Nonie Darwish: Kulturális kiegyensúlyozatlanság

A gyakran emlegetett kereskedelmi kiegyensúlyozatlansághoz hasonlóan a nyugati és a muszlim nemzetek közötti van egy olyan kiegyensúlyozatlanság, amit nem nagyon szoktak megemlíteni: a kulturális.

A muszlimok építhetnek mecseteket Nyugaton, ugyanakkor a nyugatiak nem építhetnek templomokat és zsinagógákat a muzulmán országokban. Mohamedán kormányok szinte az összes jelentősebb amerikai egyetemen “Iszlám Tanulmányok” és “Közel-Keleti Tanulmányok” tanszékeket finanszíroznak, de nem engedik meg, hogy Keresztény vagy Zsidó Tanulmányok Tanszékek alakuljanak a muszlim világ egyetemein. Az iszlámot mindenhol szabadon hirdethetik, és erről úgy gondolják, hogy joguk van hozzá, de nincs egyetlen olyan muszlim ország sem, ahol legálisan lehetne a keresztény misszionáriusoknak dolgozniuk. Azokat, akik mégis megpróbálják ezt, súlyosan megbüntetik, bebörtönzik vagy megölik.

Amint a muszlimok kisebb közösségeket alakítanak ki a nyugati nemzeteken belül, azonnal elleneznek minden  bibliai prédikációt vagy oktatást a közösségükön belül, ugyanakkor feljogosítva érzik magukat arra, hogy az amerikai börtönökben prédikáljanak a Koránból és terjesszék az iszlám kultúrát és értékeket az amerikai iskolákban.

A keresztény lelkészeket gyakran elzavarják az arab és iszlám közösségekből. Egy ilyen eset történt 2010-ben egy amerikai arab fesztiválon, Dearbornban, Michigan államban. Dearborn városának bocsánatot kellett kérnie amiért több keresztény misszionáriust letartóztatott, akik békésen hirdették a muszlimoknak az Igét a fesztiválon.

A Telegraph brit újság arról is beszámolt, hogy az Egyesült Királyságban két keresztény lelkészt arra utasított az egyik “közösség-támogató hivatalnok”, hogy “Birmingham muszlimok által dominált területén hagyjanak fel az evangéliumi szórólapok terjesztésével.” A helyi muszlimok veréssel fenyegették meg a lelkészeket és a muszlimok elleni”gyűlöletbeszéddel” vádolták meg őket, amiért azok az evangéliumot prédikálták. Eközben a muszlim prédikátorok világszerte építhetnek mecseteket és terjeszthetik az iszlámot.

Ha az iszlámnak ez a fajta egyoldalú hozzáférése a Nyugathoz folytatódik, miközben a muszlim közösségekben és országokban az iszlámtól eltérő vallásokhoz való hozzáférést illegális “gyűlöletbeszédnek” nyilvánítják, akkor  a nyugati kultúra valamint a szabad akarat és vallásszabadság értékei el fognak sorvadni, végül ki fognak halni. Ebben az egyenletben a nyugati értékek lesznek a vesztesek. Az iszlám a nyugat tehetetlenségét használja ki a győzelméhez.

Ha a muszlim kormányok és polgárok teljesen szabadon építhetnek mecseteket Amerikában, akkor Amerikának is követelni kellene ugyanezt a fajta hozzáférést a muszlim országoktól. A hiba nem csak a muszlim országokkal van, hanem a nyugati “multikulturalizmussal” is, ami nem vár el semmit és amelyet csupán a nyugati nemzetek követnek.

Ha a muszlim országoknak joguk van téríteniük Amerikában, akkor az amerikaiaknak követelniük kell ugyanezt a jogot a muszlim országokban. Ha a muszlimok Iszlám Tanulmányok Tanszékeket finanszíroznak az amerikai egyetemeken, és az iszlámot tanítják a közoktatásban, akkor az amerikaiaknak is ugyanígy joguk van ehhez a muszlim országokban. És bár igaz, hogy van néhány amerikai iskola a Közel-Keleten is, mint amilyen a kairói Amerikai Egyetem, azonban ezekben az iskolákban meg van tiltva, hogy olyan tanszékek legyenek, mint pl. Bibliai Tanulmányok Tanszék.

Az egyiptomi kopt keresztényeknek nincs hozzáférésük semmilyen olyan szolgáltatáshoz az egyiptomi kormány részéről, amely a Biblia tanulmányozását segítené. Egyiptomban minden iskolában tanítják a Koránt és az iszlámot. Ezen idő alatt az egyiptomi keresztényeket játszani küldik, ahelyett, hogy a keresztény vallást tanulhatnák.

Ha nem követeljük meg az egyenlő kulturális hozzáférést, akkor azok az amerikai keresztények és zsidók, akik muzulmán többségű területeken élnek, egy nap majd azon találhatják magukat, hogy tilos számukra a biblia tanulmányozása. Az ilyen fajta kulturális kiegyensúlyozatlanság azt eredményezi, hogy az egyik fél (a nyugati) átveszi a másik fél értékeit, miközben az iszlám nemzetek mindenfajta külső behatástól “tiszták” maradnak. Ez a fajta egyoldalú kulturális zsarnokság arra kényszerít bennünket, hogy toleráljuk az intoleránst, miközben nem követeli meg a muszlim világtól, hogy igazodjanak a nyugati értékekhez.

Sok évtizeden keresztül Amerika a szabadság jelzőfénye volt a világ számára, egy példa amit próbáltak utánozni. A politikusaink és a média az amerikai munkások költségén olyan egyezményeket kötött, amelyek más nemzeteket felemeltek, annak reményében, hogy a világ majd viszonozni fogja mindezt.

Azonban ez a viszonzás nem a nyugati jótét lelkek elképzelésének megfelelően sült el. Donald Trump szavaival élve: mi pénzt és munkát adtunk nekik, ők pedig drogokat és munkanélküliséget.

Trump szavai célt találtak a keményen dolgozó amerikai középosztálynál. 2001. szeptember 11-e óta nem volt olyan politikus, aki kimondott volna egy az amerikaiak által ennyire rég várt kijelentést.

Annak is itt az ideje, hogy az amerikai polgárokat, az amerikai kultúrát és az amerikai értékeket az első helyen kezeljük. A kultúra fontos és itt az ideje tudatosítani az értékek, a szuverén törvények és a nyugati szabadságok fontosságát. A multikulturalisták túl rég óta taposnak az amerikai büszkeségen, a tradicionális értékeken és a zsidó-keresztény etikán. Jelentős a kár, amit az amerikai nemzeti büszkeségen és méltóságon ejtettek.

Az amerikai és európai közvélemény túl sokáig szenvedett csöndben, és túl rég óta hanyagolták el azok, akiket azért választottak meg, hogy az ország polgárait tekintsék elsőnek. Itt az ideje annak, hogy a nyugati politikusok és vezetők – jobb és bal oldalon egyaránt – ismét a saját országuk polgárait tekintsék elsőnek.


Nonie Darwish egyiptomi származású Közel-Kelet szakértő. Hamarosan megjelenik legújabb könyve: “Teljesen különböző: miért választotta a bibliai értékeket az iszlám értékek helyett.”

Forrás: Gatestone Institute

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=8184

Bejegyzés: on 2016. dec. 5.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Nonie Darwish. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes