Mit fognak tenni a muzulmánok, ha már elég erősek lesznek?

Ahmed al-Hasszani al-Baghdadi nagyajatollah Irak vezető síita imámja, aki rendelkezik  a ’mardzsa’ címmel is. A mardzsa a síita muszlimok által követendő iszlám jogértelmezések közzétételére jogosult. A következő interjú 2015 őszén készült vele.

A videóban az ajatollah először a “védekező dzsihádról” beszél, és azt mondja, hogy minden muszlimnak, aki képes rá, kötelessége harcolnia az “elfoglalt” területek (pl. Izrael, Magyarország, Spanyolország…) “felszabadításáért”. Ezután a “támadó dzsihádról” beszél. Az ajatollah szerint amikor csak lehetséges, amikor a muszlimok elég erősek, kötelesek támadni és elfoglalni a nem muszlim területeket.

A muszlim pap többször rászól a szekularizált műsorvezetőre, aki kétségét fejezi ki azt illetően, hogy az iszlám ilyen intoleráns lenne: “Én vagyok a muszlim tudós. Ön csak egy újságíró. Figyeljen rám!”


A videó szövege:

Ahamed al-Baghdadi: (…) és miután a védekező dzsihádot végrehajtottuk, a muszlimok inváziója elárasztaná a világot (támadó dzsihád). Ha valaki áttér az iszlámra, akkor minden szép és jó. De ha NEM teszi, akkor ide az adóval!

Műsorvezető: Milyen adóval?

Ezt dzsizja adónak nevezik.

Dzsizját kell fizetnie?

Természetesen, de ez jelenleg nem így történik. Hadd fejezzem be!

Hadd kérdezzek! Ha valaki visszautasítja az iszlám felvételét, dzsizját kell fizetnie?

Nézze, maga nem szakértő! Én tudós vagyok, hadd magyarázzam meg!

Igen, maga a tudós, jobban ismeri a vallást mint én.

A védekező dzsihád esetén mondjuk elméletileg el akarnánk foglalni Amerikát, és invázióval el is foglalnánk. És mondjuk le is győznénk ezt az erős nemzetet. Akkor beszélnénk az amerikaiakkal és őszintén vitatkoznánk velük – civilizáltan, tudja, hogy az iszlám nagyszerű és így tovább. Az iszlámban a munkások és parasztok támogatják a szegényeket és az éhezőket, és az iszlám a magántulajdon és a befektetések ellen van, a kapitalizmus és a burzsoázia ellen. És KÖNYÖRÖGNÉNK nekik, hogy legyenek muszlimok.

És ha nem akarnak muszlimok lenni?

Akkor ha valaki a Könyv Népeihez tartozik, (keresztény vagy zsidó), akkor azt mondjuk: “add ide a dzsizját”!

De ha azt mondja, nem lesz muszlim?

Akkor azt mondjuk neki: “Add a dzsizját!” – És ha nem adja, akkor harcolunk vele. Ez történik, ha a Könyv Népeinek tagja (keresztény vagy zsidó). Engedje meg, engedje meg! (Egymás szavába vágnak) Hadd folytassam!

És miért kellene velük harcolnunk?

Várjon. Mindjárt válaszolok! Ha valaki a Könyv Népeinek tagja (keresztény vagy zsidó), akkor adunk neki három választási lehetőséget. Egy: ’muszlim leszel’. Ha elfogadja, akkor nem szedünk tőle dzsizját. De ha keresztény marad – amihez joga van – akkor azt mondjuk neki, “add ide a dzsizját”! És ha megtagadja a dzsizja fizetését, akkor HARCOLUNK vele! De ha valaki többistenhívő (például hindu vagy buddhista), akkor (két választási lehetősége van:) ISZLÁM VAGY HARC! Ez nem csak az én véleményem, hanem mind az öt iszlám hagyományé. Maga újságíró. De én tudós vagyok! Ide hallgasson! Tehát ha valaki a Könyv Népéhez tartozik, akkor kap három választási lehetőséget, ahogy az előbb mondtam. De ha valaki többistenhívő, akkor választania kell az ISZLÁM és a HARC között!

És a nőiket elfogjuk szex-rabszolgának?

Mindent csinálunk! Ez a valódi iszlám! Maga ezt nem tudja. Maga itt rám erőlteti…

Én nem erőltetek, csak kérdezek…

Ezek Allah szavai! Ezek Allah szavai!  (…) az ENSZ-től származik! Az ENSZ-et a cionizmus működteti! Mit mond? Hogy egyetért az ENSZ-el? Mit mond? Palesztina 60 éve megszállás alatt van. Mit tett az ENSZ? Az ellenállást kell választani … … Irak, Libanon, Palesztina teljes felszabadítását.  

Tehát mondjuk elméletben, ha az emberek azt válaszolják, hogy keresztények maradnak, akkor ezeket a lehetőségeket adja nekik: harc, invázió, rabszolgaság és így tovább?

Nem, ha sokistenhívő, akkor nem. Nincs egyetértés abban, hogy a keresztények a Könyv Népeihez tartoznak vagy sokistenhívők. Tehát, ha a Könyv Népeihez tartozónak tekintjük őket, akkor…három  lehetőséget adunk nekik. Kérem, értse meg, amit mondok! Ha sokistenhívőknek tekintjük őket, akkor harcolunk ellenük, miután felajánlottuk nekik, hogy válasszák az iszlámot. De azután harcolunk ellenük, a nőiket rabszolgává tesszük és leromboljuk a templomaikat. Hallja meg az egész világ! EZ AZ ISZLÁM! Nincs kétféle iszlám, nem lehet válogatni benne, nem kell a képmutatás! Értse meg az iszlám jelentését! Hát miféle muszlim maga!?

Forrás: Raymond Ibrahim blog

Print Friendly, PDF & Email