A Facebook cenzúrázza az iszlám kritizálását | Robert Spencer, JihadWatch

 

Robert Spencer vagyok a JihadWatch blog szerkesztője. A Facebook jelenleg 288 ezer olyan posztot töröl minden hónapban, melyet “gyűlöletbeszédnek” tartanak. Azonban senki sem tudja, hogy pontosan mit is értenek “gyűlöletbeszéd” alatt. Susan Benesch, a Veszélyes Beszéd Projekt vezetője a következőt jegyezte meg: “A Facebook több emberi beszédet kontrollál, mint bármelyik kormány jelenleg vagy a múltban.” Úgy járnak el, mint egy hatályos jogrend – azonban a törvénykönyv titkos.

Azonban a Facebook cenzúra egyik aspektusa elég egyértelmű. A Facebook a dzsihád terrorral való szembenállást “gyűlöletbeszédnek” tekinti, és agresszívan fellép a dzsihád terror és a Nyugatra történő tömeges muszlim bevándorlás ellenzőivel szemben.

2017 februárjának elején engem is megtaláltak. 2017. február 7-én a Facebookról a JihadWatch honlapomra történő átirányítás 23783, a Twitterről pedig 1718 volt. Általában ezek voltak a számok. Egészen eddig a pontig a Facebook átirányítások éveken keresztül átlagosan 15000 és 20000 között mozogtak naponta, a Twitteren ez a szám 1500-2000 volt. Azonban február 10-étől ezek a számok hirtelen és meredeken esni kezdtek, csupán 2923 átirányítással a Facebookról és 295 a Twitterről. És a számok azóta sem emelkedtek.

Vajon az a több ezer ember, aki a Facebookon és Twitteren megosztott JihadWatch cikkekre szokott klikkelni, február 10-én hirtelen elveszítette az érdeklődését?

Természetesen nem!

Aznap valójában az történt, hogy a Facebook és Twitter “gyűlöletbeszédként” kezdte el cenzúrázni a JihadWatch-ot.

Miért tették mindezt?

Mivel a Facebook biztosította az Európai Uniót arról, hogy korlátozza a “gyűlöletbeszédet”. Az Európai Uniót illetően minden “gyűlöletbeszédnek” számít, ami szembemegy a globalista agendájukkal, valamint az iszlám felsőbbrendűségét hirdetőkkel szembeni békítgető és megalkuvó politikájukkal.

Természetesen abszurd, hogy a dzsihád aktivitásról és a saría elnyomásról való tudósítás “gyűlöletbeszédnek” minősül, azonban mindez az Iszlám Együttműködés Szervezetének (OIC) és nyugati muszlim csoportok már régóta fennálló követelése. És mindezt mindenféle kritika nélkül magáévá tette a baloldal, amely oldallal a Facebook és Twitter szoros kapcsolatban van. Joel Kaplan, a Facebook alelnöke 2017 júliusában még Pakisztánba is elutazott azért, hogy biztosítsa a pakisztáni kormányt arról, hogy el fogja távolítani az iszlámellenes anyagokat.

Mindez a saría törekvéseinek fontos részét képezi: az iszlám felsőbbrendűségét hirdetők azzal próbálkoznak, hogy rákényszerítsék a Nyugatot a saría istenkáromlási törvényének elfogadására, azáltal, hogy betiltják az iszlám kritizálását.

És mindez elég jól működik.

Mivel az iszlám csoportok Amerikában és a világon máshol mindig kitartottak amellett, hogy az iszlám dzsihádisták motiváló  ideológiájának őszinte vizsgálata iszlámellenes. Ez vezetett a Facebook beleegyezéséhez ahhoz, hogy eltávolít minden dzsihádellenes anyagot, és ezáltal lehetővé teszi, hogy a dzsihádisták ellenállás nélkül, szabadon tevékenykedhessenek.

És mindezt az USA kormányának védelme alatt teszik. 2016 júliusában az American Freedom Law Center (AFLC) Pamela Geller és mások – köztük jómagam – érdekében eljárva szövetségi pert indított az USA Körzeti Bírósága Columbiai Körzeti Bíróságán, kérdőre vonva a Kommunikációról Szóló Törvény 230. szakaszát az Első Alkotmánykiegészítés alapján. Egy újságcikkben az AFLC elmagyarázta, hogy a 230. szakasz mentességet nyújt a Facebooknak, a Twitternek és a Youtube-nak az ellenük indított per esetén. Ezzel lehetővé teszi ezeknek a közösségi médiaóriásoknak a kormány által szentesített cenzúra alkalmazását, valamint a jogi következmények nélküli diszkriminatív üzleti gyakorlatokat. Az AFLC magyarázata szerint gyakran ér bennünket cenzúra és diszkrimináció a Facebook, Twitter és YouTube részéről, azon hitünk és nézeteink miatt, melyeket a Facebook, Twitter és YouTube a muszlimokra nézve sértőnek gondol. Az ilyen nagyrészt vallási alapú diszkrimináció sok államban tiltott – mivel ezek a kaliforniai vállalatok az iszlám követőit részesítik előnyben azokkal szemben, akik nem az iszlám követői. Különösen Kaliforniában, az állam diszkrimináció-ellenes törvénye miatt, melynek nagyjából az az értelme, hogy megtiltson mindenfajta diszkriminációt. Mégis, a szövetségi állam által garantált mentességük miatt, a Facebook, a Twitter és a YouTube szabadon űzhetik a máskülönben törvénytelen diszkriminatív gyakorlataikat.

Emellett a Facebook behódolása a saríának kihangsúlyozza annak szükségességét, hogy bojkottáljuk és megfosszuk a hatalomtól azokat a közösségi média felületeket, melyek leborulnak a baloldal és az iszlám felsőbbrendűségét hirdetők előtt és letiltják a dzsihád terror ellenfeleit.

Ha a Facebook és Twitter elhallgattatja az igazságot, akkor nekünk a Facebookot és Twittert kell elhallgattatnunk.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=8619

Bejegyzés: on 2017. Sze. 15.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Robert Spencer. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes