Wilders: Európa jövőjére az iszlamizáció jelenti a legnagyobb veszélyt

Alább Geert Wilders holland politikus beszédét olvashatjuk, melyet Olaszországban, az Ambrosetti fórumon adott elő. (Az Ambrosetti fórum székhelye az Európa Házban van. A szervezet évente tart konferenciát nemzetközi kereskedelmi kérdések megtárgyalása céljából az olaszországi Villa d’Este-ben, a como-i tó partján.)


Hölgyeim és Uraim!

Köszönöm, hogy meghívtak! Örülök, hogy meghívtak egy olyas valakit, aki nem osztozik az Önök Európai Unió iránti lelkesedésében. Vagy inkább az európai álomban, ahogy azt nemrégiben Frans Timmermens biztos mondta. Hogy őszinte legyek az ő álmai számomra rémálmok.

Tudom, hogy nézeteim különböznek az európai establisment számos jelen levő tagjáétól, de optimista vagyok. Hiszek Európa pozitív jövőjében, az önálló, független és demokratikus nemzetek Európájában – melyek anélkül működnek együtt, hogy részei lennének egy nemzetek feletti politikai uniónak. Hiszek egy Európai Unió nélküli Európában.

Úgy gondolom, hogy a valódi demokrácia csak a nemzetállamokon belül tud létezni és virágozni. A nemzeti szuverenitás az őshonos kultúrával kombinálva adja az identitásunkat. Ehhez jön még a saját határaink és költségvetésünk feletti ellenőrzés, és a jog ahhoz, hogy mindezt hogyan használjuk fel.

Sajnos a legtöbb kormány egyre több hatalmat engedett át az EU-nak, ezzel számos fontos dolgot aláásva, melyeket évszázadok során értünk el, és amelyek nagyon fontosak számunkra. Elődeink harcoltak egy demokratikus Hollandiáért. Egy olyan Hollandiáért, ahol csak a holland választók – és senki más – döntheti el, hogy mi legyen Hollandiával. A demokrácia azt jelenti, hogy az emberek döntenek a törvényhozásukról.

A demokrácia önkormányzást jelent. Azonban a kormányaink által Brüsszelnek adott hatalom folytán az EU intézményei és más országok döntenek a nemzetünk számára létfontosságú kérdésekben: a bevándorláspolitikánkról, a monetáris politikánkról, a kereskedelmünkről és sok más témáról.

A törvényhozásunk nagy része átkerült Brüsszelhez. A nemzeti parlamentjeink az EU végrehajtó testületeivé váltak. Sokan ellenzik mindezt.

A 2005-ös referendumon a hollandok elutasították az európai alkotmányt, azonban évekkel később kis változtatásokkal, új néven mindezt lenyomták a torkunkon. A múlt évben a hollandok nagy többsége népszavazáson utasította el az Ukrajnával kötendő társulási szerződést, azonban ezt is átnyomták. Ezek után csak nagyon kevesen veszik komolyan az EU-t, mint demokratikus intézményt.

Egy másik nagyon fontos dolog, amit a Hollandok az elmúlt évszázadok során értek el, az a világos és egyértelmű határok. A határok fontosak, mivel megvédenek bennünket és meghatározzák kik és mik vagyunk. Azoknak a kormányoknak köszönhetően, akik eldobták a függetlenségünket, többé nem felügyeljük a bevándorláspolitikánkat, sőt még a határainkat sem. Ennek következményei pedig pusztítóak.

Ha olyan valakinek adod oda a lakáskulcsod, aki nem zárja be az ajtót, akkor nem kellene meglepődnöd azon, hogy hívatlan vendégek érkeznek. Azt gondolom, hogy minden nemzetnek felügyelnie kellene a saját határait és saját maguknak kellene eldönteniük, hogy kit fogadnak be és kit nem. Hollandia a holland emberek otthona. Ez az egyetlen hazánk van. Ezért vissza kell szereznünk az irányítást a határaink és a bevándorláspolitikánk felett.

Számunkra, holland emberek számára fontos a nemzeti identitásunk. A hollandoknak, Európa más nemzeteihez hasonlóan megvan a saját identitása. Azonban nincs olyan, hogy önálló európai identitás.

Az EU-t a kulturális relativizmus és a patriotizmussal szembeni ellenségesség jellemzi. A patriotizmus nem egy veszélyes fenyegetettség, hanem valami olyan, amire büszkének kell lennünk. A nemzeti függetlenség és önállóság megvédését jelenti, és azt, hogy mindezt nem árusítjuk ki aljas kompromisszumok során az EU-nak és az EU bürokratáinak.

Ahogy az a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor mondta: „Európa keresztény, szabad és független nemzetek közössége. Európa jövőjére a fő veszélyt Brüsszel internacionalista fanatikusai jelentik. Nem szabad megengednünk, hogy ránk erőltessék a kozmopolita bevándorláspolitikájuk keserű gyümölcsét.”

Teljes mértékben egyetértek ezzel!

Az Európai Bizottság nemrégiben eljárást indított Lengyelországgal, Magyarországgal és a Cseh Köztársasággal szemben, mivel azok elutasították a migránsok befogadását. Két évvel ezelőtt Merkel asszony bevándorlók millióit invitálta Németországba. Ez történelmi hiba volt. Nem csupán beengedett milliókat, hanem politikája még bátorította is őket. A „Meg tudjuk csinálni!” felhívása az egyik legnagyobb vonzóerő volt az európai migránsválságban. Lehetetlen úgy megőrizni az identitásodat, hogy több millió, teljesen más kultúrából újonnan érkező ember áraszt el. Egy olyan kultúrából érkezők, melynek célja az uralkodás, és amely elutasítja az asszimilációt – és az iszlám kultúra ilyen.

Az EU egy olyan kartellhez hasonlít, melyet a német és francia kormányok uralnak. Szinte mindenről ez a két erős nemzet dönt. Azonban a lengyelek, magyarok, hollandok, olaszok nem szavaztak Merkelre, sem pedig Macronra. Nem szavaztak Junckerre, és mi hollandok, a márciusi általános választásokon megtizedeltük a leginkább EU- és iszlámbarát pártot Hollandiában: Mr. Timmermanns honfitársam –aki reggel itt ült mellettem – szociáldemokrata pártját, akik parlamenti helyeik 75 százalékát elvesztették. Az én pártom, mely a leginkább EU- és iszlámellenes párt Hollandiában, 33 százalékkal több helyet szerzett. A holland parlament alsóházába bejutott 13 párt közül jelenleg a másodikak vagyunk. Legközelebb az elsők leszünk.

Egy másik fontos dolog, melyet mi hollandok fontosnak tartunk, az a biztonságunk. Ma láthatjuk az utcáinkon és az európai városokban, hogy mit hozott számunkra az EU és mit hoztak az EU párti nemzeti vezetők. A városainkban olyan helyek vannak, melyek többé nem néznek ki hollandnak és az embernek olyan érzése van, mintha nem Hollandiában lenne, és ahol a hollandok nincsenek biztonságban. Az országainkban olyan emberek vannak, akik bár itt születtek, mégsem osztoznak alapvető értékeinkben, sőt!

Európa bizonyos helyei háborús övezetekhez hasonlítanak. Az EU nem akadályozta meg a háború kialakulását. Szörnyű véres támadások voltak Barcelonában, Londonban, Manchesterben, Berlinben, Brüsszelben, Nizzában, Párizsban, Stockholmban, Koppenhágában, Madridban és Amszterdamban.

A bevándorlóáradattal együtt – melyet az EU és nemzeti kormányok megengedtek – terroristák léptek be Európába. Mindeközben a hazai terroristák már eddig is az egyik legnagyobb problémát jelentették nemzeteink számára. Több ezren vannak, mind Európában, akadálytalanul utazhatnak, és ott csaphatnak le, ahol csak akarnak. Egy belga lapban az európai terrorellenes koordinátor, Gilles de Kerckhove azt mondta, hogy jelenleg 50000 radikális muszlim van Európában. Bármikor terrortámadást követhetnek el, mint ahogy az már oly sokszor megtörtént. Brüsszel és az EU-párti nemzeti vezetők megteremtették a feltételeit ezeknek a szörnyű eseményeknek és támadásoknak, azzal, hogy több millió bevándorlót engedtek Európába – gyakran ellenőrizetlenül, bármiféle asszimilációs követelés nélkül, anélkül, hogy a domináns kultúrát megkövetelték volna tőlük, valamint a politikai korrektséggel és a vezetői képesség teljes hiányával.

A hágai irodámban van egy hatalmas Winston Churchill kép. 1946-ban mondott egy beszédet, melyben „egyfajta Európai Egyesült Államokat” javasolt. De ezalatt nem azt értette, amit a jelenlegi eurofílek. Churchill a Brit Nemzetközösségre utalt: nemzetek laza szövetségére, gazdasági együttműködésére, melyeket bizonyos alapelvek tartanak össze.

Azonban amikor az 1950-es években miniszterelnök lett, nem kérte tagfelvételét az EU előfutárába. Elszörnyedt attól az elképzeléstől, hogy feladja a nemzeti függetlenséget, mivel tudta, hogy mindez a demokrácia, a népe identitásának és biztonságának végét jelenti.

Az EU nem törődik a zsidó-keresztény kultúra megőrzésével. Épp ellenkezőleg, elősegíti az iszlamizációt.

A mi európai civilizációnk, mely Jeruzsálem, Athén és Róma örökségén alapul, a legjobb civilizáció a földön. Ez adta számunkra a demokráciát, a szabadságot, törvény előtti egyenlőséget, az egyház és az állam szétválasztását, és a nemzetállamokat, hogy mindezt megvédjék.

 

Világos, hogy mi az ellenszer a problémáinkra és a terrorra: meg kell erősíteni, amik vagyunk. Csak ekkor leszünk képesek biztosítani a jövőt gyermekeink számára egy biztonságos, erős és szabad Európában. A probléma, amivel ma Európa szembenéz, a létét fenyegeti. Nem a gazdaság, hanem az iszlamizáció, a terrorizmus, a tömeges bevándorlás jelentik a fő problémáinkat. Egzisztenciális problémák, mivel meghatározzák, hogy kik és mik leszünk, és hogy szabad emberek leszünk-e a jövőben.

Hölgyeim és Uraim!

Hiszek a szólásszabadságban. Nagyon nagy árat fizetek ezért. Rajta vagyok az al-Kaida, a pakisztáni talibán és más iszlám csoportok halállistáján. A holland állam által biztosított menedékházban élek, 24 órás védelemben a hét minden napján, most már 13 éve. Mindenkinek joga van elmondania a véleményét, így nekem is.

És úgy gondolom, hogy Európa jövőjére az iszlamizáció jelenti a legnagyobb veszélyt. Nem a muszlim egyénekről beszélek, mivel közülük sokan mérsékeltek, hanem az iszlám ideológiáról, mely összeegyeztethetetlen a szabadsággal és a demokráciával, és mindezt nagy tömegekben importáljuk.

Az Európai Bizottság olyan országokkal kapcsolatban ad aggodalmának hangot, mint Lengyelország és Magyarország, mely országok állítólag veszélyt jelentenek a demokráciára. És teljes mértékben nem vesz tudomást az iszlamizáció pusztító hatásairól, és arról, hogy mindez mit jelent Európa biztonságára és szabadságára.

Mindezen okokból – a demokráciánk, határaink, identitásunk, biztonságunk és szabadságunk védelméből – kifolyólag egy EU mentes Európát akarunk. A szuverén demokratikus nemzetek tökéletesen képesek együttműködni ott, ahol a közös érdekek ezt kívánják – és mindehhez nem kell egy olyan nemzetek felett álló intézmény, mint az EU.

Azonban mindezen rossz hírek ellenére, mint ahogy azt már az már beszédem elején is megemlítettem, optimista vagyok. Európa szerte egyre több ember válik büszke patriótává. És tudják, hogy a patrióták és a nemzetállamok fognak győzni.

A nemzetek természetesen szorosan együtt fognak működni ott, ahol a közös érdek ezt megkívánja. Nincs semmi kivetnivaló a gazdasági együttműködésben, sőt éppen ellenkezőleg! A terrorizmus elleni harcban is képesek vagyunk együttműködni, de mindezt csupán önkéntes alapon, független nemzetekként, egy politikai unió – az EU – nélkül.

A jövő a szuverén nemzetek Európájáé.

Köszönöm!

Forrás: Gates of Vienna blog

Print Friendly, PDF & Email