Brigitte Gabriel: az iszlám véres történelme

Most az iszlám 1400 évnyi történelmét össze fogom sűríteni, olyan izgalmasan, ahogy csak tudom. Amikor kislány voltam, utáltam a történelmet. Ilyen idősen már értékelem a történelmet. Ma már értem, miért mondják, hogy “akik nem tanulnak a történelemből, arra ítéltetnek, hogy megismételjék azt”. Hogy megérthessétek, hogy a nyugati civilizáció miért annyira különböző az iszlám világtól, ahhoz meg kell értenetek az iszlám történetét.

 

Amikor – a 600-as évek elején – Mohamed próféta állítólag kihirdette Gábriel angyal kinyilatkoztatását, hogy ő lesz az utolsó próféta, elkezdett prédikálni saját városában, Mekkában. Megpróbált barátokat és követőket toborozni, hogy képes legyen terjeszteni vallását. 12 éven át próbálkozott ezzel, de elbukott. 12 év alatt csak a közvetlen családját és barátait tudta maga köré gyűjteni. Ezért úgy döntött: ha elmegyek Medinába – amely Arábia üzleti központja volt, ahol a zsidók éltek -, és nekik hirdetem a vallásomat, és ők elfogadnak engem, akkor a saját embereim fel fognak nézni rám és elfogadnak majd.” Úgyhogy Mohamed próféta elkezdett sok mindent kölcsönözni az Ótestamentumból, hogy a vallását elfogadhatóbbá tegye a zsidók számára. Ezért lehet sok hasonlóságot találni a judaizmus és az iszlám között. Például: a zsidók és a muszlimok sem esznek sertéshúst. A zsidók is többször imádkoznak naponta, és a muszlimok is. A zsidók böjtölnek jom kippurkor, a muszlimok böjtölnek ramadánkor. Ez az oka annak, hogy sok jó írást lehet találni a Korán elején, ahol Mohamed próféta mindenféle jót mondott a Könyv Népeiről. Fogta az üzenetét, és elment Medinába, hogy megpróbáljon zsidókat toborozni. A Könyv Népeiről (zsidók és keresztények) beszélt, és arról, hogy mennyire hasonló a két vallás.

Amikor a zsidók nem fogadták el őt utolsó prófétaként és nem követték, akkor ellenük fordult és elkezdte gyilkolni őket. És elűzte őket. Az iszlám ekkor vált az első 12 évének spirituális mozgalmából egy vallásnak álcázott politikai mozgalommá: a hidzsra éve után, miután Mohamed elment Medinába és a zsidók nem fogadták el őt.

Ekkor katonává, harcossá vált és háborút hirdetett a zsidók ellen és elkezdte elűzni őket. A keresztények és a zsidók dimmikké, azaz másodrangú állampolgárokká váltak, csak akkor kapták meg a jogot az életben maradáshoz – hogy ne öljék meg őket -, ha kifizették a dzsizját, a ‘védelmi’ adót. Tehát választás elé állították őket: „térj át az iszlámra vagy fizesd a dzsizját, a ‘védelmi’ adót, és élj dimmiként az iszlám nemzetben”. A keresztények és zsidók nem harangozhattak templomaikban, a zsidók nem fújhatták meg a sófár kürtöt, nem imádkozhattak nyilvánosan. A keresztények és zsidók nem gyűlhettek össze és nem építhettek új templomokat. És az a mód, ahogy a dzsizját, a ‘védelmi’ adót kifizették, egy havi ceremónia volt, amikor a zsidóknak a belvárosba kellett menniük, és a zsidóknak le kellett térdelniük, és a természetbeni adót átadniuk a mullahnak, aki átvette a javakat, mint a ‘védelem’ ellenértékét. És sok területen a zsidóknak és a keresztényeknek nyakláncot kellett viselniük, mert ezzel igazolták, hogy már kifizették a dzsizját, a ‘védelmi’ adót.

A zsidókat tisztátalannak (nadszisz) tekintik az iszlámban. Nadzsisz a testfolyadék, a szemét, olyan mint a kutya, és mocskos. Szóval a keresztényeket és a zsidókat másodrangú állampolgárokként kezelték. És ahogy az iszlám tovább növekedett, egyre több ember lett dimmi, azaz másodosztályú állampolgár. A zsidóknak és a keresztényeknek beazonosítható ruhát kellett hordaniuk. A sárga csillag, amiről sok ember azt hiszi, hogy a németek találták ki, hogy a zsidók ezt viseljék, az valójában egy 9. századi iszlám ‘találmány’. Al-Mutavakkil abbászida kalifa találta ki, hogy a zsidók sárga csillagot viseljenek, hogy az utcán meg lehessen különböztetni őket. És mivel a zsidókat nadzsisznak tekintették, ha egy muzulmán férfi és egy zsidó az utca ugyanazon oldalán ment, akkor a zsidónak át kellett mennie a másik oldalra, hogy a muszlim férfi el tudjon ott menni anélkül, hogy ‘bemocskolná’ a zsidó ’tisztátalansága’. A keresztényeknek zunart kellet viselniük – ez olyan öv volt, amit itt a legtöbb férfi is most visel. Ez egy iszlám ‘találmány’ volt a keresztények számára.

És az iszlám tovább terjeszkedett, már egészen Jeruzsálemig eljutottak: meghódították Jeruzsálemet, és a keresztények már nem harangozhattak a városban.

1090-ben a pápa Rómában kérdőre vonta a keresztényeket: “hogyan tudtok tehetetlenül ülni, és hagyni, hogy a testvéreitek így szenvedjenek a Szentföldön?! Menjetek oda és szabadítsátok fel a keresztényeket, segítsetek nekik!” Ezért indultak el a keresztes hadjáratok! A keresztesek nem azért indultak el, mert egyik reggel úgy keltek fel, hogy “megyek és megtérítek egy csomó muszlimot vagy lefejezem őket!” A keresztesek azért indultak el, hogy felszabadítsák Jeruzsálemet. És majdnem 100 évre fel is szabadították a várost, amikor is Szaladin visszafoglalta, és Jeruzsálem iszlám fennhatóság alatt maradt 1967-ig. Ekkor Izrael állam felszabadította Jeruzsálemet, és keresztények, zsidók  – és muszlimok – imádkozhattak egyazon ég alatt. A keresztesek tovább harcoltak az iszlám ellen, és 300 éven át próbálkoztak és szenvedtek vereséget, majd az 1300-as évekre a keresztesek eltűntek, mert nem tudták legyőzni az iszlámot.

Majd az iszlám tovább terjeszkedett: egészen Közép-Európáig és Kínái, valamint Indiáig is eljutott. Meghódították Spanyolországot és a nevét Andalúziára változtatták. És ahogy törtek előre és egyre több nemzetet meghódítottak, egyre több ember fizette a dzsizját, a ‘védelmi’ adót. És ilyen módon terjeszkedett az iszlám birodalma. Addig mentek előre, amíg meg nem állították őket Bécs kapuinál szeptember 11-én (1683). Mert a 9/11 dátumát Oszama bin Láden nem csak úgy előhúzta egy kalapból. A szeptember 11. az iszlám naptár szimbolikus dátuma.

Az 1600-as évekre az iszlám a föld nagyobb területét fedte le, mint a Római Birodalom hatalma csúcspontján. Az 1600-as és 1800-as évek között Európában zajlott az ipari forradalom. Az európaiak már gyárakban gyártották a termékeket, így a termékek eladásán annyi pénzt kerestek, hogy egy erős hadsereget tudtak létrehozni a muszlimok elleni harcok céljára. És ezért tudták megállítani a muszlimokat Bécs kapuinál szeptember 11-én (1683). Az európaiak elkezdték visszaszorítani az iszlámot. Kiszorították az iszlámot Európából, és egészen a Közel-Keletig és Észak-Afrikáig szorították vissza őket. 1924-re lett vége az iszlám birodalomnak, az iszlám kalifátusnak, Törökországban, ahol Atatürk szekuláris miniszterelnök véget vetett az iszlám birodalomnak és  a nőknek szavazati jogot adott, megadta a nőknek a tanuláshoz, a munkához, és a  férj szabad megválasztásához való jogot, betiltotta a hidzsáb viselését, a férfiaknak pedig a szakáll viselését. A muszlimok annyira gyűlölik Atatürköt, hogy zsidó ügynöknek tekintik. Mert úgy hiszik, hogy az anyja és a vérvonala zsidó volt és ez befolyásolta Atatürköt.

Mire az iszlám birodalom, az iszlám kalifátus vagy iszlám állam véget ért 1924-ben, az iszlám kalifátus 1400 évet állt fenn. És csak kevesebb mint 100 évvel ezelőtt ért véget. Mire az iszlám kalifátus véget ért 1924-ben, addigra az iszlám már 270 milliói embert ölt meg az egész világon. 270.000.000 ! És akkor még nem voltak tömegpusztító fegyverek, sem pedig nukleáris fegyverek: ezen emberek mindegyikét karddal mészárolták le! Ez kevesebb, mint 100 éve volt.

Hányan ismerték a történelemnek ezt a részét? Mi Amerikában elmulasztottuk a gyerekeinknek megtanítani a történelmet! Mi Amerikában elmulasztottuk az embereknek megtanítani a történelmet! Akármelyik 16-18 éves középiskolás gyerekre igaz: ha a II. világháborúról kérdezed, nem tudják megmondani, mi történt akkor. Számukra ez ókori történelem. Miközben még járnak közöttünk II. világháborús veteránok. Ennyire keveset tudunk a történelemről.

Az iszlám kalifátus véget ért 1924-ben és az emberek azt gondolták, hogy a kalifátust már soha többé nem fogják feléleszteni, és soha nem tér vissza. De két dolog történt a Közel-Keleten a múlt században, amely lehetővé tette a dzsihadistáknak a kalifátus újraélesztését.

Az első: az olaj felfedezése Szaúd-Arábiában. Amit mi tudtunk csak felfedezni, de elég hülyék voltunk, hogy megengedjük nekik, hogy kisajátítsák.

A második: Khomeini Ajatollah hatalomra került 1979-ben.

Ezzel a dzsihadistáknak meglett a pénzük és a spirituális hátterük is, hogy berobbanjanak a világ színpadjára. És az emberek azt mondják, hogy „ó a vahabiták exportálták a saját vallásukat”. A vahabiták neve a al-Vahhábtól származik. Ők nem az iszlám egy másik szektája: ők Mohamed próféta hiteles tanításait követik, ahogy Mohamed próféta élt, és gyakorolta vallását . És ezért van, hogy sem ti, sem én sem semmilyen hitetlen nem teheti be a lábát Mekkába, mert az ő véleményük szerint mi mocskok vagyunk. És hitetlenként senki sem léphet be oda, sem Obama elnök, sem senki más. Igazából az al-Kaida régebben Szaúd-Arábiát és annak sikerét arra használta fel, hogy

tagokat toborozzon azzal a példával, hogy „Allah hogyan áldotta meg Szaúd-Arábiát” – annak jutalmaként, hogy ott mennyire betartják az iszlám tanait.

Ma pedig már az ISIS-ről beszélünk. Az ISIS nem új „találmány”. Az ISIS élesztette újra a kalifátust, amely kevesebb, mint 100 éve ért véget. Csak éppen mi túl tudatlanok és rosszul informáltak vagyunk, hogy megértsük, hogy az ISIS mit is csinál, és miért sikeres!

Két dolgot kell megérteni az iszlámmal és a háború alapelveivel kapcsolatban az iszlámban: az első a takíjja törvénye, ami hazugságot és megtévesztést jelent. Ez azt jelenti, hogy egy muszlim ráteheti a kezét a Koránra esküt téve, hogy az igazságot mondja -miközben tudja, hogy hazudik – de azt is tudja, hogy a Korán ezt meg fogja bocsájtani, mert az iszlám ügyét mozdítja előre.

A második dolog, amiről tudnotok kell, az a hudajbijjai szerződés. Amely a háború iszlám alapelve, és annak a modellje, hogy hogyan kell átverni az ellenséget, amikor a muszlimok kénytelenek békeszerződést aláírni az ellenséggel. És ez Mohamed próféta példáján alapul: amikor Mohamed próféta Medinában élt, rendszeresen megtámadta a mekkaiak karavánjait. Egyik nap megtámadta őket, mert úgy jutott hozzá a zsákmányhoz, hogy kirabolta őket és a zsákmányt szétosztotta az emberei között. Így tudott embereket toborozni, mivel így tudtak munka nélkül pénzt keresni.

Szóval megtámadta a mekkai karavánokat, de amikor rájött, hogy Hudajbijjában nem tudja legyőzni a mekkaiakat, akkor aláírt velük egy 10 évre szóló békeszerződést. Ismerős ez nektek? A 10 évre szóló szerződés szerint nem fogja megtámadni őket, békében élnek velük, és nem fog háborút indítani ellenük. Mohamed arra használta a szerződést, hogy 2 éven át fejlesztette hadseregét. Majd amikor úgy látta, hogy már eléggé erős ahhoz, hogy megtámadja az ellenséget, amikor a legkevésbé várták -mivel ők abban a tudatban voltak, hogy van egy élő békeszerződésük Mohameddel -, Mohamed 2 év múlva megszegte a szerződést és megtámadta őket, és Mekka 24 óra alatt elesett, mivel nem számítottak a támadásra. És ez lett az iszlámban a háború alapelve.

