Az igazság az ENSZ-ről

Ha a földönkívüliek egyszer elfoglalnák az ENSZ-et és belenéznének az archívumokba, arra a következtetésre jutnának, hogy Izrael a legelvetemültebb ország a földkerekségen. Észak-Korea és Pakisztán viszont remek helyszínek a vakációzásra.


Azt hiszik, túlzok?

Nézzünk meg néhány tényt az ENSZ-ről. Az ENSZ-nek 193 tagállama van. Ezeknek alig kevesebb, mint a fele szabad ország. Sokan közülük napjaink legsúlyosabb bűntetteinek elkövetői.

Hogyan lehetséges akkor mégis az, hogy miközben Észak-Koreában emberek százezreit kínozzák meg és zárják börtönbe, keresztényeket üldöznek Irakban, a nőket elnyomják Szaúd-Arábiában, a homoszexuálisokat kivégzik Iránban, civileket – beleértve több ezer gyereket – gázzal ölnek meg Szíriában, az ENSZ Közgyűlése által országokkal szemben elfogadott határozatok 85 százalékának Izrael a célpontja? Izrael, a Közel-Kelet egyetlen igazi demokráciája, ahol jogegyenlőség van, független igazságszolgáltatási rendszer és egy életteli, szabad sajtó.

Kezdjük az elejétől.

1945-ben, a második világháborút követően, azok a nemzetek, amelyek győzelmet arattak a fasizmus felett, létrehozták az ENSZ-et, azért, hogy soha többé ne történhessenek meg ilyen mértékű emberi katasztrófák. Az ENSZ Alapokmánya az emberi jogok megerősítésére szólított fel, egyenlő jogokat biztosítva valamennyi férfinak, nőnek és nemzetnek. Azonban az évek folyamán számos új állam csatlakozott az ENSZ-hez. Ezek közül csak kevésben van demokrácia. A politikai érdekek háttérbe szorították az emberi jogokat és az egyenlőséget. Innentől kezdve Izrael hátrányba került. A muszlim és az arab tagállamok sokkal többen voltak és megpróbálták elszigetelni Izraelt, embargókkal fenyegetve meg szövetségeseit. És, ha ez nem lett volna elég, az arab és a muszlim államok, közösen a harmadik világ fejlődő országaival, egy erőteljes szavazótömbbe tömörültek. Így most már automatikus módon többségbe kerültek. Közös céljuk az Egyesült Államok lejáratása és Izrael delegitimizációja.

[Izrael ENSZ-nagykövetének] híres megjegyzését idézve, ez a szavazótömb még egy olyan határozatot is képes lenne elfogadni, hogy a Föld lapos, és ez is Izrael műve.

Ugyanezen tömb akadályozza meg az elnyomó rezsimek elleni lépések elfogadását is, hiszen többségük szintén elnyomó rendszer.

Nos, miután megértettük, hogyan épül fel az ENSZ, egyáltalán nem meglepő, hogy Irán – egy elnyomó rendszer, amely megsértve a nemzetközi egyezményeket, nukleáris fegyvereket fejleszt – vezető pozíciót kapott az ENSZ nukleáris leszerelési bizottságában. Egy olyan ország, amely megsemmisítéssel fenyeget egy másik ENSZ tagállamot, Izraelt. Ez az abszurd bohózat azonban az ENSZ Emberi Jogi Bizottságában érte el a csúcspontját, amelyben már évtizedek óta túlnyomó többségben vannak a jogsértéseikről hírhedt, nem demokratikus államok.

2003-ban még a Kadhafi által vezetett Líbia is tölthetett be elnökségi pozíciót. [2015 ősze óta pedig Szaúd-Arábia részesült ebben a megtiszteltetésben, ahol a lefejezés, keresztre feszítés is része a mindennapok jogi gyakorlatának – ford. megj]. Ez rendben volt, és ez a derék ember elmagyarázhatta nekünk, hogyan tehetnénk jobb hellyé a világot. És ez a bizottság folyamatosan elítélte Izraelt, de nem volt hajlandó elítélni azt a több mint 80 országot, ahol folyamatosan kínozzák az állampolgárokat és megsértik emberi jogaikat. Többek között Szudánt sem ítélték el 300 000 állampolgára lemészárlásáért Dárfúrban. Ekkor azonban még az ENSZ főtitkára is felismerte, hogy valami nagyon félresiklott.

Ennek ellenére az Emberi Jogi Bizottságot felváltó Emberi Jogi Tanács még mindig számos olyan tagállamot foglal magában, amely hírből sem ismeri a szabad demokráciák legelemibb kritériumait. Nos, ők marasztalják el folyamatosan Izraelt az emberi jogok megsértése miatt. Izraelt, ahol minden állampolgár egyenlő jogokat élvez, vannak kisebbségi jogok, polgári szabadságjogok, és ahol a zsidókból, muszlimokból, keresztényekből álló népesség egyre növekszik. 1993-1997 között az ENSZ-ben dolgoztam, így közvetlen közelről tapasztalhattam meg, amint az álszentség és a politikai érdekek cinizmusa fokozatosan átveszi az uralmat. Láttam, amint diktátorokat tapsolnak meg, szemet hunynak a gyilkosságok és a terror fölött, amint az emberi jogok védelme paródiába fullad. Megértve hogyan működik valójában az ENSZ, talán nem is lenne olyan rossz, ha a földönkívüliek átvennék a terepet.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=8064

Bejegyzés: on 2016. Sze. 6.. A bejegyzés kategóriái: Izraeli-palesztin konfliktus, Legfrissebb, Szabadságjogok. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes