A magyar szélsőséges muszlimok állnak a Dzsihádfigyelő Facebook oldalának támadásai mögött

Az oldalt már hetek óta jelentgetik a szólásszabadság-ellenes hithű muszlimokból álló szélsőségesek. A legutóbbi poszt, amiért 30 napos letiltást kapott az egyik adminisztrátor, a következő volt: a Pesti Srácok “A Magyar Iszlám Közösség vezetője belájkolt egy hozzászólást, amiben kövezésre buzdítanak” című posztja alá kommentbe az admin berakta Kovács Miklós Ahmedről, a MIK szélsőséges nézeteket valló imámjáról készült videó linkjét, ahol a hírhedt imám a homoszexuálisokat Allah legmocskosabb teremtményeinek nevezi.

Egy másik poszt után az oldalt feljelentették, aminek hatására a Facebook cenzorok törölték az oldalt. Az oldal letiltását követően örömünnepet ült a Magyar Iszlám Közösség. (Vajon az általuk is elismerten létező muszlim szélsőségesek ellen is ilyen buzgón lépnek fel?)

“Név nélkül jelentetted Dzsihádfigyelő megosztását gyűlöletbeszéd vagy gyűlöletkeltő szimbólumok miatt. ” Dzsihádfigyelő fiókja törlésre került.

A történetnek itt nincs vége! Újraindítottuk a Facebook oldalt dzsihadfigyelo2.0 néven és pár órán belül muszlimok egy csoportja elkezdte lepontozni az oldal értékelését. Ők voltak:

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email