Letiltottak a Facebookról, mert a Facebook cenzúráról posztoltam! | Lauren Southern


Egy Trump-párti Facebook csoport adminisztrátorát 2016 májusában kitiltották a Facebookról, mert a következőt posztolta: „Donald Trump nem muszlim-ellenes, hanem ISIS ellenes. Trump azt próbálja mondani, hogy a Belbiztonsági Minisztérium nem tudja megkülönböztetni, hogy melyik muzulmán olyan radikális, aki ártani akar, és melyik ártalmatlan menekült. Ki hajlandó feláldozni a családja biztonságát a politikai korrektség érdekében? Te?”

Ez egy politikai vélemény. Nem rasszista, nem szexista, nem homofób, csöppet sem sértő. És egészen biztosan nem sérti a Facebook semelyik közösségi elvét.

Lauren Southern kiállt barátja mellett egy Facebook posztban, ezért őt is letiltották 30 napra. Hogyan történhetett meg mindez? A Facebook azt mondta, hogy emberi mulasztás történt. Amikor az emberek jelentik a posztokat, a moderátorok döntik el, hogy megfelelőek-e vagy sem. Ez azt jelenti, hogy ezeket a posztokat a Facebook alkalmazottai a Közösségi Szabályok megszegésének tartották.

Hogyan véthet valaki ilyen „hibát” ? És ezek a „hibák” miért kizárólag jobboldali posztokkal történnek meg folyamatosan? Ez nem csupán „emberi mulasztás” . Minden bizonyíték arra mutat, hogy mindez szándékos. Kisebb jobboldali oldalakat folyamatosan letiltanak, mindenféle ok nélkül. Ők egyszerűen nem tudnak annyi embert mozgósítani, hogy visszakapják az oldalukat. A Facebook továbbra is lábbal fogja tiporni a szólásszabadságot, ha úgy érzik, hogy megúszhatják.

És igen, a Facebook egy magánvállalkozás, azt csinálnak, amit akarnak, de ha továbbra is szándékukban áll a jobboldali látásmódot cenzúrázni, akkor legyenek őszinték ezzel kapcsolatban. Állj ki Zuckerberg, és mondd el az embereknek, hogy a platformod, a Facebook, amit emberek milliárdjai használnak, a baloldal céljait szolgálja!

Print Friendly, PDF & Email