Geert Wilders prágai beszéde | 2017. december


Kedves Barátaim!

Nagyon örülök, hogy itt lehetek Prágában, Európa egyik leggyönyörűbb városában. Köszönöm Tomio Oamurának és az SPD-nek (cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia mozgalom) a meghívást. Az SPD óriási sikere az októberi cseh parlamenti választásokon mindannyiunkat bátorít.

Gratulálok! Éljenek a cseh patrióták!

Különösen megtisztelve érzem magam, amiért ennyi cseh patrióta előtt mondhatok beszédet ma este.

Hadd mondjak el egy titkot: a csehek az egyik kedvenceim Európában. Ti a hősök nemzete vagytok!

Gondoljunk csak Jan Komensky-re, a nagy filozófusra, aki Hollandiában élt. Ő egy nagy Európai volt, de bárhova is ment, cseh nyelven írt, elsősorban cseh maradt. Ne feledjek el ezt a nagyszerű példát: csak akkor lehetünk valódi európaiak, ha azok maradunk, akik vagyunk.

Amikor a csehekre gondolok, eszembe jut még Thomas Masaryk, aki felszabadított benneteket, a ti George Washingtonotok.

Kigúnyolta az ún. értelmiségi elitet, akik alig várják, hogy megváltoztassák a világot, de túl arrogánsak ahhoz, hogy meglássák a bölcsességet a hagyományokban és a konzervatív értékekben. A tanulság, amit levonhatunk tőle a következő: Tiszteld az emberek, a nép bölcsességét! Tiszteld Őseid bölcsességét!

A nemzeti értékeink, hagyományaink és identitásunk tesz azzá bennünket, amik vagyunk. És ezt soha nem fogjuk feladni!

Amikor a csehekre gondolok, eszembe jut Jan Palach, az 1986-os prágai tavasz hőse. Jan Palach elutasította, hogy egy totalitárius diktatúrában éljen. A totalitarianizmus igája helyett inkább meghalt a szabadságért. Ilyen alapokon állunk! Mi mindannyian!

Palach a cseh szót az egész világon a bátorság szinonimájává tette. Ő nem halott, szellemisége tovább él. És ezt soha nem fogjuk elárulni. MI is szabadok akarunk maradni és azok, akik vagyunk.

A pártom ki akarja vezetni Hollandiát az EU-ból. A mi mottónk a Nexit.

Mi a független, önálló nemzetállamok pártján állunk, mivel a nemzetállamok képezik az otthonát a demokráciának, és csak a nemzetállamok képesek megvédeni a nemzeti identitásunkat. És nem félünk attól, hogy világosan kimondjuk: Az EU egy szörnyeteg! A jövőnket az EU nélkül képzeljük el. Természetesen az egyéni országok köthetnek egymással kétoldalú megállapodásokat, vagy többoldalú megállapodásokat, ha úgy látják, hogy ez a hasznukra válik. De elutasítunk minden szupranemzetet, mivel ez aláássa nemzeti függetlenségünket, a demokráciánkat, a szabadságunkat és az értékeinket.

Ma Brüsszel harmadik világbeli bevándorlókkal áraszt el bennünket – főleg az iszlám országokból érkezőkkel. Ezeket a bevándorlókat szét akarja osztani az EU tagállamai között. Ennek katasztrofális következményei lesznek. Mindez felhígítja nemzeteink zsidó-keresztény és humanista identitását.

A V4-ek Csehországgal az élen elutasítják ezt a gonosz tervet. A V4-ek – köztük ti is – védik Európát és annak civilizációját. Mi támogatunk benneteket az EU elleni bátor ellenállásotokban, mivel hozzátok hasonlóan mi is azok szeretnénk maradni, akik vagyunk. Szabad, független államok, a zsidó-keresztény és humanista civilizációra büszke nemzetek. Örökké szabadok, örökké civilizáltak.

Barátaim!

Együtt kell ellenállnunk a kozmopolita elitnek. Ez az elit nem képviseli az embereket és eladja a nemzetállamainkat. Együtt kell ellenállnunk az iszlám totalitarianizmusának, mert a civilizációnk nem iszlám civilizáció. A civilizációnk Jeruzsálem, Athén és Róma örökségén alapul, nem pedig Mekkáén!

Brüsszel perel benneteket. A kozmopolita elit perli Csehországot, Lengyelországot és Magyarországot, mivel ahhoz hasonlóan szeretnék iszlamizálni az országaitokat, ahogy azt Nyugat-Európával tették. Ez botrányos! De nem vagytok egyedül! Én veletek vagyok! Ugyanazt akarjuk, mint ti. A saját házunk urai akarunk maradni. Együtt azt a szabadságlángot szimbolizáljuk, melyet nem lehet kioltani. A szabadságért való harcunkban együtt küzdünk. Egy új Európa előőrsét képezzük. Ti nem szeretnétek, hogy az történjen Csehországban, ami ma Nyugat-Európában történik. Borzalmas, ami ott történik. Az közismert Pew Center közvélemény-kutató nemrég közzétette előrejelzéseit a növekvő muszlim népességről. A bevándorláspolitikát illető radikális változás nélkül az évszázad közepére Svédország 30 százaléka, Franciaország és Németország majdnem 20 százaléka iszlám lesz.