Mondok egy példát arra, hogyan gyakorolják ezt. Bármit is írnak alá Iránnal, az semmit sem jelent a részükről. Szóval egy példa, arra, hogy hogyan valósult meg a gyakorlatban ez az elv a közelmúlt történelmében. Jasszer Arafat, nem volt iszlamista. De muszlim volt. 1993-ban Arafat aláírta Izraellel az oslói egyezményt. Emlékeztek a sok kézfogásra a Fehér Ház kertjében? Arafat az Izraellel kötött oslói megállapodást arra használta, hogy Izrael visszavonuljon és területekről mondjon le, finanszíroztassa a hadseregét,kiképeztesse a rendőrségét és még fegyvert is adjanak nekik. Jasszer Arafat már 8 évvel később megszegte az oslói egyezményt- nem várt 10 évig – és 2000-ben meghirdette a második intifádát, és elszabadult a pokol. Ugyanazt a megállapodást (Hudajbijja) használta fel, hogy legyőzze és átverje az ellenségeit. Miután Arafat aláírta az egyezményt Izraellel, a jordán sajtó és az egyiptomi sajtó is interjúban kérdőre vonták Arafatot, hogy “hogyan írhatott alá szerződést az ördöggel?” „Hogyan írhatott alá szerződést a zsidókkal?” Mire Arafat azt mondta nekik: “Emlékezzetek Hudajbijjára!” És elég is volt annyit mondania: az egész muszlim világ pontosan tudta, hogy miről is beszél Arafat. Viszont nekünk nyugaton és a zsidóknak Izraelben  fogalmunk sem volt róla. Senki nem értette, hogy a Hudajbijja mire utal. Szóval ilyen fajta megtévesztéssel állunk szemben.

Úgyhogy amikor Irán aláír az USA-val egy 10 évre szóló békeszerződést, akkor hasznos idiótákként használnak fel bennünket – hiszékeny, tudatlan emberekként. Aláírunk egy szerződést az ördöggel, hogy Irán tovább folytathassa az ügyeit.

Ezért olyan fontos bölcsnek lenni azzal kapcsolatban, hogy ki lesz a Fehér Házban jövőre! Ezért nagyon fontos, hogy akárkit is választunk meg jövőre, a következő elnök jól informált legyen a radikális iszlám történelmével kapcsolatban; legyen megértése az ellenségünkről, és arról, hogy miről szól az ISIS. Értse azt, hogy mi az ISIS végső célja.

Mert az emberek csodálkoznak, hogy hogyan lehet az ISIS-nek ekkora sikere. Az egész világról toboroznak embereket, robbanásszerűen terjeszkednek az egész világon. A Pew Research készített egy felmérést 2013-ban az egész világon, interjúkat készítettek muszlimokkal iszlám országokban.

Két kérdést tettek fel:

  1. “Szeretné, ha az országa törvénye a saría törvénye lenne?”
  2. “Szívesen látna-e egy iszlám kalifátust?” – ne felejtsük el, hogy ez 2013-ban volt, az ISIS előtt!

Az iszlám világ 5 vezető országa… Indonézia: 204 millió muszlimmal, Pakisztán, Egyiptom, Nigéria, és Banglades… ezekben az iszlám országokban megkérdezett emberek 77%-a a saría törvényt szeretné, és egy iszlám államot. Ez azt jelenti, hogy a világ “mérsékelt” muszlimjainak 77%-a egyetért az ISIS létrejöttével és azzal, amit az ISIS tesz. Ne hülyítsük magunkat!

Nagyon fontos, hogy bárkit is választunk meg, olyan ember legyen, aki erős a nemzetbiztonság területén. Aki első helyre teszi Amerikát és újra naggyá teszi Amerikát. Aki erős üzenetet fog küldeni a világnak, abban a pillanatban, hogy hivatalba lép, akárkit választunk. Hogy a világ lássa, hogy ezzel az emberrel nem jó packázni, mert nem érdekli, hogy te mit gondolsz, vagy a világ vagy az ENSZ mit gondol. Ők elmehetnek a pokolba, mi Amerikával foglalkozunk, csak az USA-val. Remélem, hogy tanulunk a történelem leckéiből és az Elie Wieselektől, Brigitte Gabrielektől és sok más embertől, akik figyelmeztetik Amerikát arra, hogy mi következik. Isten áldja meg mindannyiukat és az USA-t. Köszönöm.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=8541

Bejegyzés: on 2017. feb. 17.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes