az Iszlám Államtól. Ez azért eléggé érdekes. Megvannak erre az indokaik …

Tehát az ISIS testrészeket vág le, keresztre feszít és élve eléget embereket, lefejezi áldozatait; a homoszexuálisokat ledobják a háztetőkről, másokat vízbe fojtanak. Mindezt nyilvánosan teszik, és gyakran bizarr ‘bűncselekményekért’, mint ‘a próféta megsértése’ vagy ‘Allah megsértése’.

Ebben a videóban vallási tanaik forrásait vizsgáljuk meg – hiszen hol máshol találnánk bizonyítékokat arra, hogy a tetteik az iszlámon alapulnak-e?

Vizsgáljuk meg azokat az eseteket, amikor maga az iszlám alapítója ítélt el embereket! Az iszlám hagyományai szerint Gábriel angyal megparancsolta Mohamednek, hogy támadja meg a Banu Kurajza törzset. És tudjuk, hogy ekkor kb. 600-900 férfit fejeztek le, és Ibn Iszhák szerint – aki Mohamed életrajzírója – a testeket árkokba dobták: ami ugye ismerősen hangzik, mivel az ISIS ugyanezt teszi. A Banu Kurajza törzsből a nőket elhurcolták rabszolgának. És ezt figyeljétek: Mohamed ezt Allah ítéletének nevezte! És mi lett azzal a nyolc férfival, akik először áttértek az iszlámra majd pedig elhagyták azt – ami az 5. szúra 33. versét ihlette? Bukháritól tudjuk, hogy a próféta parancsokat adott, hogy “a férfiak szemét tüzes vassal égessék ki, kezüket és lábukat pedig vágják le.” “És így hagyták őket, amíg bele nem haltak.”

Egy másik zsidó törzs, a Khajbár lerohanásakor pedig, az apostol arra is parancsot adott egy Zubajr ibn al-Awam nevű emberének, hogy az egyik zsidót kínozzák mindaddig, amíg el nem árulja, hol van a pénze. Úgyhogy Zubajr tüzet gyújtott, és a zsidó férfi mellkasára egy izzó vasat tett, míg az majdnem meghalt. Majd az apostol elrendelte, hogy vigyék el a férfit, majd levágták a fejét – ez megint egy újabb párhuzam az ISIS-el.

Találhatunk az iszlámban még egy kapcsolódási pontot az ISIS-el. 8. szúra, 12. vers: “(…) és üssétek le a fejüket és minden ujjbegyüket!”. Ez a Badri csatát követően történt. Mohamed támadókat küldött azzal a paranccsal, hogy fogjanak el néhány mekkai embert – és ezt hallgassátok meg: “égessétek el őket élve”. De később ezt visszavonta. Azt is megparancsolta, hogy vágják ki a férfiak nyelvét. Tabari elbeszélése szerint amikor Mohamed meglátta Hamzát, azt mondta: “ha Allah egyszer győzelmet ad nekem a Kuraisok felett, 30 férfit meg fogok csonkítani közülük.” Amikor a muszlimok látták – idézem – “a próféta tombolását”, azt mondták: “ha Allah segítségével legyőzzük őket, olyan módon fogjuk megcsonkítani őket, ahogy arabok még soha senkit!”.

Nézzük meg mindezt a Koránban! Az 59. szúra 5.és 6. verse a következőt mondja: “Bármennyit is vágtatok ki a datolyapálmákból, vagy hagytatok állva a gyökerein, Allah engedelmével történt az, hogy megszégyeníthesse a bűnben megátalkodottakat.” Tabari magyarázata szerint ez a vers akkor került kinyilatkoztatásra, amikor a zsidók megkérdezték a muszlimoktól: “az istenetek, Allah tényleg megengedte nektek, hogy romboljatok és felégessetek mindent?” Azaz a zsidók ekkor azt kérdezték a muszlimoktól, hogy valóban Allah rendelte-e el a pálmafák kivágását és felgyújtását. Tudjuk, hogy Mohamed felégette azokat a pálmafákat, amelyek Banu Nadir tulajdonában voltak. Ali, Mohamed egyik követője pedig embereket égetett el. Az írás szerint ‘hitelhagyókat égetett meg.’ Szóval Ibn Abbász ezt mondja Alinak: ‘Ali, ha a helyedben lennék, akkor nem égettem volna meg őket, mert az apostol csak azt mondta, ‘öljétek meg mindet!’. Tehát láthatjuk, hogy azok, akik legközelebb álltak Mohamedhez, még embereket is megégettek . Ezért amikor az ISIS követői azt olvassák, hogy Mohamed felgyújtotta mások tulajdonát, (és egyébként még muszlimokat is megégetéssel fenyegetett, ha azok nem megfelelően imádkoztak) és hogy Ali megégetett embereket, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy az Iszlám állam is ugyanezt teszi. Ezért lehet az ISIS biztos abban, hogy helyesen adják elő a “műsort”.

 

Print Friendly, PDF & Email