Helyesen döntötök, amikor ezt itt nem akarjátok.

Mi Nyugat-Európában szörnyű hibát követtünk el. Az elmúlt 40 évben több millió bevándorlót engedtünk be, nagy részüket iszlám országokból. És bár nem lehet minden bevándorlót hibáztatni, a tömeges bevándorlás katasztrofális következményeket eredményezett. Növekedett a bűnözés, a nők elleni erőszak megsokszorozódott; az antiszemitizmus növekedett és mindennaposak a terrortámadások. Ez ti itt nem akarjátok! Ti nemet mondotok erre. Soha! Ne! Nikdy!

Nem szeretnétek olyan saría környékeket, ahol a csehek többé nem érzik biztonságban magukat. Nem akarunk mecseteket, imámokat, halal ételeket, nem akarjuk a nők és férfiak közötti egyenlőtlenséget, és nem akarjuk a barbár saría törvényeket az országainkban. Az iszlám nem vallás, hanem egy totalitárius ideológia. Ha elhagyod az iszlámot, megölnek. Az iszlám uralni akarja társadalmunkat és egy olyan ideológia, mely képtelen és nem akar asszimilálódni. Az iszlám uralkodást, erőszakot és terrort jelent a keresztények, zsidók, nők, hitüket elhagyók és gyakorlatilag mindenki ellen, aki nem iszlám. Az iszlám saría, és a szabadság teljes mértékben összeegyeztethetetlen. A világon nincs egyetlen olyan ország sem, ahol az iszlám a domináns és szabadság van.

A javaslatom a következő: ELÉG!

Elég az erőszakból, elég a gyűlöletből, elég a terrorból, és elég az iszlámból! Ha szereted az iszlámot és több mecsetet és imámot szeretnél, vagy halal ételeket, valamint ha a saría alatt szeretnél élni, akkor megteheted. De nem itt, hanem jobb ha Szaúd-Arábiába költözöl vagy Iránba. Ez a mi országunk. Egyetértetek velem?

A múltban a csehek fontos szerepet játszottak Európa iszlám elleni védekezésében. A ti királyotok, II. Lajos, Csehország és Magyarország királya, a mohácsi csatában esett el. A csehek jelentős létszámot képviseltek a Bécs elleni török ostromnál is. Az ottománok elleni nyugati bástya voltatok. Mi Nyugaton nektek köszönhetjük a szabadságunkat.

És most ismét ellenálltok mind az EU menekültpolitikájának, mind Európa iszlamizálásának.

Köszönöm cseh barátaim! Köszönöm V4-ek! A ti ellenállásotok inspiráció a számunkra!

Sajnos, ha semmi sem változik, akkor még ennél is rosszabb lesz a helyzet.

Az afrikai népesség a jelenlegi 1 milliárdról 4 milliárdra nő az évszázad közepére. Az afrikaiak egyharmada akar más országba költözni és sokan akarnak Európába jönni. Ha ezt nem állítjuk meg, akkor milliók fognak felénk tartani és Afrika egy tartománya leszünk. Iszlamizálnak bennünket, a lakosságunk kisebbségbe kerül és kicserélődik. Erre egyértelmű a válaszunk: NEM! SOHA! Ne! Nikdy!

Ezért az országainknak egy teljesen új stratégiát kell követniük.

Meg kell találnunk a bátorságot ahhoz, hogy Trump elnökhöz hasonlóan utazási tilalmat vezessünk be.

Meg kell találnunk a bátorságot ahhoz, hogy a hajón érkező illegális migránsokat, Ausztráliához hasonlóan visszaküldjük származási országaikba.

Meg kell találnunk a bátorságot ahhoz, hogy a legális bevándorlás kiterjesztése helyett korlátozzuk azt, még akkor is, ha falakat kell építeni határainkon, mint ahogy azt a bátor magyarok teszik.

Meg kell találnunk a bátorságot ahhoz, hogy ara ösztönözzük a bevándorlókat, hogy visszatelepüljenek származási országaikba. És meg kell találnunk a bátorságot ahhoz, hogy deiszlamizáljuk a társadalmainkat és az iszlám ideológiát ne lássuk szívesen az országainkban.

Európának erősnek kell lennie! Nincs más alternatíva. Ha elbukunk, akkor megszűnünk létezni. Ha nem leszünk bátrak, hogy megtegyük az említett dolgokat, akkor megsemmisülünk.

Ugyanis egy egzisztenciális válságot élünk át.

Barátaim!

Évszázadunk legnagyobb konfrontációja, konfliktusa előttünk áll. Ez a konfliktus a globalizmus és patriótizmus, valamint a nemzetek felettiség és az identitás között húzódik. És ebben a konfliktusban a szabadság a szlogenünk. Svoboda!

Éljen Csehország! Tomio na Hraa!

A nemzeti hőseink szellemében meg fogjuk védeni a szabadság és demokrácia eme fellegvárát.

A végén győzni fogunk! Mert mi vagyunk a patrióták!

Együtt a változás szele vagyunk, mely megdönti a régi rendet!

És visszaadjuk Európát az európaiaknak.

Köszönöm!


Források:
Gates of Vienna

Wilders: Európának folytatnia kell a harcot a bevándorlás ellen, Origo

Print Friendly, PDF & Email