A Facebook cenzúrázza az iszlám kritizálását | Robert Spencer


Robert Spencer vagyok, a JihadWatch blog szerkesztője.

A Facebook jelenleg 288 ezer olyan posztot töröl minden hónapban, melyet „gyűlöletbeszédnek” tartanak. Azonban senki sem tudja, hogy pontosan mit is értenek „gyűlöletbeszéd” alatt. Susan Benesch, a Veszélyes Beszéd Projekt vezetője a következőt jegyezte meg: „A Facebook több emberi beszédet kontrollál, mint bármelyik kormány jelenleg vagy a múltban.”

Úgy járnak el, mint egy hatályos jogrend – azonban a törvénykönyv titkos. A Facebook cenzúra egyik aspektusa elég egyértelmű. A Facebook a dzsihád terrorral való szembenállást „gyűlöletbeszédnek” tekinti, és agresszívan fellép a dzsihád terror és a Nyugatra történő tömeges muszlim bevándorlás ellenzőivel szemben.

2017 februárjának elején engem is megtaláltak.

2017. február 7-én a Facebookról a JihadWatch honlapomra történő átirányítás 23783, a Twitterről pedig 1718 volt. Általában ezek voltak a számok. Egészen eddig a pontig a Facebook átirányítások éveken keresztül átlagosan 15000 és 20000 között mozogtak naponta, a Twitteren ez a szám 1500-2000 volt. Azonban február 10-étől ezek a számok hirtelen és meredeken esni kezdtek, csupán 2923 átirányítással a Facebookról és 295-tel a Twitterről. A számok azóta sem emelkedtek. Vajon az a több ezer ember, aki a Facebookon és Twitteren megosztott JihadWatch cikkekre szokott klikkelni, február 10-én hirtelen elveszítette az érdeklődését?

Természetesen nem! Aznap valójában az történt, hogy a Facebook és Twitter „gyűlöletbeszédként” kezdte el cenzúrázni a JihadWatch-ot.

Miért tették mindezt? Mivel a Facebook biztosította az Európai Uniót arról, hogy korlátozza a „gyűlöletbeszédet”. Az Európai Uniót illetően minden „gyűlöletbeszédnek” számít, ami szembemegy a globalista agendájukkal, valamint az iszlám felsőbbrendűségét hirdetőkkel szembeni békítgető és megalkuvó politikájukkal. Természetesen abszurd, hogy a dzsihád aktivitásról és a saría elnyomásról való tudósítás „gyűlöletbeszédnek” minősül, azonban mindez az Iszlám Együttműködés Szervezetének (OIC) és nyugati muszlim csoportok már régóta fennálló követelése. És mindezt mindenféle kritika nélkül magáévá tette a baloldal, amely oldallal a Facebook és Twitter szoros kapcsolatban áll.

Joel Kaplan, a Facebook alelnöke 2017 júliusában még Pakisztánba is elutazott azért, hogy biztosítsa a pakisztáni kormányt arról, hogy el fogja távolítani az iszlámellenes anyagokat. Mindez a saríára való törekvések fontos részét képezi: az iszlám felsőbbrendűségét hirdetők azzal próbálkoznak, hogy rákényszerítsék a Nyugatot a saría istenkáromlási törvényének elfogadására, azáltal, hogy betiltják az iszlám kritizálását. És mindez elég jól működik.

Mivel az iszlám csoportok Amerikában és a világon máshol mindig kitartottak amellett, hogy az iszlám dzsihádisták motiváló ideológiájának őszinte vizsgálata iszlámellenes, ez vezetett a Facebook beleegyezéséhez ahhoz, hogy eltávolít minden dzsihádellenes anyagot, és ezáltal lehetővé teszi, hogy a dzsihádisták ellenállás nélkül, szabadon tevékenykedhessenek.

És mindezt az USA kormányának védelme alatt teszik. 2016 júliusában az American Freedom Law Center (AFLC) Pamela Geller és mások – köztük jómagam – érdekében eljárva szövetségi pert indított az USA Körzeti Bírósága Columbiai Körzeti Bíróságán, az Első Alkotmánykiegészítés alapján kérdőre vonva a Kommunikációról Szóló Törvény 230. szakaszát. Egy újságcikkben az AFLC elmagyarázta, hogy a 230. szakasz mentességet nyújt a Facebooknak, a Twitternek és a Youtube-nak egy ellenük indított per esetén. Ezzel lehetővé teszi ezeknek a közösségi médiaóriásoknak a kormány által szentesített cenzúra alkalmazását, valamint a jogi következmények nélküli diszkriminatív üzleti gyakorlatokat. Az AFLC magyarázata szerint gyakran ér bennünket cenzúra és diszkrimináció a Facebook, Twitter és YouTube részéről, azon hitünk és nézeteink miatt, melyeket a Facebook, Twitter és YouTube a muszlimokra nézve sértőnek gondol; az ilyen nagyrészt vallási alapú diszkrimináció sok államban tiltott – mivel ezek a kaliforniai vállalatok az iszlám követőit részesítik előnyben azokkal szemben, akik nem az iszlám követői. Különösen Kaliforniában tiltott, az állam diszkriminációellenes törvénye miatt, melynek nagyjából az az értelme, hogy megtiltson mindenfajta diszkriminációt. Mégis, a szövetségi állam által garantált mentességük miatt, a Facebook, a Twitter és a YouTube szabadon űzhetik a máskülönben törvénytelen diszkriminatív gyakorlataikat.

Emellett a Facebook behódolása a saríának kihangsúlyozza annak szükségességét, hogy bojkottáljuk és megfosszuk a hatalomtól azokat a közösségi média felületeket, melyek leborulnak a baloldal és az iszlám felsőbbrendűségét hirdetők előtt és letiltják a dzsihád terror ellenfeleit. Ha a Facebook és Twitter elhallgattatja az igazságot, akkor nekünk a Facebookot és Twittert kell elhallgattatnunk.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=8619

Bejegyzés: on 2017. Sze. 15.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Robert Spencer, Szólásszabadság. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes