Muszlim vallási vezető: az iszlám a kard által terjed

Az iraki vallási vezető, Sabah Shibbar sejk egy a dzsihádról szóló tanítássorozatában az iszlám terjedéséről beszélt. Shibbar sejk megerősítette, hogy a legtöbb iszlám országot erőszakkal hódították meg. Azt mondta, hogy a muzulmánoknak nem kellene mentegetőzniük a zsidók és a keresztények előtt azzal, hogy mindezt tagadják, és hogy „Allah igaz vallását a karddal kell terjeszteni, erőszakkal”. Shibbar sejk még azt is hozzátette mindehhez, hogy amikor a muzulmánok meghódítják a hitetlenek országait, akkor lehetőséget kell adniuk a helyieknek, hogy áttérjenek az iszlámra, vagy különben megölik őket. Ha a helyiek a könyv népei közül valók, vagyis zsidókból vagy keresztények, akkor egy harmadik lehetőség is létezik számukra: a dzsizja fejadó megfizetése. A teljes előadássorozat 2015. október 13-án került közzétételre egy YouTube-fiókon.


A legtöbb muszlim országot erőszakkal hódították meg. Kevés olyan ország van, amelyet más módon hódítottak volna meg (a muszlimok). Medina népe önként tért át az iszlámra. Amikor Mohamed próféta hidzsrát (migráció) hajtott végre a városba, addigra ott már az iszlám volt az uralkodó vallás. Ezt a várost nem erőszakkal hódították meg. Mekkát azonban igen. Erőszakkal hódították meg Irakot is, továbbá Iránt, Törökországot, Egyiptomot, Szíriát, valamint Észak-Afrika országait. A legtöbb iszlám országot erővel, harc által győzték le (a muszlimok).

Vannak, akik azt mondják, hogy az iszlámot karddal terjesztették. És ez igaz is. Az iszlám a kard által terjedt el. Na és akkor mi van?! Allah igaz vallását a karddal kell terjeszteni, erőszakkal. Ha nem tudod szép szóval rávenni az embereket, hogy térjenek át az iszlámra, akkor karddal kell áttéríteni őket. Így szól Allah parancsa. Nem kell az a sok hízelgés és próbálkozás a zsidók és keresztények megbékítésére, mondván: „Az iszlámot igazából nem is a karddal terjesztették, csak nem volt más választásunk.” Nem arról van szó, hogy nem volt választásuk. Erővel hódították meg az iszlám országokat, mivel a saría szerint ez a kötelességünk. Ez az önkéntes dzsihád jelentése.

Mit jelent az önkéntes dzsihád? Azt, hogy az iszlám hadsereg bevonul a hitetlenek (kafírok) területeire, és felajánlja nekik, hogy térjenek át az iszlámra. Ha beleegyeznek, hogy muszlimok legyenek, akkor minden rendben van. Ha elutasítják, akkor közlik velük, hogy fizetniük kell a dzsizja adót, amennyiben ők a könyv népei (zsidók és keresztények) közül valók. Ha a dzsizja fizetését is megtagadják, akkor harcolni kell ellenük. Ha azonban nem a könyv népei közül valók, akkor még arra sem kapnak lehetőséget, hogy fizessék a dzsizját. Ebben az esetben vagy áttérnek, vagy megölik őket. Ezzel nincs semmi gond. Hagyjuk, hogy az iszlám a kard által terjedjen. Egyáltalán nem helytelen, hogy Allah igaz vallását karddal terjesztik. Azoknak a keresztényeknek és zsidóknak, akik muszlim országokban élnek, fizetniük kell a dzsizja fejadót. Ezt évente kell kifizetniük, de a muszlim uralkodó elrendelheti azt is, hogy havonta vagy félévente fizessék. A pénzügyi helyzetüknek megfelelően fizetnek. Ők nem élhetnek ingyen a muszlimok földjén!


Shi’ite Cleric Sabah Shibbar: Islam Was Spread by the Sword, So What?! | MEMRI

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=7961

Bejegyzés: on 2016. jún. 17.. A bejegyzés kategóriái: Iszlám, Legfrissebb, MEMRI videók, Video. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes