Nyílt Társadalom? – A Nagy Testvér figyel téged

#FakeNews: A Google és más média vállalatok együtt dolgoznak a Soros György által pénzelt „tény-ellenőrző” (fact-checking) szolgáltatásokkal, hogy küzdjenek az úgynevezett „hamis hírek” ellen

A Google partnerét, a Nemzetközi Tény-Ellenőrző Hálózatot (IFCN) [International Fact-Checking Network] a Soros György által finanszírozott Poynter Intézet működteti.

Az Engadget portál jelentése szerint a Google a Soros által finanszírozott Poynter Intézettel és a Nemzetközi Tény-Ellenőrző Hálózattal fog együtt dolgozni, amint a tech-óriás felgyorsítja a törekvéseit, hogy megakadályozza az úgynevezett téves információk és “hamis hírek” [ fake news] terjedését. Az IFCN évente “tény-ellenőrző” konferenciát rendez, ösztöndíjjakat alapít, és “tény-ellenőröket” képez. A csoport felelős továbbá a média vállalatok széles köre által elfogadott számos direktívákért és alapelvekért.

A Google együttműködésének az IFCN-el 3 fő célja van: növelni az információkat áttekintő tény-ellenőrök számát, kiterjeszteni az IFCN által kimunkált alapelvek kódjának alkalmazását újabb területeken, és ingyenes tény-ellenőrző szolgáltatásokat nyújtani a Google kereső használóinak a Google keresési eredményeinek ellenőrzésére.

Annak érdekében, hogy megnövelje az információkat a Google platformjain lecsekkelő tény-ellenőrök számát, a cég azt tervezi, hogy új tény-ellenőrző szervezeteket alapít, workshopokat szervez világszerte és képzést nyújt a potenciális tény-ellenőröknek. A Google erről a tervről azt mondta: “Végső soron ezek a partnerek segíthetnek annak biztosításában, hogy a Google kereső és Google Hírek tartalmai pontosan le legyenek ellenőrizve.”

A Breitbart News korábban beszámolt a Polynter Intézetnek a baloldali Soros Györgyhöz és az ő Nyitott Társadalom Alapítványához kötődő szálairól. [mielőtt valaki visít, szándékosan fordítottam nyitottnak az open-t]. Az IFNC-t az Omidyar Hálózat is finanszírozza, ezt a nonprofit szervezetet a progresszív liberális milliárdos eBay alapító Pierre Omidyar hozta létre. Az Omidyar Hálózat számos projekten együttműködött az ‘Opensoc’ Nyitott Társadalom Alapítvánnyal, és még harmadik fél csoportoknak is hozzáférést biztosított a Tides Alapítvány használatához, egy másik csoporthoz, amit szintén Soros finanszíroz. A Tides jelenleg Amerikában a balos ügyek legnagyobb donorszervezete.

A Poynter Intézet a múltban több ellentmondásos ujságírás programnak adott otthont, ezek közül az egyiket avval vádolták, hogy a globális iszlám terrorizmust tényét próbálta jelentéktelen színben feltüntettetni. A Fox News számolt be róla, hogy a képzés szerint a riportereknek az iszlám terrorizmus áldozatait “kontextusba” kell helyezni avval, hogy az iszlám terror áldozatainak számát az évente maláriában, AIDS-ben, balesetekben és hasonlókban elpusztultakhoz kell hasonlítani.
Forrás: Breitbart

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=8720

Bejegyzés: on 2017. nov. 21.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes