Geert Wilders a holland parlamentben 3/3

Előző rész itt olvasható.
Engedjék meg, hogy felvázoljam a jövőt, amit senki sem akar meglátni itt, de remélem az emberek figyelnek. Egy olyan országról álmodom, ahol a gyerekeket nem tömik tele az iszlámmal az iskolában; ahol a nők megválaszthatják az öltözködésüket, anélkül, hogy az intoleráns muszlimok megnéznék őket; ahol a melegek kézenfogva sétálhatnak Schilderswijkben; ahol a zsidók Kanaleneilandban sétálva viselhetik a kipát; ahol Poelenburg, Tarwewijk, Oosterwijk ismét biztonságos. Ahol meg lehet ünnepelni Fekete Pétert; ahol Ebru Umar-t nem üldözik és árulják el török besúgók. Ez a nő egy hős. Miért nem beszél róla senki?

Egy olyan országról álmodom, ahol az iszlám csupán egy rémálom, aminek vége van. De nem csak én, hanem több millió holland álmodik erről. Sőt, Európában milliók álmodnak erről. A kollégáim és én azért jövünk ide [a parlamentbe], mert hisszük, hogy mindez lehetséges: egy olyan Hollandia, ami megörzi olyannak magát, amilyen volt, ahol a holland emberek állnak a középpontban. Egy olyan Hollandiáról álmodom, ahol a pénzt, amit a bevándorlókra, menekültekre, Európára és a fejlesztési segélyekre költünk, azt a hollandokra költjük. Őrület, hogy a rasszistákkal egy lapon említik azokat, akik azt mondják, hogy a hollandok pénzét a hollandokra kellene költeni. Ez hihetetlen! Azonban mi ezt szeretnénk. Hogyan fordulhat elő, hogy Brabant Oosterwijkjében a menekültek 10000 Eurós csekket kapnak azért, hogy berendezhessék a házaikat, miközben 600 ezer holland él szegénységben? Én vagyok az őrült, vagy ők? Mi ez az őrültség? Az én Hollandiában nem lesz ilyen. Az én országomban deportálni fogjuk azokat a kettős állampolgárokat, akik bűncselekményt követnek el. Mivel mi a civilizációt választjuk. Az időseket választjuk. Nem támogatjuk az egészségügy lerombolásást. A hollandok oldalán állunk.

Az én Hollandiám egy tisztességes, szabad és büszke ország, amely kiáll saját embereiért. Ez a jövő. Ezért állunk ki.

(…)

Ami a szabadságot illeti, senki sem tud többet róla, mint én. Hogy milyen az, amikor az ember elveszti. Remélem itt senki sem fog ilyen helyzetbe kerülni. Kompromisszumok nélkül harcolok a szabadságért. Szeretném, ha az országom szabad maradna. Két fő veszélyt látok. Az első Hollandia iszlamizációja. A második pedig az olyan politikusok, mint Petchold. Ők mindannyien félrenéznek, kiárusítják Hollandiát az iszlámnak.

(…)

Az iszlám nem vallás, csak úgy álcázza magát, mint egy vallás. A korábbi példákból láthatjuk – és ezt a sort lehetne folytatni -, mi történik akkor, ha az iszlám dominánsá válik, és milyen erőszakot, intoleranciát és gyűlöletet hoz magával. Az iszlám egy totalitárius ideológia. Más totalitárius ideológiák templomait vagy könyveit nem toleráljuk. Nem toleráljuk a náci iskolákat, a Mein Kampf Hollandiában be van tiltva. A Koránban a kutatások szerint több antiszemitizmus van, mint a Mein Kampfban. A Mein Kampf be van tiltva, a Korán miért nem? Nem pártolom a könyv-égetést, de miért van rendben egy másik totalitárius ideológia [az iszlám]? Ez hihetetlen.
(…)

Ismét önálló országnak kell lennünk, önálló határellenőrzéssel. El kell hagynunk az Európai Uniót. Csak így tudjuk ezt megtenni.
(…)

Nincs olyan, hogy radikális iszlám. Ez szószaporítás [pleonazmus – ugyanazt a fogalmat egymást követő, szinte ugyanazon szavakkal írjuk le]. Vannak radikális és nem radikális muszlimok, ez a megkülönböztetés létezik. Nem minden muszlim radikális. Vannak mérsékelt és vannak szélsőséges muszlimok. Sajnos sokan közülük szélsőségesek. Ezt már többször elmondtam itt a parlamentben. Egy 2008-as kutatásból, melyet az amszterdami egyetem készített – ami nem nevezhető jobboldali egyetemnek – kiderül, hogy a Hollandiában élő muszlimok 11 százaléka, ez 11 ezer ember, hajlandó lenne erőszakot alkalmazni az iszlámért. Az összes muszlim 11 százaléka! Erről miért nem beszél senki? Vannak szélsőséges és mérsékelt muszlimok, de iszlám csak egy van. Nem volt olyan hogy radikális fasizmus és mérsékelt fasizmus (fasizmus light), nem volt olyan, hogy radikális kommunizmus és mérsékelt kommunizmus. Csak egy ideológia létezik.

(…)

Ha bezárjuk a mecseteket és betiltjuk a Koránt, akkor Hollandia nem lesz túl vonzó a muszlimok számára azért, hogy itt telepedjenek le. Ne tartsunk olyan hamis vitákat, mint amilyen a Munkáspárt trükkje, hogy “csak a szalafisták iszlámját említjük meg de mást nem”. Csak egy fajta iszlám létezik. Ha kell 20 percig sorolok fel szúrákat a mecsetekben elhangzottakból és a Koránból, melyekről még önök is azt mondanák, hogy nem tartoznak ehhet az országhoz. Olyan dolgok vannak benne, amit a Mein Kampfból nem fogadunk el. Önök lennének az elsők, akik felszólalnának az ellen, ha a nácik templomot építenének a nácizmusnak és ott valaki felolvasna a Mein Kampfból. Önök azt mondanák erre, hogy: ez elképzelhetetlen. A Korán tudományos vizsgálata megmutatta, hogy antiszemitább, erőszakosabb, mint a Mein Kampf. Mi ezt nem akarjuk, ezt nem akarhatjuk. Az iszlám maga extrém.

Kérdés: Hogyan fog kinézni, ha elvesszük több ezer embertől a Koránt, bezárjuk a mecseteket. Hogyan lehet mindezt békésen megtenni? Hogyan fognak reagálni azok az országok, akiket a keresztények üldözésével vádolunk meg? Hogyan fogunk együttműködni velük? Tudni szeretném, hogy mik a tervei ezzel kapcsolatban?

Csöppet sem érdekel. Itt a kölcsönösségről beszélünk. Miért kellene megengednünk, hogy 500 mecset épüljön Hollandiában, ha egyetlen egy templomot sem lehet építeni Szaúd-Arábiában? Ez nonszensz. Ez ostobaság. Politikai korrektség. Sőt még ha Szaúd-Arábia meg is engedné 100 templom építésést, akkor sem engedném meg a mecsetek építésést, mivel a mecsetek szimbólumok is egyben. A gyűlület, erőszak, elnyomás szimbólumai. Az emberekkel nem csinálunk semmit, csupán bezárjuk a mecseteiket – amiket én a gyűlölet helyeinek nevezek -, akár tetszik ez nekik, akár nem.

(…)

Azt javaslom, hogy tegyük ugyanazt a Koránnal, mint amit a Mein Kampf-al, amit betiltottak. Nem kérek ennél többet, mint hogy bánjunk mindkettővel ugyanúgy. (…) Véleményem szerint az iszlám ellentétben áll a közjoggal és a törvényekkel. Egy olyan könyvből felolvasni a mcsetekeben, mely tele van gyűlölettel és erőszakkal szemben áll a közjoggal és a törvényekkel. Ezt mindenképp meg kell tennünk… Így Hollandia jobb országgá fog válni.

(…)

Ez az egyetlen módja annak, hogy Hollandia szabad maradhasson. Így tudjuk biztosítani, hogy a családunk, a gyerekeink és unokáink szabad emberek maradhassanak. Ha megengedjük, hogy gyűlöletet és erőszakot hírdessenek a mecsetekből, ha betiltjuk a Mein Kampfot, de a Koránt nem, ha megengedjük, hogy terroristák jöjjenek be a menekültek között, ha nyitva hagyjuk a határokat és afrikaiak millióit engedjük be, akkor Hollandiának vége.

Forrás: Gates of Vienna

Print Friendly, PDF & Email