LELEPLEZVE: hazudni tanítja a migránsokat egy NGO | Lauren Southern

Az Advocates Abroad (AA) az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező és egy széles körben ismert, adómentességet élvező szervezet, amely Görögországon keresztül több mint 15 ezer menekültet segített Európába. Az érintett NGO tevékenysége saját bevallásuk szerint abban áll, hogy önkéntes ügyvédeket, tolmácsokat és orvosi szakembereket rekrutálnak, és képeznek ki arra, hogy közvetlen és rövid távú helyszíni missziókon együttműködjenek a migránsokkal, és elősegítsék biztonságos bejutásukat a célországba. A szervezet 2016-ban alakult, egyértelműen a 2015-ben kirobbant migrációs krízis nyomán és a káosz miatt kialakult helyzettel legitimálva, magyarázva saját létrejöttét.

A szervezet azzal került legutóbb az érdeklődés homlokterébe, hogy egy kanadai jobboldali aktivista, újságíró, és dokumentumfilm-rendező, Lauren Southern nemrégiben közzétett egy videót Ariel Rickerről, a szervezet vezetőjéről. A videó tanúsága szerint Ricker jogi segítségnyújtás címén lényegében azt magyarázza el részletesen a migránsoknak – egy rejtett kamera előtt –, hogyan miként kell az üldözést szimulálni, és hogyan lehet átverni, megtéveszteni a határ mentén szolgálatot teljesítő tisztviselőket (hogy mindeközben idejük is legyen felkészülni arra, hogy átjussanak a nyugati határon).

Az Advocates tehát lényegében a hatóságok megtévesztésére készítheti fel az érkező menedékkérőket. Bár hivatalosan azt mondják, hogy csupán jogi segítséget nyújtanak a „menekülteknek” az elsőfokú (hatósági) menekültügyi interjúk előkészítése kapcsán, valójában az érintett menekültügyi szakemberek tudatos manipulálására készítik fel a bevándorlókat.


Kapcsolódó források:

Advocates Abroad: lehet-e legálisan létrehozni civil szervezetet az illegális migráció szervezésére? | Alaptörvény blog

Rejtett kamerás felvétel leplezte le a Soros-szervezetet, hogyan tanítják hazudni és csalni a migránsokat | Origo

A hatóságok megtévesztésére tanítják be a migránsokat az NGO-k | PestiSrácok

Soros György által támogatott NGO tanítja cselekre a migránsokat | HírTv

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket |888.hu

Eredeti videó

A Borderless projekt hivatalos oldala

Print Friendly, PDF & Email