Az igazság az ENSZ-ről


 

Ha a földönkívüliek egyszer elfoglalnák az ENSZ-et és belenéznének az archívumokba,  arra a következtetésre jutnának, hogy Izrael a legelvetemültebb ország a földkerekségen, Észak-Korea és Pakisztán viszont remek helyszínek a vakációzásra. Azt hiszik, túlzok? Nézzünk meg néhány tényt az ENSZ-ről.

Az ENSZ-nek 193 tagállama van. Ezeknek kevesebb, mint a fele szabad ország. Sokan közülük napjaink legsúlyosabb bűntetteinek elkövetői. Hogyan lehetséges akkor az, hogy miközben emberek százezreit zárják börtönben és kínozzák meg Észak-Koreában, a keresztényeket üldözik Irakban, a nőket elnyomják Szaúd-Arábiában, a homoszexuálisokat kivégzik Iránban, a civileket – beleértve több ezer gyereket is – gázzal ölnek meg Szíriában, az ENSZ Közgyűlése által országokkal szemben elfogadott határozatok 85 százalékának Izrael a célpontja? Izrael, a Közel-Kelet egyetlen igazi demokráciája, ahol jogegyenlőség van, független igazságszolgáltatási rendszer és egy életteli, szabad sajtó.

Kezdjük az elejétől. 1945-ben, a második világháborút követően, azok a nemzetek, amelyek győzelmet arattak a fasizmus felett, létrehozták az ENSZ-et, hogy soha többé ne történhessenek meg ilyen mértékű katasztrófák. Az ENSZ Alapokmánya az emberi jogok megerősítésére szólított fel, egyenlő jogokat biztosítva valamennyi férfinek, nőnek és nemzetnek. De az évek folyamán számos új állam csatlakozott az ENSZ-hez. Ezek közül csak kevésben van demokrácia. A politikai érdekek háttérbe szorították az emberi jogokat és az egyenlőséget. Innentől kezdve Izrael hátrányba került. A muszlim és az arab tagállamok sokkal többen voltak és megpróbálták elszigetelni Izraelt, embargókkal fenyegetve meg szövetségeseit. És ha ez nem lett volna elég, az arab- és a muszlim államok, közösen a harmadik világ fejlődő országaival, egy erőteljes szavazótömbbe tömörültek. Így most már automatikus módon többségbe kerültek. Közös céljuk az Egyesült Államok lejáratása és Izrael delegitimizálása. [Izrael ENSZ-nagykövetének] híres megjegyzését idézve, ez a szavazótömb még egy olyan határozatot is képes lenne elfogadni, hogy a Föld lapos, és mindez Izrael műve. Ugyanez a tömb akadályozza meg az elnyomó rezsimek elleni lépések elfogadását is, hiszen többségük szintén elnyomó rendszer.

Nos, miután megértették hogyan épül fel az ENSZ, egyáltalán nem meglepő, hogy Irán – egy elnyomó rendszer, amely megsértve a nemzetközi egyezményeket, nukleáris fegyvereket fejleszt – vezető pozíciót kapott az ENSZ nukleáris leszerelési bizottságában. Ez egy olyan ország, amely megsemmisítéssel fenyeget egy másik ENSZ – tagállamot, Izraelt.

Ez az abszurd bohózat azonban az ENSZ Emberi Jogi Bizottságában érte el csúcspontját, amelyben már évtizedek óta túlnyomó többségben vannak a jogsértéseikről hírhedt, nem demokratikus államok. 2003-ban még a Kadhafi által vezetett Líbia is tölthetett be elnökségi pozíciót. [2015 ősze óta pedig Szaúd-Arábia részesült ebben a megtiszteltetésben, ahol a lefejezés, keresztre feszítés is része a mindennapok jogi gyakorlatának – ford. megj]. Ez rendben volt, és ez a derék ember elmagyarázhatta nekünk, hogyan tehetnénk jobb hellyé a világot. Ez a bizottság folyamatosan elítélte Izraelt, de nem volt hajlandó elítélni azt a több mint 80 országot, ahol rendszeresen kínozzák az állampolgárokat és megsértik emberi jogaikat. Többek között Szudánt sem ítélték el 300000 állampolgára lemészárlásáért.

Ekkor azonban még az ENSZ főtitkára is felismerte, hogy valami nagyon félresiklott. Ennek ellenére az Emberi Jogi Bizottságot felváltó Emberi Jogi Tanács még mindig számos olyan tagállamot foglal magában ( pl. Kuba, Szaúd- Arábia, Egyesült Arab Emirátusok, Algéria, Kongó, Venezuela) , amely hírből sem ismeri a szabad demokráciák legelemibb kritériumait. Nos, ők marasztalják el Izraelt folyamatosan az emberi jogok megsértése miatt. Azt az Izraelt, ahol minden állampolgár egyenlő jogokat élvez, vannak kisebbségi jogok, polgári szabadságjogok, és ahol a zsidókból, muszlimokból, keresztényekből álló népesség egyre növekszik.

1993 -1997 között az ENSZ-ben dolgoztam, így közvetlen közelről tapasztalhattam meg, amint az álszentség és a politikai érdekek cinizmusa fokozatosan átveszi az uralmat. Láttam, amint diktátorokat tapsolnak meg, szemet hunynak a gyilkosságok és a terror fölött, amint az emberi jogok védelme paródiába fullad. Megértve hogyan működik valójában az ENSZ, talán nem is lenne olyan rossz, ha a földönkívüliek átvennék a terepet.

Fordította: Kiss Kati, Periszkóp blog

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=8064

Bejegyzés: on 2016. Sze. 6.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Szabadságjogok. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes